vakit kaybýndan baþka biþey olmadý bu hisse benim için.
vakit kaybýndan baþka biþey olmadý bu hisse benim için.
20 gündür dipsiz kuyu......49 dan 42 ye neredeyse %20 kaybetmiþ.....akýl almaz bir baský...bunun bilançoyla bir ilgisi nin ollduðunu sanmýyorum..þu aralar ekonominin durumu ortada ne þirketler var zararýn boyutlarý devasa durumda olan.....ama hisseleri çok daha iyi durumda ....
ttrak türkiyenin öncü göstergesidir.burda karar yatýrýmcýlara düþüyor þayet türkiye ekonomisinin düzelecegine inanýyorlarsa yatýrým yapýn ama türkiye bu þartlarda düzelmez diyorsanýz ttrak a hiç bulaþmayýn risk yatýrýmcýda kararda riskte sizindir.riskten korkmayana büyük fýrsat ama ilersini iyi görmeyenede büyük tuzak olabilir.fabrika yansaydý bu fiatlara düþmezdi.
Stoklar ciddi oranda artmýþ durumda, toplu bir ihracat sipariþi dýþýnda bu stoklarýn iç talep bu düzeydeyken erimesi zor. Aðustos ayýnda baþlayan dolar/döviz krizinden 9 ay vade ile çýkarýz ve iç talep canlanýr. O zamana kadar tahta sahibi kaçlý fiyatlarda tutacak hisseyi o önemli.
Lenovo P2a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bugün küçük miktarda ilk alýþý yaparak , ttrak yatýrýmcýsý oldum.aslýnda bolu çimento mu , ttrak mü biraz düþündüm ama daha önceden almadýðýma piþmanlýðým olduðu için ttrak dedim.
hedefim eðer becerebilirsem arada sat al yaparak lot artýrmak ve 15 yýl tutabilmek (her ay düzenli almak) bunu daha önce isyatta denedim ama sadece temettü ile olmuyor.
178 sayfayý soluksuz okudum.koç þirketi kesinlikle saðlam (tahta kapanmasý derdim yok), bu ve altýndaki fiyatlarda kaldýðý sürece 80-90 tl leri görebilir potansiyeli var , daha önce görmüþ ben,m için hikayelerden biri bu. bu arada satýlan traktörlerin adetlerine takýlanlar olmuþ ülke þu anda ciddi bir durgunluk yaþýyor ben çok normal karþýlýyorum o yüzden o kýsma belki 1 yýl takýlmadan alacaðým
benim için resmin flu kýsmý þu ve 178 sayfada kimse deðinmemiþ. ankarada ki araziyi boþaltmasý gerekiyordu normalde çünkü oraya melih gökçek harikalar diyarý gibi bir þey yapýyordu.arsa güzel bir yerde ve melih gökçek in projesi sanýyorum çok aktif deðil artýk.mesela koç holding o arsayý baþka türlü deðerlendirebilir mi ? sakarya otomotivciler için güzel yer, yol güzegahý ,düzlük ,sanýrým teþvikte olabilir ve maliyetler düþük arsa vs
bu ankarada ki arsa mevzusunu araþtýrmak lazým.bu konudan bilgisi olan var mý ?
birde stoklara çok takýlmýyorum, neticede satýþta olmasa fabrika bir yerde üretmek zorunda tedarik zincirini bir anda durduramaz, anlaþma yaptýðý tedarikçiler var. bir de satsa da satmasa da fabrikada iþçi çalýþýyor. araç baþýna maliyet çýkartýyorsanýz eðer 25.000 araç üretmekle 20.000 araç üretmek arasýnda yaklaþýk %20 maliyet farký olur. neticede üretilen araçlar standart olacaðý için ilk fýrsatta satýlacaktýr iþler durgun ama bu sadece ttrak de deðil her yerde durgun. yani herþey güllük gülüstanlýk olsa idi aylýk 600 araç satmayý sorgulardým ancak bu durumda çok da üzerinde durmam.borcu - harcý nedir ? bence daha önemli .bir de ihracata asýlmasý lazým ortaðýnýn aðýný iyi kullanmalý bu satýþ adetleri ve usd borcunun hedgelemesi açýsýndan iyi.
not: sac fiyatlarý usd bazýnda çok ciddi düþtü türk yerel piyasada.bu sene yapacaðý iyi bir anlaþma ile seneye satýþlarýn maliyeti biraz daha düþük olabilir.
yatýrým uzmanlarýndan istedigim rapor geldi özetliyerek yazayýmttrak ýn 3 çeyrekte kar marþýnýn %50 DÜÞÜK GELME ÝHTÝMALÝNDEN BAHSEDÝLÝYOR SATIÞLARIN %77 düþtügünden bu düþüþün piyasalardan kaynaklandýgýný belirtilmekte ihracat yaparak bir miktar zayýflýgý gidermektedir .kýsaca yakýn zamanda pisasanýn üzerinde hareket olmayacagýný ama uzun vadede alýnmasýný tavsiye ediliyor bütün bunlar yatýrým tavsiyesi degildir.benim anladýgým kýsa vadede düþünenler bulaþmasýn uzun vadede yatýrým yapacaklara tavsiye ediliyor.selam saygýlar YTD DEGÝLDÝR
Ankaraliyim, o nedenle sorunuzu cevaplayayim. Melih Gokceðin parký bitti, fabrika arazisiyle ilgisi yok aradan yol geciyor. Ttrak , Ataturk Orman Ciftliginde tren yolu kenarinda Ataturk tarafindan kurulmus. Amaci ziraat makineleri uretmekti. Sonradan trak.fab a donüstu. Fab. Arazizi cok daraldi. Genisleyecek yeri olmadigi icin Sakaryada 2. Fab. Yapildi.
Arazisinin konut yapmaya uygunlugu yok.M1 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri