LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Sn Beyti,
Emeğinize sağlık.
Not: Vakıf Yatırım alıcı konumda. Şaşırdım mı?
Hayır.
_______________________% 99,99
Sivrisinek saz.........................
İki kişinin bildiği sır değildir.
[emoji106]
Yokmu eplas ve mzhld için günlük alan satanı atçak...şimdiden teşekkürler...
SM-G900F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5e73163214.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...add87559a9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3ad3c50424.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a8c8442047.jpg
NE İNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBİSE YOK;NE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dbb074bc03.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8f8a15b371.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b40b4b3063.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...97bc8838ed.jpg
NE İNSANLAR GÖRDÜM,ÜSTÜNDE ELBİSE YOK;NE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK.
Şirketimizin*Vakıflar Bankası T.A.O. İzmir Şubesi'ne olan borcu nedeniyle Karşıyaka 2.*Hukuk Mahkemesinde görülmekte olan ‘'İhalenin Feshi'' davasında karar düzeltme*talebimiz, Yargıtay 12. Hukuk Dairesinin 2017/5929 Esas 2017/13134 Karar sayılı*kararı ile reddedilmiştir. Alacaklı Banka ile görüşmelerimiz devam etmektedir.
Beklenen son mahkeme kararı geldi. Beklendiği gibi geldi.
Biraz daha ky döktükten sonra Vakıfbank borcu ödendi haberi gelecektir.
%99,99 dedik, sivrisinek saz dedik. Daha ne diyelim.
Merhaba,
Vakıfbank haberini sanki olumsuz bir haber gibi, vererek hisseleri düşürmeye çabalayacaklarını yazmıştık. Bu beklenen haber.
Kötü gibi algılanmasın...
En iyi haber...
Kardeşim Kemal (Öz değil, üvey de değil.., öyle diyorum işte. Elebaşı Kemal desem daha doğru. Neyin elebaşı olduğunu biliyoruz) son bir kez daha vefalı yatırımcımı nasıl dökerim diye bu haberi yolladı.
Ancak, bu haber, Vakıfbank borcunun ivedilikle ödenmesi gerektiğinin habercisi...
Yada, Sayın Egedük'ün %99.9 luk tahminini açıklayacağı anlamına geliyor.
Kemal, yeter artık senden çektiğimiz. Tamam sana haksızlıklar edildi de.., sen neden vefalı yatırımcılarına haksızlık ediyorsun senelerdir?
Sende bir karakter sorunu var kardeşim...
Kalleş adamsın vesselam!
Saygılarımla,
Sayın Ercanbay'ın da bahsettiği gibi haber benim adıma olumludur. Neden?
Bu d*****n kuyruğu kopacak ve ben hayattayken kopmasını istiyorum haklı olarak. D*****n kuyruğunu kopartmak için atılan bir adımdır. En azından Kemal Bey gerçek ya da bahane olarak bu davanın arkasına sığınamayacaktır Vakıfbank borcu ile ilgili olarak.
Haberin hiç gelmemesinden ise gelmesi kendi adıma iyi oldu.
Ne bekliyorduk? Bu şekilde sonuç beklemeyen kimse yoktu aramızda zaten. Hukukta sürprizlere yer yok bildiğiniz üzere.
Belediye ile de hukuki bir süreç yaşarsak sonucu sürpriz olmayacaktır.
Elma = Vitamin. Bol bol tüketiniz.
Bu habere çok sevindim...kendimi poker masasında hissettim... karşımdakinin rest çekişine karşı söylenecek 2 kelimeden başka hamle yok varım veya yokum...
Aç elini sn zorlu bu sefer kazandın...Büyük oyuncusun tam 5 yıl vakıfbank ı bob çekerek beklettin...
Masada kazandığın parada bizimde hakkımız var...paraları saydıktan sonra ganyotocuyu unutma...
Hayatta en pahalı şey tecrübe diyorlar...hakikaten öyle...
Teşekkürler Sayın ercanbay.
Bu süreç bittiğinde Ce MALL ' dan ayrıntılı bir açıklama,neyi ne için yaptığını,bu şekilde biz yatırımcılara nasıl bir fayda sağladığını bilmek hakkımız herhalde.Eskiden konu Güçbirliği ile ilgili diyerek kıvırıyordu, şimdi o bahaneside kalmadı.
Selamlar,saygılar.
Ah ahhh. Bu fiyatlardan dökülenlere çok üzülüyorum.
Ne demiştik en son. Vakıfbank borcu ödendi haberi gelince, ben bu borç ne zaman ödendi diye soracağım demiştim. Daha doğru bir ifadeyle % 99,99 luk bölümü hangi tarihte ödendi?
Özel durum açıklamasını gördük. İhalenin feshi talebi ret edilmiş. İyi de bu durumda tüm hukuk yolları tükendiğine göre Banka ile daha ne görüşülebilir. Banka davayı kazanmış eli güçlü demektir.
Haaa borcun bir bölümünü ödedik kalan bakiye için görüşüyoruz derseniz, o Zaman sorarlar ilk ödemeyi ne zaman yaptınız ve neden açıklamadınız veya 30.09.2017 tarihli finansal tablolarda göstermediniz.
Sonuç. Ben sonuna kadar bekleyeceğim. Hatrı sayılır miktardaki hisselerimi satmıyorum.
Herkes kendi kararını kendi versin.
Hisse.net Haftalık Hisse Yarışması'na kurallara uygun 3 hisse seçip katılın 1 hafta yarışalım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...51#post1364551
(Özel Durum Açıklaması (Genel)
29.11.2017, 16:58:16
Şirketimizin*Vakıflar Bankası T.A.O. İzmir Şubesi'ne olan borcu nedeniyle Karşıyaka 2.*Hukuk Mahkemesinde görülmekte olan ‘'İhalenin Feshi'' davasında karar düzeltme*talebimiz, Yargıtay 12. Hukuk Dairesinin 2017/5929 Esas 2017/13134 Karar sayılı*kararı ile reddedilmiştir. Alacaklı Banka ile görüşmelerimiz devam etmektedir.
30.09.2017 Finansal Tablodan bir bölüm.
30 Eylül 2017 tarihi itibariyle mali tablolarda takip edilen Vakıfbank’a olan borç 45.058.400.-TL’dir. (31.12.2016 tarihi itibariyle borç tutarı 45.058.400.-TL)’dir.
Yukarıdaki resmi iki açıklamanın anlamı:
1) 2016 yılsonu itibariyle borç tutarı 45.058.400 TL, 30.09.2017 tarihinde borç tutarı aynı kalmış ve herhangi bir ödeme yapılmamış.
2) Herhangi bir ödeme yapılmadığı için ve Yargıtay 12. Hukuk Dairesinin ihalenin feshi ile ilgili ret kararı verdiği için ihale geçerlidir. Yani Bankaya ipotekli olan fabrika binası Vakıfbank bünyesine geçmiştir.
3) Alacaklı Banka ile görüşmelerimiz sürüyor.
Bunlar şirketin söyledikleridir. Bu bilgiler bir kenarda dursun hafta sonu bu hususları biraz irdeleyeceğim.
Kalın sağlıcakla.
Haziran ayında yapılan Son genel kurulda Vakıfbank borcunun TMSF ile bağlantılı olduğu, ancak TMSF işi çözüldükten sonra Vakıfbank işinin çözülebileceği söylenmişti.
TMSF ile ibralaşıldığına göre Vakıfbank işinin çözümünde bir engel kalmamıştır.
Sanırım patron bugünlere kadar Vakıfbank borcunu taktiksel olarak bekletti. Vakıfbanka borcumuz var ödeyemiyoruz ipotekli olan fabrika binasında TMSF de hak iddia edemesin diye borcu ödemedi. Çünkü Vakıfbank borcu olmasa belki de TMSF Çiğlideki fabrika binasına icra uygulayacaktı.
TMSF ile ibralaşıldı ve o sorun çözüldü.
Bu arada fabrika binasının Vakıfbanka geçmesi konusunda yumurta kapıya dayandı. Yargıtay'dan son ret kararı da geldi. Ama durum sanıldığı kadar veya gösterildiği kadar vahim değil hatta çok olumlu gidiyor herşey.
Devam edeceğim. Şimdilik bu kadar.
Evet eplas ve mzhld son senelerde ya zarar etti ya da çok düşük karlar gösterdi. Durum gerçekten öyle miydi. Acaba yıllardır karlar bilinçli düşük gösterildi ve gerçek karlar borsaya kote olmayan Ege Yıldız firmasına aktarıldı mı diye hep konuşulmuştur. Acaba karlar Vakıfbank borcunu tek kalemde (defaten) kapatmak için biriktirilmiş olabilir mi?
Devam edeceğim.
Bu veriler ışığında (patronun genel kuruldaki söylemi, TMSF ve Vakıfbank borcunun biribirine bağlı olması) ben Vakıfbank borcunun, Kapatıldığını veya % 99,99 luk bölümünün ödendiğini düşünüyorum. TMSF ibralaşması Mayıs sonu gibi gerçekleştiğine göre Temmuz-Ağustos 2017 aylarında Vakıfbank işinin çoktan çözüldüğünü düşünüyorum.
Tabi böyle bir ödeme yapıldıysa bunun finansal tablolarda veya dip notlarında belirtilmiş olması gerekirdi dediğinizi duyar gibiyim.
O yüzden hep şunu diyorum; Vakıfbank borcu kapandı haberi gelince ben ne zaman kapandı diye soruyor olacağım.
Devamı az sonra.
Borcun tamamı kapatıldıysa veya bir miktar ödeme yapıldıysa bunun finansal tablolarda veya dip notlarda gösterilmesi gerekir öyle değil mi?
Aksi durumda yatırımcılar ve SPK yanıltılmış olmaz mı?
Böyle bir durum varsa bağımsız denetim şirketi ne iş yapar?
LİDYA BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş
firması da sorumlu olur. İşini tam yapmamış demektir.
Burada puzzle nın parçalarını birleştirmeye çalışıyorum.
Bana kafayı yemiş diyenler olabilir ama hangimizin akıl sağlığı tam yerinde ki?
Tarihe bu notları düşelim ilerde tekrar konuşuruz.
Yönetim açıklamaları ve bildirimleri şeffaf bir şekilde geciktirmeden, zamanında yapsa çok iyi olurdu.
Bizler de bilmece çözmek veya niyet okumak zorunda kalmazdık.
Sonuç olarak herkes kendi aklını kullanarak yatırım kararını versin. Burada yazılan çizilenlerle al veya sat yapılmaz. Her koyun kendi bacağından asılır.
Eyyy yönetim!
Vakıfbanka herhangi bir ödeme yapıldıysa bunu geciktirmeksizin Pazartesi günü açıklayın lütfen.
Tüm emektar yatırımcılara saygılar ve sevgilerle.
Umarım yatırımcılar ve SPK yanıltılmıyordur aksi durumda manipülasyona girer.
Nasıl ki; Gerçek olmayan bir haberi gerçekmiş gibi açıklayıp herhangi bir hisseye talep yaratmak ve bu sayede sahip olunan hisseleri yüksek fiyattan satmak suç ise,
Herhangi bir hissenin fiyatının yükselmesine etki edecek bir haberi bilinçli olarak gizlemek, açıklamamak ve bu sayede düşen fiyatlardan hisse toplayıp ilerde yükseldiğinde satmak da suçtur.
Tmsf, güçbirliği ve mzhld arasında yapılan anlaşmada şirketlerin 80 milyon $ a satılan bir yerin yarısı güçbirliği gurubuna ait olup. bu tutarın 40 milyon dolar ettiği bir ortamda tl kur sabitlemesi ile 3.50 tl den hesap edersek 140 milyon tl lik bir mevlanın alacaklılar tarafından tasilatını düşünmekte fayda var...
Bu 140 milyon tl paradan sıra cetveline girmiş olanlar paralarını nasıl tasilat yapıcaklar kimler alcaklarını alcak yapılan anlaşmada ticari sır niteliği taşıyan konuyu bilenler vb. Birçok etkeni bilemediğimiz için beklemedeyiz...
140 milyon tl paradan alacaklı olan ilk kişiler ve kurumlar kimler...
1.tmsf
2.vergi dairesi
3.
4.
5.
6.
Bu kadar büyük mevladan bu şitketlerin borcu kalmaz....
Yazcak çok şey var ama borsa sabır işi...
İyi geceler olsun....
23.686 lot 3.30 da alıcı vardı,veren olmadı.enteresan!!! Haber yakın mı yoksa?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...eec39bcfb6.jpg
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar mrb. Sayfayı sürekli takip ediyorum ama yazma gereği duymamıştım. Burda sürekli komplo senaryoları kuruluyor. Herkes kafasında bir hikaye kurup anlatıyor. Bende acaba şirketi arasam ne derler diye şirketi arayıp sordum herşeyi. Özetle şunları söylemek istiyorum.
1. Ekim ayında şirket tarihinin en büyük işlem miktarına ulaşmış. Yani fabrika ve üretim ayağında herşey yolunda.
2. Tmsf olayı şirket için tamamen kapanmıştır. Bu saatten sonra basmane olayı bizi ilgilendirmiyor.
3. Tmsf yüzünden üzerimizde birçok kısıtlama tedbirler vardı bunların kalkması işlerimizi dahada hızlı büyütecek diyorlar.
4. En son yapılan mahkeme kararı açıklaması 60 gün içinde acıklama yapma zorunluluğu olduğu için mecburen yapmıs oldugumuz bir açıklamadır olumsuz algılanmasına gerek yok.
5. Vakıfbank ile 4-5 aydır ortak bir protokol yapılması için çalışmalar devam ediyormuş. Fakat şu an uzlası sağlanamayan konu ne kadar faiz olacağı.
6. 31 aralığa yetişirmi 12 aylık bilançoda görür müyüz sorusuna cevaben hep bunun için çabaladık fakat şu an zaman daraldı yetişmeyebilir söz vermeyelim dedi.
7. Yakın izleme pazarından çıkmamız için engel nedir? 2 engel vardı. Tmsf çözüldü. Tek engel vakıfbank. Vakıfbank borcunun ödenmesine gerek yok net bir protokol ortaya koymamız yeterli.
8. Ne zaman ulusal pazara geçeriz? Vakıfbank işi çözüldükten sonra en fazla 6 ay içinde olur.
Şu an gündemdeki tuö sorulara cevaplar bunlar. Kimse saçma senaryolar üretmesin lütfen. Başka sorusu olan varsa sorabilir.
Holdingin bir sözcüsü edasıyla yazmışsınız elinize sağlık.
Bende biraz anlama zorluğu var da. Bir daha arayıp basit bir soru sorabilir misiniz?
VAKIFBANK'A ÖDEME YAPILDI MI?
A) Hayır ödeme yapılmadı
B) Evet ..... tutarında ödeme yapıldı
İki seçenekten birini söylesinler lütfen. Cümleler uzayınca ben anlayamıyorum.
Mzhld ki satıcı bugün uyuya kaldı galiba...yada 3.20 nin altına vermeye korkuyor...😂😂
MZHLD -- Baba , EPLAS -- Oğul .. olarak zarar etti ya da çok düşük karlar açıkladı.Son 9 aylık blanço haricinde.
Borsaya kote olmayan , EGE YILDIZ -- Torun .. karlılığı bilinmesede biz yatırımcılar yatırımcı sınırlarımızı zorlayarak , yatırımcılığımızı biliyor isek , torunumuz EGE YILDIZ pazarlama şirketimiz , geçmiş senelere göre ne kadar kar edebilir ve karından aylık taksitler halinde ne kadar ödeme yapabilir ....? ADAM gibi Gerçek yatırımcılar , değerine sahip çıkanlar , taçlandırmayı bekleyip şirketlerini gururla taşıyanların yorumlarını rakamsal olarak belirtmesini rica ederim.....x.xxx.xxx.....???
yatırım tavsiyesi değildir.
Baba, oğul belli...egyo da ruhul kudüs olsun 😎
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissenin potansiyelini ben kendi adıma çok net biliyorum. Sermayesi 10.836.000 TL ve dolaşımda sadece 4.235.000 lot hisse var. Yani herbir lotu çok değerli. Yılsonuna sermayesinin üzerinde bir kar açıklayacak bu da belli. İMKB de sermayesi kadar kar açıklayan hisselerin fiyatına bakın mzhld ve eplas ın ne kadar ucuz kaldığını görürsünüz. TMSF düğümü çözüldü, Vakıfbank ile ilgili birşey yazmayacağım artık (anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı soksan az)
Beklentiler olarak, varlıkların yeniden değerlenmesi, Özkaynakların artıya geçmesi, yakın izleme pazarından ulusal pazara çıkış, temettü dağıtımı kaldı.
Burada yazan tüm arkadaşlar hisselere inanıyor ve güveniyor. Burada hisseleri kötüleyen yazılar hep yazıldı çizildi. Herkes kendi aklını kullanarak kararını verdi satmayan satmadı, sabırla bekledi ve beklemeye devam edecek.
Zamanında X yerde arsa alsaydık zengin olmuştuk hikayelerini hep duyarız. İlerde de Mzhld veya Eplas alsaydık zengin olurduk hikayeleri duyacağız.
Yılsonuna 5 işgünü kaldı. Bu 5 gün içinde KAP'a bildirim düşecek mi bunu takip ediyor olacağız.
Bu arada sayın hknsvsn,
12+12+12+9=45 yapıyor Vakıfbank borcu da bilançoda 45 milyon gösteriliyor. Güzel denk gelmiş.
Ama önemli olan bağımsız denetimden geçecek olan 2017 yılsonu bilançosunda rakam ne olacak?
[emoji41]
Senetle ilgili söylemiş olduğunuzda haklısınız,ama şu anda şirket için en önemli konu 2009 da VAKIFBANKA 45 MİLYON tl OLAN BORCUNUN ŞU ANDA miktarının NE OLACAĞI,vakıfbank o borç için 200-300 milyon TL borç çıkarırsa şirket belini doğrultamaz,ama bu borcun faizini siler veya 45-100 milyon arası diye belirtirse faiz alacaklarının bir kısmından feragat ederse o zaman süper olur.Şu anda top VAKIFBANKTA,45 MİLYON tl borcun 8 yıldaki üzerine binecek faizde (borç 2009 dan bugüne faiziyle beraber hesaplanacak.)