Evet pahalı... ama sorun iktidarın enflasyona karşı müdahale ettiği tek kurumun tuik olması...
Printable View
Soner Gökten @SonerGokten
KULİS: Bu akşam çıkacak TCMB kararnamesi ile bankaların dönüşüm oranının %60'dan %50'ye düşeceği söyleniyor.
Bu durum bankaların KKM'ye verdikleri opsiyon priminde düşüş yaratır.
Yani basitçe 10 bin $'a verilen 600 $'lık prim azalır.
Bu durum KKM'ye olan hevesi azaltabilir.
FARKLI BİR ŞAHISTA ;Bir kulis de ben vereyim o zaman. Bir hesap icin prim veriliyorsa, TCMB kur farkini bankalara 'prim + faiz' uzerinde olusan kisim icin oderiz diyor.
Döviz bürosunda Arabicler aldıkları dövizleri bozuyordu.
Bende arkalarındaydım, (ben aldım) "döviz düşer abi, düşer abi" diyordu.
Demokrasi sandıkdan ibaret degildir.
Toplumsal mutabakat olmadan Liderlik sürdürülemez.
Geçen hafta bozdugumuz fondan gelen yeşil soğanları bnka vermemisti.bugune ödeme için söz vermişlerdi.Allahi var ykb sözünü tuttu çekip reel ekonomo dışına cikarrtik.biraz dinlensin kenarda.isin ilginci seabank fonunu bozduk çekmek için banka yüzde 5 kesinti yaparım dedi geçen persembe....sistemde 75 bin folarlik ddm riskimiz kaldı onuda 7 temmuzda yedek kulübesinde dinlendircez.....ytd
Bu ne lan angara rizeyi geçti dedik amazonlarla yarışıyor.
Bir günde 2 kere sel basacak kadar yağar mı daha öğlenki geçmedi.
Borsa %4 yaptı dövizde tık yok...
Önünden bir çekilseler, 1'er 2'şer lira birden gidecek ama ıkınıyorlar bakalım ne zaman yırtılacak
MB ı dolar satışını şimdilik askıya almış olmalı ki bankaların alış fiyatlarını yükseltiyor.
Turizm sezonu öncesi bizim kişi başına 800 dolar bırakan turistleri fiyatı yüksek bulup gelmeyenleri yakalamak istiyorlar mümkün olduğunca.