İşte bunu beğendim. Che, uyuşturucu müptelası ve kokain kaçakçısıdır.Alıntı:
Ernesto "Che" Guevara devrim şehididir.
Benzeri laf eden ve kendine "devrimci" diyen birini görürseniz hemen uzaklaşın.
Çünkü karşınızda sol'un ışid'çisi vardır.
Printable View
İşte bunu beğendim. Che, uyuşturucu müptelası ve kokain kaçakçısıdır.Alıntı:
Ernesto "Che" Guevara devrim şehididir.
Benzeri laf eden ve kendine "devrimci" diyen birini görürseniz hemen uzaklaşın.
Çünkü karşınızda sol'un ışid'çisi vardır.
Abi bilgi, sosyal medyada kırıntılar halinde, orada burada ve üstü kapalı bir halde var. F/K da olur da onları bir çeyrek önceden hatta bir sene onceden tahmin etmek ilazim. Benim hafızam zayifladi, cümleyi okumaya başlayinca başını unutuyorum. Genclerin yapacagi işler unlar, ben nasıl yapayim be yaaa?
JpMorgan benim hafizamda gümüş olarak kayitli.
Ben haberin nasil yayildigina bakarim. Bir de haber nereden cikmiş.
Sonra Altun/Gumuş rasyosuna bakarın.
Ve gumuş alirin. Basit. :)))))))
Abi JpMorgan rapor yayinlamis iste. Senin hafizan cin gibi o raporu okusan, ozetini buraya yazsan, bu basligi epey okuyan var, sevap kazansan olma mi?
Beni niye yoruyon?
Ahaaaa...Önemli haber.Alıntı:
HTŞ lideri Culani, İdlib’de örgütün askeri/güvenlik/mali işlerinden sorumlu çok sayıda liderini yabancı istihbarat?la işbirliği içerisinde, kendisine karşı askeri darbe planlama suçlaması ile örgüt tarihinde görülmedik büyüklükte toplu tutuklama operasyonu başlattı.
https://i.hizliresim.com/e5zwfaz.jpeg
Bugün haberler acayip. Normal değil abi. Bu haber yeni degil, zaman zaman bu haber çıkarilır. İşte niye bugün? Bu haberin kaynagi Kibrisli Şeyh Nazim Kibrisi idi. Yanliş hatirlamiyorsam?
Sosyal medya uzerinden haberlesiyorlar. Haberler kriptolu.
Haşti Şabi uzerinde Abd-Israil kontrolu falan filan işte.
Kimligi belli olmayan ucaklar kalkar da furur mu bir yerleri?
sn nurinin sayfasında birazcık ukalalık edelim müsade ederse... o cevap vermiş ama örnek vermemiş...
dünyada ekonomik döngü çoğu zaman biz farkına varmadan yenilenir ya da acıtarak yenilenir. mesela Aristokrasiden burjuvaya geçiş için kitaplar yazıldı, sanayi devrimi için hakeza anadallar bile oluşturuldu... o dönemlerde büyük savaşlar olsa da dünya savaşları çıkmadı çünkü dünya o kadar haberli değildi birbirinden... en fazla napolyon çıkıp dünyayı ele geçirmeye kalktı sahi neden Hi,tleri durdurmak için dünya birleşti de napolyon kendiliğinden yenildi... neyse bunlar benim alanlarım değil... ekonomiler değiştikçe düzenler de üreti,m prosesleri de harcama kalıpları da değişmekte...
yukarıda bazı linkler ve hesap ödemeleri verilmiş... 2 kişi zıkkımlanmış 4500 lira ödemişler... bizde üst düzey bir memur 10 yıl önce bir aralar 3000 dolar maaş almaya başlamıştı...bütün fiyatlar bu şekilde ayarlanmaya başlamıştı. kafeler, restaurantlar hakeza her şey evler dahil dünyaya göre ayarlanmaya başladı... sonra bizim memurlar 1200 dolara kadar düştüler ( şimdilerde seçim zammıyla bu biraz arttı ama 2000 dolar değil sanırım) fiyatlar, kiralar aynı kaldı... müşteriler azaldıkça bizim ahlakı bol esnafımız mesarifi kısmak yerine fiyatları yükseltmeye başladı... toplumda etikete göre davranma kültürü olmadığı ve çoğu yerde etiketler de olmadığı için yersen hesapları oluşmaya başladı. o hesabı ödeyen ve bilen bir daha gütmez ama başkaları gelir mantığı uygulanmaya başladı...
dün bir tanıdığımla görüştüm. inşaat işine girmişler. işlerin açılacağını duymak istedi benden ki istediğini söylemedim tabii...sadece beyaz yaka memur maaşını, faiz oranlarını, esnafın kira ve çalıştırdıklarının nafakasını çıkarmak için kazanması gerekenleri ( hedef kitlen kim ise onların kazancını bilmelisin) düşünüp hesap makinesini eklinden düşürmemesini söyledim. benim tahminim bir yenilenme gerek çünkü sürdürülebilitesi yok bu durumun...
şimdi borsa da aynı... efendim çimento uçacak ey, de biraderim inşaat uçmayacak ise çimentoyu cinler mi uçuracak... enerjiler uçacak... çinliler alaman enercicileri mahvederken ya Türkiyede perinçek biradere ayıp olmasın diye ülkemizi pas mı geçecekler... neyse amerikan gevurcuğu da faizler yükselince morgıçını ödeyemeyecekse piyasası nasıl yükselecek? madem ki 1 Tl 100 000 dolar edecek nasıl olup da nasdak balonları uçmaya devam edecek...
neyse fazla ileri gittim... alışkanlıkları değiştirmek her zaman travmalar oluşturur. hatta bazı zamanlarda travma ile çözümlenmez savaş çıkartır... olmadı dünyayı savaşın içine sokar... bilmem anlatabildim mi?