Aslında benim kurmaya çalıştığım sistemler de ICHIMOKU tabanlı bu yüzden sizin aldığınız listeden 2-3 senet hemen çakıştı. Vardır bi hayır inşallah :)
Printable View
doğru ... aynen öyle ... bakmayın şimdi meraktan search ettim. 1-2 gün önce tam da bu koşulları anlatıyodum benim başlıkta Sn. Dandanakan da erbosan'ı örnek vermişti .. bu kesişim koşullarını sağlıyor diye .. walla kesişim geldiği gibi erbosan bu hafta fişekledi...
olur mu hiç asıl ben sizin hakkınızı ödeyemem. Sn. flexy öncülük etmeseydi ,siz üzerinde çalışıp ilgilenmeseydiniz ortaya çıkması imkansızdı. Ben fanatik ichimoku'cuyum... bu koşulların sağlandığı sistemi manual olarak o kadar çok ve o kadar güvenilir şekilde kullanıp ve takip ediyordum ki hiç aklıma bunun formüle dönüştürülebileceği gelmemişti. ki belki 15 yıldır aralıksız metastock kullanıyorum. ama formülasyonla ilgili hiç alt yapım yok. işte bi gün uufuk abinin yazışmalarını bu başlıkta okurken kafama dank etti ben de yazıyım belki bi şekilde yardımcı olabilecek çıkar diye düşündüm. sonra sağolsun Sn. flexy ilgilendi sonra siz de işin içine girip formülü yazınca bence çok kişinin sistem olarak faydalanabileceği bir yapı ortaya çıktı...
HEKTAŞ ... chikou span bulut üstünde kijun-sen bulut içinde seyrediyo bu söylediğimize uygun bi sonuç...
http://666kb.com/i/e19r1rv85i9k6kmyi.png
bu formülleri bir formül altında birleştirecek miyiz Sn. BJK Coccinella ?
SATIŞ için 3 koşul belirlemiştiniz. 2'si tamam. 3.'yü nasıl yazacağımı bilmiyorum. Onu ne yapalım? Sayın uufuk abiye danışsak mı?
Formüllerin hepsini ALIŞ için nasıl birleştirmişsek SATIŞ için de tek explorerde birleştirebiliriz.
Şöyle yapabiliriz ; uufuk abi vakit yaratıp el atabilirse şahane olur ama vakit bulamazsa bu koşulu kenara ayırabiliriz ve o yardımcı olana kadar sizin diğer yazdıklarınızı birleştirebiliriz. Çünkü daha önce dediğim gibi 3. koşul sadece kesişim rakamını verecek... eğer bu koşulu dikkate almazsak sistem bozulmuyor. Çünkü bize bulut üstünde ya da içinde aşağı kesişimleri yapmış kağıtları filtrelemek yetiyor...
Buyrun o zaman; SATIŞ EXPLORERİ =
Exploration notes
Col A: If(SenkouSpanA(26,52,26)>SenkouSpanB(26,52) AND
(C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C>
SenkouSpanB(26,52)) AND
(KijunSen(26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR
(KijunSen(26)>SenkouSpanB(26,52)) AND
Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR
Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanB(26,52)) OR
(SenkouSpanB(26,52) >SenkouSpanA(26,52,26) AND
(C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C>
SenkouSpanB(26,52)) AND
(KijunSen(26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR
(KijunSen(26)>SenkouSpanB(26,52)) AND
Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanA(26,52,26) OR
Ref(ChikouSpan(26),-26)>SenkouSpanB(26,52))),1,0)
Col B: If(Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),C),3,If(Cross(C,Ref(ChikouSpan(26),-26)),2,If(Ref(ChikouSpan(26),-26)>
C,4,1)))
Col C: If(Cross(C,KijunSen(26)),3,If(Cross(KijunSen(26),C ),2,If(C>KijunSen(26),4,1)))
Filter enabled Yes
Periodicity Weekly
Records required 32767
1-2-2. Eğer bu sonuçlara ulaşamıyorsanız istediğiniz kriterde senet henüz oluşmamış demektir. Ben de kontrol ettim 1-2-2 sağlayan senet yok şu anda...
