Sayfa 179/1003 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279679 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 1,425 - 1,432 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Ekonomik durum, küresel etki, ödemeler dengesi, MB rezervi, herşey bir kenara, TL aşırı pahalı. Değer kaybi şart. Yani zamanını bilemeyiz bu işlerin. Teknik yardımcı olur ama aylardır tekniğe bakmadım. Alıp kenara koydugum şablon var oradaki değerler gelecek zira.

Bu işler vaktiyle fışkırarak olur. 3.40 tan 7,20 ye, 6.90 dan 18 lere nasıl fiskirdiysa yine fışkıracak. Zira mevcut durum o günlerden cok daha kotu. Bu politikada ısrar edilen her gün daha da kötüye gidiyor.

Yani fiskirmalari yaşamış bir millet olarak halkta pek bir sorun yaratmaz. Yüzde 110, yüzde 270 fışkırma yasadik banamisin demedi. O yüzden bir sorun teşkil etmez halk nazarinda.

Evet pahalı... ama sorun iktidarın enflasyona karşı müdahale ettiği tek kurumun tuik olması...

2. Soner Gökten @SonerGokten

KULİS: Bu akşam çıkacak TCMB kararnamesi ile bankaların dönüşüm oranının %60'dan %50'ye düşeceği söyleniyor.

Bu durum bankaların KKM'ye verdikleri opsiyon priminde düşüş yaratır.

Yani basitçe 10 bin $'a verilen 600 $'lık prim azalır.

Bu durum KKM'ye olan hevesi azaltabilir.

FARKLI BİR ŞAHISTA ;Bir kulis de ben vereyim o zaman. Bir hesap icin prim veriliyorsa, TCMB kur farkini bankalara 'prim + faiz' uzerinde olusan kisim icin oderiz diyor.

Döviz bürosunda Arabicler aldıkları dövizleri bozuyordu.
    Bende arkalarındaydım, (ben aldım) "döviz düşer abi, düşer abi" diyordu.
    Demokrasi sandıkdan ibaret degildir.
    Toplumsal mutabakat olmadan Liderlik sürdürülemez.

Geçen hafta bozdugumuz fondan gelen yeşil soğanları bnka vermemisti.bugune ödeme için söz vermişlerdi.Allahi var ykb sözünü tuttu çekip reel ekonomo dışına cikarrtik.biraz dinlensin kenarda.isin ilginci seabank fonunu bozduk çekmek için banka yüzde 5 kesinti yaparım dedi geçen persembe....sistemde 75 bin folarlik ddm riskimiz kaldı onuda 7 temmuzda yedek kulübesinde dinlendircez.....ytd

Bu ne lan angara rizeyi geçti dedik amazonlarla yarışıyor.
    Bir günde 2 kere sel basacak kadar yağar mı daha öğlenki geçmedi.
    bir halt olacağı yok.

5. Borsa %4 yaptı dövizde tık yok...

6.  Alıntı Originally Posted by Economics Yazıyı Oku
    Borsa %4 yaptı dövizde tık yok...
    20.10 olmuş daha ne olsun

7. Önünden bir çekilseler, 1'er 2'şer lira birden gidecek ama ıkınıyorlar bakalım ne zaman yırtılacak

8. MB ı dolar satışını şimdilik askıya almış olmalı ki bankaların alış fiyatlarını yükseltiyor.

Turizm sezonu öncesi bizim kişi başına 800 dolar bırakan turistleri fiyatı yüksek bulup gelmeyenleri yakalamak istiyorlar mümkün olduğunca.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Sayfa 179/1003 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279679 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •