Patronun durustlugune ve profosyonelligine guvenerek yatirim yapiyoruz, yukselen ihracatla beraber cok iyi yerlere gelecektir, sabirli olanlar icin tabiiki..
Printable View
Patronun durustlugune ve profosyonelligine guvenerek yatirim yapiyoruz, yukselen ihracatla beraber cok iyi yerlere gelecektir, sabirli olanlar icin tabiiki..
Kisa vadede tahtaci ne yapar kimse bilemez, umarimki yonetimde guvenimizi bosa cikarmaz...simdiye kadar gordugum cok sorumlu davraniyorlar herseyi kap a bildiriyorlar....
Satan arkadaslarda negatif dusundukleri taraflari bizimle paylasirsa cok iyi olur :)
borsa yine ralli yapıyor..
biz yine tirene bakıyoruz..
bravo patron bravo..
Son baskilamalar bence....
100 mil dolar ciro , yuzde 16 net kar 16 mil dolar net kar ,hisse toplam sayisi 125 mil, 16mil dolar bolu 125 mil, hisse basi dolar olarak kar, 12.8 cents, tl olarak hisse basi kar , 2.11 tl buna gore sirketin olmasi gereken makul fiyat fk 10 olsun, 21.10 tl yapar, daha bunun gelecek sene uretimi ikiye katlama beklentisi var....adam bence sabirla mali topluyor....yanlisim varsa bu hesapta lutfen duzeltin, bu tavsiye niteliginde degil, benim yaptigim basit bir hesap sirket aciklamalarina gore....yorumlarinizi bekliyorum...
Kapanisa dogru hep bekliyoruz tahtacimiz ucuz lotlardan birakirmi diye :)
Cemts ile yukselen arasinda vizyon farki var, yukselendeki potansiyel cemts da kesinlikle yok, bence yuksln beklenen hisse fiyati hareketine yeni basliyor...
En onemli fark cemts kooparatif mantigiyla yonetiliyor...
Tahtacinin bir asagi indirip sonra ralli yaptirma hevesi. var gibi ama gorundugu kadariyla pahaliya patliyor, bayagi mal kaybetti, kendi bilir...
Aslinda tahtacida hakli bir kac ay onceki son cikisin konsolidesini yapiyor...ama rakamlari gozonune aldigimizda bunu uzun tutarsa dokulen kendisi olur...
Millet alip atiyor kenara buda hala acaba asagi veripde panikle geri mallari alirmiyim hesabinda....bence boyle saglam rakamlari olan yerde firsatcilik isine girme...adam gibi yatirimci ol yoksa ava giderken avlanacaksin..
Bosta gercek yatirimci olmayan vurkac cilarin elinde sanirim bir 5 mil lot kadar var, al sat hareketlerine hacimlerine bakinca oyle gozykuyor...birbirlerine alip satiyorlar, birisi kazansa bile ona boyle kazanilan paranin mutluluk degil hastalik getireceginden eminim, oynasinlar bakalim birbirleriyle, seneye sirket dedigi gibi temettu politikasi uygulamaya baslarsa, birde kapasite iki katina cikmis olacak, insallah o zamana kadar yatirimimi planladigim seviyelere yukseltebilirim...enflasyondan korunacak baska yol kalmadi....
Tam al at kenara kalsin sinifinda benim icin, vasifli celik sektorunun onu acik nasil olsa...
https://www.tradingview.com/x/xJROsfG8/
günlük
çift tepe yaptıkdan sonra kanal desdeğine kadar gerileyip orada desdek bulmuş
şimdi düşen tirendi kırmaya çalışıyor..
kırarda üzerinde kalabilirsek yeni bir yükseliş hareketi gelebilir
tabi bence.
bilanço mu sızdı acaba?
Alçalan Çelik
Bilanço geldi, ama konuda ses yok. Seviyorum aslında böyle durumları.
1. Üç aylıkta, bilançoyu beğendiğim için geldim, bu çeyrek gelen bilanço da muazzam, yksln de böyle kemikleşmiş sürekli yazan bir kitle yok, böyle büyüme potansiyeli yüksek bebek hisselerde zamanla kaliteli bir yatırımcı kitlesi oluşacaktır. Küçük yatırımcı diyebileceğimiz kitle bu tip hisseleri çoğunlukla çok geç fark ediyor. Mesela escom u da bu forumda yazan çok az kişi fark etti ve faydalandı. Hala da forumunda yazan çizen yok. Bazı hisseler sessiz yükseliyor. Bazıları ise okul gibi yatırımcısını sohbet ettire ettire, güzel bir bilgi paylaşımı ortamı yaratarak yükseliyor. Mesela arena, cemts, sarky, bu hisselerin muazzam bilgili ve sürekli paylaşımda bulunan yatırımcıları vardır. Forumlarını hisse elimde olmasa bile okurum.
Yksln e gelince, önceki bilançoda yatırımcı avlayıp hisseyi düşürmüşlerdi aynısını yapacaklarını sanmıyorum bu sefer, benim için tek olumsuz taraf ise elimdeki hissenin azlığı, 7.5 lere düştüğünde yaklaşık 7.7 maliyetli yüklü lotum olmuştu ama belirli yerlerde kar realize ede ede, bu fiyatlarda o hisse miktarının 1/10 u hissem ancak kaldı. Bugün biraz gel git yaparsa hisse miktarını arttırmaya çalışacağım. Gerçi böyle bilancoya direk tavan açması gerekir.
evet bu bilançoyla tavan aslanlar gibi hakkıdır,bu gün olmazsa yarınlarda çok güzel paralar kazandıracak bir kağıt,sabırlazım sadece
Bunun gibi duzenli ve hizli sekilde buyuyen yakinda kapasitesi iki katina cikacak olan amerika gibi bir yerde ihracat hazirliginda olan fk si sadece 5 olan bu bebek sirketi satip acaba hangi kagidi aliyorlar, QUOTE=Yavuzsarac;6042957]Cok bariz bir sekilde baski kurup mal sattirma pesinde,ciddi gidecek kagitlar uzerinde hareketden once hep bu baski oluyor,,,madem yatirim yaptik, beklerizde, ek tesisi bir bitir faaliyete al, ihracatini yukselt, sonra bakariz...[/QUOTE]
bugün biraz daha ekledim, sabrımız var bekleriz.
bu karlılıkla bu fk ile 21 tl ederi var sene sonu için..
ama gideri yok..:)
Şirketin yıl sonu beklentisi gerçekleşecek belki de bir miktar üzerinde olacak gibi. Fk bu durumda baya komik değere düşecek. Gelecek yıldan itibaren de kapasite 2 katına çıkıyor, muhtemelen 2023 2. Yarıda kapasite artışı etkisini göstermeye başlar gibi duruyor. İhracatta da hedefleri var, sanırım orda da biraz agresif büyüme beklenebilir. Ama fiyatının baskılanması çok enteresan.
Her fiyattan param oldukça alıyorum.. Bu çeyrek sadece gemi çeliği satışında düşüş var %80..
Şirketi aradım ama meşgul çalıyor.. Sanırım dönemsel yapacağımız al sat tarzı bi iş..
Bunun dışında sadece otomotiv ve aliminyum sektörüne satışlarda düşüş var.. Satışlar ilk çeyreğe göre 3700 bin ton düşmesine rağmen ton başına gelir 21 binden 27 bine dayanmış..
İhracat hikayesi, yeni servis merkezi.. Seneye 150 bin tonları geçersek o zaman görürüm bu baskılayanları
Valla çıkış öncesi son silkeleme mi yoksa silkeleme öncesi son çıkış mı artık neyse görelim ona göre yolumuzu çizelim.
https://www.tradingview.com/x/KpqIxSsw/
günlük
kanal direncini geçemiyor
sorsan grafik çalıştırıyor..
tabi bence.
Acaba yinemi dirençden döndü
Yazıkya bugünde kopamadı
Koca Ereğli,hantal kardemir bile tavan oldu
Çok yazık
Endeks düzeltmesi öncesi portföyde bi sen kaldın ...,,.,.... Endeks ve diğer çelikler bile etkilemedi...
Boş teneke diyecem diyemiyorum
Sonuçta adı çelik
Adı batasıca
Endeksin döneceğini anladılar 10 gösterip yine satış yaptılar
Yazık ötesi bir hisse
Pişmanlık kaynaklarından biriside bu
Maalesef endeksin zorlandığını göre göre satmadım satamadım
Tabi bence
İyi yaptın emre
Allah gönlüne göre versin
Ben tek bir lot verdim portföyden
Bendede böyle