ne diyorsak o... troller boşuna vaktini harcamasın...
Printable View
Merkezbankası reeskont kredisi geri ödemelerini TL ile kabul ederek piyasaya 5 milyar dolara yakın döviz vermiş olduğu için Tl değerlenmesinde etkisi var, ama profların dediklerine bakarsak esas etken faizlerin örtülü yükselmesi.
Ek olarak, bunları ödemek zorunda değiller yani piyasadan dolar alıp ödememeleri çok daha muhtemel, daha yüksek faizle borçlanarak öteleyebilirler.
Sn NASH,
Faiz artırımı yapılırsa düşüş hızına yetişemeyebiliriz. Sözkonusu olan ne kadar kur yüksekliğine izin verileceği, bir yerden sonra seçim yapılmak zorunda kalınacak yüksek faiz düşük kur mu yoksa yüksek kur düşük faiz mi?
Ben bu gece için 3.73 bekliyorum. yarın veriden önce de tüm pozu kapatıp nakitte bekleyerek aşağıdan bir yerlerden yeniden dolar longlamayı planlıyorum.(Çok gerileyeceğini düşünmüyorum.) Ama Alım noktaları konusunda malesef hiç fikrim yok. 3.67- 3.68 e gelirse alım yapabilirim. Belki de tren kaçar :)
Üstadım sizi uyarayım ben böyle bir tavsiye verecek kadar bilgili ve YETKİLİ değilim. Almayın benden tavsiye.. Hemşehri olsak da almayın lütfen. :)
Usd/try 3,7264 +0,0705 +1,93%
eur/try 3,9199 +0,0628 +1,63%
Yarin ki enflasyon beklentisi son olarak tek digit olmasi bekleniyor ama önümüzdeki aylarda çift digit olmasina garanti gözüyle bakiliyor.
Sent from my LG-H818 using hisse.net mobile app
An itibariyle 3.7302
Anlamazlar efendim sonra bir şey deyince vay bunun fişmanca inanışıla ne ilgisi var derler demesine ama ne hikmetse bu tür sömürü düzeninin hep aynı fişmanca inanç sistemini takip eden ülkelerde olmasının sadece tesadüfden ibaret mi olduğunu söylemeye dilleri varmaz.
Uzatmayalım madem tünelin ucundaki ışığı ve gelen treni görüyoruz o halde burgulu darbeli sistem ne dersek diyelim dolarese devam, düşe kalka büyüyecek bu çocuk yeterki akılsızlık edip üç kuruş faize tamah ederek çocuğu din simsarlarına kurban etmeyelim. Crash hızla yaklaşıyorsa kimleri yerle yeksan edecek kimler bundan az hasarla kurtulacak o da kişinin kendi kararına kalıyor, yeterki her işi zamanında yapalım sonradan pişman olmayalım. Aklıma nereden geldi bilmiyorum ama bana söylenen Yunanistanda bankada ne kadar paranız olursa olsun hala hafta 600 euro çekme hakkınız varmış. Neyseki adamların kullandıkları para Euro allah korunsun ya hala Drahmi olsaydı ve Euro yada Dolar tasarruf edenlerin bankalardaki paracıkları ne olurdu insan düşünmeden edemiyor. Ama neyse canım biz taş gibi TL kullanıyoruz bize ne Doların Euronun çıkmasından dimi onu bu paraları kullanan ülkeler düşünsün.
O arkadaş benim. Bilal'e anlatır gibi anlatayim madem öyleyse...
ironi
ad
1.
biriyle ya da bir olayla alay.
2.
TİYATRO TERİMİ
etkiyi artırmak için, bir şeyin tersini söyleyerek alay etme.
Amerika'da düzenli olarak her ay enflasyon verileri açıklanır ve FED'in faiz kararlarında ciddi etkisi vardır. Büyüme oranı enflasyondan yüksektir. Dünyanın en değerli küresel markaları bu ülkeye aittir. Kısacası dünyada ekonomisi en iyi olan ülke şu an USA'dır. Bize gelince başbakanımızın dediği gibi "Dolar bu, çıkar, iner!
Dolardan bize ne, dolsa ne olur dolmasa ne olur, biz kasaya dolana bakalım. Her şeyi getirip dolara bağlamanın anlamı yok. Çıkıyor, iniyor" ya da parası dolar olan USA düşünsün bizim TL stabil.
Neticede artık yırtıkları yamayla bile kapatamıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük krizi kapıya dayandı. Cumhurbaşkanının ifade ettiği gibi tulumbada su kalmadı. Dökme suyla ne kadar değirmen dönecek hep beraber izliyoruz.
Sayın yorgun broker , hazır ABD den birini bulmuşken sorup öğrenelim istedim. Orada da acaba köprü ve tünel yapıp buralardan geçiş paralarını EURO cinsimi belirliyorlar yoksam ABD doları cinsimi ? Birde bu şeytanların ! ülkesinde EURO yada ne bileyim İSVİÇRE Frangı`na yatırım yapanlara ETİK değil yada VATAN HAİNİ damgası vuruluyor mu ? Teşekkürler...
Dolar kuru düşerken, malum tipler, hiç bir şey yazmasalar da, ciğercinin önünde sıralanan kediler gibi başlıkta seyirci pozisyonunda izlemede oluyorlar.
Yahu kardeşim şöyle bir gün de gelin, bir şeyler yazın, vatan millet sakarya bile olsa.
Bırakın yazmayı başlığa uğramıyorlar bile.
Bu nasıl bir ruh halidir.
Bu nasıl bir teslimiyettir.
Aynen hezimete uğramış fanatik futbol taraftarı gibi hayata ve başlığa küsüyorlar.
Kimseye görünmeyelim diye galiba...
Düşecek diyen gelsin bana şunu açıklasın:
Low: 3.651
High: 3.735
Bir günde bu kadar kademeden kim aldı bu doları? Fiyatına bakmadan niye aldı? Kaça gider diye aldı acaba? 5 mi, 8 mi , 10 mu?
Kötü olan bu , böyle anormal döviz hareketlerinin olduğu ve dahi don lastiğinin fiyatının bile Dolar yada Euro cinsi belirlendiği bir ülkede ne fiyat istikrarı olur nede HUZUR. Sonra gelsinler Dolara yatırım yapmak etik değilmiş falan filan. Yatırım falan değilki, taş kafalar bunu anlamıyor sadece satın alma gücümüzü korumaya çalışıyor ve bunuda gazoz kapağı yerine gerçek para cinsinden yapıyoruz o kadar.
satış şansı veriyorlar...kimse gaza gelmesin...ne kadar enflasyon okadar dolar kuru...
%6-7 dolar faizi olsa ülkeye dolar yağar..
% 4-5 bile yüksek..yani dolar ülkeden kaçmaz...aksine dolar gelir..e yani gelincede seviye belli olur......
Bu forumdan çok üstatlar geldi geçti.
Bir tanesi vardı ki; (Allah rahmet eylesin) ne iş yapıyorsun diyen birine bir gün "Al sat yapıyorum, bir nevi ticaret, umut alıp hayal satıyorum" demişti.
İşte o günden beri ben hayal satın almadım hiç.
Tembellik mi. ? Hakettim, çünkü zamanında çok çalıştım. :cool:
An itibariyle 3.7294
Saatlik grafiklerin göstergelerine göre, fiyat ile momentum arasındaki negatif uyumsuzluk az biraz geri çekilmeye işaret ediyor.
Günlük göstergeler hala yukarı yönü gösteriyor.
İyi geceler.
Not: yazdıklarım herhangi bir tavsiye olmayıp, ego tatminidir.
benjaminin yükselişini nisanda bekliyordum ama martta 9 milyar usd özel şirketlerin ödemesi varmış,mayısta da aynı yükte,yandaş merkezde zaten atacak sıkacak fişek kalmadı eli kolu baglı, malüm zihniyette sonuç kaçınılmaz...her zamanki gibi kafam iyi oldu yoldaşlar ;)