döviz bürolarına bakınca alis/satış ortalaması 7.40 da ...yani foreks açık olsaydı bu olacakti
Printable View
döviz bürolarına bakınca alis/satış ortalaması 7.40 da ...yani foreks açık olsaydı bu olacakti
Pazartesi ne olur bilmem de endeksteki koskocaman 3 lu tepeyi, vobun daha 1,5 ay önce trend tepesine vurup dönmesini psikolojik olarak görmezden geliyor çok kişi türlü turlu bahanelerle. Ekrana değil kalbinize bakıyorsunuz. Belirli şartlar oluşmadan mal alıp yatılacak vakit değil, kesinlikle değil.
Olaya bakış açısı aslında ekonomik değil bir kişinin sürekli mb başkanını görevden alarak ekonomiyi çığırından çıkarmasi güven unsurunun zedelenmesi yanlış kararlara karşılık daha yalnıs kararlar vermesi yoksa şirketler için özellikle ihracat yapan şirketler için tabi ki olumlu ama ileride ne olacağını biliyormuyuz yarın bir gün yok buda olmadı değiştirelim derseler ne olacak
Gece saat 2 de bir karar daha alınmış , Gezi Parkının mülkü Sultan 2. Beyazıd vakfına devredilmiş...
valla eski at izi it izine diye gitmişti ralli oldu başkanımız gayet güzel gitmiş
SASA,FROTO,HEKTAS,ODAS,TOFAŞ, GÜBREFAB....Göreve
merkezin 200 lük artışı hataydı.
Çok düşük enflasyon hedefi koyması da hataydı.
ecak, ucak politikası izleyen siyasiler bişi yapmadan, sadece para politikası ile piyasaları baskılaması da hataydı.
ayrılırkene, yeni gelene veya ortaya karışunk dikkat edilmesi gereken konuları belirtmemesi de hataydu.
Bence.
https://i.hizliresim.com/kUyTGY.png
sayın karar anı onu teknik yok diyenler kimse ona söyleyeceksin benle ne alakası var, ben her düşüncemi grafikle yazan bir kişiyim,..aynı analizle bir önceki harekeri endexsi analiz ederek bulduk,..burada 8.78 olmasa idi bu analizi yapmazdım,
kaldıki bu LLV simulasyondur, birde HHV si var bunun değeri (9.45, 8 gün)
egonomi nasıl canlanır. abd ye bakiyoruz.
1. herkese para dağıtacaksın.
2. faizi sıfıra çekeceksin.
3. varlık alımı yapacaksın.
basacan dayi..
dayııııııııııııı ahahahahahhaha beni başkan yapsalar keşke yav..
1.hdp kapatma davası.
2.faiz artışı
3.dövizin yıl öncesine çöküşü 2018 altına inişi.
4.merkez gönderilmesi istanbul sözleşmesi iptali vs. vs.
5.
....
dayı hepsi planın parçası değil tesadüf diyirsen market çökecek diyirsen ahahhaha dünyayı tanrı yaratmadı tesadüf oldu demek gibi bişey ahahhahahahaha
Dün düşündüğümüz gibi bir haber geldi.
Burada çok çok önceden beri tek elle yönetilen borsa dediğimde ,
Egolu ,çok bilmiş, ler olurmu öyler şey diye bana sallıyordu.
Gelinen nokta ortada herkes düne bakıyor ,
Bofa yı kull*****n kim olduğunu anlamıştır bazı arkadaşlar.:)
Görevden alınmam nedeniyle şükranlarımı sunuyorum..
Ne aptalca bir yazı bu Naci..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
türkiyenin karşı karşıya kaldığı genel sorunlar değişmiyor,..bir MB başkanının mevcut duruma etki çarpanı nedir,
sen bir kişi seçeceksin MB ye ki bu kısa sürede 4.değiişim, LONDRA he bunu sevdim iyi çocuk demesine bağlı, yada bu değişimin ucunda bir kaç mil usd varsa alır giderler, sevmesi bundan ibaret, sonra yine aynı..
diğer sorunlarımız sabit ve USD üzerinde bunların şüphesiz etkisi olacak,..eğer usd de kalıcı düşüşler görürsek finasın tepesindeki kişiliklerin değişiminden ziyade daha farklı olayların alttan alta yürüyor olması (s-400, yeni anayasa adı altında pkk ya demokratik özgürlük, d.akdeniz, suriye, libya gibi dayatmalar) yani usd yi sertleştirici olayların yumuşaması gerekir,..
ekonomik program açıklayacaz dediklerinde kıllanmıştım.
dedimkine arkadaşa,
merkez fazi arttırmayacak, ahanda sana söylüyorum.
sonra merkez faiz arttırdı.
beklenenden daha fazla.
şimdi düşünüyorum da, arttırma - arttırmama muhabbeti mi vardı haftabaşında da, ekonomik perorm faketi bu haftaya denk geldi tirldi.
Timothy , tuhaf ve çok çok endişe verici karar demiş...
Sn sindoma , Benim kafama takilan su var .Bofa her tahtada islem yapiyor . Yalniz bademler Faiz gelirleri sermayenin
%5 inden fazla olan tahtalarda islem yapmazlar
kredi borclari sermayenin %30 undan fazla ise gene bu tahtada da islem yapmazlar.
cemasda islem yaparlar ama petkimde islem yapmazlar. Onlara gore Caiz degildir :)
Perşembe günü
Bu yazdığım gibi bir liste ortada vardı
Maliye ile Hazine ayrılmış
Nacı de hazine bakanı
Lütfü Elvan da maliye bakanı
Olmaz diye bir durum kalmadığına göre
Bence herşey mümkün
Faize karşı bir başkanın üstüne faizci bir bakan olurmu.
Bence olur
Zaten faiz artacağı kadar arttı ve görev tamamlandı
Yeni gelende düşürür.
Bence bizim konuşmamız gereken ve SPK ya düşen
Belli ki bu haberler öğrenilmiş
Dün herkesin ciddi yükseliş beklediği bir günde satış oldu
Bu içerden bilgi öğrenip ona göre işlem yapan babaları hesaba çekmesi
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dedikodu çok yapılıyor forumda, o bu, şu,..hiç bir anlamı yok,..
forumcu çıkar analizini yapar forumuna,...ama teknik, ama taktik, ama temel,..
diğerlerini internete girer bizde okuruz,..
analiz yapmayacaksanız yazmayacaksınızda,..
Naci Agbal was a decent, honourable man, a good economist and central banker and a patriot trying to do the best for the country.
övgüler yağdırmış Timothy Ash Ağbal a ,piyasa gelecek hafta kararını verecektir diyor........
Türkiye de maalesef hep insider trading olmuştur. Ve olmaya devam ediyor. Para babalarının tanıdıkları yandaş siyasetçi vs. Olduğu sürece bu devam eder. Sans eseri pozisyonu tutturan kazanılır uzun vadeli olmak bu yüzden iyi diyebilirim. Viop gibi kaldiracli piyasalarda pozisyon iyi ayarlanmadigi taktirde batis ya da batışlar kaçınılmaz olur. Su aşamada Kaldiracli piyasadaki arkadaşlara mümkün mertebe pozisyon taşımada çok ısrarlı olmadan günlük düşünmeleri gerektiğini söyleyebilirim. Ytd
doğrusunu söylemek gerekirse ben böyle önyargılı bir şekil teknik yok falan diye ısrarla yazılınca alınıyorum. çünkü burada sürekli teknik yazanlardan birisiyim. okudukca sanki ya bırakın şunları telknik diye bir şey yok diye algılıyorum. değilse kim ne düşünürse düşünsün kimseyi ilgilendirmez... neyse hadi bol şanslar
Yapılması gerekenleri herkeş biliyor.
ama bunun oy kaybına sebep olabileceği de aşikar.
hasılı isimler çok da anlam iafede etmiyor.
bedel,
ödenecek mi?
ötelenecek mi?
sorusu;
ödenecekten, öteleneceğe doğru kayma eğilimi göstermekte.
bu algı oluşursa balinalar bu yönde poz almaya başlayabilir. Bence.
Haberin bilindiği karanlık odadaki yüksek hacimli sert hareketlerden belliydi. Benim anlamadığım dolar neden düşmeye devam etti? Acaba bizim gördüğümüz kadar kötü bir haber gibi görünmüyor mu dışarıdan? "Türkiye işte! Normal bunlar" mi diyorlardır?
buradan adminlere sesleniyorum,
kapanan bir önceki topikten alıntı ile grafik taşıyamıyoruz yada bir yolu varsa ben bilmiyorum,..resim ile taşırsak resime sığmayabilir,..linkini atmak diğer seçenek ama çok anlamlı değil, diğer türlü süreklilik gösteren analizler önceki topiklerde kaybolup gidebilir,..
sonuç ve istem: en azından bir önce kapanan topik (konu başlığı için) bu sağlansın
diğer topiğe git.
alıntı yaparak yanıtla de,
çıkan sayfayı kopyala,
sayfadan çık ve bu topağa gir,
cevap kısmına yapıştır.
bikaç bişey yaz.
gönder tuşuna bas. :he:
RTE nin son konuşmalarından bir tanesinde paranın dini imanı olmaz demişlerdi.
Bakın RTE nin son 1 sene konuşmalarına bakın mutlaka borsa yı örnek vermiştir , borsanın yükselmesini ekonomi ile beraber göstermeye çalışıyor.Rus uçağını düşürdüğümüzde o ara credit çok kullandılar , şimdi bofa ile sıfır komisyonla , bu makina çoğu kez hacimde kullanılıyor , sadece bofa değil onun karşılığı doldur boşaltçı makinalar mevcut garanti ve yapı daki makinalarla .
Bofa en dandik tahtada görebilirsiniz bu argoritmik düzenek leri kullananlar bildiğiniz gibi farklı .
Benim oyun düzeneğimde hacim ve doldur boşalt yapan, en aşağı 20 endeks ağırlığı olan tahtada bu düzenek mevcut.
Dün sadece BIST 100 de fort la yapılanları gördünüz , ben kapanışa doğru basarlar diye düşünmüştüm , yalnız şort pozisyonda olanlar yüzünden bastılar yukarı.
Perşembe yoncadaki bofa dediğim badem bofası ogun buradada yazdım dikakt edilsin diye.
Yabancı kısa vade gelip trede edip çıkıyor , bizim ülkemiz ne olacağı belli değil o riske girmiyor .
Faiz olmuş 19 , ABD tahvilleri 2 ler bekleniyor kısa vade bu yüzden benim simülasyonlarım daha farklı olaylar üzerinden rus uçağını düşürdüğümüzden beri.
ky. için kazanmanın temel koşulu uzun vadeli hisse almaktır.ama mutlaka uygun endeks sonra hisse koşulu.
Aralığın sonunda ,ocagin başında tüm hisseleri sattım.daha da bulaşmadım.
Yaza kadar hisseye asla bulaşmam
Ama olur da bist100 , 1100 altı olursa alırım.Duser demiyorum ama yazdan önceki şartım bu.
bu olmazsa yazın başka plan dahilinde alıcı gözüyle bakarim