suriyede bize yapıktıklarını unutmayın !!
putinin.
bir gecede bir kamyon şehit yollamıştı
:drunk::drunk:
Printable View
suriyede bize yapıktıklarını unutmayın !!
putinin.
bir gecede bir kamyon şehit yollamıştı
Yarın çinde manevra yaparsa putin,puding olur..[emoji854]
SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
tr vatandaşı şu ağır ekonomik krizde savaşın çıkmasını hiç istemez.
milletin aklıyla oynamayı iyi yapsalar da bu zamana kadar
millet cebindeki parayı saymasını gayet iyi biliyor!!!
çarşı pazara çıktığında bişey alamadan geri döndüğünü de görüyo
putinin ekonomi danışmanı öyle damat falan değil.
güreşcisi veya şöforü falan da değil.
:drunk:
elbette hesap etmişlerdir yaptırımların maliyetini.
ama tüm dünyayı karşısına alırsa zararlı çıkacağı kesin
biz ise iki tarafa da haklısın paşam diyebiliriz.
koncüktürel olarak :)
Güçler dengesinde Hindistan da var ama şimdilik perde arkasından olanları izliyorlar demişler.
Twtter'da mesaj vardı bulamadım, aşağıdakine benzer resim koymuşlar.
https://i.hizliresim.com/1rkav5n.jpg
dolar korumalı mevduata burda yüz yılın icadı dediler.
o günde yazdım..
yoktan var işi ile günü kurtarırsın..
dolar kaç 14
17 zaten köpüktü
durum net mi ?
net
nokta
Temizle temizle ,nereye kadar ,geriye dönük 2-3 sayfa boş çıkmaya başladı
Eğer gerçekten bu işlerin ekonomik karşılığını merak edenler özgür hocanın dünkü yayınını kaçıranlar
videoyu yüklemiş izleyebilirler
https://www.youtube.com/watch?v=bbBLPA8gfdE
Yok ben Türk Rus ilişkilerini merak ediyorum diyenler İlber Ortaylı Hocanın videosunu izleyebilirler (yeni)
https://www.youtube.com/watch?v=di5cnbQ8Dlc&t=1996s
bu iş bir de uluslararası ilişkiler açısından da önemli diyenler de Ahmet Kasımhan ı takip edebilirler
işin zevzeklik kısmını sevenler için önerim pek çok tv kanalı olabilir çabuk bulunur
Karadenizli Temel ölmüş, mezar taşında şöyle yazıyormuş.
Öleceğum, öleceğum dedum inanmadunuz, Bak ne oldi?
Hüseyin Günay
@huseyingunayDC
·
13d
Asya borsalarında Rus rublesi dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti
Yrd
Tüm dünyada Savaşlar bitsin,bombalar atılmasın.
Çocuklar,anneler,insanlar ölmesin.!!
https://www.youtube.com/watch?v=bmeDxo3g8b0
Ya :kalp: Ukraina.
Bu bana göre daha duygulu. Başkası da güzel yorumlayamamış, sözlerini de değiştirenler var.
https://www.youtube.com/watch?v=orGUXJXvv_Q
Rusya Merkez Bankası, piyasa oyuncularına yabancı müşterilerin 28 Şubat 04:00 (GMT) den itibaren rus menkul kıymet satım tekliflerini reddetmesini istedi. - REUTERS
Kısasa kısas..Yabancılar temettü yatırımcısı oldu Rusya da.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Savaşın gölgesinde bir beka meselesi: Rusya’
nın teknolojik gücü
Teknolojik üstünlük, oyunun kurallarını değiştiren ve hatta somut ya da soyut anlamlarıyla savaş kazandıran bir avantaj. Rusya, AB, ABD ve Çin denkleminde de ağırlığını giderek daha fazla hissettiren bir denge(sizlik) unsuru.