ne demek müsaade sizin Sn. BJK Coccinella ... çok teşekkürler tekrar. ben aslında bugün başlığımda veda mesajı paylaştım. forumda bundan böyle paylaşım yapmamaya karar verdim... ama sizin geri dönüşünüzü görünce kayıtsız kalamadım... ancak bunlarda benim son mesajlarım olacak... her şey için size teşekkür ederim... Ben haziran'a kadar kuşadasında olacağım. hazirandan sonra izmirdeki evimize geri döneceğiz... eğer kuşadasından ya da izmirden bi şeye ihtiyacınız olur da benim yardımcı olabileceğim bi durum olursa lütfen çekinmeden bana haber verin... Elimden ne gelirse yardımcı olmaya çalışırım. Email adresim onelle@gmail.com
Ben tekrar müsade istiyorum, yarın mesai var malum. :)
Tahmin ettiğimden daha çabuk görüştük :)
Sayın onelle'nin ALIŞ sistemine göre 15/02/2019 kapanışı itibarı ile haftalık test sonuçlarının resim formatı örneği aşağıdaki gibidir:
https://i.hizliresim.com/16Z6PG.jpg
Listenin tamamına ulaşmak isteyenler için link : BURADAN İNDİRİNİZ...
Teşekkürler Sayın onelle...
Sn. BJK Coccinella , beni sonsuz mutlu ettiniz... Ne desem çok az kalır ... 15 yıllık hisse.net hayatımda bu aldığım en gurur verici hediye oldu... 15 yılda bu başlıklarda ATALARIMDAN üşenmeden okuya okuya ,deneye yanıla edindiğim bilgileri en verimli şekilde biriktirdiğimi ve geliştirdiğimi ispatladı bana... İyi ki hiç vazgeçmeden devam etmişim. Umarım geriden gelenlere , teknik analizle ilgilenenlere faydalı olur. Elleriniz dert görmesin. Asıl sizin hakkınızı ödeyemeyiz. Bana güvenip , vakit ayırıp bu formüllerle uğraştınız. Sn flexy'e tekrar teşekkür ediyorum. Bu işin buralara gelmesi için kıvılcım oldu... uufuk Abi'ye de çok teşekkürler başlığını bizimle paylaşmış oldu... Tüm Dostlara Sevgiler...Saygılar...
Sn BJK Coccinella , selamlar, SATIŞ EXPLORER'ı ile uğraşırken çok önemli bi şi farkettim... SATIŞ EXPLORER formülünde sonuç alamayışımızın sanırım sebebini buldum... 1. koşulu sağlamak için ben size koşula dahil olması gerekenden fazla eleman söyledim... 1. Koşul için " sadece Mavi kapanış fiyatları bulutun üstünde ya da bulutun içinde seyretmeli ." olacaktı ben ise aşağıdaki şekilde size söyledim ve formülü bu şekilde oluşturduk. Normalde şu an itibariyle SASA koşulları yerine getiriyor ama explore ettiğimizde 1-2-2 olarak çıkmıyor. Bence olması gereken sonucu o yüzden alamıyoruz. Rica etsem siz de kontrol edip bakabilir misiniz ? Gerçekten problem bu mu acaba ? 1. koşulu düzeltirsek sonuçlara ulaşacağız diye ümit ediyorum... Teşekkürler
Bu şekilde söylemiştim bu yanlış koşul ....
1. koşul : Mavi kapanış fiyatları , kırmızı kijun-sen ve kahverengi chikou-span bulutun üstüne ya da bulutun içinde seyretmeli .
Doğru koşul aşağıdaki şekilde...
1. Koşul için Mavi kapanış fiyatları bulutun üstüne ya da bulutun içinde seyretmeli .
ALIM EXPLORER'ı için bu koşul doğru . Onda sadece Mavi kapanışları baz almıştık . Zaten her iki explorerda da öyle olmalı... ALIM mükemmel çalışıyor...
SASA şu an ki durum ....
http://666kb.com/i/e1ec76wzh47buthdm.png
COLA : If(SenkouSpanA(26,52,26)>SenkouSpanB(26,52) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52)) OR (SenkouSpanB(26,52) >SenkouSpanA(26,52,26) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52))),1,0)
bunu bir dener misiniz Sayın onelle? Şu an dairedeyim, detaylı bakamadım ama sonucu bildirirseniz, yanlışlık varsa akşam devam edebiliriz.
