ÖNEMLI
Gürcistan, Rusya'daki ermeni diasporasının çabalarıyla Yukarı Lars sınır kapısından Ermenistan'a gönderilen bir parti ambulansa izin vermiyor.
Printable View
ÖNEMLI
Gürcistan, Rusya'daki ermeni diasporasının çabalarıyla Yukarı Lars sınır kapısından Ermenistan'a gönderilen bir parti ambulansa izin vermiyor.
https://www.stripes.com/trump-issues...KHsS1o.twitter
Gözümden kaçmış. Daha ne haberi bulayım?Alıntı:
President Donald Trump has fired his biggest broadside yet this week against a federal bureaucracy he has moved to remake with an executive order that would remove job security from an estimated tens of thousands of civil servants.
The directive, issued late Wednesday, strips long-held civil service protections from employees whose work involves policymaking, allowing them to be dismissed with little cause or recourse, much like the political appointees who come and go with each administration.
Federal scientists, attorneys, regulators, public health experts and many others in senior roles would lose rights to due process and in some cases, union representation, at agencies across the government. The White House declined to say how many jobs would be swept into a class of employees with fewer civil service rights, but civil service experts and union leaders estimated anywhere from tens of thousands to hundreds of thousands in a workforce of 2.1 million.
Özcan KADIOĞLU Türkiye Bayrağı
@okadioglu
·
11d
Nasreddin hocaya adam sormuş,
Hocam eşeğe neden ters biniyorsun ?
Nasreddin Hoca cevap vermiş , arkadan gelen riskleri görmek için demiş.
Adam bu sefer Hocam pekala önden gelecek riskleri nasıl göreceksin demiş?
Hoca cevap vermiş ,
önden gelen riskleri Eşek te görür demiş.
Alıntı:
Doç. Dr. Aşkın İnci Sokmen Alaca
@asinci
·
35d
Z kuşağı oy versin diye yazdan beri öldürülen siyahi amerikalılar biden içinse kazanmasın. Bu kadar ucuz mu siyahi vatandaşlar. Onlar üzerinden kirli oyun oynamak.. Obama destek veriyor üstelik ..şokk.
.........................Alıntı:
SELVA TOR
@SELVATOR2
·
28d
Kirli zaferlerin ilerici liberalleri...
BirGün Gazetesi
@BirGun_Gazetesi
Okul bahçesinde namaz
Artvin’deki 7 Mart Ortaokulu’nda bulunan mescide imam atanınca cami haline geldi. Okul bahçesine veliler dahi alınmazken mahalleli namaz kılıyor.
İsmail Saymaz
@ismailsaymaz
·
21d
Cumhuriyet’in en uzun kışına giriyoruz.
Cumhuriyet'i kuran kimsesizler yoksulluk, işsizlik ve askıda ekmekle sınanacak.
İŞKUR kapısında bıyıkları, ucuz kömürle sobayı tutuştururken elleri buz tutacak.
Ta ki Cumhuriyet kimsesizlerinin kimsesi olana kadar…”
https://www.dw.com/tr/alman-h%C3%BCk...yor/a-55425800
Almanya'dan çıkan her haber önemlidir. Koyu cümle, Türkiye'ye karşı ılımlılık esasının devam ettiğini gösterir. Alman Dışişleri Bakanı'nın söylediklerinden sonra, bu iyi. Yani kısa vadede ambargo falan beklememek gerekir. Niye?Alıntı:
Alman hükümetinin raporuna göre dünya genelinde din özgürlüğü üzerindeki baskı artıyor. Raporda, Türkiye'deki azınlıkların durumu kısmen iyileşme gösterse de ayrımcılığın sürdüğü belirtiliyor.
İşte bu sorunun cevabı yazının devamında gizli:
İşte Uygur Bölgesindeki soydaşlarımız dediğimiz bu insanların şanslızlığı- sıkıntıları bizim şansımızdır. AB-ABD ve Rusya'nın Türkiye'ye karşı gösterdiği aşırı sabır bundan.Alıntı:
Raporun tanıtımında Çin'deki Müslüman Uygur azınlığa yönelik baskı ve asimilasyon politikalarına da değinen Grübel, Çin'deki Müslüman Uygurlar'ın durumunu "özellikle dramatik" sözleriyle değerlendirdi. Grübel, "Çin'deki Uygurların durumu hakkında Birleşmiş Milletler'den bağımsız bir rapor talep ediyorum. Avrupa Birliği de Çin'le kararlı bir diyalog yoluyla din ve inanç özgürlüğünü ele almalı" dedi.
Yoksa İha-Siha-Dron gibi oyuncaklar değil. Kaldı ki, onların yapımında bilgi transferi olduğunu unutmamak lazım. Motorları, optik sistemleri olduğu gibi dışarıdan veriyorlar.
Buyur, zır deli adamın yazdığına baaak, bir de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısının yazdığına baaak.Alıntı:
Mesih İsa (Hasan Mezarcı)
@hasanmez18
·
3d
Ben ki Îsâ Mesih'im, karikatürlerimin yapılmasına tepki göstermiyorum. Alenen hakaret içerenlere yasal çerçevede tepki gösterebilirsiniz diyorum.
Peygamber karikatürüne izin verdi diye, Avrupaya savaş ilan edercesine tepki göstermek, peygamber sevgisi değil, siyasî provokasyondur
Tahtakuslar
@TahtakusIar
·
31d
Fransa emniyeti, Ermeni mahallesinde turlayan Türk grubun; polis araçlarını taşladığını gösterdiği iddia edilen video ve fotoğraflar yayınladı.
Kuzu ortaya çıkmış erken şeettim demiş yonca 4.80 demiş. OlmaSa yqtırıp ..sinler beni demiş
https://i.resimyukle.xyz/xzC00e.jpg
Dünyanın en zengin adamı 56'sında öldü.
En zekisi 20 yaşında tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.
En iyi boksörü çakmağı bile çakamaz hale geldi.
TR'nin en zengin iş adamı lüks hastanesine ulaşamadı, devlet hastanesinde öldü.
Unutmayın;
Bu dünyadan sadece geçiyoruz!
Haberler kötü...Alıntı:
İbrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
5d
Son 3 Saat:
• Fransa’daki bir klise yakınlarında bir kadının başı kesildi.
• Suudi Arabistan'daki, Fransız Konsolosluğu güvenlik görevlisi bıçaklandı.
• Fransa/Avignon'da polise bıçakla saldıran şahıs, öldürüldü.
İlhami Işık
@dunya20101
· 47d
Sizi tanımayan
Sizi bilmeyen
Size bir düşmanlığı olmayan
70 yaşında yaşlı bir kadını
Hem de bir ibadethane de
Kafasını kesecek kadar
Hangi nefretle büyüdünüz
Hangi kin sizi bu canice katletmeye sevk etti
Hiç bir inanç bunu kabul etmez
Hiç bir inanç zalim ve zülme onay vermez.
İlhami Işık
@dunya20101
· 47d
Sizi tanımayan
Sizi bilmeyen
Size bir düşmanlığı olmayan
70 yaşında yaşlı bir kadını
Hem de bir ibadethane de
Kafasını kesecek kadar
Hangi nefretle büyüdünüz
Hangi kin sizi bu canice katletmeye sevk etti
Hiç bir inanç bunu kabul etmez
Hiç bir inanç zalim ve zülme onay vermez.
https://www.cnnturk.com/turkiye/uc-k...atini-kaybetti
Genetik sebebiyle olmalı. Korkutucu.Alıntı:
Rize'nin Çayeli ilçesinde, Rukiye (55) ve Necmettin (67) Çakıroğlu ile Emine Bayraktutan (64) kardeşler, yaklaşık 54 gün içinde, koronavirüsten yaşamını yitirdi.
Bu arada Gürcistan'da vaka sayısında azalma var 2-3 gündür. Vaka sayısı peak yaptı. Artık azalıyor. Toplam vaka sayısı 30 binlerde. İyileşen 13-14.000 civarı. Hasta sayısı yüksek olduğu için ölüm sayısı 10 gün falan yüksek gelir. Yüksek derken 20-30 arası. Sonra günlük ölüm sayısı da hızla düşer.
Gürcistan bu beladan kurtulma aşamasında. Bir ay sonra 3 günde bir ölüm falan görürüz.
https://www.haberturk.com/pompeo-cin...tehdit-2852246
Alıntı:
Pekin yönetiminin ''sözde terörle mücadele adı altında'' Uygur Türklerine baskı yaptığını vurgulayan Pompeo, "bölge halkının dini hassasiyetlerini göz ardı ettiğini ve aile bağlarını zayıflatma girişimi içinde olduğunu" belirtti.
Bakınız, aynen Alman Hükümetinin raporu gibi, sanki aynı kalemden çıkmış gibi bir konuşma.Alıntı:
Pompeo, Çin hükümetinin Uygur politikalarını terörle mücadele ve yoksulluğu azaltma çabalarının parçası olarak göstererek dünyayı ikna etmeye çalıştığının altını çizdi.
Çin hükümetinin Endonezyalı Müslümanları da Uygur meselesinden uzak durması konusunda ikna etmeye çalıştığını dile getiren Pompeo, Çin politikalarının, din özgürlüğünün geleceğine yönelik en büyük tehdit olduğunu ifade etti.
Pompeo, Çinli yetkililerin, ''Uygurların modern olmak ve Çin hükümetinin kalkınma girişimlerinden faydalanmak için etnik, dini ve kültürel kimliklerini atmaya hevesli olduğu'' iddialarına da karşı çıktı.
Türkiye'de erken seçim olmalı. Derhal bütün dünyaya laik bir görüntü vermeliyiz.
https://www.gazeteduvar.com.tr/frans...-haber-1503013
Tipe bak. Niye Türkiye'den siyasal sığınma hakkı istiyorsun?Alıntı:
Fransa'da kapatılan derneğin başkanı Türkiye'den sığınma istedi
Fransa'da 'radikal İslamcı hareketle ilişkileri' nedeniyle kapatılan Barakacity isimli derneğin Başkanı İdriss Sihamedi, güvende olmadıklarını söyleyerek kendisi ve ekibi adına Türkiye'den sığınma talep etti.
Fahrettin Altun cevap versin buna, bakalım ne diyecek?
Osman Hamdi Bey Sabatay ise, Fahrettin Altun da Kuzguncuk'lu...
Bence trol bir hesap.Alıntı:
yufaz
@ofansifim31
Kapalı kızın örtüsü yanlışsa karışılır açık kadına da karışılır alkol içen adama da kul hakkı yiyen devlet reisine de karışılır
https://i.resimyukle.xyz/f2RPLe.png
Alıntı:
Robin Brooks
@RobinBrooksIIF
Our Turkish Lira fair value is $/TRY 7.50, so what's happening now is classic exchange rate overshooting. How can we be sure? Turkey's export volumes pre COVID-19 were up massively (lhs, red). So Turkey's problem is imports (rhs, red) and shrinking credit is fixing that problem!
https://www.birgun.net/haber/disisle...niyoruz-320996
Yusuf yusuf mu oldunuz? Senelerce aynı tiyatro oynandı, Müslümanların haklarını koruyorum ayağına buradan oraya bağır, iç siyasette kendi taraftarlarını konsolide et.Alıntı:
Dışişleri Bakanlığı: Fransa'nın Nice şehrindeki saldırıyı şiddetle kınıyoruz
Önce ortamı ger, sonra şiddetle kına, sonra ortam yumuşasın...
Şimdi yumuşatmazlarsa ne olacak? Fransa'da 6 milyona yakın Müslüman yaşıyor. Dışişlerinin resmi rakamlarına göre 700 bin Türk yaşıyor.
16 ekimde başı kesilerek öldürülen öğretmen için kınama yapılmamış.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...atisi-6103275/
Alıntı:
Merkez Bankası’ndan eylülde 45,5 tonluk sürpriz altın satışı
Merkez Bankası (TCMB), eylülde 45,5 tonluk yüklü altın satışıyla dikkat çekti. Böylece dünyada merkez bankaları 10 yıl sonra ilk defa bir çeyrekte nette altın satışına imza atmış oldu. Son 21 aylık dönemde TCMB rezervlerinden 116,4 milyar dolar kuru tutmak için kullanıldı ve swap hariç net rezerv -45,9 milyar dolara geriledi.
https://www.sondakikaturk.com.tr/pol...k-h203344.html
Alıntı:
Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı: Milletten korkmamak lazım
Bugün de tweetlere göre 70 yaşında bir kadının başı kesilmiş. Yukarıdakini yapan bir Çeçen. Bugünkünü yapan açıklanmadı.Alıntı:
16 ekimde başı kesilerek öldürülen öğretmen için kınama yapılmamış.
Türk olabilir mi?
İstihbarat işi olduğu ortada. Ama burada işsizlik, ekonomik sıkıntı, pandemiden(günlük vakalar 40 binlerde) bunalmış,Alıntı:
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
34sn
Fransa’nın Nice kentinde Notre Dame Nice kilisesinde bıçaklı saldırı, toplam 3 ölü, saldırgan yakalandı.
Nice belediye başkanı: “Saldırgan saldırırken ‘Allahu Ekber’ diye bağırdı”
Anlamı: Fransa adım adım "Bayat istihbarat kolpası" ile suladığı batağa batacak gibi.
Fransız Halkının olayı nasıl algıladığı önemli.
Alptekin Dursunoğlu
@Alptekin_D
·
45sn
"Türkiye güçleri, Morek'ten sonra Hama'nın kuzeyindeki kuşatma altında kalan "Şir Mağar"daki gözlem noktasını da çekmeye hazırlanıyor."
Hangi ülkeler? Fransa, Mısır, Suud falan mı? İşi sulandırıyor.Alıntı:
Rusya Lideri Putin:
Karabağ görüşmelerinde Türkiye dahil bir çok ülke yer almalı.
Ama Aliev'in de Türkiye ısrarını sürdürdüğünü anlıyoruz.
Alıntı:
Politic Türk
@politicturk
·
4d
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bugün 3 kişinin öldürüldüğü Notre Dame kilisesini ziyaret ediyor
Bakalım ne diyecek?Alıntı:
Reuters: Saldırıda bir kadın başı kesilerek, bir erkek ise boğazı kesilerek öldürüldü
Teyit edilmesi lazım. Zannetmiyorum.Alıntı:
Batuhan Çolak
@batuhancolak33
İdriss Sihamedi, Fransa'da Selefi faaliyetler yürüten bir derneğin başkanı. Derneğin kapatılmasına karar verilince Türkiye'den sığınma talep etti. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü resmi hesabından iltica talebini kabul edip, evrak istedi. Bilim insanlarımız kaçar, selefiler bize akar!
Politic Türk
@politicturk
·
1d
SON DAKİKA
Fransa'da Notre Dame kilisesinde 3 kişiyi bıçaklayarak öldüren kişinin 20 yaşında Tunuslu bir mülteci olduğu açıklandı
Politic Türk
@politicturk
·
3d
SON DAKİKAÇarpışma sembolü Fransa'nın Sartrouville kentindeki bir kiliseye bıçakla saldırmak isteyen bir kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi
Alıntı:
Mustafa Meşhur
@Mustafa_Meshur
·
7d
Tayyibin cebren dindarlaştırma çabalarının Kemalistlerin cebren sekülerleştirme çabalarından pek farkı yoktur. Tek fark, cebren sekülerleştirme yıkımın kolay olması nedeni ile başarıya ulaşmıştır. Cebren dindarlaştırma ters tepip dinden uzaklaşmaya neden olmuştur
..............................................Alıntı:
Zorla yıkabilirsiniz ama zorla yapamazsınız. Cebren bir inancı yıkabilirsiniz ama ihya edemezsiniz.
Kemalistlerin cebren sekülerleştirme çabaları din ve dindara Tayyibin cebren dindarlaştırma çabalarından daha az zarar vermiştir
Eğitim: Atlar ve Kaplumbağalar
by Lütfi Bergen on 28/10/2020
Eğitimde herkese aynı süreci uygulayan model, “eşitlik” doktrini açısından tutarlı ise de ülkenin “insan kaynaklarını seferber etme” potansiyelini zayıflatan bir kaplumbağa yürüyüşüne neden oluyor.
Her toplumda istisnai denecek bir insan kaynağı toplumsal vasatın üstünde bir istidat (yetenek) ile doğar. Eğitimde eşitlik bu istidatları değerlendirmeyi imkânsız kılıyor.
Özellikle covid-19 sonrasında eğitim sistemi artık değişti. Bu çerçevede artık “fizikî sınıf eğitimi” devri kapandı. O halde eğitimde yeni bir vizyon gerekir.
Ders geçen öğrencinin önünü açan bir sistemle 12ay/360gün eğitime geçilmelidir. Eğitim bu tür öğrenciler için 3 sömestr olarak değerlendirilmeli ve öğrenci istiyorsa 2,5 senede fakülteyi bitirebilmeli. Senede 3 sömestr uygulaması lise-orta öğretimde de uygulanmalıdır. Böylece Türkiye’de orta-lise eğitimi 15 yaşında bitirilebilecektir.
“Bunu niçin yapalım, eğitimde fırsat eşitliğine aykırı olur.” itirazına yeniden aynı cevabı vereceğim: her toplumda bazı kişiler doğuştan genelin çok fevkinde bir istidatla yaratılırlar. Türkiye bu tür istisnai insan kaynaklarının önünü açarak eğitim sürecini 30’lu yaşlardan 18-19’lu yaşlara çekmelidir. Bunun yolu senede 3 sömestr uygulamasıdır.
Senede 3 sömestr uygulaması öğrenciler arasında bir rekabet uyandıracak ve bazı genç arkadaşlar öne çıkarken geniş öğrenci yığını bu istisnai kabiliyetleri yıllarca beklettiklerini göreceklerdir.
Toplumlar kaplumbağalar “hızlı yürüyor” görünsün diye niçin atları gemlemektedir?
Bazı öğrenciler 18 yaşında lisans eğitimini tamamlarken geniş öğrenci kesimin kendini gerçekleştirme alanının üniversite olmadığı belki ticaret, zanaatkârlık, çiftçilik olduğu da anlaşılacaktır. Fârâbî bugün doğsa onu 4+4+4 (orta öğretim) + 4+2 (lisans+y.lisans) eğitimden geçirecek miyiz? Bu cinayet olacaktır. Nitekim Namık Kemal 25 yaşında iken 3 dil biliyor ve bir gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapıyordu.
Bugün eğitim sistemi 30 yaşında yüksek lisansta çabalayan ve dil bilmeyen öğrencilerle yürüyor. Türkiye’nin bu vasatta bir öğrenci potansiyeli ile üretim/bölüşüm problemlerini çözmesi mümkün değil.
Niçin iki sömestr ile eğitim süreci uzatılmaktadır? Bu sorunun iyi tetkik edilmesi gerekir. Sanıyorum eğitim sürecinde 3 aylık tatil fikri, turizm sermayesinin iktisadî çıkarları için işlev kazanmaktadır. Oysa ilimde tatil yoktur. Eşitlik doktrini atları gemleyip kaplumbağa hızında yürümeyi irade eden bir yetenek durdurucusudur.
Alıntı:
Abdullah Gül
@cbabdullahgul
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünde herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele kahramanlarımızı minnetle anıyorum.
Alıntı:
Barış Yarkadaş
@barisyarkadas
Seçim tarihi yaklaştıkça, Abdullah Gül de Atatürk sevgisini "abartıyor." Keşke bu sözleri inanarak yazdığından şüphe duymasaydık. Ancak yazan da okuyan da gerçeği biliyor. Abdullah Gü'ün bu twitleri beyhude bir çabadan öteye geçmez, çünkü hiçbir CHP'li Abdullah Gül'e oy vermez.
Yarkadaş Balkabağı... Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün CB adaylığını kabul etmişti. Chp'nin adayı Gül'dü. Kabul etmemesinin sebebi Akşener'dir. Ekmeleddin'e oy vermiş adam martaval okuyor.Alıntı:
Barış Yarkadaş
@barisyarkadas
·
2s
@barisyarkadas
adlı kişiye yanıt olarak
Ne yaparsan yap ne yazarsan yaz; seni CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yaptırmayacağız.
29 Ekim 2020 - Perşembe...
Neyse biz az irakı yanında Bizans musikisinden bir parçayla programımıza devam ediyoruz.
https://www.youtube.com/watch?v=Nk-u...ature=youtu.be
Ahha... Seyreyle şimdi gümbürtüyü. Bush'un 11 eylül sonrası, ''Haçlı seferi'' konuşmasına benziyor.Alıntı:
#Macron:
Milletimiz, Katolik vatandaşlarıyla birlikte İslami saldırının karşısındadır
Ülkemiz İslami terör saldırısına maruz kaldı
Güvenliği sağlamak adına 7 bin askeri görevlendirdik
Bu tweeti kim attıysa bulunmalı, soruşturma açılmalı.Alıntı:
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
@Gocidaresi
· 5s
@IdrissSihamedi @EmmanuelMacron ve diğer 2 kişiye yanıt olarak
Bonjour Sihamedi. Au cas où vous et vos collègues avez recours personnellement à notre institution avec votre nom, prénom, informations d'identité et les pétitions pour les demandes d'asile y compris les numéros de passeport votre demande sera évaluée.