MPS yine rakiplerinin gerisinde kalacak muhtmelen.
Prensipleri gereği hic banka alamayan bir fonu %35'i banka olan bir endeks ile kıyaslamıyorsunuzdur umarım.
Printable View
MPS yine rakiplerinin gerisinde kalacak muhtmelen.
Prensipleri gereği hic banka alamayan bir fonu %35'i banka olan bir endeks ile kıyaslamıyorsunuzdur umarım.
https://www.youtube.com/watch?v=Zhe8-3GmsP4
dbh deniz portföy eurobond fonu konuşuluyor.
Programda Eurobond vergilendirilmesi konusunda fonlar lehine taraflı ve yanlış yönlendirmeler yapıldı.
Bunu tüm yatırım ve portfoy şirketleri yapıyor. Kimse yoğurdum ekşi demiyor haliyle. Müşteri portföy hacmi peşindeler.
Ama bir bilim insanindan(?) daha objektif olmasini beklerdim. Ünlü bir söz vardır "bir sey ücretsizse ürün sizsinizdir" Kendimiz araştırıp sorgulayacagiz mecbur.
2020 senesi maliyenin gelir vergisi beyannamesi sınırı 49bin tl'dir. Hiç bir kira ve temettü geliriniz yoksa. %7 kupon getirisi desek kabaca bugünkü kur ile 90bin $ nominal ediyor. Yani bu noktaya kadar vergi avantajı fonda değil. İtfa öncesi değerleme için ise vergi konusu daha karmaşık. İlgili topikte bütün bilgiler var.
ıpv 2,31
tdg 2,0
tta 2,02
tte -1,0
ıpj 3,12
Mps +0,93 / 2,260588
Tca + 1,89
Zpf + 2,57
Zpe + 0,76
altın fonlarında hesaplama nasıl oluyor arkadaşlar,gram altını mı takip etmek lazım acaba ,fiyatlama hangi saat kapanışına göre oluyor bilen var mı?
AFS ~ % +1.6 USD, TL olarak da +3,8
hocam sonuna kadar katılıyorum. kat50'yi baz alan fonu xu100 düşünce arttı diye sanki bir keramet göstermiş gibi düşünürsek hata yaparız. kat50nin 1.22 yükseldiği bir ortamda çok sevgili mps'miz sadece 0.93 yükselebilip endeks gerisinde kalmış. asıl alkışı katılım endeksinin 1.03 getirisine karşın 1.35 getiri sağlayan rbh hak ediyor. bu yıl performansıyla mpps'yle kpc'yi ters yüz edip çöpe atıyor.
IPB özüne dönmüş -1,8354
Eic %4 hisse oranıyla -%0.47 nasıl yapabilmiş şaşırdım. Altın ve dolar kısmı da oldukça iyiydi. Bir yanlışlık olabilir sanırım. Nnf nin portföyünde sanırım Info hissesi var Info dün -8 yapmış o nedenle yine endekse yenilmiş olabilir.
hocam geçenlerde sizmiydiniz, yoksa bir başka forumdaşımızmıydı bilemiyorum ama yatırım fonlarının bağımsız olmasına dikkat edip nnf info mevzularından bahsedip tamamen bağımsız hareket ettiklerini belirten Marmara ve tacirlere dikkat çekmişti. şu durumlar, bu düşünceyi haklı çıkarıyor. aslında fon dünyasında da bilmediğimiz dolaplar dönüyor. bu noktada kimseye diyet borcu olmayıp özgürce hareket edebilen fonları almamız lazım gibi geliyor bana.
Başka bir arkadaş bahsetmişti bu konudan sonuna kadar haklı, paranın döndüğü her yer de olduğu gibi fon dünyasının da temiz kalmasi mümkün değil. Burada en güzel sistemi bağımsız bir şirket kurarak Haydar Acun bey yapmış. Onun da şansı yurtdışı deneyimi olması ve yabancilar tarafından bilinen bir portföy yoneticisi olması. İnşallah böyle bağımsız hareket edebilecek güvenilir daha fazla fon yönetimi olur.
GUH fonu alim emiri artik 13.30 kadar iletilebiliyor. Ilgilenenler KAP duyurusuna bakabilir.
AFS dışında gelişen piyasalara yatırım yapan fon var mı?
çok sanmam.
belli zamanlarda performans düşüklüğü yaşayabilir fonlar, bence bunlar doğal.
hep iyi performans gösteriyorsa mutlaka düzeltmesi olur benim gözümde.
uzun vadede aşağı yukarı aynı getiriyor iyi yönetilen fonlar.
Bence fon teklediği zaman alım yapmak belli bir karı gördükten sonra da satmak, karı cebe almak ve düşüş beklemek ya da ucuz bir fona girmek güzel bir strateji olabilir.
tabi en dipten alamazsınız en yüksekten satamazsınız o başka.
aktif rasyo uygulaması yıl sonu itibarıyla kaldırılmış.
Aktif rasyoyu kaldirmak akillarina gelmis.Kaldirmasa solugu 8.2 de alacakti.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teknik olarak 2021 de ralli yaşayacağız gibi görünüyor. Arkasında yatan olumlu haber ve gelişmeleri bilemiyorum. Tekniğe bakmayıp sadece haber akışına göre önümüzde bir sürü olumsuz gelişme var.
"Doves get promoted."
Yellen teyze geri dönüyor. Teşvikler konusunda daha umutlu piyasa.
ppfler ile piyasa mevduatı farkı çok açıldı.
Sabit getirili bölüm için OSD belki değerlendirilebilir.
Saygılar.
Youtube'da twitter'da her dinlediğim finansçı, teknikçi vb. dolar 7.50 olduktan sonra 7.70 satış fırsatı olur diyordu.
Ne oldu birdenbire bu kadar hızlı çıkış bir haber mı var
Blackrock, ABD hisse senetleri için tavsiyesini yükseltti, Avrupa için düşürdü .
Bunların tavsiyelerine güven olur mu emin değilim ama böyle demişler:
https://www.borsagundem.com/haber/du...sseler/1532704
Teknik olarak halen normal seviyelerdeyiz, buradan dönerse tabi.
https://img.imageupload.net/2020/11/24/usd.jpg