Sayfa 90/153 İlkİlk ... 40808889909192100140 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 713 - 720 arası.

Konu: Abd'de seçimler yapılmayacak...

1. Politic Türk
    @politicturk
    ·
    3d
    SON DAKİKAÇarpışma sembolü Fransa'nın Sartrouville kentindeki bir kiliseye bıçakla saldırmak isteyen bir kişi polis tarafından etkisiz hale getirildi
    @erefefik

2. Mustafa Meşhur
    @Mustafa_Meshur
    ·
    7d

Tayyibin cebren dindarlaştırma çabalarının Kemalistlerin cebren sekülerleştirme çabalarından pek farkı yoktur. Tek fark, cebren sekülerleştirme yıkımın kolay olması nedeni ile başarıya ulaşmıştır. Cebren dindarlaştırma ters tepip dinden uzaklaşmaya neden olmuştur
    Zorla yıkabilirsiniz ama zorla yapamazsınız. Cebren bir inancı yıkabilirsiniz ama ihya edemezsiniz.

Kemalistlerin cebren sekülerleştirme çabaları din ve dindara Tayyibin cebren dindarlaştırma çabalarından daha az zarar vermiştir
    ..............................................
    @erefefik

3. Eğitim: Atlar ve Kaplumbağalar
    by Lütfi Bergen on 28/10/2020
    Eğitimde herkese aynı süreci uygulayan model, “eşitlik” doktrini açısından tutarlı ise de ülkenin “insan kaynaklarını seferber etme” potansiyelini zayıflatan bir kaplumbağa yürüyüşüne neden oluyor.

Her toplumda istisnai denecek bir insan kaynağı toplumsal vasatın üstünde bir istidat (yetenek) ile doğar. Eğitimde eşitlik bu istidatları değerlendirmeyi imkânsız kılıyor.

Özellikle covid-19 sonrasında eğitim sistemi artık değişti. Bu çerçevede artık “fizikî sınıf eğitimi” devri kapandı. O halde eğitimde yeni bir vizyon gerekir.

Ders geçen öğrencinin önünü açan bir sistemle 12ay/360gün eğitime geçilmelidir. Eğitim bu tür öğrenciler için 3 sömestr olarak değerlendirilmeli ve öğrenci istiyorsa 2,5 senede fakülteyi bitirebilmeli. Senede 3 sömestr uygulaması lise-orta öğretimde de uygulanmalıdır. Böylece Türkiye’de orta-lise eğitimi 15 yaşında bitirilebilecektir.

“Bunu niçin yapalım, eğitimde fırsat eşitliğine aykırı olur.” itirazına yeniden aynı cevabı vereceğim: her toplumda bazı kişiler doğuştan genelin çok fevkinde bir istidatla yaratılırlar. Türkiye bu tür istisnai insan kaynaklarının önünü açarak eğitim sürecini 30’lu yaşlardan 18-19’lu yaşlara çekmelidir. Bunun yolu senede 3 sömestr uygulamasıdır.

Senede 3 sömestr uygulaması öğrenciler arasında bir rekabet uyandıracak ve bazı genç arkadaşlar öne çıkarken geniş öğrenci yığını bu istisnai kabiliyetleri yıllarca beklettiklerini göreceklerdir.

Toplumlar kaplumbağalar “hızlı yürüyor” görünsün diye niçin atları gemlemektedir?

Bazı öğrenciler 18 yaşında lisans eğitimini tamamlarken geniş öğrenci kesimin kendini gerçekleştirme alanının üniversite olmadığı belki ticaret, zanaatkârlık, çiftçilik olduğu da anlaşılacaktır. Fârâbî bugün doğsa onu 4+4+4 (orta öğretim) + 4+2 (lisans+y.lisans) eğitimden geçirecek miyiz? Bu cinayet olacaktır. Nitekim Namık Kemal 25 yaşında iken 3 dil biliyor ve bir gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapıyordu.

Bugün eğitim sistemi 30 yaşında yüksek lisansta çabalayan ve dil bilmeyen öğrencilerle yürüyor. Türkiye’nin bu vasatta bir öğrenci potansiyeli ile üretim/bölüşüm problemlerini çözmesi mümkün değil.

Niçin iki sömestr ile eğitim süreci uzatılmaktadır? Bu sorunun iyi tetkik edilmesi gerekir. Sanıyorum eğitim sürecinde 3 aylık tatil fikri, turizm sermayesinin iktisadî çıkarları için işlev kazanmaktadır. Oysa ilimde tatil yoktur. Eşitlik doktrini atları gemleyip kaplumbağa hızında yürümeyi irade eden bir yetenek durdurucusudur.
    @erefefik

4. Abdullah Gül
    @cbabdullahgul
    Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünde herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele kahramanlarımızı minnetle anıyorum.
    Barış Yarkadaş
    @barisyarkadas
    Seçim tarihi yaklaştıkça, Abdullah Gül de Atatürk sevgisini "abartıyor." Keşke bu sözleri inanarak yazdığından şüphe duymasaydık. Ancak yazan da okuyan da gerçeği biliyor. Abdullah Gü'ün bu twitleri beyhude bir çabadan öteye geçmez, çünkü hiçbir CHP'li Abdullah Gül'e oy vermez.
    Barış Yarkadaş
    @barisyarkadas
    ·
    2s
    @barisyarkadas
    adlı kişiye yanıt olarak
    Ne yaparsan yap ne yazarsan yaz; seni CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yaptırmayacağız.

29 Ekim 2020 - Perşembe...
    Yarkadaş Balkabağı... Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün CB adaylığını kabul etmişti. Chp'nin adayı Gül'dü. Kabul etmemesinin sebebi Akşener'dir. Ekmeleddin'e oy vermiş adam martaval okuyor.
    @erefefik

5. Neyse biz az irakı yanında Bizans musikisinden bir parçayla programımıza devam ediyoruz.

@erefefik

6. #Macron:

Milletimiz, Katolik vatandaşlarıyla birlikte İslami saldırının karşısındadır

Ülkemiz İslami terör saldırısına maruz kaldı

Güvenliği sağlamak adına 7 bin askeri görevlendirdik
    Ahha... Seyreyle şimdi gümbürtüyü. Bush'un 11 eylül sonrası, ''Haçlı seferi'' konuşmasına benziyor.
    @erefefik

7. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü
    @Gocidaresi
    · 5s
    @IdrissSihamedi @EmmanuelMacron ve diğer 2 kişiye yanıt olarak
    Bonjour Sihamedi. Au cas où vous et vos collègues avez recours personnellement à notre institution avec votre nom, prénom, informations d'identité et les pétitions pour les demandes d'asile y compris les numéros de passeport votre demande sera évaluée.
    Bu tweeti kim attıysa bulunmalı, soruşturma açılmalı.
    @erefefik

8.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Ahha... Seyreyle şimdi gümbürtüyü. Bush'un 11 eylül sonrası, ''Haçlı seferi'' konuşmasına benziyor.
    Usta , Brunson ( Rahip ) davası gibi geri adım atarmıyız Fransa işinde ( (İngiltere’nin mikser )Biraz açarmısın, görüşlerin nedir...

Sayfa 90/153 İlkİlk ... 40808889909192100140 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •