akılsız başın cezasını ya ayaklar ya elle çeker.
2022 den bu yana
cuma
https://i.hizliresim.com/s3qi1rb.jpg
pazartesi
https://i.hizliresim.com/ld3fyyf.jpg
çarşamba
https://i.hizliresim.com/f4t9f5s.jpg
Printable View
akılsız başın cezasını ya ayaklar ya elle çeker.
2022 den bu yana
cuma
https://i.hizliresim.com/s3qi1rb.jpg
pazartesi
https://i.hizliresim.com/ld3fyyf.jpg
çarşamba
https://i.hizliresim.com/f4t9f5s.jpg
Çok teşekkürler
yarın zopamı var diyorsunuz şimdi...
TOGG ile ilgili, üretim bandı, imalat
Herhangi bir video, resim gören var mı?
İmalatın yapıldığı seri bant bahsettiğim..
Araba işinin piri emre özpeynirci ye baktım da,
Kendisini TOGG fabrikasından takip eden ne işçi ne mühendis? kimse yok.. Tuhaf..
Söylenti, İtalya'dan 50..60 araç gelmiş..
Hepsi bu [emoji846]
https://m.haberturk.com/video/ekonom...m-hatti/788132
Burada üretim hattı var olsada, en son saniyelerde üretim olmadığı yazılmış..
İktidarın ne olacağı belli olmadan TOGG
macerasına girenlere sabır..
Togg işi Survivor da yemek yiyorlar mı yemiyolar mı muammasına döndü, muhalifi farklı kafa, destekçisi farklı.
Ben de diyorum gezilen fabrika Renault fabrikasıymış. Fabrika da yokmuş ortada. Araçlar gizli gizli gemilerle geliyormuş. Attım yalanı
Bu işi Allah'tan başka bilen yok galiba [emoji23]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TOGG fabrikasının yeri belli değil mi?
Fabrikaya giren çıkan işçi , mühendisler var mı yok mu diye baksak?
[emoji23]
Servisi bayisi var mı? Olacak mi? Yok.olsaydi Bademler bayisi olmak için birbirini ezerdi.sadece propaganda....ytd
Elektrikli arabanın 4-5 senesi var bana göre..
Verdikleri menzil..teoride.. 100 km düşük hesap edilmesi gerekiyormuş.
kWh,DC hızlı şarj , 8-9 TL arası... evden şarj 2,22 TL... 6-7 saat sürüyor...
Cazip değil..
[IMG]https://i.hizliresim.com/id20wet.png[/IMG]
523 km menzilli T10X,
Togg un şarj şirketi Trugo da
707.1 liraya dolduruluyor. Fabrika verilerine göre, 100 km de
16.9 kWh yani 135 liralık elektrik
harcıyor. T10X in WLTP dışında
bağımsız testleri henüz yapılmadı. WLTP ye oranla menzilde
yüzde 20 lik kaybın yaşanacağından yola çıkarsak, Togg
707.1 liralık tam şarjla yaklaşık
418 km gidebilecek.
Bu da 100 km de maliyetin 173 liraya çıkması demek..
Ortalama 6-8 litre harcayan benzinli bir otomobilin kullanıcıya maliyetinin
100 km de 122.5-171.8 lira olduğunu ekleyelim
yaptıkları işin propagandasını yapmalarında bir problem yok.
Dünya elektrikliye geçerken bu araç Türkiye için iyi oldu. Proje iyi proje.
Başındaki adam Gürcan Karakaş yetkin biri.
Kim kazanırsa kazansın bu ülkenin bu projeye sahip çıkması arkasında durması gerekir.
Garibanın kacak evini polis korumasında yıkarlar. Kalantorun kacak cafesini polise koruttururlar.
https://twitter.com/dokuz8haber/stat...PJMEvrRTg&s=19
yeribiliyorum
şimdi şu ahlaksızlığı savunabilecek akp seçmeni var mı bu forumda merak ediyorum
çıksın savunma nedenini söylesin bizde ruh halini öğrenelim ilgili kşilerin
tokatçı vicdanıkarakemal kitapsız aklıma gelmeyen diğer akp savunucuları şu konuyu bi açıklayın hele
devlet sermaye koymadı ki, anadolu efes, tcell, zorlu, bmc ve inan kıraç ortaklığıyla kuruldu, kıraç ayrıldı sonra.. özel sektörün bi girişimi, kamu teşvik ediyor o ayrı, ama bu tür stratejik ve büyük ölçekli her yatırımı teşvik ediyor devlet zaten.. özel sektör girişimi olup da bu kadar yoğun karalama kampanyasına maruz kalan bi yatırım hatırlamıyorum
"Sen birşey üret devlet olarak arkandayım, sattigin malları kamu aracı olarak alacağım, alternatif olsa da önemli değil, kredileri de actiriririm sana sen yeter ki yap zarar ettirmem"
Devlet katkısı kesinlikle yok. Biraz paralı otoyol yapımına benziyor
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 yıl sonra baktığınuzda aslında o yatırımın tamamını kamunun finanse ettiğini göreceksiniz
tıpkı 5 li çeteye yaptırılan hastane köprü otoyol tünel havaalanı inşaatları gibi
yerli sermaye üretimi diye kamu niye togg tercih etsin ki ? gitsin peugeot, toyota, audi falan alsın kamuya, ne diye ayrımcılık yapıyor.. bu tür ırkçı işlere karşıyım, niye tuncay özilhan yada zorlu para yapsın ki benim ödediğim vergiden, almanlar kazansın, fransızlar kazansın, japon kazansın.. dünyanın hangi ülkesinde var böy le bi şey, korede mesela kia yada hyundai mi kullanıyor kamu kurumları ??
Serbest rekabet nedir, niçin yapılır, gerekli midir? Bunlar ders verilmeli.
Kamu karsiz, alternatifi olmayan fakat elzem işlere, özel sektörün finansmanını saglayamayacak durumda ise işin içine girer. Örneğin ordu, polis , yani iç dış guvenlik beslemek gibi. Ama yemeği kendi uretecek diye bir durum yok dışarıdan hizmet alınabilir
Menzille alakalı sıkıntılar tüm elektrikli otoların sorunu .Geçen bmw nin elekrikli aracını test eden Fatih Altaylı sahibi olduğu dizel bmv siyle mukayese ediyordu . adam çok da memnun kalmamış .en önemli sorun menzil ve şarj ünitesi bulmak .yazısında izlenimlerini anlattıkdan sonra lafı mealen ben almam demeğe getirmiş .
aynı sorunlardan dolayı ben de almam ne togg ne başka elektrikli araç .yaygınlaşması için uzun yıllar gerekir .
biraz da seçim probagandası için aleltecal yollara sürüldü ..daha çok zamanı var .
Sakarya'dan Toyota fabrikasından togg a transfer genç bir mühendis arakadaş benim kiracım ..gittik gördük içini dışını ilave tesisiler kurulacağı hesabıyla dev bir alan tahsis edilmiş ,kamulaştırılmış gayet modern üretim tesisi .yolun çok başında emekleme döneminde .iktidara kim gelirse gelsin desteklenmeğe ihtiyacı var .
bir yerden başlamak lazım Zamanında Devrim otomobili doğru kararlar alınsaydı G.Kore'nin Hyundai'si gibi dünya pazarında yeri olabilirdi.kimbilir
Eğer ki ülkemize eski teknoloji dizel ve benzinli araçları uzun süre ihraç etmeyi planladılarsa ülkemizdeki dönüşüm uzun sürebilir. Ama bence elektrikli araç dönüşümü çok sert ve güçlü geliyor. Çin'de geçen ay plug in hibrit ve tam elektrikli araç satışları tüm satışların %31 i olmuş. Çin'in elektrikli araç üretimi 4.5 milyon adt yıllık. Sürekli yeni model çıkartıyorlar.
Biz ülke olarak Togg üreterek bu işe giriştik. İthal araçlarla rekabetini içeride gümrük politikalarıyla sağlarız ancak ihracat olarak bu aracın şansı çok düşük. Ama yine de bence iyi ve desteklenmesi gereken bir proje.
Öte yandan elektrikli araç konusunda japonlar da bu hızlı gelişimi öngöremediler. Hibrit araçlar da zaman kaybederlerken Çinliler ciddi yol aldılar. Avrupalılar bu konuda japonlardan hızlı Çinlilerden yavaşlar.
Şuan en büyük sıkıntı şarj süresi ancak günlük kullanımı düşündüğünüzde hergün araç kullanan ortalama bir kişinin haftada bir aracını şarj etmesi yeterli olur.
Bu arada bende elektrikli araç kullanıcısıyım ve kendi garajımda şarj ediyorum. Bu haliyle oldukça avantajlı ama ben aracı yakıt tasarrufu için almadım.
Ben bizim gibi teknoloji bağımlısı bir ülkenin bu dönüşüme hızlı adapte olacağını düşünüyorum.
yavaş olan ac şarj sistemlerinin site otoparkları, iş yeri otoparkları, avm otoparkları, restoran, cafe otoparkları gibi noktalara, hızlı şarj istasyonlarının da benizinlik gibi ayrı istasyonlarda olması doğru olanıdır.
Yaşayarak göreceğiz.
Türkiye'de bulunan herhangi bir Kore ya da Japon şirketine gidin, oradaki yöneticinin o ülkeye ait bir araç kullandığını göreceksiniz. Ya da Japonya'ya gidin orada da çeşit çeşit dünyanın hiç bir yerinde görmediğiniz Toyota modellerini göreceksiniz.
Kendine ait bir markanın/markaların olması gayet güzel. Evet büyük bir dönüşüm geçiren, yüzyıllardır sahip oldukları güçle çok önde firmalar var. Dönüşüm sürecinde yeni bir markayı konumlandırmak mantıklı bir hareket. Togg kadar Habaş'ı da neden konuşmuyoruz bilmiyorum mesela. Hepsi bizim değerimiz. 1>0'dan arkadaşlar. Bir yerlerden başlayacağız.
Otomotivde tedarik sanayiimiz (0 ppm ile Porsche, Ferrari vs mal üreten firmalarımız var) gayet gelişmiş. Burada 1 birime ihraç edebildiğimiz ürün, 2 birime bize tamamlanmış ürün olarak geliyor.
Avrupa'nın işçisi modundan çıkmamız gerekiyor. Hammaddeyi verdikleri, pis işlerini yaptırdıkları işletmeler olmaktan kurtulmalıyız.
Bu yorum herhangi bir siyasi mesaj içermemektedir.
hilal ablamıza bak vay be...
hani bizdik lan marjinal...
drone mevzuunda da benzer bi süreç yaşamıştık, high tech üretim olduğu için badem bıyıklılara asla yakıştırılamadı.. önce alayla başladı -ulan sen kim, iha kim, yapamazsınız, haddinizi bilin
-bunlar ucuz drone, montaj sanayi, hikaye anlatmayın bize
-yapılmış olabilir ama gerçek bir savaşta işe yaramaz bunlar
-savaşta işe yarıyor olabilir ama aynı imkanlar falancaya verilseydi o daha iyi yapardı
-bunları yapanlar zaten bayraktar değil, yöneticiler değil, bizim mühendislerimiz yaptı
-devlet bunu taaa göktürkler zamanından beri planlıyor zaten 1960'lardan beri devam eden doğal bir sürecin sonucu bu
kronoloji aşağı yukarı böyle gelişti diye hatırlıyorum.. şimdi tebrik edenler bile var, hele ukrayna savaş meydanında kendini ispat edince
vadeli endeks %0,10 açılış pozitif ile 5762,50 puandan güne başladı benim 15 dakikalık baktığım grafikte uçurumun kenarı gibi irtifa kaybetmiş durumda.
Bir ekleme yapayım şayet 30 dakikalık peryotta düşündüğüm yere gelirse düşüşün onayı olur.
Çin de 400 den fazla firma elektrikli araç peşinde geziyor. Biz 1 firma kurduk yok kamu finans ediyor yok özel . Kimse kim bunun kesinlikle devam etmesi lazım.
Dünya devi markalar bile bazen binlerce aracı geri çağırıyor. Bu araç zarar da edecek yolda da kalacak servis sıkıntısı da belki yaşayacak hatalı üretim de yapacak.
Bunlar olacak diye embesil gibi evde oturalım o zaman. Bir sürü genç var gidip üstünde çalışıp geliştirecek.
Bu proje bu zaman diliminde yapılabileceği şekilde yapıldı.
Yaaa. İşte problem orada neden Habaş i konuşmuyoruz mesela da Togg konuşuluyor. Neden Tayyip hiç ondan bhsetmiyor, ayda bir kurdele kesmiyor. Habaş tam görmek istediğimiz hareket yaptı.
Bugün pırasa tarafında havacılık sektörü hareketli olabiir :ok:
teyyare biletlerine %50 zam geldi, gelecek deniyor :)
birinin sahibi ayakta gömülmeyi hakeden feslinin kendisi yada akrabası diye biliyorum.
bir tane fazla yerelri yıkılan vardı. o sanırım encümenindi
üsküdar belediyesinde akp l encümenlerin ve akrabalarının üsküdar belediyesi marifetiyle işlettikleri tüm cafe büfe lokantaları incelesinler çoğu kaçak belkş diğer belediyelerdede aynı şey var
https://i.hizliresim.com/impgq5k.png
Bayrak formasyonunun çalıştığını nasıl anlarız?
Pozisyona girme sinyali, bayrak oluşumunun üst noktası kırıldığı anda gelir.
Bu düzeyde hacimlerde gözle görünür oranda artış meydana gelir.
Eğer hacimde beklenen artış olmaz ise, oluşum muhtemelen geçerliliğini yitirecektir. Hedef fiyat seviyesi genel olarak, bayrak direğinin başlangıç noktası ile bayrağın oluştuğu kısım arasındaki fakın, bayrak oluşumu tamamlanıp yukarı harekete başlandığı noktaya eklenmesiyle bulunmaktadır.
pit cafeler benim evin altında sahilde buralarda çok el değiştirdi bir zaman gayrimeşru ekibin elinde idi sonra siyasi yakınlığı olan kişilerin bağlantıları el değiştirdi.
olay şu aslında eskiden deynekçi tabir edilen otopark mafyası vardı , şimdi resmileştirdiler adı ıspark oldu:)yani ıbb el değiştirirken yerel belediyelere aktarılan çok yerler oldu.ibb seçim iptalinin ana nedenlerinden bir taneside buydu.
Bugun hacimi yakalarsak benim graftaki 2. çinko bölgesini geçip 5200 lerde kapanış beklentim mevcut.
DİKDÖRT'genin kırılım yönü ne tarafa olursa gibi mi ?
https://i.hizliresim.com/8oy3q3z.png