vakit kaybından başka bişey olmadı bu hisse benim için.
Printable View
vakit kaybından başka bişey olmadı bu hisse benim için.
20 gündür dipsiz kuyu......49 dan 42 ye neredeyse %20 kaybetmiş.....akıl almaz bir baskı...bunun bilançoyla bir ilgisi nin ollduğunu sanmıyorum..şu aralar ekonominin durumu ortada ne şirketler var zararın boyutları devasa durumda olan.....ama hisseleri çok daha iyi durumda ....
ttrak türkiyenin öncü göstergesidir.burda karar yatırımcılara düşüyor şayet türkiye ekonomisinin düzelecegine inanıyorlarsa yatırım yapın ama türkiye bu şartlarda düzelmez diyorsanız ttrak a hiç bulaşmayın risk yatırımcıda kararda riskte sizindir.riskten korkmayana büyük fırsat ama ilersini iyi görmeyenede büyük tuzak olabilir.fabrika yansaydı bu fiatlara düşmezdi.
Stoklar ciddi oranda artmış durumda, toplu bir ihracat siparişi dışında bu stokların iç talep bu düzeydeyken erimesi zor. Ağustos ayında başlayan dolar/döviz krizinden 9 ay vade ile çıkarız ve iç talep canlanır. O zamana kadar tahta sahibi kaçlı fiyatlarda tutacak hisseyi o önemli.
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugün küçük miktarda ilk alışı yaparak , ttrak yatırımcısı oldum.aslında bolu çimento mu , ttrak mü biraz düşündüm ama daha önceden almadığıma pişmanlığım olduğu için ttrak dedim.
hedefim eğer becerebilirsem arada sat al yaparak lot artırmak ve 15 yıl tutabilmek (her ay düzenli almak) bunu daha önce isyatta denedim ama sadece temettü ile olmuyor.
178 sayfayı soluksuz okudum.koç şirketi kesinlikle sağlam (tahta kapanması derdim yok), bu ve altındaki fiyatlarda kaldığı sürece 80-90 tl leri görebilir potansiyeli var , daha önce görmüş ben,m için hikayelerden biri bu. bu arada satılan traktörlerin adetlerine takılanlar olmuş ülke şu anda ciddi bir durgunluk yaşıyor ben çok normal karşılıyorum o yüzden o kısma belki 1 yıl takılmadan alacağım
benim için resmin flu kısmı şu ve 178 sayfada kimse değinmemiş. ankarada ki araziyi boşaltması gerekiyordu normalde çünkü oraya melih gökçek harikalar diyarı gibi bir şey yapıyordu.arsa güzel bir yerde ve melih gökçek in projesi sanıyorum çok aktif değil artık.mesela koç holding o arsayı başka türlü değerlendirebilir mi ? sakarya otomotivciler için güzel yer, yol güzegahı ,düzlük ,sanırım teşvikte olabilir ve maliyetler düşük arsa vs
bu ankarada ki arsa mevzusunu araştırmak lazım.bu konudan bilgisi olan var mı ?
birde stoklara çok takılmıyorum, neticede satışta olmasa fabrika bir yerde üretmek zorunda tedarik zincirini bir anda durduramaz, anlaşma yaptığı tedarikçiler var. bir de satsa da satmasa da fabrikada işçi çalışıyor. araç başına maliyet çıkartıyorsanız eğer 25.000 araç üretmekle 20.000 araç üretmek arasında yaklaşık %20 maliyet farkı olur. neticede üretilen araçlar standart olacağı için ilk fırsatta satılacaktır işler durgun ama bu sadece ttrak de değil her yerde durgun. yani herşey güllük gülüstanlık olsa idi aylık 600 araç satmayı sorgulardım ancak bu durumda çok da üzerinde durmam.borcu - harcı nedir ? bence daha önemli .bir de ihracata asılması lazım ortağının ağını iyi kullanmalı bu satış adetleri ve usd borcunun hedgelemesi açısından iyi.
not: sac fiyatları usd bazında çok ciddi düştü türk yerel piyasada.bu sene yapacağı iyi bir anlaşma ile seneye satışların maliyeti biraz daha düşük olabilir.
yatırım uzmanlarından istedigim rapor geldi özetliyerek yazayımttrak ın 3 çeyrekte kar marşının %50 DÜŞÜK GELME İHTİMALİNDEN BAHSEDİLİYOR SATIŞLARIN %77 düştügünden bu düşüşün piyasalardan kaynaklandıgını belirtilmekte ihracat yaparak bir miktar zayıflıgı gidermektedir .kısaca yakın zamanda pisasanın üzerinde hareket olmayacagını ama uzun vadede alınmasını tavsiye ediliyor bütün bunlar yatırım tavsiyesi degildir.benim anladıgım kısa vadede düşünenler bulaşmasın uzun vadede yatırım yapacaklara tavsiye ediliyor.selam saygılar YTD DEGİLDİR
Ankaraliyim, o nedenle sorunuzu cevaplayayim. Melih Gokceğin parkı bitti, fabrika arazisiyle ilgisi yok aradan yol geciyor. Ttrak , Ataturk Orman Ciftliginde tren yolu kenarinda Ataturk tarafindan kurulmus. Amaci ziraat makineleri uretmekti. Sonradan trak.fab a donüstu. Fab. Arazizi cok daraldi. Genisleyecek yeri olmadigi icin Sakaryada 2. Fab. Yapildi.
Arazisinin konut yapmaya uygunlugu yok.M1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi