Dediğim gibi Sn.Bir Esanf 3,80 TL yükselişe inanmadım.. 3,72 TL ye sanki bu hafta tekrar yanaşacak gibi...
Ayrıca yukarıdaki açıklamanızda çok haklısınız;
"Hayatta insanı en çabuk körlüğe iten sebep; kendi kendisine yalan söylemesidir...."
Bitcoin 18500 USD.....
Bitcoin 10000 USD....
Yorumsuz.....
Bu Almanya üretim manyağı...
Adamlar şimdi de Microsoft Ofisin alternatifini yapmışlar. Adamların sadece BMW si Mercedesi Bayeri Adidası Puması yok. Yazılım sektöründe liderliğe oynuyorlar. Türkiyede çoğu kurum Alman SAP üretim yönetim yazılımını kullanıyormuş. Şimdide Ofis yazılımında liderliğe oynayacaklar.
Her ay 25 Milyar Euro cari fazla veren bir ekonomileri var. Almanlar bizi kıskanıyorlar diyen algı özürlü olabilir.
Nasıl bir eğitim sistemi varsa helal olsun Almanlara.
SoftMaker Office - Germany
http://www.softmaker.com/en/
https://pbs.twimg.com/media/DU0BQNfX...jpg&name=large
Hocam arkadaşlarım 12.000 dolar üstü deli gibi aldılar. Durduramadım almayın dedikçe aldılar neye güvenip alıyorsunuz dedikçe aldılar. Şöyle teknoloji böyle güzellik dediler aldılar.
Onların bu kazığı yemeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum artık şahsen.
Çok basit birşey var, herhangi bir iş için, o iş tv de haber oluyorsa artık çok geç kaldın demektir sen giremeyeceksin. Bunu dedim bunu bile dinlemediler.
Ben de üzülmüyorum sonuçta tasarlayıp piyasaya sürenler on bine katladı onların tuzu kuru ha burdan da çıkar mı çıkar 100.000 usd de olur mu olur neye göre kime göre anlamadığım için girmiyorum kafam rahat ediyor.
Çok haklısınız...
Para bir borç senedidir... Bir güven ve itibar karşılığında "Mal veya Hizmet" satın alırsınız...
Aksi durumda; WC kağıdı ile para arasında fark yoktur. İkisi de kağıttır.. Aradaki tek fark itibar.. O kadar...
"-Coin lerde heyacan var.. Anında %5 kazanıyorum. Gelecek burada. "
Deyip alın yok olanlar; alın size heyecan...
18,000 USD neresi; 8,000 USD neresi... Anında %5 kazandığın gibi anında %50 de kaybedebilirsin.
Peki; Coin ler nedir? Ne satarlar...
Hayal satarlar... Zengin olma hayali satarlar... Bu hayalin ardında o denli güçlü alıcıları vardır ki; Talep bir türlü bitmez...
Ama ardı arkası dolu değidlir. Camdan kuledir...
Bugün USD 1 TL olsa; dünya ekonomisinde yer yerinden oynar... Makul bir bantta dolanır...
Ama Bıtcoın yarın 1 USD olsa; ekonominin ruhu duymaz...
18,000 USd olduğunda imalı imalı yazılar yazdım. Ve 1 USD dahi yatırmadım.. Ancak; Türk milleti olarak çabuk zengin olma hayali ile ekmek almayız hayal alırız...
Sonra elimizde bir patlar; altında kalırız....
Derim ya;
"BEDAVA PEYNİR; SADECE FARE KAPANINA KONUR..."
Birkaç yazıma anında cevap gelmişti...
BTC 60,000 USD oradan 100,000 USD sonra 1,000,000 USD dahi olucak şeklinde yazılar okudum.
Yahu azıcık akıl... Nasrettin Hoca nın dediği gibi....
"18,000 USD dan 1,000,000 USD olacağına inanıyorsunda; 18,000 USD'dan 1 USD olabileceğine neden inanmıyorsun..."
Hepsi olabilir.. 1 M da 1 USD a engel yok....
Ama 1 USD=1 TL OLAMAZ...
Mümkün değil...
Dedim ya;
"Anlayana sivrisinek SAZ; anlamayana davul zurna AZ..."
Ne diyeyim...
Bol kazançlar... Bol SABIR....
Sevgili Selka abim,
Ufak bir noktaya değinmek istiyorum sanırım o kısmı unuttun yada pas geçtin :)
Birde coin dünyasına çok ufak meblağlar ile girip hemen ana parasini realize eden, içerde bıraktığı kar kalan kısmı da ya tutarsa diye çerez niyetine birakan ciddi bir kitle var ..
Evet evini arabasını satıp hatta ve hatta kredi çekip girecek kadar cesur (cahil) birsürü insan var katılıyorum. Ama bu forumda sanmam ki öylesi biri olsun.
Selamlar saygilar
Sn.Bir Esnaf kardeşim; aynen dediğin gibi belirtiğin noktayı pas geçmişim. Kusuruma bakma... :Sad:
Özel mesaj olarak, ya sana; yada alma niyetinde olan bir başkasına da olabilir; kaybedebileceğin yada kaybedince üzülmeyeceğin meblağın (%5 yada daha az) coine yatırılmasi gerektiğini muhakkak yazmış olmam gerek...
Seninde belirttiğin gibi; ana parayı çikarıp karı ile coin almayı onayladığımı şimdi hatırliyorum.
Yazımda coin in 1 milyon usd olabileceği gibi 1 usd olabileceğini yazdım...
Naçizane alınan risk büyüktü, o sebeble küçük yatirmak en mantiklisı idi..
Hele bizim gib küçük yatirimcı olup büyük riskler almak...
Yine kalpler gönüller kirmiş isem, Sn.Bir Esnaf giyabında tüm okuyanlardan "Aff ola"..:agla:
Bol Kazançlar....:kalp:
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende bitcoin için birşeyler söylemek isterim bitcoinin arkasında blockchain gibi bir teknoloji mevcut bu teknolojinin detayına girmeyeceğim ancak sosyal medya ile kıyaslayabiliriz. İlk başta bir çok sosyal medya yazılımı çıktı ancak bunların bir kısmı hayatta kalabildi. Bitcoinde bir yazılım ve şu anda eksiklikleri ve iyileştirmeleri devam ediyor. Yarın öbür gün bitcoinin dezavantajlarının ortadan kalktığı ve teknolojisinin iyileştirildiği ürünler çıkarsa değeri 0’a bile yakınsıyabilir.
Benim gözlemlediğim büyük şirketler sotede bekliyor sistemin oturması sonrasında kartlarını açıp kendi ürünlerini ortaya koyacaklar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
türkiye cds leri yine 150 ler seviyesinde geziniyor, şu an 166.
bu demek oluyor ki ; sıradan insanlar olarak bizim beklemediğimiz büyük bir oyun oynanacak ülkemizde..
dikkatli olmak lazım..
ne zaman ekonomimiz, siyasetimiz güçlense, refahımız artsa hep bir şeyler başımıza geliyor.
yeter artık bizi rahat bırakın..
kripto paralar inerde çıkarda, yannız bu teknolojinin bir anda yokolacağını düşünen varsa çok yanılıyor.
Ben bitcoinin yok olacağına inanıyorum. Blockchainin değil.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslen blockchain saadet zinciri gibi bi yapıda galiba
Bu koin işini olusturanlar
Bi mesnete baglayamadi
Güvende oluşturamadı
Malum hukuki altyapı yok
Ben olsam şurdan girerdim
Önce bu 3d taktik maktik oyunlarını bi koin ile pazarlar
Sonra milleti muptela edip
Hep uterdim
Çünki kimse coluk cobalaginin oyun sevdasına
Yani ebeveyn olarak
Karşı gelemez
Yoksa diyelim altın gümüş bunlar kutsal kitaplarda yer alan para mefhumundan önceki değer birimleri
Koin in başarılı olması için bi dal a tutundurulmasi lazım
Düşündüm. ilk makul bu geldi
Koin leri tek tek gozlemlemiyom
Bütün bütün de
Umarim kazançlı çıkarsınız
Sayın powerpc bey
Yani bnm dediğim
ilk adım olsa
Sonra bilgisayar software
Sonra hardware
Filan
Koin le pazarlasan
Bence en makuluydu
Arkasında hangi coin in kim var bilmiyom
Bi cezayirli uçakla arkasında yüz küsür bin avro getirmiş
Gasteden okudum
Sonra ameliyatla çıkarıp polis el koymuş
Yani arka sebepler ziyade elle tutulur gözle görülür ve en önemlisi menfaat elde edilir olmalı bence
Coin neden değerlenir ? Bunu bir anlasak çorap söküğü gibi gelecek.
Ucuz para transferi diyoruz. Ödemeyi coinle yapıyoruz ama coin’nin değeri yükselince ödeme yükseliyor ?
Abi coin i bi bunu
Bi de esnaf çarşısı gibi düşün
Diyorlar diğer esnaflar
Cumali nin yaz a düğünü var
Ona caliscaz
Ne bilim
Seciyolar bi coin
Bu sene bu yürüsun
Kumarhanelerdede bence aynı sistem var
Az pacoz giyin zalako gibi etrafa bakındinmi
Kameradan gozlerler
Şuna biraz kazandirak derler
Bi ara kıbrıs ta test etcem
Neticeyi yazarım
Ha bi de kameradan bakıp
Yolmak istedikleri de olur
Onu da oturturlar agam paşam
İçki cigara hatun desteği
Herseyine dek alirlar
Teshbih te hata varsa sorry
Alanlar Bir bitcoin 1 milyon dolar olacak diyorlar 10 sene sonra ...ytd..yanlismi yapıyoruz almamakla acaba
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Peki bu iş bu kadar karlıysa büyük şirketler neyi bekliyor ?. Zira bu abilerin en büyük hedeflerinden biri google play ile apple store
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tüm bankalarda böyle bir durum var, sanırım cep telefonu ve internet bankacılığı buna sebep oluyor, zira banka NET karlılıkları çok yüksek
http://www.hurriyet.com.tr/yapi-kred...altti-40729134
haber içeriği:
"Türkiye Bankalar Birliği tarafından hazırlanan, Türkiye'de Bankacılık Sistemi Banka, Çalışan ve Şube Bilgileri Aralık 2017 istatistikleri yayınlandı.
Bu istatistikler 1 yılda 1560 şubeye kilit vurduğunu, 3 bin 195 çalışan ile de yollarını ayırdığını ortaya koydu. En fazla şube kapatan banka 70 şubeyle Yapı Kredi Bankası olurken en fazla çalışanıyla yollarını ayıran banka da 839 kişiyle Garanti Bankası oldu.
Bir yılda en fazla şubeyi 8 şubeyle Eximbank açarken, en fazla eleman alımı da 895 kişiyle Halkbank oldu. "
Birinin artık para birimini kuvvetlendirmek için ülke içi yüksek teknoloji ve yazılım üretimine mecbur olduğumuzun farkına varması lazım. Yoksa ne bu faizler düşer ne de ülke olarak konumumuz kuvvetlenir. bir çok sektörde hamallık yapıyoruz ağır sanayi ve düşük katma değerli işler ile uğraşıyoruz maalesef.
Sn.Selka Usd 375xx seviyelerinde..
Roman tadındaki yorumlarınıza hazır başlık hasret kalmışken , tam zamanımıdır bir değerlendirmenin ? :bravo:
Sn.Bir Esnaf USD ın malum sonu sürekli gelen STRESS li haberler yüzünden ertelendi... USD 3,72 TL yi oradan 3,67 TL yi göreceğini 3,96 TL de iken söylemiş 3,7113 TL ile 3,72 tahminim tutmuş lakin 3,67 olmamıştı..
Lakin son 3 ayda Türkiyenin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmediğinden USD 3,72 yi görüp 3,83 TL ye savaş riski ile fırlıyor sonra gündem azıcık düşünce yeniden USD da gevşeme oluyordu...
Ancak Dünyada USD endeksi tam bir çöküntü içinde olmasına rağmen Türkiye de gevşeme oldukça sınırlı kaldı..
Bugün TR USD konusunda dünya ile hareket etmiş olsa idi bırakın 3,67 TL yi 3,57 TL yi bile görmek hayal değildi...
Ancak sürekli düşmek isteyen bir USD a karşı sürekli gündemi sıcak tutarak savaş riski körükleyen haber akışları mevcut... Birakın teröristler ile mücadeleyi olası bir ABD Türkiye savaşı dahi gündeme geldi..
Buna USD mı dayanır. Ancak 3,67 TL olması gereken USD 3,83 TL ye yükseldi... Lakin Şubat sonu Mart başına kadar olan vadeyi iyi değerlendiremediğimizi ekonomik yönden daha iyi değerlendirilebileceğini düşünüyordu... Sonuçta ilk çeyrek vade bize GLOBAL PİYASALAR tarafından altın tepside sunulmuş bir ikramdı...
Sn.Esnaf hep nokta atışını seversiniz.. Lakin nokta bi yer belirtmek mümkün değidlir... Global dünyada USD endeksi resmen yerlerde süründü... Sanki faiz artırımı değil, finansal genişleme yapan bir FED dünyada fiyatlandı...
TR deki gündem 2010 yılında ki gibi olsa idi USD ın ederi 3,15 idi...
O derece...
Şili bilmem nesi bile USD karşısında USD/TRY nin en az iki kat değer artışı almıştır..
Aslında en geç Şubat 15 e kadar bir 3,67 TL ederi bekliyordum. Ama olmadı. Lakin bir araç sürekli kazandırmayacağı gibi sürekli de dayak yemez...
Ancak BISt te bir 120,000 üzeri ve kendimce 3,70 altını USD da alım için uygun yerler olarak görüyorum. Lakin olası bi bahar havasını ülke ekonomiisi olarak kaçırdık... Kanımca ilk çeyrek sonrası biraz temkinli olmakta fayda vardir....
YTD....
Sn Lucas çok teşekkür ederim. Gönül isterdi ki; hep beraberce yiyelim. Sofrada herkese yer vardı. Sonunda YABANCI nın kesesi geniş idi. Sadece her yazılana değil; kendimizce okuyup samimi bulduklarımızla hareket edersek sofrada yer var...
Lakin; dediğim bir öngörü ve tecrübe.. Bir günde USD dan 50,000 TL zarar ettiğim de olmuştur.. Ancak ben malum sayfada USD ı 3,96 dan satıp USD da , 3,98 olduğunda; direkt AFAROZ edilmiştim. Mecbur bu başlığı açmak zorunda kalmıştım...
Takdir edersiniz ki; USD her gün üzerine 5 kuruş koyarken, 3,96 TL de bu USD 3,72 TL yi görür ve oradan alınır demek; "DELİLİK" ile paralel olarak algılanıyordu...
Maalesef; çoğu zaman "Bir müsübet, bin nasihattan iyi geliyor.." Ayın 26 sında vadem doluyor. Oranım 14,55 ile VB idi...
Şubat ayı sonu Mart ayı içinde %12 faiz ile günlükte kalıp USD da fırsat kollayacağım....
Ama dediğim gibi YATIRIM GURUSU filan değilim... Her zaman yanılma payım olabilir...
Şunuda eklemek isterim ki, 3,40 dan USD aldığımda; USD 3,38 olunca USD da 3,10 2,90 senaryoları konuşuluyordu...
Dediğim gibi, mantıklı ve rasyonel olmak en doğrusu.... Gerisi boş lakırdı...
Herkese Bol Kazançlar Dilerim.
Yahu millet seni dinliyor sen milleti dinlemiyorsun ...yüzde 4 e talim ediyorsun yaz 1;aylık yukarı 20 kuruş opsiyon artı 4 faizde oradan gelsin .. :)) yaz gitmeyecek seviyeye yaz ..üç beş kuruş alsan fenamı olur .
Valla 3.90 ı görürsem mart ayı içinde satacagim bu garabeti. .tr de işler iyiye gidiyor bence bir sıkıntı Suriye meselesi..
Seçim olacaksa önce bahar yaşanır. Ben bir miktar dolara devam edeceğim zira daha huzurlu
Merhaba Sayın Selka iyisinizdir umarım.
Vade dönüşünde günlük mevduat yapıp usd ye geçmeyi planlıyordunuz, bugün aylık mı bağladınız?
Usd için öngörünüz değişmiş olabilir mi? TL mevduata devam mı
Bol kazançlar.
Sayın R.lucas,
2 aydır her vade dönüşümde mt dcd, opsiyon ile % 8 getiri ( mevduat faizi+prim) sunuyor, 3.95 e dolar satarıma.
Bir türlü cesaret edip deneyemedim, benim dolar maliyetim geçen sene nisan 2017 de 3.6556 dan alındığı için bugün 3.94 e geldi.
3.95 ten dolar satarsam TL ile başabaş olacağım, vade tarihinde 3.95 in 1 kurus üzeri olması alınan opsiyon faizinin üzerinde getiri sağlayacak.
Dcd - opsiyon önerirmisiniz 3.95 maliyetli portföyüme?