MIATK isimli şirket tavan olmuş ama patron satıyor gibi.
Patron satar yeni şirket kurar.
Patron gittiğinde bazı şirketler eskisi gibi işlemiyor.
Çimento fabrikası takeover'ı gibi olmaz.
https://i.hizliresim.com/rv5fx39.jpg
Printable View
MIATK isimli şirket tavan olmuş ama patron satıyor gibi.
Patron satar yeni şirket kurar.
Patron gittiğinde bazı şirketler eskisi gibi işlemiyor.
Çimento fabrikası takeover'ı gibi olmaz.
https://i.hizliresim.com/rv5fx39.jpg
Valla bakın, mavi benim çizdiğim, ne kadar yakışıklı...bi de Pala'nın çizdiğine bakın:p...vermem diye inat etti 7700'e...peh..
O bakımdan....Pala' nın çizeceği ED Expanding de (olursa) o biçim olur, kalp krizi tetikleyebilir...
VİOP'ta bu işler çok zor, hatta imkansız...tabi kaldıraç oranıyla alakalı ve pozisyon yönetme becerisi...robotlar fena...
Bazen 'yeter' demeyi de bilmek lazım...Dibi etiketlemiştik, 7200 den bu yana %18...daha ne olsun yaw...ED Expanding de onun olsun...
Bende bu şirket vardı ..İlk kez satmıyor adam. Her yukarı harekette verdi . İlaveten tüm ortaklar da satıyor..Tek kişi değil . Seans içi trader gibi tahtada mal satıyorlar..
Kızdım sattım ama iyi kazandırmıştı..
İyi şirket ama şu an pahalı..
Bir de teknolojilerde 4.çeyrek en iyi çeyrektir. Son demleri yani
Sn Devir'in ifadesiyle; 'Henüz çiğ köftenin ve EWP' nin makinası icat edilmedi.' demeden geçmem :oleyo:
Espri yaptım lütfen alınmayın.
Yapay zekayı tam denemedim ama var tabi, metastock datanız varsa, ELWAVE programı otomatik sayıyor, ama yine ihtimaller üretiyor, onları elle seçmeniz, tekrar saydırmanız gerekli. Grafik modülü Nuh Nebi zamanından kalmış olduğu için esnek değil, var benim program arşivimde, isterseniz yüklerim bir yerlere.
Bir de Wavebasis sitesi var, ücretsizdi, en son noldu bilmiyorum, o da otomatik sayıyor, fena da saymıyordu hani, ama yine aynı sorun var, elle ihtimallere sizin müdahale etmeniz gerekiyor, tam sayamıyor.
Yani tecrübelerime göre, evet bu otomatik yapılamıyor, ama siz sayarsanız elle işinizi kolaylaştıran programlar var. Kurallar, mesafe uzatma kalıpları, geri alma oranları esnek, sanırım çok fazla ihtimal türettiğinden programlar bu işi yapamıyor, ama gözle/elle tahmin 'sanırım' gerekiyor.
Yani işte, bi tarafa kırılım yaşayacağız, bu dengecilik daha da sürdürülemez sanırım, kasa boş, yankı yapıyor yere bir şey düşünce...
Kasan boşsa, ekonomin pamuk ipliğine bağlıysa, memleket için kısa, orta uzun vade çıkarlar neyi gerektiriyorsa, onu yapacaksın.
Asıl mühim olan kasayı boşaltmamaktı, nolur nolmaz deyip dolu tutmaktı. Maalesef bu yapılmadı. Girmeyelim şimdi memleket meselelerine..
hocam sosyal medyada buldum geldim ..
https://resmim.net/cdn/2024/01/30/Z6rn3G.png
Çok anladığım bir şey değil ama çay suyun yerini tutmuyor diyorlar. Vücuda gidecek kalsiyum ve diğer mineraller çaydanlıkda kalıyor olabilir.
Happy Center'da Avşar 6x200 ml madensuyu kampanyası var 17 TL olması lazım.
Migros Sırma 6x200ml kampanyası bitmiş.
https://i.hizliresim.com/nre3ips.jpg
Yarın hem çarşamba hem de vade sonu. Bakalım nolcek.
Estağfurullah, bu arkadaşın sayımı buysa, bunun bir üst ve iki üst sayımı neymiş onu da vermesi lazım.
Hatta, bu TL bazlı sayıma paralel dolar bazlı sayımım da bu, bunu bu yüzden takip ediyorum demesi lazım.
Bu sayım üzerinden hemen problemli yerleri sıralayayım;
-4 ncü dalgayı Flat saymış, flatın B si kısa,
-Flatın A dalgasını DZZ saymış, bu DZZ nin Y dalgası kısacık...normalde W=Y olması lazım..en azından %78 civarı uzamalı şöyle..
Yani bir zigzagı flat saymaya çalışmış 4 ncü dalga içinde...
Dolayısıyla...bu şekilde yapmayalım isterseniz, herkesin düşüncesine saygı duyalım geçelim.
ben tartışma yada eksik bulunması için değilde çeşitlilik olursa doğruya biz bilmeyenler daha çabuk anlarız düşüncesiyle alıntıladım
yanlış yaptıysam özür dilerim ...
https://resmim.net/cdn/2024/01/30/Z6yXNj.png
https://resmim.net/cdn/2024/01/30/Z6yoSi.png
Yok efendim özür dilenecek bir şey yok da,
Bariz bir zigzagı flat saymaya çalışan veya o şekilde bir DZZ sayan birisi demek ki teoriye tam hakim değildir diye fikir yürütmek zorunda kalıyorum, bunu da gıyaben yapmak hoş olmuyor, bunu söylemek durumundayım.
Saygılar, çıkıyorum.
CNN TV de bu akşam İran vurabilir abd diye son dakika haberi geçiyor... tartışma var...
Evet...kesinlik yok teoride....FED ZK ları sıfırladım, sınırsız parasal genişlemeye gidiyorum deyince pandemide, gelecek değişti. Gelecek sabit değil, değişken. Ama bu onun tarzıyla alakalıydı. İnsanlar iddialı kişileri ve kehanet gibi öngörüleri seviyor, insan üstü bir şeyler arıyor.
Prechter de çövdürdü, Tuncer Şengöz de dolar tahmininde çövdürdü, her zaman çok iddialı bir tahminde bulunup, bu insan üstülüğe talip insanlar, ya tutarsa hesabı. Meşhurlukta uzatan 3 ncü dalgaya kalkmak ve herkesin onu konuşması, hayran olması. Maslow un ihtiyaçlar hiyerarşisi kısaca..
İyi akşamlar kaçtım.
Yarına 12 milyar pozisyon kalmış.
Gerçekte 4 milyar TL den azdır.
AKBNK'daki herif yarın baskılayıp vade sonunda düşükten hisse alacak bence yeni vadeye taşıma daha az.
https://i.hizliresim.com/ly96wuz.jpg
Pandemi ve enflasyon bazı şeyleri erteledi. Bence süper dalga seneyi devriyesi olan 2028-2029 da gelecek. Devir hoca kendi alanında gerçekte eşsiz bir insandı. 2008-2017 arasında çok şeyi güzel ve sağlıklı izledi. 2018 den sonra uzatma dalgaları ile pandemiye ulaştık. Güzel günlerdi.
Yarın akşam pazarı alıp bir iki gün sonra emekli fonlarına satılabilir.
Aralık ayında rekor ek prim ödemişler, devlet katkısı ay başında yatar.
arkadaşlar bazan konu geçiyor... komisyondur bilmem nedir ?
VOB da aracı kuruma vereceğiniz komisyon en fazla onbinde 1 olmalıdır.
ve size ARACI KURUM DAĞILIMLI, 5 KADEME HİSSE, 10 KADEME VOP derinlikli matrikisi bedava vermelidir. (aylığı 1500 tl civarındadır galiba şimdi )
en önemlisi : TAKASBANK'ın belirlediği teminat miktarıyla oynamamalıdır. yok piyasa hareketli 1,5 katı, yok 2 katı dememelidir
eskiden başıma geldi... zarardayım, poz azaltıp ayar çekmeye çalışıyorum... huoop... 2 katına çıkartık
vay amk... 20 kontrat ile ettiğin 30.000 puan zararı, 10 kontrat ile 60.000 puanla geri alabilirsin
teminatı 2 katına çıkarmak demek, portföyü direk yarıya çekmektir.
saydıklarımı sağlayan, büyük (hemde çok böyük :drunk:),bankası var, hiç sıkıntısız, çalıştığım kurum var
ilgilenen olursa yardımcı olabilirim... (ama aylık min. 1000 kontrat hacim isterler sanırım )
ben böyle birşey görmedim
benim kıyatlar... bfren, egeen, fmızp, konya
bugünkü aracı kurum dağılımına bir bakın :oleyo:
Sayın çıtak;
Benim de aklıma bir soru geldi siz benzer bir konuyu açınca. Belki bilginiz vardır diye soruyorum...
Ben hisse senedi piyasasında işlem yapıyorum. Onbinde bir komisyon ödüyorum. Derinliği de yaptığım hacimden düşüyorlar. Belli bir hacim gerekiyor.
Sormak istediğim şu;
Diyelim ki elimde 50 000 TL'lik hisse senedi var. Ve % 100 hissedeyim. O gün sabah param olmadan 50 000 TL'lik daha hisse senedi almak istiyorum. Hesapta nakit olmadığı için izin vermiyorlar. Ben elimde hali hazırda bulunan senedi akşam satarak kapatacağımı söylüyorum ama izin vermiyorlar. Benim bu gibi durumlarda nasıl davranmam ve nasıl bir evrak imzalamam gerek? Aracı kurum hangi durumlarda bu benim isteğimi karşılar?
öyle olumu :drunk: akşam satacaamışta, şimdi alayım... hadi kaat TABAN oldu, satamadın
şu EMLAK ile ALPER'i okuya okuya, hepiniz bir garip oldunuz :party:
uzun zamandır hisse yapmıyorum ama
hissede KREDİ var... kredi kullanabiliyorsun.
2009 da, aracı kurum bana x5 kredi vermişti... sanırım şimdilerde x2 veriyorlar en fazla
onu kuruma başvuracan, kredili işlem sözleşmeleri falan var onları imzalayacaksın, sonra kredi limitin açılınca, yapabilirisn
Akşam satıcam hikayesi de şu; Sığ olduğu için senedi gün boyunca elimden çıkarmak için. Global Menkul Değerler buna müsade ediyordu. Ama şu anki kurum müsade etmedi. Ben de bilmediğimden bir şey sormadım. Zaten kredili işleme giriyorsa kurum otomatik satmaz mı senetleri? Öyle olmaz tabi ki :)
Aracı kurumlarda günici işlem formu var. Kurumlar gun ici tov*5 e kadar izin verebilirler. Daha yüksek limitli islem hacmi için ykk gereklidir
Evet güniçi overall büyüklüğünün maksimum 5 katına kadar izin verilebiliyor. Fakat kredi limitinizi sürekli aşıyorsanız, özkaynağınız %35 in altında kalıyorsa kurum limitinizi kısıtlayabilir