Originally Posted by
ulas
bugün küçük miktarda ilk alışı yaparak , ttrak yatırımcısı oldum.aslında bolu çimento mu , ttrak mü biraz düşündüm ama daha önceden almadığıma pişmanlığım olduğu için ttrak dedim.
hedefim eğer becerebilirsem arada sat al yaparak lot artırmak ve 15 yıl tutabilmek (her ay düzenli almak) bunu daha önce isyatta denedim ama sadece temettü ile olmuyor.
178 sayfayı soluksuz okudum.koç şirketi kesinlikle sağlam (tahta kapanması derdim yok), bu ve altındaki fiyatlarda kaldığı sürece 80-90 tl leri görebilir potansiyeli var , daha önce görmüş ben,m için hikayelerden biri bu. bu arada satılan traktörlerin adetlerine takılanlar olmuş ülke şu anda ciddi bir durgunluk yaşıyor ben çok normal karşılıyorum o yüzden o kısma belki 1 yıl takılmadan alacağım
benim için resmin flu kısmı şu ve 178 sayfada kimse değinmemiş. ankarada ki araziyi boşaltması gerekiyordu normalde çünkü oraya melih gökçek harikalar diyarı gibi bir şey yapıyordu.arsa güzel bir yerde ve melih gökçek in projesi sanıyorum çok aktif değil artık.mesela koç holding o arsayı başka türlü değerlendirebilir mi ? sakarya otomotivciler için güzel yer, yol güzegahı ,düzlük ,sanırım teşvikte olabilir ve maliyetler düşük arsa vs
bu ankarada ki arsa mevzusunu araştırmak lazım.bu konudan bilgisi olan var mı ?
birde stoklara çok takılmıyorum, neticede satışta olmasa fabrika bir yerde üretmek zorunda tedarik zincirini bir anda durduramaz, anlaşma yaptığı tedarikçiler var. bir de satsa da satmasa da fabrikada işçi çalışıyor. araç başına maliyet çıkartıyorsanız eğer 25.000 araç üretmekle 20.000 araç üretmek arasında yaklaşık %20 maliyet farkı olur. neticede üretilen araçlar standart olacağı için ilk fırsatta satılacaktır işler durgun ama bu sadece ttrak de değil her yerde durgun. yani herşey güllük gülüstanlık olsa idi aylık 600 araç satmayı sorgulardım ancak bu durumda çok da üzerinde durmam.borcu - harcı nedir ? bence daha önemli .bir de ihracata asılması lazım ortağının ağını iyi kullanmalı bu satış adetleri ve usd borcunun hedgelemesi açısından iyi.
not: sac fiyatları usd bazında çok ciddi düştü türk yerel piyasada.bu sene yapacağı iyi bir anlaşma ile seneye satışların maliyeti biraz daha düşük olabilir.
Yer İmleri