Saygılarımla...
Sn. BJK Coccinella şimdi denedim ... olmadı ... SASA yı 1-2-2 olarak bulamadı ... SASA 'yı sonuçlardan süzdüğümde 1-4-1 olarak buluyor ... ama diğer 1-4-1 lere baktığımda ise oluşması gereken koşulları doğru karşılamıyor. Acaba 2. koşulun formülünde de mi bi aksilik var ? Çünkü SASA tüm koşulları karşılıyor ama 2. koşulda 2 yerine 4 sonucunu üretiyor ? Akşama görüşürüz tekrar ... İyi çalışmalar...
a sütünu 1-0-N/A sonuçlarını üretti
b sütunu 1-2-3-4 sonuçlarını üretti
c sütunu sadece 1-3-4 sonuçlarını üretti . hiç 2 rakamı üretmedi ...
SASA için konuşuyorum; Datayı aldığınız, grafiği görüntülediğiniz ve explorasyonu yaptığınız zaman ve periyodun senkronize olması lazım. Çalışma hataya çok açık. Metastocktan görüntülediğiniz grafikle aldığınız data farklıdır sanıyorum. Eğer real time metastock kullanmıyorsanız? Buna göre tekrar tarama yapabilirsiniz ya da akşam kapanışı bekleyebilirsiniz. Her iki durumda da sizden haber bekliyorum. :)
Verileri finnet'ten hergün seanslık alıyorum ve finnet ms-downloader ile anında metastock'a aktarıyorum... Real-time yok kullanmıyorum... Yani kullandığım metastocktaki son veri bugün sabah seans sonu itibariyle geçerli ... aşağıdaki grafikteki son fiyatta aynı şekilde bu sabah seans kapanışı itibariyle...
http://666kb.com/i/e1efvpt6t0jzfppa2.png
http://666kb.com/i/e1efzsc543sdne43e.png
O zaman benim yazdığım formülde hata var. Bugünün ilk seansının verilerini kullanmak yerine en son haftalık kapanış olan 15/02/2019 verilerine göre haftalık tarama yapsak ve grafik görüntülesek nasıl olur sizce? O zaman metastocktan tarih ayarı gerekecek bunu yapabilir misiniz bilmiyorum...
bu söylediğinizi SASA datasını editleyip o tarihe kadar olan dataları silerek yapabilirim. Ama sonuç değişmez. Çünkü SASA bu koşulu (SAT koşulunu ) aşağıda işaretlediğim gibi 9 Kasım haftası vermiş ve koşul gerçekleştikten sonra da bugüne kadar da kapanışlar yataya sarıp ,sinyal NAKİTTE BEKLE olarak devam etmiş . Kırmızı paralel çizgi her iki kesişimin beraber gerçekleştiği seviyeyi ve sağ taraftaki ok güncel mavi kapanışlar üzerinde 9 kasım haftası SAT sinyalinin oluştuğu noktayı işaretliyor.
http://666kb.com/i/e1egcytjnui0sl7wa.png
SASA için 1 - 4 - 1;
1 Mavi kapanış bulut içinde seyretmeye başlamış ve halihazırda bulut içinde seyrediyor...
4 ChikouSpan kapanışı aşağı kesmiş ve beklemenizi öneriyor...
1 Kapanışın kijunseni aşağı kesmesini beklemenizi öneriyor...
Bu saydığım koşullar sasa grafiği için uygun değil mi şu an? Ya da farklı mı yorumluyoruz? İşin içinden şu an için çıkamadım...
yok bence sizin kafanızı karıştırdım ben... şu an mavi kapanışlar zaten kijun-sen'in altında ...
aslında ALIM formülündeki koşulların birebir aynısı.. hiçbir farkı yok... ters çevrilecek yalnızca . nasıl ters çevrilecek ?
ALIM koşulunda Chikou-Span Mavi kapanışların üstündeyken , aynı anda mavi kapanışlar da kırmızı kijun-senin üstünde olmalıydı
SATIM koşulunda Chikou-Span Mavi kapanışların altındayken , aynı anda mavi kapanışlar da kırmızı kijun-senin altında olmalı.
Temel koşul bu...
1 Mavi kapanış bulut içinde seyretmeye başlamış ve halihazırda bulut içinde seyrediyor...
Aslında bulut üstü ve içinde diyerek sadece koşulların gerçekleşebileceği bölgeyi genişletmeye çalışıyoruz. Yani bulutun içinde kriterini zorunlu ilave ediyoruz çünkü bunu dahil etmezsek 3 çizginin bulut içine ihlalleri formülün verimliliğini yok eder.Bu koşulların bulutun üstünde ya da içinde oluşması bizim için farketmez demek istiyoruz.
4 ChikouSpan kapanışı aşağı kesmiş ve beklemenizi öneriyor...
Bunda bi problem yok ...Doğru... Kesişimi Sol taraftaki ok işareti ile gösterdim
1 Kapanışın kijun-seni aşağı kesmesini beklemenizi öneriyor...
Problem burada ... Mavi kapanışlar kijun-seni zaten aşağı kesmiş durumda yani aşağısında seyrediyor...
Bilmiyorum belki gerektiği gibi anlatamıyorum ve ben sizi SATIŞ formülünde sadece kesişim kelimesine odakladım... Aslında ALIM formülünün aynısı olacak ...SATIM formülü sadece altında ve üstünde seyretme ifadeleri ters dönecek ...
ALIM
If((C<SenkouSpanA(26,52,26) AND C<SenkouSpanB(26,52)) OR (C>SenkouSpanA(26,52,26) AND C<SenkouSpanB(26,52)) OR (C<SenkouSpanA(26,52,26) AND C>SenkouSpanB(26,52)),1,0)
If(C>KijunSen(26) AND Ref(ChikouSpan(26),-26)>Ref(C,-26),1,0)
If(Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),Ref(C,-26)),3,If(Cross(Ref(C,-26),Ref(ChikouSpan(26),-26)),2,If(Ref(ChikouSpan(26),-26)>Ref(C,-26),4,1)))
SATIM ;
If(SenkouSpanA(26,52,26)>SenkouSpanB(26,52) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52)) OR (SenkouSpanB(26,52) >SenkouSpanA(26,52,26) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52))),1,0)
If(Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),C),3,If(Cross(C,Ref(ChikouSpan(26),-26)),2,If(Ref(ChikouSpan(26),-26)>C,4,1)))
If(Cross(C,KijunSen(26)),3,If(Cross(KijunSen(26),C ),2,If(C>KijunSen(26),4,1)))
http://666kb.com/i/e1eh0t0sycz93okze.png
Akşam tekrar inceleyelim, umarım çözeriz :)
Exploration notes
Col A: If(SenkouSpanA(26,52,26)>SenkouSpanB(26,52) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52)) OR (SenkouSpanB(26,52)>SenkouSpanA(26,52,26) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C>SenkouSpanB(26,52))),1,0)
Col B: If(Cross(C,Ref(ChikouSpan(26),-26)),3,If(Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),C),2,If(C> Ref(ChikouSpan(26),-26),4,1)))
Col C: If(Cross(KijunSen(26),C),3,If(Cross(C, KijunSen(26)),2,If(KijunSen(26)>C,4,1)))
Filter enabled Yes
Periodicity Weekly
Records required 32767
Sayın onelle; bu formüllerde 1 - 3 - 3 arayıp bana dönebilir misiniz?
Sn. BJK Coccinella
a sütünu 1-0 sonuçlarını üretti
b sütunu 1-2-3-4 sonuçlarını üretti
c sütunu 1-2-3-4 sonuçlarını üretti .
ancak 1-3-3 sonucunu hiçbir datadan alamadı ...
Koşulları karşılayan SASA 1-1-4 olarak sonuç verdi ama diğer 1-1-4 leri kontrol ettim onlar koşulları karşılamıyorlar.
Ulas da hedefin nedir ustam
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KARTN ve LUKSK senetlerini bir inceleyebilir misiniz? Sizin kriterlerinize az da olsa uyuyor mu? Uyuyorsa filtrelemeyi genişleteceğiz...