Ukrayna işgali ile gündeme gelen önemli konulardan biri olan SPFS sistemi ise Rusyanın uzun yıllardır sistemden çıkarılmakla tehdit edildiği SWIFT in bir alternatifi olarak geliştirildi. Dünya çapında en yaygın olarak kullanılan uluslararası para transferi sistemi olan SWIFT, ABD ve AB nin Rusya yla ilgili yaptırım tehdidinde bulunduğu her durumda masaya sürülüyor. Rusya ise dünya ekonomisinden izolasyonuyla sonuçlanacağı düşünülen bu yaptırıma karşılık, 2015 yılından bu yana kendi transfer sistemi olan SPFS üzerinde çalışıyor.
Bu sistem şu anda 400 den fazla organizasyon tarafından kullanılıyor ve bankaların dışında kalan şirketler de bu yapıya dahil olabiliyor. Rusya nın, sistemin yaygın kullanımını sağlamak için Çin, İran ve hatta zamanında Türkiye ile görüşmeler yaptığı da biliniyor. Rusya Merkez Bankası nın henüz 2020 yılında açıkladığı verilere göre SPFS deki mesaj trafiği, SWIFT trafiğinin % 18,8 ine ulaşmıştı. Ayrıca ülkenin en önemli petrol ve enerji şirketleri arasında bulunan Rosneft ve Gazprom un da bu sisteme geçtiği bildirilmişti.
Haliyle bu alanda da özerklik çabalarına hız veren bir Rusya ile karşı karşıya olunması, yaptırım tehditlerinin gücünü de nispeten azaltıyordu. Rusya nın dışa bağımlı olmama stratejisinin meyvelerinin yanında, enerji bağımlılığı nedeniyle yaptırım taraftarı olmayan AB nin tutumu da bu günlerde olası bir SWIFT yaptırımını engellemiş görünüyor.
https://www.politikyol.com/savasin-g...knolojik-gucu/
Yeni Zelanda artı açmış.😀
yanlış anlaşılma olmasın ,bu adamlar ne diyorsa doğrudur ,ağzından çıkan laflara iman edelim demiyorum ,dediğim TV ekranlarında ve sosyal medyada hala konuşabilen ve kendi alanında uzman , realist bir şekilde anlatan 3-5 kişi kaldı ,bu adamlar onlardan
ama önce izle sonra şu konuda fikrine katılmıyorum diye tartışırsın
örneğin İlber Hoca videoda Rusların Almanlara hayran olduğunu ,bunun sebebinin de Almanların disiplinli çalışkanlık vs açıklıyor
Bunu Çarlık Rusya için söylüyorsa diyecek lafım yok ama bu gün için söylüyorsa alakası yok ,Antalya turizm bölgesindeki otellerde Ruslar Almanlarla asla karşılaşmak istemezler onun için rezervasyonlarda buna dikkat ederler ,Nefret ederler Almanlardan
pala emmi tabana alış yazdım verirsen ne ala vermezssen keyfin bilir :drunk:
Dow vadeli - 1.4% , dax - 2.7%
ilk açılış biraz panik oluşumu olur
sabah alıcı aatıcı dengesi netleşir , yön belli olur
"yatırım tavsiyesi değildir"
Özgür Demirtaş
@ProfDemirtas
Yazın kenara:
Rusya, 1-2 ülke dışında TÜM Dünyayı karşısına aldı.
Her gün yeni bir ambargo açıklanacak. Ekonomisi çok ciddi hasar alacak.
Üzüldüğüm iki grup insan var:
1) Suçsuz Ukrayna halkı,
2) Bu işgali desteklemeyen ve ona rağmen Ekonomik zorluk çekecek Rus halkı.
YTD
Şimdilik korkulacak bir durum yok spot kapanirken ki seviyede fdow... 33.605
Gece aldıklarını verdi..
Dolar da biraz artı var.
vadeliler iyi değil ,sabaha kadar düzeltir belki diyelim Ruble çökmüş Ruslar ,sabah bankalara koşarlarsa ,ülke karışabilir Putin Batıyla uğraşırken bir tehditte içeriden kendi insanından gelebilir .Batının amacı da budur sanırım
coinler sakin, fdow biraz ekside -550 puan gibi, nikkei sakin ama ilginç olan USDRUB hiç öyle gümlemiş gibi görünmüyor bu kadar yaptırım, swift falan...savaşın ilk çıktığı günün bile altında görünüyor...ilginç geldi bu bana...verilerde mi bir yanlışlık var acaba?
82,95 görünüyor investingde...savaşın başladığı ilk gün bile 87,99 görmüş...idealden bakınca 83,53 görünüyor şu an...bloomberg de 108,99... ama hangisi doğru acaba? hiç baktığım bir paritede değil...dün burada mı okudum 1 usd için 170 ruble falan veriyor rus bankası diye...fx te öyle bir fiyatlama yok gibi sanki...doğrusu ne bunun acaba?
Russian ruble plunges nearly 30% against the dollar amid sanctions over Ukraine invasion
https://www.cnbc.com/2022/02/28/russ...ndroidappshare
Bankalar açıldıktan sonra halk bankaların önünde kuyruğa girecek mi, o merak ediliyor.
ya şimdi grafiğine bakıyorum bu USDRUB paritesinin...ekimde 70 seviyelerinde falanmış...adamlar savaşa girdi kol gibi yaptırımlar falan ama para birimleri %50-60 falan değer kaybetmiş...veriler doğruysa yani bloomberg den baktım...yahu biz savaşa girmeden dolar 8 liradan 18 liraya çıktı be :he:
Bizi borsa nasıl açılır.
Cuma günü AB ülke borsaları perşembe düşüşünü geri almış idi.
Yanı GAP kapatılmış idi.
Şuan FDAX % -4 e yakın.
Biz ise perşembe düşüşünü geri alamadık ve GAP kapanmamış idi.
AB ülkelerinin açıkladıları yaptırımlara Biz katılmadık.
Şuan AB ülkeleri adeta savaşa girmiş gibiler.
Bu Durumda Dax tan fazla düşmemesi lazım.
Aslında mantığım artık Biz çok daha değerliyiz ve borsa artı bile olması lazım diyor ama tabii ki fiilen zor.
Ben hem spot hem vadeli tarafta işlem yapıyorum.
Spot tarafta düşüşlerde hisse satışı yapmam. Hatta ilave alımlar olabilir.
Sadece düşüş durumunu izlerim. Sonra karar veririm.
Fakat hisse satmam.
Vadeli tarafta rüzgara uymaya çalışırız.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet hava sahamızı da kapatmadık, yaptırımlarda da yokuz...şimdilik iyi gidiyor hükümetin tavrı tutumu...ben sevmem ama doğruya doğru demek lazım...umarım yanlış fevri bir iş yapmazlar...soğuk kanlı ve düşünerek adımlar atarlar...biz bu işe taraf olmamalıyız...zaten ne abd-ab ne rusya bizim dostumuz falan değil...abd-ab tarafının NATO dan dolayı bizi bağlayan bir kısmı var ama onu da bir şekilde iyi idare etmeliler...bırakalım yesinler birbirlerini...bu işte doğru adımlar atarsak bize fırsat bile çıkabilir...
yurtdışı piyasalar aşırı bir fiyatlama içinde değil gibi duruyor. coin tarafı epey bir toparlamış ! negatif açarız ama gün içi toparlama gelebilir.
AB bana göre inanılmaz bir reaksiyon gösterdi. Rusya gazı keser mi bilinmez ama
Artık parayı keş ister mecburen SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugün borsa yeşil kapatmaz ise hadi de ki %5 üstü eksi falan kapatırsa ben borsayı bırakıyorum. gider limon satarım akşam ne aldığım ne sattığım belli olur. bu nedir ya. pandemisi, savaşı, Tayyibi, palası. bitmek bilmiyor ki anasını satayım.
Ekonomisi batık olanın özgür iradesi olamaz. Bu hükümet bir yanlış yapılma ihtimali varsa yüzde yüz yapacaktır göreceksiniz.
Ama şu anki tepkimiz elimiz mahkûm ......... ......... Olayıdır. Bize yap yoksa...... diye dayatilana kadar ya kapat kap şu kadar euro'yu denilene kadar kaçacaklar dostları Putin'den...