Ben orta vade ile çalılştığım için bu bilgilere bakmıyorum, zaten yatırımcı olmadığım için bunlarla ilgilenmiyorum, olan biri yazıversin.
Printable View
Klasik rule of thumb der ki PD yıllık cirodan pek uzaklaşmayacak, eğer PD cironun 2 katına ulaşırsa hisse pahalı olur, ama PD cironun yarısının da altına DÜŞMEMELİ eğer şirkette ciddi bir sorun yoksa. Burada PD cironun yüzde 40 ınında altına inmiş hem de karlılık gayet güzelken.
The,
AEFES 15x desteğine geldi, kırarsa 13x potada ancak 15x’ den dönecek gibi bir his var!
Rusya’ dan haber gelecek mi?
Umarım 2. Halkb vakası olmaz.
Takipteyiz, bakalım. Ama KCHOL çok daha fazla güven veriyor, riski çok düşük. Öte yandan ciddi kazanç riski yüksek olanlarda ortaya çıkıyor tabii söz konusu risk makul oranda ise. Dediğim gibi takipteyiz.
KCHOL SAHOL FROTO YKBNK İSCTR doğrandı bugün. 10 gün önce 33.58 i gören YKBNK bugün 28.96 ya kadar düştü 29.12 den kapandı. 10 günde %14 lük düşüş gerçekleşti. Testere piyasasında malda uzun süre kalmanın ne kadar riskli olduğunu gösteriyor bu. Umarım bu satış dalgası devam eder ve cazip seviyelerden mallanma fırsatı verir. Mallandıktan sonra tabii uzun süre malda kalmayacağız maksimum 3 ay, plan böyle.
Bu arada PPF stopaj oranı %15 e yükseldi. Aylık PPF net getirisi %3.5 civarında şu anda. Resmi enflasyon da %42 civarında. Demek ki yıllık bazda borsadan net kazanç hedefimiz %100 olmalı.
Mevcut piyasa hem ayı hem de testere piyasası. Çok tehlikeli ve pis bir piyasa bu. Ayrıca yüksek enflasyonla boğuşuyoruz. Çok dikkatli olmak lazım böyle bir piyasada. Mal alırken çok seçici olmak zorundayız. Öyle Allah Allah nidaları altında mala gömülmeyeceğiz. Zamanlamasını 3 aşağı 5 yukarı doğru tutturmak zorundayız.
Kasım ayının başında 100 endeks 8566 ya kadar düşmüştü. Oradan gelen tepki ile 10276 ya kadar çıktık. An itibariyle de 9774 deyiz. 8566 - 10276 hareketi tam tamına %20 lik bir hareket ama ayı trendini boğaya dönüştürmeye yetmedi çünkü tutunamadık. 10300 ün üzerinde en az 2 kapanış gerekiyor asgari 120 milyar tl lik yüksek günlük hacim eşliğinde. Bu gerçekleşmeden trend değişti diyemiyoruz.