Vade kapanışı cuma günü ama bugün %42,5 oran yakalayınca ISGYO'ların yarısını ağustosa taşıdım, kalanlar için biraz daha bekleyeyim.
Yanlış hesap, %38,8 ile çevirmişim :(
Printable View
27 temmuz günü başlangıç teminat rakamları güncellenecekmiş.
VİOP başlangıç teminatları...
https://www.oyakyatirim.com.tr/Annou...eminatlari.pdf
Arkadaşlar selam, aracı kurum değiştirmeyi düşünüyorum, spot hisseleri viopta teminat olarak kabul eden, deneyimlediğiniz kurum öneriniz var mı, isim verme yasağı vs var mı bilmiyorum ama arbitraj konusunda herhalde en öncelikli avantaj bu, o yüzden danışayım istedim
tşkler.
Takasbank ın düzenlemelerine göre belli hisseler, belli oranlarda teminat olarak kabul ediliyor. Dolayısı ile bu bütün aracı kurumlar için geçerli. Ancak, bazı aracı kurumlar, aksi yönde açıklama yapıyorlar yani teminat olarak kabul etmiyorlar.
Bu nedenle, hangi aracı kurum ile çalışıyorsanız, oradaki müsteri temsilcisi ile bu konuyu görüşüp netleştirmeniz daha doğru olacaktır.
Oyak ve phillipcapital de bu konuda sorun yaşayacağınızı sanmam, bazı arkadaşlar da gedik te bu işlemi yaptıklarını yazdılar, ancak yine de hesap açmadan önce mt ile bu konuyu konuşup netleştirmeniz gerekir. Her mt de bu konuyu bilmiyor olabilir, o yüzden müdür seviyesinde biri ile konuşup isteğinizi tam olarak anladığından emin olmanız iyi olur.
bu konuyu benim çalıştığım aracı kuruma ilettim yaklaşık 1 ayı geçti.
konu mevzuata uygun ancak,
aracı kurumlar buna hazır değillermiş.
alt yapı oluşturulması gerekiyormuş,
henüz bana olumlu yada olumsuz dönmediler.
MT ile konu ile 2 - 3 günde bir görüşüyorum konu ne oldu diye.
bende sonuçu sizin gibi bekliyorum çünkü bende kullanmak istiyorum diyor.
talebi ilk isteyen müşteri benmişin olumsuz değiller ama alt yapı eksikliğinden dolayı bekletiyorlar.
kullandıkları yazılım programları uygun değilmiş,
alacakları komisyon veya diğer vergi ıvır zıvır bir takım ücretleri ne olacağı muallakta.
takasbank ile iletişimin nasıl olacağı konuları bir zemine oturtmaya çalışyorlarmış.
eğer sorunları çözerlerse bana olumlu dönerlerse burada paylaşacağım.
Ben de diyorum niye oranlar düşüyor, önüne gelen aracı kurum fon çıkarmış :/
https://i.ibb.co/tKsVwPR/fonlar.jpg
Ziraat yatırım da bugün teminatları artırdı eksik olmasın.
Ağustos için bugün de kalanları aktardım, hepsi ISGYO, ortalama oran yıllık %38,6
ENJSA sabah bir ara %40 civarı gördü ama hareketliydi işlem yapamadım.
Hem ISGYO, hem ENJSA çıkış trendinde, ay boyu hızlı çıkışlar yapıp teminat konusunda sıkıntı yaratabilir bunu da ekleyeyim.
İleri vade altın ve dolar kontratlarında %40 hatta 45 üstü mevcut.
tskb beni teminat tamamlamada acaip sıkıştırdı.
bu hızla devam ederse yarından itibaren bozacağım kontratları
Ağustos vade için 36-42 % arasında yıllık net getiri alınabileceğini hesaplıyorum.
Komisyonları hesaba katmadan, sadece hisse tarafındaki getiri üzerinden rakam veriyorum. Viop tarafındaki getirileri dahil etmiyorum. Viop tarafında tutacağınız para miktarına bağlı olarak getiriler değişiyor.
Vade dolmadan önce boşa çıkan para oluyor, bu para ile tekrar arbitraj yaptığım için genelde bu tablodaki oranlardan daha yüksek getiri elde etmek mümkün oluyor.
"Fixed-Income Cash & Carry Trade" adlı makaleye bağlı kalmak adına getiri rakamlarını bu şekilde hesaplıyor ve tabloda veriyorum.
ok.
sürekli NET diye görünce hesaplamada sorun var diye düşünmüştüm,
benim tabloda da aynı şekilde ancak net demiyorum.
spota alınan faiz * 3 + ViopNema / 4 ile manuel buluyorum.
Anladığım kadarı ile siz, Spot+Viop taki toplam para üzerinden NET getiri hesaplamaya çalışıyorsunuz. Bence bu işleri karıştırır çünkü spot tarafı yükseldikçe Viop taki para ve dolayısı ile neması da azalıyor (yada tam tersi). Onun yerine sadece "vade başındaki hisse toplam maliyet" rakamı üzerinden NET getiri vermek daha mantıklı. Viop getirisi de bonus olur :-)
DOĞRUDUR
TOPLAM PORTFOY = 500,000 diyelim
viop = 125,000
spot = 375,000 ayırdım
ay sonunda 500,000 e ne alırım ? buna net olarak bakıyorum.
çok risk alınmak isterse mesela şu anda Viop Opsiyon tarafında 1 gün risk ile % 200 ile % 1400 oranında getirilerde var.
boşa çıkan teminatlarla orayada işlem yapıyorum.
opsiyonlarda riskini bilmeden işlem yapılmaması için hisse isimlerini koymadım.
https://i.hizliresim.com/9gvqa5f.jpg
Bravo :bravo:
Opsiyon tarafında tecrübem olmadığı için işlem yapmıyorum. Tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.
Sizin "net getiri hesaplama yöntemi" vade sonunda çalışır. Yani vade sonunda kurum hesabınızdan spot ve viop getirilerine bakarak "gerçekleşen net getiriyi (3/*spot getiri + 1/4*viop getiri)" bulursunuz.
Ancak benim için önemli olan "vade başında iken beklenen net getiriyi" hesaplamak. Bunun için arbitraj pozu açtığım hisselerin maliyet değerleri ile hisse portföy maliyetini buluyorum. Arbitraj pozlarımı açarken tabloda gösterdiğim net getiriler ile vade sonundaki hisse portföyünün "net yıllık getirisini" hesaplamış oluyorum.
Viop tarafının getirisini vade başında hesaplamam mümkün değil çünkü vade sonuna kadar viop kısmındaki paranın azalıp/artacağını bilemiyorum. Dolayısı ile viop getirisini bonus olarak değerlendiriyorum.
Opsiyon işini burada garanti işlem Arbitraj kovalayanlara hiç bulaştırmıyayım.
O tarafta 1 tl prim alacağım derken bugün/yarın hissenin tavan/taban yapması işlemciden 25 ~~50 tl de götürebilir.
opsiyonda satıştan alınacak prim getirisi sınırlı, kayıp sınırsızdır.
alım yapılırsa en fazla kayıp, varant gibi ödenen primle sınırlıdır.
yakın zamanda bende tecrübelerimi paylaşacağım
benimkiler sadece spot üzerinde hisselerde olacak
Haziran ayındaki yüksek oranlardan sonra şu anki oranlardan pek tat alınmaz oldu :-)
Mayıs-Temmuz aylarındaki Kkm getiriside arbitraj a ciddi fark atmış durumda.
Yaz aylarında kurun bu denli hareketli olması da düşündürücü...
Ytd.
aslında ikisi aynı şeyler vs
Pairs trade
İngilizceden çevrilmiştir-
Bir çift alım satım veya ikili alım satım, yatırımcıların hemen hemen her piyasa koşulundan kâr etmelerini sağlayan, piyasadan bağımsız bir ticaret stratejisidir: yükseliş, düşüş trendi veya yatay hareket. Bu strateji, istatistiksel arbitraj ve yakınsama ticaret stratejisi olarak kategorize edilir.
wiki
Emlak,
liste getiri toplamın 7948
310 data var bölersen hisse başına 100 tl ye 25 tl getiri çıkıyor.
25,63879345 excell sonucu.
cevaplar için teşekkürler
ben nasıl % 125 buldum ilk rakamı onuda anlamadım uğraş et derken bu kadar kolay birşeyi bile kafa durunca basmıyor işte :he: