Ya daha dipten %10 bile artmamis hisseyi mi alamadik :)
Kaldi ki onun dip oldugu mechul.
Printable View
Froto icin yaziyorum ama borsa icin genel olarak olumsuzum, borsa onumuzdeki 2-3 sene tat vermeyecek froto daha da tatsiz.
merhaba finans_mt
nasılsınız?
sizi anlıyorum. görüşünüze kısmen hak veriyorum. onun da tek sebebi faiz.
borsa faizler düşene kadar hiç tadı olmayacak gibi görünüyor. en azından 2025 başına kadar diyelim...
2-3 sene gibi ibareyi neden kullandınız? bu borsa için çok çok uzun bir süre. içinde erken seçim bile barındıracak kadar uzun.
faizlerin düşeceği haberi bence güzel bir hikayedir borsalar için. süreç tıkanmaya doğru da gidiyor.
türk şirketleri krizlere karşı aşılı. tecrübesi enflasyona iyi alışık.
ben daha olumluyum. 2-3 yılı hem borsa hem ford için tam oturtamadım.
gerekçeleri yazarsanız sevinirim. hem fikir alışverişi yapmış oluruzz
iyi günler.
Sağol osman abim
Şimşek Mc.Queen:
Enflasyon düzeltmesiyle amacımız mali tabloların gerçek durumu ifade eder hale gelmesini sağlamak. Yatırım yaparak büyüme, istihdam gibi makroekonomik göstergelere katkılar sunan ve faaliyet gösterdiği alanlarda önemli ölçüde katma değer yaratan işletmelerin devam eden yatırımlarını muhasebeleştirdikleri harcamaların enflasyon düzeltmesinden kaynaklı olumsuz etkilerini asgari seviyede tutmak için ilgili birimlere talimatlarımızı verdik. Uygulamanın yatırım maliyetlerini artırmaması gerektiğini değerlendirerek, yatırım yapan mükelleflere enflasyon düzeltmesinde kolaylık sağlayacak formüller üzerinde çalışıyoruz. Bu kapsamda, devam eden yatırımlar hesabının enflasyon düzeltmesinden kaynaklı değerlenmesi nedeniyle oluşan karların özel bir fona alınarak vergilenmemesi ve bu hesabın işletme döneminde 5 yıl gibi bir sürede vergiye tabi kazancın tespitinde dikkate alınabilmesine yönelik bir model de seçenekler arasında yer alıyor.
Borsa için faizlerin düşmesi şart. Şirketlerin finansallarından bağımsız ilgi ve bu ilgililerin ucuz parası olması gerekiyor. Halka arzlarda rekor yatırımcı tab gıdaya ait. 5 milyona yakın yatırımcı Ekim' 23 de faizler 30% civarında iken arza katılmıştı. Son halka arzda katılım sayısı 400 bin bile değildi.
Faizler düşükken masa sandalye firmalarının bile nasıl hareket ettiğini gördük. O noktada artık finansalların pek önemi kalmıyor.