57 yıllık yaşama 11 savaş 24 madalya 7 nişan 13 kitap 1 Ülke sığdır, hayatında kitap okumamış adam seni eleştirsin..
Atatürk olmak zor valla.
(ALINTIDIR)
Sent from my iPhone using hisse.net
Printable View
57 yıllık yaşama 11 savaş 24 madalya 7 nişan 13 kitap 1 Ülke sığdır, hayatında kitap okumamış adam seni eleştirsin..
Atatürk olmak zor valla.
(ALINTIDIR)
Sent from my iPhone using hisse.net
EğiImez başımıza taç yaptık hürriyeti, ZaferIe kaIbimize yazdık Cumhuriyeti… 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!
elinize saglik sayin babo.
bu ulke emperyalizme karsi Ataturkle ayaga kalkti,
Mustafa kemal ataturk emperyalizme karsi verdigi bagimsizlik savasini
cumhuriyetle taclandirdi.
Emperyalizme karsi her daim ulkemizin yanindayiz.
Cumhuriyet bayrami tum milletimize kutlu olsun
Amerikan emperyalizmi olsun, ARAP emperyalizmi olsun, her türlü emperyalizme karşı savaşmayı bize ATATÜRK öğretti.
NUTUK bunun en büyük belgesidir.
ATAMIN NUTUK’u nu okuyun, ne olursunuz lütfen OKUYUN VE OKUTUN.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunun tartışılası anlamsız;
Türk ulusal kurtuş savaşından sonra dünyada ulusal kurtuluş savaşları kendini göstermiştir. Şu anda 52 ülkede büstü veya heykeli vardır.
Bunlar en somut göstergelerdir.
Sn bikmisbroker
Usd/TL ve borsa aynı anda yükseliyor biri bana göre yalan söylüyor. Acaba borsa şuan bilanço beklentileriyle mi yükseliyor? Kısa vade ongorunuz nedir?
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn. Babo merhaba,
Hem XU30EURO hemde USDTL analizleriniz hedeflerine doğru tıkır tıkır ilerliyor..Bize de vermiş olduğunuz emekten ve yol göstericilikten dolayı ''teşekkür etmek'', ''Allah razı olsun demek'' düşüyor..:yes::yes::yes:
Elleriniz, beyniniz hiç dert görmesin inşallah..
Saygılar...
ytd.
Sadece Bu dilek beni ayakta tutuyor, yazma azmi veriyor!
”Allah razı olsun” kısmı..
Geri kalan herşey şu kubbede hoş bir seda, ve hikaye.
Sayın Babo.. altın vuruş nereye gider. Endex de hedef neresi ?
Teşekkürler
Ben bu topikte ne anlattım??
Özetleyecek birisi var mı?
(Özel Not;
Bu topikdeki anlatımımı-şu ana kadar olanını-STAGE 1 olarak düşünün.
Daha STAGE 2 var, STAGE 3 var!
Var oğlu var)
kendi adıma..grafiklerinden yıllardır yararlandığımız güzide insan sn.bıkmısbroker.ın stage(evre)ifadesini kullandığı son iletisiyle..
yapmak istediklerimiz konusunda emin olduk..
bu çıkış aşama aşama evre evre olacaksa..ki grafikteki(bist 30-euro bazlı)düşen siyah.ta bunu gösteriyor..
uzun zamandır hiza aldığımız o çizgi uyarınca..
34 euro civarından kallavi bir düzeltme bekliyoruz..
çok kısa olarak bu..
syg..
Kendi adıma
XU30 34.000 (Euro)
USD/TL 3.72
Bu iki değerin altı çizildi. 3.72 destek olarak, 34.000 ise direnç olarak belirtildi.
sevgili abicim Babo size cidden hayranım sırf sizin gibi birinden nasihat almak için forma üye oldum. Her hafta başı öncelikle yazılarınızı okuyor ona göre işlemlere bakıyor ve ne kadar mükemmele bir öngörünüz olduğunu görüncede hayranlığımız katbe kat artıyor. Sizden ricam bu sanal aleme küsmeden bizim gibi gençlere önereceğiniz kitaplar teknikler ve nasihatlarinizi can kulağı ile bekliyoruz .Malum yaşımız genç kendimizi geliştirmemiz lazım tecrübeyi satın alamıyacağımızın farkındayız ama bari cahilliğimizi biraz yontsak herkesin fikri niyeti yerini kendimizden de bir şeyler katma adına yardımlarınızı bekliyoruz allaha emanet olun.
Sevgili Melankolik,
Dibe vurmadan BORSACI olunmuyor.
Guzel yazmissin ancak, 39 Yillik tecrubeyi 2-3 satirda aktarmak mumkun degil.
Yasadiklarimizi, Bu Linkde "Para Nasil Kaybedilir?" adi altinda paylastik.
(Ben O linkde 8.ci sayfadan itibaren "yogun olarak" yazmaya basladim)
1 Onceki Forum coktugu icin linke tiklayarak okuyabilirsin.
KiTAP konusuna gelince; Ben sahsen Ahmet Mergen'in Kitaplari ile 1993 yilinda basladim Teknik Analiz ogrenmeye.
Bu gune kadar okudugum kitap sayisi 20 den fazladir.
Kitap okumadan olmaz, Sn Ahmet Mergenin kitaplarini "sahaflarda" belki bulabilirsin, ancak ondan sonra da yazilan pek cok kitap var.
Butun kitaplarda bu isin "ALFABESi" anlatilir.
Matematik Kitabinda da Matematigin ALFABESi anlatilir.
Onemli olan, sen kendin okuduklarini ozumseyip, kendine gore bir YOL/YORDAM ve YONTEM bulabilmendir.
Mesela, Einstayn da bizim okudugumuz Matematik kitaplarini okudu? (Carpma, Toplama, Bolme ve cikartma??)
Yanlis mi? Ama adam "Relativite" teorisini buldu?
Biraz "UC" bir ornek verdim ki ne anlatmak istedigim cok daha NET olsun degerli kardesim.
Ozetle, hersey sende "Bitiyor"..
Ozetle 2-3 defa dibe vurduktan sonra kendine HAS yontemlere kavusursan, (Ve halen yikilmadin ayaktaysan) GERiSI GOLEY be yav!! :kahkah:
Zevk aliyorsun sonradan da. :)))
Ozel NOT;
Kimseyi ALAYA almak niyetinde degilim, ancak NET/YALIN olarak ve de "GIVIRMADAN" daha nasil anlatirim bilemedim?
Hazir gelmisken bir de PETROL fiyatlari ile ilgili bir GRAFiK vereyim.
Hepimizin de bildigi gibi USDTL de bir ARTIS yasiyoruz, ve bunun dogal uzantisi olarak da Ulkemizdeki Benzin fiyatlari ARTIS gostermektedir.
ANCAK, Petrol fiyatlari "Gectigimiz yillarda" 150$ seviyesinden dondu.
DiP yapti 27 $ seviyelerinden ve su anda 60.-$ seviyelerinde seyrediyor.
FAKAT Onumuzdeki yillarda Petrol Fiyatlarinin "Gozunun YUKARIDA" oldugunu dusunmekteyim.
2018 ve ozellikle 2019 YILI anlaminda petrolde yasanacak bu YUSELiSiN bize yansimasi "hic de HOS" olmayacaktir.
(Petrol fiyatindaki ARTIS iHTiMALi+USDTL de ARTIS iHTIMALi)
UMARIM YANILIRIM.
https://s5.postimg.org/3l2ggvllj/201...t_23.48.00.jpg
Sayın Babo affınıza sığınarak bir sorum olacak;
Hisse grafiklerinde logaritmal baktığınızı söylemiştiniz, ancak yapmış olduğum kendi çapımdaki tespit'e göre kopma noktaları ve kısa vade grafiklerde lineer grafikler daha başarılız, logaritmik grafikler ise uzun vade'de (aylık) daha tutarlı sonuçlar veriyor. Yanlış olabilir miyim acaba?
Sayın Babo daha önce bu ikisi ters hareket yapardı.Şuan birlikte yükseliyorlar.Buda bizi cari açık anlamında çok zorlayacak gibi gözüküyor.Petrol fiyatları önümüzdeki yıllar yükselişe devam edecekse,bu doların ileride çökeceği anlamına gelirmi.Zira ilerki yıllar dijital para ( bitcoin ) gibi devreye tamamen girmesi olasılığı bunda etkili olurmu.
https://i.hizliresim.com/PO14gb.png ytd. sayın BaBo çokmu uçuk oldu rakamlar.
TL olarak endekse bakmiyorum Sayin ARDT,
Sadece XU30EURO bakiyorum.
Bunun neticesi AGIR olur.
1-Hizli enflasyon,
2-Yukselen Faizler,
3-Artan USDTL
4-Sonuc, STAGFLASYON....
(Maazallah)
Umarim Yanilirim!
Dolar ileride coker mi?
Sorunuzun cevabini veremiyorum, cunki beni "ASIYOR"..
Bitcoin'i de icad edenler Benjamini iCAT edenlerle ayni kisiler!
Yani $$(Benjamen) cokse bile ALTERNATiFi HAZIR!
SAG cepten hoop, SOL CEBE olacak. :kahkah:
Biz dusunelim ne yapacagimizi..
gayet iyi anladım peki sizden bir ricam olalacak malum alfabeyi öğreneceğiz peki bu konulara iyi çalışın dersenin her indikatör değerli değildir galiba yada trent analizler 5 tür yazsanız bizlere bunlar neler olurdu mesala paraboliksar vs vs vs şimdeden tşk ediyorum herşey gönlünüze göre olsun
20 yıldır söylerim borsa aleminde babo 10 kaplan gücündedir :)).Saygılar üstad ..
Babo icin yapilabilecek en kisa ve dogru tanim, Tarkan'in "Sen baskasin" sarkisinin nakaratidir.
.
GANNdırmadan, elli ot içirmeden bu kadar olur. Tabii bir de şu pulcukları yorumlama tarzını anlatsa baklava-börek.
.
Piyasada çok “çakma” teknikçi var!
Bir tanesi hele GANNdırarak TA yapıyor.
Hayır GANN’ın da kullanılış şekli var!
Bari üsulüne UYGUN GANNdırsa içim rahat edecek.
Biryerde böyle bir GANBdırıkçı grafiğe rastladım, altına DOĞRU GANNlı grafiğimi koydum, vetandaş bi daha GANNlı grafik koyamadı!!
Psarlara gelince..
Benim “doktora” alanımdır o psarlar.
O pulcuklarla “50 ot” analizi yapabiliyorum desem??
İnanırmıydınız bilmem?
Biliyorum, şu andan itibaren “google” amcamdan soruyorsunuz; PSAR and Elliot analysis..
Bakın bakalım bir KAYNAK bulabilecekmisiniz?
Diğer indikatörlere gelince;Kullandığım hiçbir indikatör ORİJİNAL halinde değil.
Hepsini kendime göre (tecrübeme göre) derive ettim.
Ve şimdi siz bana “bütün bu mesleki sırlarınızı” 90 bin kişinin üye olduğu forumda “paylaşın” diyorsunuz öyle mi??
Allam yareppim.. :kahkah:
PSAR kodlarını vermem diyon yane..:oleyo:
https://i.hizliresim.com/6yaJgl.png
TAVŞAN Kardeşiniz;
Kendine ait çizgisel koordinatlarla yola çıktı..Ama yolunu kaybetmedi..
Yabanda hayatta kalmak zordur..Hele benim gibi beslenme zincirinin en altında iseniz..
Yani küçük bir TAVŞANSANIZ..
Bu haftaki Grafiklerimize SUSDTL ile baslayalim.
3.90 seviyelerinden biraz "dinlenme" ve belki de "biraz asagiya "esneyerek" duzeltme yapma ihtimali var.
https://s26.postimg.org/udf59rgbt/SUSD4_Kasim.jpg
Uzun zamandir TAHViL grafigi vermiyordum, (Nedenlerini onceki sayfalarda yazdim)
ANCAK geldigimiz noktada "Mizrak cuvala" sigmamaya basladi, ve "grafik" calisiyor tekrar.
SUSDTL nin "YUKARI" hareketi, Tahvil faizlerinin YUKARIYA tasinmasi ile 1 nebze "ertelenebilir" tabii, bu "ekonomi yonetiminin" karari ile mumkun.
Biz Teknik Analist olarak grafik ortaminda "gozlemlerimizi" aktariyoruz.
Makro kararlar ve Ekonomi, ve dahi Siyaset bizim disimizdadir.
https://s26.postimg.org/e153k1209/Tahvil3_Kasim.jpg
Gelelim, XU30EURO grafigimize..
Onceki sayfalardan "duzenli ve dikkatli" okuyucular hatirlayacaklardir, hep Zehir ve ASI ornegi verdim.
Ve bu Basligi actigimdan beri de 3 lu kombinasyon halinda Tahvil, SUSDTL ve XU30EURO grafigi analizi verdim.
Teknik Analiz bilen okuyucum ne demek istedigimi anladi.
Teknik Analizden "az anlayan" okuyucum gelismeler karsisinda "faltasi gibi acilmis gozleri ile" gelismeleri takip etti.
Teknik Analizden ve Temel Analizden anlamayan borsaci kardesim ise... El Fatiha, sinirinda.
Teknik Analizde izlenen adimlar, TEMEL ANALiZiN cizgilere dokulmesidir.
Ve BUYUK PARANIN ayak izleridir.
KISACA, "artik cok dikkatli" olmamiz gereken GRi bolgelere yaklasiyoruz.
Yani "Ufukta Bir CiSiM YAKLASIYOR"....
G-O-R-A
https://s26.postimg.org/g89c7y7ah/XU30_EURO4_Kasim.jpg
ağabeyim eline kalemine sağlık.
Babo ağabeyim eline kalemine ve ağzına sağlık. Bu piyasada hep yön gösterici oldun.Sağol varol.
teşekkürler sayın Babo