teşekkürler açıklama için
Printable View
teşekkürler açıklama için
Biraz hareket olaydı iyiydi... kus ucmaz kervan gecmez...
Pazartesi günü Suryapı orojesi ile ilgili update gelecek. Borusan’a kiralanan 75 mio dolarlık depo ile ilgili teslimat ve 12 aylık bilanço için son dönemeçteyiz.. Yakında buralar hareketlenir gibime geliyor.
Çok gizli kaynaklardan. Burada açıklayamam!
Borusan’a kiralanan deponun daha kaba inşaatı bitmedi.onun teslimi 2019u bulur bence.yeni proje haberi en kısa zamanda gelir umarım.
Alan satan paylasabilecek var mı arkadaşlar
HTC_M9pw cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Niye bu kadar hızlı çıktı niye bu kadar hızlı düştü??? Deli sorular:wu:
Hummalı bir çalışma var tahtada. Konsolideye mi oynuyorlar? Yoksa Muhit teslimleri için şimdiden hazırlık mı yapıyorlar?, yoksa bazı arsalara imar, proje mi geliyor? Yoksa yüksek kira değerine sahip depoları teslim mi edecekler?Yoksa mevcut depoların kiraları hızla artıyor mu?Yoksa dövize endeksli enerji santralleri mi? Yoksa, yoksa... O kadar çok hikâye var ki ,hangisi?:wu::cool:
Aslında ederi de var,gideri de..ancak ağababası sürünürken poposu açıkta kalıyor!.
Bilanço bugün gelecek diye düşünüyorum.
250 milyon civarında özkaynak artışı görebiliriz.
105.578.390 tl kar
Bilançoyu yorumlayabilecek bir üstad var mı? Yeniden değerlemeden bir şey gelmemiş mi bu sene?
Yaklaşık 960 milyon borç... 2016'da 690 milyon 960/690 = 1,39
Kiralama gelirleri 105 milyon 2016 76 milyon 105/76 = 1,38
Borç artışı ile kira gelir artışı oransal olarak at başı gidiyor görünen..
yuvarlak 42 000 lik esenyurt 7 yılda 27,5 milyon dolar yılda (faaliyet raporundan) 3,9*3,8= 14 milyon
2018 ilk çeyrek tuzla A '
2018 ikinci yarı tuzla B girdiğinde toplam 7,5 milyon dolar/yıldı yanlış hatırlamıyorsam..(faaliyet raporunda öööle yazıyor:)
yani son çeyrekler sırasıyla..3.çeyrek 937 000 dolar 4 çeyrek 1874 000 toplam 2 811 000 dolar yaaani aşağı yukar 10 milyon lira da buradan..
Çayırova 2085 de 26 000 metrekare ona da 6 dolar yazsak o da ikinci yarıya yetişecek gibi..son iki çeyrek için 936 000 dolar da ona yazsak 3,5 milyon Tl de o..
eh önümüzdeki yıl eh bi 24 milyon tl eklesek sadece kira gelirlerimiz önümüzeki yıl sonu üç aşağı 5 yukar 135 milyon TL civarlara ulaşacak gibi..
2019 da 29 milyon civarı tuzladan, 14 esenyurttan, 2085 parsel 7 milyon ve biraz ordan biraz burdan.. 160 ve üzeri görünür olmaya başladı...diğer gelirlerden de bi 10 yazsak 170 milyon..
Sur yapı satışlarına dair bilgi var mı görmemiş olabilirim..eh 2016 30 ay diyor 2019' ortası gibi teslimler başlasa..bir 80-100 de oradan gelir desek (140 milyon beklenen gelir tamamı istenen fiyata satılırsa)..170 milyon kira ve diğer gelirler 80'de SURYAPI desek..
2019 250 milyon gelir gibi görünüyor..
Hmmmm borçlarımız oransal ve nicelik olarak yükseldi..Ama "Yok lan bu borç hayatta ödenmez hacıııı" diyemeyiz..Ama daha da büyüüüceeez 1,5 milyon metrekare de olucaz 2 milyon da diyosak yakın zamanda temettü falan soru işareti..
Yaw Şu Turizm Yatırımları LTD' yi zamanı gelince ya satalım ya halka arz edelim kurtulalım bence:):)
İllaki yanlışlıklarım kaçırdığım bi sürü şey vardır..Sizi yine de kendi kontrolünüzü yapın arkadaşlar
.
Sanırım şu 15 yılda 210 milyon gelir getirecek haberi diyorsunuz..Bizim portföyde kırklareli yok..ben mi göremedim bilimiyorum..Ve fakat bazen REYSAŞ lojistiğin rakamları ve varlıkları il RYGYO varlıkları ve rakamları birbirine karışıyor..haberlerlerde RYGYO diye geçiyor
Evet güzel bir nakit var :).. Öngörülen gelirlerle Borçlar ödenemez durumda değil umarım güzel güzel kazanır ve azaltırız..
Flamenco üstad herzamanki gibi klavyesini konuşturmuş. Bende inceledim, bilanço gelir tablosu önceki yılların devamı, umutsuz olacak bir durum yok.. Yatırım yapmak da güzel ama nereye kadar gelecek sene 5 milyon m2 hedefi koyarsa ne yapıcaz. Halka arza temmuzda 8 yılını dolduracak olan bu hissenin ve durmuşun yatırımcılarına borcu var. Bu hisse ,50 bandındayken cemas da o seviyelerdeydi. Temel teknik alınacak bir tarafı yoktu şimdi olmuş 4,8. Her yanı zarar olan utyop ya olmuş 4 küsür, birkaç milyon geliri olan organizasyon şirketi Flap 20 olmuş. Nerde uzun vade yatırım inancı,temel analiz, patrona güven, büyüme sonucu. Önce hisse yatırımcısına satma fırsatı verip, belli bir seviyeye gelsin, sonra nominale mi iner, uzaya mı çıkar, dünyaya mı açılır , 50 milyon m2 depo mu yapar, dursun yer kabuğuna mı yolculuğa çıkar , kendisi bilir. Temettü dağıtmayan hiçbir şirkete temel analiz ile yaklaşmamak lazım. Gelinen noktanın özeti budur
Teşekkür ederim Sn MHTMHT2 ...:)
http://www.webtekno.com/amazon-un-tu...du-h37020.html
e-ticaret lojistik depo demek...depoda talep artışı demek..Yapıda arz bugünden yarına artmayacağına göre yeni talep yeni fiyat dengeleri oluşturacaktır kanımca..Amazondan sonra ALibaba da gelir.
Şu durumda Durmuş Bey'İN büyümeye dönük hevesi, 1 milyon metrekare yatırım hedefimizi büyütebilir..Bir de #amazon #Alibaba açısından bakalım.Türkiye'de lojistik depolar için ödeyeceğim kira gelirinin bir kısmını temettü olarak geri alma imkanım var mı?
BOrsada rygyo koduyla işlem gören böyle bir şirket var mesela..Blok satışla ya da tahsisli bedelli ile büyük ortaklardan biri olurlar mı? o da ayrı bir kurgu..O durumda çift haneler kadrajımıza girebilir diye düşünüyorum..Yatırım tavsiyesi değil sadece hikaye ve kurgudur..başka bir deyişle Cumartesi keyfi:)
Hedefi büyütme ihtiyacının buradan kaynaklanacağını düşünüyorum zaten...Aslına bakarsanız..pazarda depo talebinin artması, böyle e ticaret devlerine kiraya verecek depomuz olmasa bile yenilenen sözleşmelerde dolar bazında fiyat artışını da beraberinde getirecektir diye düşünüyorum. dolayısı ile değerleme raporlarında gelir yaklaşımı ile yapılacak değerlemelerdeki artış da bir taraftan öz kaynaklara katkı yapacaktır...Doğrusu bu ya Durmuş Beyin Körfez geçişi ile yeni depo arsaları bağlamında gözünü Yalova taraflarına dikebileceğini yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam..Şu durumda böyle bir lojistik üsse ihtiyaç doğacak gibi..Ama bizim bünyemizde ama başka imkanlarla..Zira Türkiye pek çok önemli coğrafyanın merkezinde...Sanırım Amazon'un Türkiye'ye geliş tarihi temmuz 2018 gibi...Doğrusu etkilerini ben de şimdiden merak ediyorum..Yaptığımız yatırımın, iyimser beklentilerimizi dahi aşacak ufuklar üretmesini diliyorum:):)
Amazon ve Alibaba ve diğerleri açısından ortaya çıkacak talep; bu şirketlerin Sadece Türkiye hedefli mi..yoksa Türkiye periferisi hedefli stratejiler mi üretecekler? sorusunun cevabının türevi olacaktır..Haberde görünen Şİmdilik Amazon için düşünülen 10 000 metrekare üstünde bir alan..
https://webrazzi.com/2017/06/07/amazon-turkiye-2018/
Eh 10 000 metrekare yerimiz var..orada sorun yok..Önemli olan yazdığım gibi Ali BAba dahil diğer devler için ortaya çıkacak talebin hangi kapasitelere işaret ettiği kanımca
bu hissenin ustasi flamenco72 . tesekkurler
2018-02-26 tarihli haber
Şirketimiz tarafından 25/12/2017 tarihinde yapılan Özel Durum Açıklamamızın SPK Özel Durumlar Tebliğinin (II-15.1) 23.Maddesinin 7.Fıkrası gereğince yapılan güncelleme açıklamasıdır;
Şirketimiz ile Sur Yapı Endüstri San.ve Tic.A.Ş. arasında imzalanan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi'ne istinaden; İstanbul Sancaktepe 6650 Ada 17 Parsel üzerinde yer alacak yeni konut projesi "Muhit"in satış süreci devam etmekte olup, projenin temeli atılmıştır.
Sancaktepe 1975 Parsel için ise projelendirme süreci tamamlanmıştır. Gayrimenkulün yapı ruhsatı yazılmış olup, belediyeden onayları alınmıştır.
Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Patronun bebesi bile 1,60dan mal almış. Daha hala 1,40a vererek korkutmaya çalışıyorlar. Bu kadar uzun komedi Broadway'de bile sergilenmemiştir. Lojistik, depoculuk, lisanslı depoculuk, soğuk hava depoculuğu, enflasyon, teşvik vs. vs. Anlayan anlar!!!
straight hocam egemen beyin 1.60 tan hisse aldigini nereden goruyorsun aldiysa nekadar aldi? benim gorebildigim son 10 gunde oyak 1 milyon lot isyatirim 700bin lot kadar satis yaptilar. tek buyuk alici gedik eyer gedik malumunuz satarsa kadin anasini beller.
n son 1.51-1.60 arası malı süpürmüştü. KAP’tan haberi bulabilirsiniz.
Bu rakama nasıl ulaşacak ?
Şirkete mail attım 2018 kira geliri beklentilerini 170 -180 milyon tl olarak paylaştılar.
Fakat ben bu rakama nasıl ulaşacaklarını anlayamıyorum.
140 - 150 milyon tl gibi bir kira geliri rakamı hesaplıyorum 2018 için...
170 - 180 milyon tl kira gelirine nasıl ulaşılacak.
Şirketle ilgili bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı paylaşabilirler mi lütfen..
"Sur Yapı gelirleri bu rakama dahil değil sadece kira gelirlerinde beklenen rakam"
https://i.hizliresim.com/rO4dOV.png
2018 için anahtar konu bence bu...
Bu rakama ulaşırlarsa
170 * 0,87 -74 = 74 milyon tl net kira karı olur. ( %87 kira kar marjı , 74 faiz gideri)
Bu durumda f/k 1.40 fiyatta 344 /74 = 4.6 çok çok düşük bir rakam... hissenin ucuzluğu çok belirgin...
"Kira geliri beklentisine ulaşırsa elbette"
pd / dd = 0 .37 gyo hisseleri arasında en düşük 2. oran...
2017 dolar kur artışı %7.5
2018 artışı bundan daha az olacaktır ; tl zaten aşırı değersiz.
Sur yapıdan gelecek gelirlerin hisse açısından önemi "borçları aşağı çekmelerine ve faiz giderlerini düşürmelerine olanak tanıyacak olması"
Borçlar azalırsa "daha anlamlı büyümeler görebiliriz ; yeni yatırımlar borçların aşırı atmasına ve karın faiz giderleri altında yok olmasına neden olmaz o zaman"
son 15 gündür oyak ve iş yatırım fena baskı yapıyorlar.
oyak sattı bitirdi şimdi iş yatırım baskıya devam ediyor.
gedik yatırım satılanları ufak ufak topluyor gedik yatırım pes etmesse bu seviyelerde tutunur pes ederse 15 kademede gedik düşürür.