9.30 a yolculuk başlar gibi, kötü oldu
Printable View
9.30 a yolculuk başlar gibi, kötü oldu
Maalesef öngörülen rakamla hiç ilgisi olmayan bir sonuç geldi . Bu da bana ders olsun . Yine de yıllık 240 mil kar ile bugünkü değer 8,5 fk eder benim için . Satar mıyım sanmam . Alır mıyım fk7,5 a kadar inerse evet . Ytd .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hangi kurum , kim neyi öngördü ki
şahsen beklenen rakamım buydu.300 ler havada uçuşurken.
piyasada yüksek beklenti de olmadı ve kağıt zaten diplerde sürünüyor
Geçen senenin 1. 2.ve 3 dönemi ile bu senenin 1.2.ve 3 dönem karlarini yazabilir misiniz
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arçelik bilançosu belliyken kim neyi bekledi ki vesbe den.herkes biliyordu bu şekilde olacağını.bekelemek hayal den öte değildi.
şimdi ne olur
daha henüz %5 lik satış olmadı (vestel Payı)
sanırım buralardan yada daha aşağılardan satacak kadar akılsız bir işletmeci olamazlar herhalde.
hisse sığ ne olacağı belli olmaz aşağılardan tekrar toplanır mı bilinmez ancak hissenin bir Değeri var ve kesinlikle bu değer bu noktaların çok çok üstünde
yatırım tavsiyesi değildir
Hasılat geçen sene 2,126,028,000 TL iken bu sene 2,828,740,000'a çıkmış ancak net kar bu hasılatın hakkını verememiş. 2017/6 aylıkta eksi %28 olan değerlendirme bu çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre eksi %26 olmuş. Bir önceki döneme göre çok çok az artı ancak geçen senenin aynı çeyreğine göre kötü bir bilanço. Anlayacağınız beklentilerimi hiç karşılamayan ancak bir önceki çeyrekte zaten fiyatlanmış bir bilanço. Kağıt 13'lerden buralara zaten bir önceki bilanço sebebi ile düşmüştü. Kağıdın 2016-6 aylıktan bu yana gördüğü en dip nokta 9,50'ler idi ve biz onu iki hafta önce gördük. VASAT VE NÖTR BİR BİLANÇO. Beni çok üzdü. O alınmayan vergiler, satış patlamaları nereye gitti acaba? Yarın VESBE yi de Arçelik gibi hırpalamaları muhtemel. Bakalım ne olacak.
Hammadde fiyaylarından satışların maliyeti artmış ancak esas faaliyet karı gayet güzel.
Hem satışlardaki hem de esas faaliyet karındaki artış olumlu.
Finansal giderler net karı yemiş, sonuçta kısa vadeli borçlar belli bir süredir artıyor, faiz Vs giderleri işletmenin belini büyüyor.
Bu çeyrek 126 milyon faaliyet karı var ki artan hammadde fiyatlarına rağmen. Bence bu çok iyi rakam.
Ticari alacaklarını tahsil edip, borçları eritmesini bekleyeceğiz. 1.6 milyar kadar ticari alacağı var. 6 aylıkta da bu kadar vardı yaklaşık.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bence bu bilanço göstermek istedikleri gibi ,gösterilmiş
detaylı incelendiğinde ,iyi bir bilanço analizi yapabilen biri çok da kötü olmadığını görecektir kar hariç birçok rasyosu iyi görünüyor
hasılat neredeyse %35 artmış geçen döneme göre
toplam kaynaklar artmış %45
ticari alacaklar artmış
benim için önemli olan yıl sonu bilançosu ,ben umudu koruyorum bu rasyolarla ,yıl sonunda çok iyi bir bilanço geleceğini tahmin ediyorum
iyi bir bilanço analizi yapan bir arkadaş varsa bunları daha teknik söyleyebilir
Karaları bağlamak için sebep yok bence ,vesbe iyi yolda
Ayak oyunlariyla hisseyi 2019 a hazirliyolar..tirbulanslarda 8 leri bile gosterir ama sabirla toplayan 3 yil icinde super fiyatlardan satar ytd
En son 15 . temmuz 2016 darbe sonrası 8.04 ü gördü ,o rakamları görmesi için bir darbe falan lazım
Artık o rakamlar hayal ,bence 2 sefer 9.50 civarlarını yokladı birdaha görürmü bilmem çok olağanüstü birşey olmadıkça 10 tl altına geleceğini sanmıyorum ,sene sonu bilançosu iyi gelirse ki bana göre iyi gelecek ,bu bilançoya yansımayan birçok şey var
15 .00 leri bile görebiliriz
benim şahsi kanaatim
Allahtan vergi teşviki olmuşda şirket kar yazmış...
Bu bilançolarla 5 milyon lotu nasıl satacaklar merak ediyorum...
Bilanço iyi değil ama kötü de değil bence nötür. Bu fiyatları aşağı çekmez bence. Ytd..
LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Panik yapmayıp kısa baskıyı atlatanlar,hatta cesaretle alanlar kazanacaktır.hasılat olsun,esas faaliyet karı olsun.nerdeyse 2016/12 'yi yakalamış görünüyor.yılı en az 300 milyonla kapatması içten değil.hisse başı 1 TL .yine verebilir.tahta yapıcının ekmeğine yağ sürmemek gerekir.ytd değildir.
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
20 gün önce kadar arabayı sattım 90 bine, dolar almıştım bir kısmıyla 9.80 civarında 2000 lot vesbe almıştım, inş diyorum 8 leri falan gösterirde basarım paranın hepsini bizim merso cla parası çıkar nazif amcadan
Ama ben inanmıyorum 8 leri 9 ları göstersin 10 altına inmez diye düşünüyorum bu kadarda keriz değildir herhalde mal toplu halde kendinde zaten 8 den 9 dan veripte 2 ay sonra 11 den geri alsın
Hasılat %35 artmış
Toplam kaynaklar %45 artmış
esas faliyet karı %17 artmış (hammadde artışına rağmen)
Ticari alacaklar
2016/9 933.000.000
2017/9 1.577.000.000 (yuvarlanmış rakamlar) %70 artmış
Bence bu kdv indiriminden artan satışlar milletin 30 eylülden sonra uzatılmayacağına dair maliye bakanlığının açıklaması sonrası eylül ayına yığılma yaptı , biz millet olarak işimizi son günlere bırakmayı severiz ,eylül ayı iç satışlar 3. Çeyreğe tamamı yansımamış.ticari alacakların bu oranla artmasının sebebi, son çeyrekte etkisini göreceğiz
Finansal giderler göreceli karlılığı bozmuş
2016 /9 24.285.000
2017/9 201.035.000 (burada kullanılan 286.000.000. kredi var bu kredi muhtemelen yatırım için kullanıldı , ZORLU bunu barlarda yemiyecek ) 2017/9 un göreceli düşük kar görünmesi bu yüzden
Bu veriler bilançonun aslında kötü değil bana göre gayet iyi olduğunu söylüyor
Malınıza sahip çıkın ,bilanço detaylara bakıldığında gayet iyi
Mal zaten patronda toplu neden düşürsün ,1-2 ay sonra 12.00-13.00 den almak için mi
Ben sene sonunda bu kağıdın 15.00 tl civarı olacağını düşünüyorum ,olağanüstü bir şey olmadığı takdirde.Bu benim beklentim,şahsi kanaatim
ARÇELİK eVERİLEN HEDEF FİYATLAR 30.00 tl ye yakın
ARÇRLİK F/K 14.3
VESBE F/K 7.5
bugün arçelik 20.00 civarı
bugün vesbe 10.00 civarı
ASlında en az arçelik fiyatında olmayı hakediyor bu F/K oranlarıyla
Sn bahriyeli benzer görüşleri paylaşıyoruz. Ben de aynı yorumları yaptım bilançoyu gördüğümde. Bugün muhtemelen kötü algısı ile aşağı basacaklardır. Herkes sakin dursun panik yapmasın.
Finansal giderler kalemini detaylı inceleyemedim, artışın nedeni nedir? Borçların faizleri mi? Alacak oranı benim de dikkatimi çekti çok fazla artmış.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Spek nasıl oynuyor tahtayla ama :)
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Panik yok karı verdik sadece :) 10,05 de tekrar alıcıyım versin bakalım ytd :)
yazık.böyle bir hisse bu değerlerde olmamalı.
üretiyor,ihraç ediyor %75,kar getiriyor , büyüyor,faaliyetlerini yeni fabrikalarla arttırıyor,gelecek Vaad ediyor ne ararsan var
boş teneke hisseler var göklere çıkıyor
bazen şu piyasayı anlamak hakikaten zor yada bize öyle geliyor veya burası TR
yazık şuraya bak
Kendi kendilerine hedef büyütüyorlar sonra da o hedef tutmayınca aşağı basıyorlar...Çok komik...Yersen...İyi kar etmiş bir şirket...Daha ne yapsin. Ha görülen o ki yüssüzlüğe devam edecekler. Ben de gülerek bekleyeceğim. YTD
Buda yeni haber Vestel ve Arçelik ünlü marka Daewoo Yu almaya Çalışıyormuş
http://uzmanpara.milliyet.com.tr/hab...gundem//75154/
Yukarıda belirtildiği gibi gayet temiz bir bilanço aslında. Beklenti altı olduğu için ölçülü tepki normaldi, onu da verdi bitti. Borsaya şok satış dalgası gelmedikçe yeni dip buralar olmalı artık. %5 daha satma peşindesin, Kısa Vadeciye sevdirmen lazım hisseyi.
sıkıntı yok. tobo için güzel güzel çalışmaya devam ediyor. 10.15 desteğimiz. altına gelirse görüntü bozulur. bence bugün bir satış dalgası daha gelecek ve 10.15 civarı kalkışa hazırlanacak.
[IMG]https://i.hizliresim.com/Gyy2G3.png[/IMG]
FİNANSAL RAPORDAN ALINTIDIR.