Sayfa 887/1002 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 7,089 - 7,096 arası.

Konu: Viop-XXXI

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Dün yeğenimle konuştum. Koç Ünv.mezunu, (yeni mezun)
    Robert Lise çıkışlı, iş bulmuş...!

Yabancı bir şirkette, işe girer girmez, 2 ay NewYork'a eğitime gidecek.
    Ofis İstanbul/Levent'te...
    2 yıllık kontrat yapmışlar.. 2 yıl sonra Master için izin vereceklermiş..
    Aylık maaş 3.000 USD.. (22.500 TL civarı) maaştan sigorta düşecekmiş sanırım 300 USd civarı..
    Sigorta primi yabancı bir firmaya yatacak(SGK değil)

Master yaptıktan sonra maaşlar 9.000 USD dan başlıyormuş...

Yeni mezun biri için oldukça iyi para.. 2.000 usd/Ay biriktirip,master için kenara
    koymayı düşünüyorum ,dedi...
    çok tebrik ederim yeğeninizi,çok gurur verici,muhtemelen McKinsey Company de işe başiayacak,her gencin rüyası bir şirket,ortalaman 3,5 en az olmalı ve en iyisi olanlar giriyor

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    rte bu ekonomik reform paketi denilen şeyi açıklarken yatırım, üretim, istihdam ve ihracat diyor...bunların olması için düşük faiz ve yüksek kur olmalı sanki...yüksek faizle nasıl yatırım olacak? ve düşük kurla nasıl ihracat olacak?

sanki artık faizleri düşürmeye başlayacaklar....belki bu toplantıda olmaz ama bundan sonrakilerde sanki...şöyle düşünmüş olabilirler...faizleri arttırdık kur yine düşmedi o zaman bari faizleri düşürelim...kur da bir yerde dengeyi bulur...falan filan...

yabancı ısrarla DİBS alıyor haftalık MB verilerine göre...bunlar faizler artacaksa neden zarar etmek için DİBS alsın...düşüş bekliyorlar buna oynuyorlar gibi...son hafta verilerine göre de 49,8 mio USD alım vardı yine DİBS tarafında...

son 7 haftada hisse tarafında kabaca 1 milyar USD lik satış var yabancı tarafından ve yine kabaca 1 milyar USD lik alım var DİBS tarafında...rakamları hemen göz kararı topladım makineyle değil...kabaca böyle...

yabancı ne yapmak istemektedir?
    Daha çok mal almak için memleketten para getirmeye gitmiş olabilir mi?

3. Tebrikler. Turkiyenin en iyi beyinlerinden birisi muhtemelen hiç kolay değil oralara girmek.

Benim ev arkadaşım Robert mezunu idi ( üstüne ODTÜ ) gerçekten çok kaliteli kişiler ve çok iyi eğitim alıyorlar sadece ders değil her alanda çok şey öğrendiğim birisi oldu ki hala sık sık görüşürüz, malesef benzer şartlara kazançlara rağmen Almanyaya gitti orada yaşıyor. Kayıp bu gençler malesef bizim için, gittikleri yerler için de kazanç.
    Dün yeğenimle konuştum. Koç Ünv.mezunu, (yeni mezun)
    Robert Lise çıkışlı, iş bulmuş...!

Yabancı bir şirkette, işe girer girmez, 2 ay NewYork'a eğitime gidecek.
    Ofis İstanbul/Levent'te...
    2 yıllık kontrat yapmışlar.. 2 yıl sonra Master için izin vereceklermiş..
    Aylık maaş 3.000 USD.. (22.500 TL civarı) maaştan sigorta düşecekmiş sanırım 300 USd civarı..
    Sigorta primi yabancı bir firmaya yatacak(SGK değil)

Master yaptıktan sonra maaşlar 9.000 USD dan başlıyormuş...

Yeni mezun biri için oldukça iyi para.. 2.000 usd/Ay biriktirip,master için kenara
    koymayı düşünüyorum ,dedi...
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Tebrikler. Turkiyenin en iyi beyinlerinden birisi muhtemelen hiç kolay değil oralara girmek.

Benim ev arkadaşım Robert mezunu idi ( üstüne ODTÜ ) gerçekten çok kaliteli kişiler ve çok iyi eğitim alıyorlar sadece ders değil her alanda çok şey öğrendiğim birisi oldu ki hala sık sık görüşürüz, malesef benzer şartlara kazançlara rağmen Almanyaya gitti orada yaşıyor. Kayıp bu gençler malesef bizim için, gittikleri yerler için de kazanç.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu Z kuşağını anlamak mümkün değil,
    2 ay sonra işe başlayacağım ama bu süre içinde sözleşme iptal hakkımda bulunuyormuş..dedi..
    Yine İstanbul'da bir başka şirket H..ile başlayan yabancı bir şirket 4.000 USD maaş teklifi yapmış..
    Aklı ona takılmış mış..

Koç Ünv. bitirdikten sonra iş konusunda yardımcı olması için Belçika'da bir Prof.danışman atamış..

Eleğin üstünde kalanların hayatı bambaşka, sınır tanımıyorlar..
    Dünya onlar için iş sahası..
    Bu okulları bitirebilen çocukların sırtı yere gelmez..Okulda yetmez,yetenek,zeka, uyum,kabiliyet..v.s..

Ya babası İmam Hatibe verseydi??

Ya babası İmam Hatibe verseydi??
    Kartal İHL ne vermediği için hata yapmış. Bakanlık artı en az 4-5 yerden yönetim kurulu üyeliği ve 4-5 maaş. Geleceğini karartmış çocuğun. [emoji16]

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by sartorius Yazıyı Oku
    çok tebrik ederim yeğeninizi,çok gurur verici,muhtemelen McKinsey Company de işe başiayacak,her gencin rüyası bir şirket,ortalaman 3,5 en az olmalı ve en iyisi olanlar giriyor
    2 sene önceydi sanırım.
    Robert Mezunu arkadaşı ,Belçika'da ünv. okuyor.. Yeğen Koç.Ün.de..
    Detayları tam bilemiyorum ama ,bildiğim Peter THIEL,
    (Palantir ve PayPal kurucusu ,malum..)arkadaşına iş teklifi yapmış.
    Kafadan yıllık 200.000 USD maaş teklifi ve yanında çalışması şartıyla..
    Diğer şartı, Üniversite öğretimini bırakması..
    Thiel, yakaladığı öğrencilere üniversite eğitimini bıraktırıyormuş..

Böyle acayip bir dünya, gençlerden öğreniyoruz işte...

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Kartal İHL ne vermediği için hata yapmış.
    Bakanlık artı en az 4-5 yerden yönetim kurulu üyeliği ve 4-5 maaş. Geleceğini karartmış çocuğun.
    Bilal'i tanımalı, ya da tanıyanı tanımalı..
    Yoksa Belediye temizlik işlerinde iş verdikleri de oluyor, KİHL
    İktidar değişirse belki mahalle camiinde müezzin olma ihtimalide var.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    biden 2 ay geçmesine rağmen hala rte ile görüşmemiş...trump başkan seçildikten 3-4 gün sonra rte ile görüşmüş oysa...ilginç...

Sayfa 887/1002 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897937987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •