[QUOTE=Aesir;6318640]Ne farkından bahsediyorsunuz. Eger siz 100k dolar yatırdıysanız %12 kkm den ve dolar 3 ay içinde %3 ten fazla artarsa tam 100k dolar alırsınız vade sonunda.[/QUOTE.
bende tam onu diyorum zaten farklı bir sey yazmıyor yukarıda .
[QUOTE=Aesir;6318640]Ne farkından bahsediyorsunuz. Eger siz 100k dolar yatırdıysanız %12 kkm den ve dolar 3 ay içinde %3 ten fazla artarsa tam 100k dolar alırsınız vade sonunda.[/QUOTE.
bende tam onu diyorum zaten farklı bir sey yazmıyor yukarıda .
bu sekilde ise ,92 gun sonra dolar 30 olursa yani %59 artmasına ragmen ,bozdurdunuz dovizi size geri veriyorsa ,ayrıca opsiyon faizini veriyorsa sorun yok ,bana olmaz dediler ,sadece 12 olan ı veririz dediler.yaotıranlar iyi emin olsun ,sonucta bahsettigim farkı hazine veriyor,banka degil
Ziraat Bankası 32 gün standart vadeli TL. mevduat 5 milyon %28,5
Bankalarda çalışan portföy yöneticilerinin müşteri kazanımında vadeli bağlatma, fon aldırma vb. durumlarda maaşlarına herhangi bir prim vs ödül gibi banka tarafından ödeme yapılıyor mu ek olarak ?
Mesela Ahmet isimli banka çalışanı,
X bankta 1 milyon TL vadeli hesap açtırttı müşterisine ya da temdit ettirip tekrar bağlattırdı
Ay başında ya da vade bitiminde maaşına bağlattırdığı para oranında 1.000 de 1 ya da 2 oranında prim alıyor mu ?
İhracata çalışanlar , özellikle emek yoğun-enerji yoğun firmalar -işadamları % 40 deval talep ediyorlar..
ABD'de NG 10 dolardan nerdeyse 2 dolara düştü...
Nedense faturalarda bunu göremiyoruz..
bir nevi adı konulmamış bir vergi ,salınmamış ama bizaati uygulamadaki bir vergi...
Bir aralar israilin -kıbrıs rum kesminin - karadenizdeki muhteşem doğal gaz rezervleri ...
sahi ne oldu o hikayeler ?
eğer fiyatlar bu seviyelerde NG ,olarak 4.5 doların altında kaldığı müddetçe deniz yatağının altındaki doğal gazı çıkarmak -çıkarmamaktan daha iyi oluyor... (ben öyle biliyorum...)
Amerikadaki ekran ve derivatif finansal teknikler kullanılarak yapılan çakallıklar , en sonunda üreticiyi üretmekten soğutacaktır...
bizde de malüm döviz üzerinde algısal-finansal her türlü operasyon gırla devam ediyor...
prim işleri şube bazında yapılıyor , müdür ve o kısımda çalışanlar takvim yılı içerisinde verilen hedefleri yakalama ve üstüne çıkılması şeklinde ekstralar ödeniyor diye biliyorum..
mesela fibada hedefin üzerinde çıkma veya ödülü belli yetkililer arasnda yarışmalar yapılıyor ..O süre bitince kaznan çalışana mesela karı koca 3-4 günlük avrupa -yurt içi seyahatlarla ödüllendirildiğini biliyorum...
Merhaba bankalar genelde Portföy yöneticileri ve şubelere o anki banka durumuna göre hedefler koyarlar. PY Bazında bir hedef karne hazırlayıp bunu tutturmasını beklerler. Genelde PY'ler buradaki başarılarına göre prim alırlar. Müşteri sayısını artırmak, kredi kartını, vadeli mevduatı yada kredilerin tutarını yüzde şu kadar artırmak vs gibi.
PY,Şube,İş kolu,Banka bazında karlılıklar aylık yada üç aylık hazırlanır. Genelde bunlar PY'ler tarafından günlük görülür ve takip edilir.
Birde kredi mevduat faizlerini genel müdürlük aslında banka şubesine satar ve üzerinde belli bir oranda kar almasına izin verir. Misal genel müdürlük %20 faiz oranı ile ihtiyaç kredisini şubeye satar. Şube ise bunu müşteriye 21-22ye satabilir. O nedenle aynı bankanın farklı şubelerinden farklı oranlar alınabilmesi mümkündür.
Ayrıca PY size bir ürün tavsiye ederken kendi hedefi/getirisi için mi? yoksa sizin faydanız için mi teklif ettiğini biraz düşünmek faydalı olabilir :)
Detayli aciklamalar icin tesekkurler sayin yazarlar
Hakan Güldağ Servet vergisi haberi gündem oldu Para en Korkak şeydir Çok tehlikeli sulara açıldık
Para aynen bi ceylanin kalbi gibi urkek,filin unutmamasi gibidir.ole vergi salmak kolay degil.[emoji39]
Tl kkmler 12 lerdeyken dövizler 18-19 mobil uygulamalarda…
Her ekonomik krizde her afette bazı komünist ruhluların içinde milletin servetine çökme arzusu depreşir bunu da süslü laflarla anlatırlar
Çok basit anlattım ama kavram karmaşası olmuş. Tane tane bi daha anlatayım.
ING bank a , 100 K dolar yatırdım .
Hesabın adı peşin ödemeli kur korumalı hesap.
Saat 11 de merkez bankası kuru 18,8449 idi.
100 K dolar 1.884.490 tl tuttu.
6 ay vadeli yatırdım. %10 faizin - 6 aylık neti 94.224 tl yi gişeden nakit çektim.
6 ay sonra saat 11 den önce haber vermek şartı ile , vade bitiminden 1 gün sonra 100 K doları çekiceğim.
Ben TL olarak kullandım. Eğer isteseydim yan taraftaki döviz bürosundan 19,05 den 4946 dolar alabilirdim. Bu aldığım 4946 doları da 6 aylık döviz vadeli olarak yatırıp mesela burgan bank ta galiba %2 yıllıktan - 6 ay vadeli yatırıp aşağı yukarı 5 bin dolar a tamamlayabilirdim. Ben yapmadım , TL ödemeli bir işimi hallettim.
Buraya kadar anlaşılır sanırım.
Şurası karışık olmuş galiba. TL ye dönüştürdükleri 1.884.490 tl ye KKM olarak TL faizi yıllık %9 veriyor. 6 aylıkta %4,50 yani.
6 ay sonra kur eğer 18,8449 * 1,045 = 19,6929 dan aşağı olursa o zaman TL faizini de almak avantajlı olur , çünkü alacağın TL faizi de eklediğinde 100 K dolar dan daha fazla eline geçer. Tabi ki bankanın uyguladığı döviz alım satım farkını da göz önüne alarak 100 K dolar alınabiliyor mu , ona bakacağız.
Sanırım yeterince açık oldu.
Not : Bu bilgiyi bu topikte nick ini şu an hatırlayamadığım bi arkadaş ilk söyledi. Ben de , nasıl yani bu şekilde dolarına yıllık %10 net faiz almış olmuyormusun diye soru sordum ama arkadaş cevap yazmadı. Sabah 9 da bankaya gittim , MT ile görüşüp olayın böyle olduğunu anladım. Önümdeki teyze 550 K dolarını bu şekilde yatırdı , konuşulanlara kulak misafiri oldum , ben de yatırdım.
İNG bu uygulamaya devam ediyor mu bilgim yok
yeterince açık ve net olmuş sn roxette. paylaşım için teşekkürler.
Bizde sistem fakirden alıp zengine vermek veya yeni yandaş zenginler üretmek üzerine kurulu olduğundan Her afette garibana çökülüyor..Deprem vergisi olur ÖTV yola devam edilir , NG fiyatları 5 1 iner bizde dikmeye devam ederler...
Bizim garibanda gider kendini dikene sonuna kadar destek atar....
Valla 3 gündür piyasada konuşulan 3. Ve üstü Gayrimenkül e ve 2. Ve üstü Otomobil e acayip yüksek vergiler gelecek diyorlar doğrumu bilinmez pek üzüldüm diyemem inşallah olur diyorum.
Sn. Roxette in paylaşımı üzerine biraz ônce ING ye gittim. Bilgiler doğrudur.
Ancak artık primin net 10% olarak değil USD brüt mevduat karşılığı 10% olarak verildiğini söylediler. Yani 8% net. (TL verilen primde niye USD mevduat karşılığı hesap yapılıyor, onu da anlamadım ya) Eğer bana düşük oran vermedilerse.
Primi hemen USD ye dönersek getiriler makastan dolayı bir miktar düşecektir.
1 aileye 1 araba ,1980 lerde oyleydi
Bana önce %9 dedi , pazarlık yaptım %10 yaptı.
Ben depremin olduğu sabah yaptırmıştım galiba. O zaman oranlar net idi. Demek ki şimdi stopaj kesmeye başlamışlar.
Timing is everything.
MT demişti ki , bu peşin ödediğimiz faiz/bonus adını ne derseniz deyin , hepsi bankadan çıkmıyor , hazine den de bi miktarı karşılanıyormuş.
Şimdi net hatırladım deprem günü pazartesi yaptırmıştım. Öğleden sonra uğramıştım başka iş için . O sırada 2.depremin haberi geldi ve banka memurları çok strese girmişlerdi. Hayırdır diye sorunca , meğerse İNG nin call center ı K.Maraş taymış. İnternet bankacılığına erişim sağlanamıyor , ha bire şubeleri arıyorlar diye strese girmişler meğerse
Sn roxette,
Erken kapama durumunda ne oluyor?
Peşin aldığınız faiz için soruyorum.
ne kadar KKM ( kaktıra kaktıra merkeze ) meraklısı varmış. Dış ticaret açığı, cari açık, kıdemli analist bile vb. bir şeyler olmasa bile birşeyler var gibi. 11 tane vilayet yenilecek, 2 hollanda büyüklüğü diyenler var. Enkazdan 2 milyon dolar çıkıyor, çelik kasalar çıkıyor.
Bana paranı neden erik ağacının dibine gömüyorsun diye gülüyorlardı. Bahçede enkaz olacak bir şey yok demiştim. Hiç değilse erik ağacına gübre olur.
Yatırım tavsiyesi içermez. yatırımlarınızı yetkili uzmanlardan danışmanlık alarak yapmanız menfaatinizedir.