Sayfa 88/210 İlkİlk ... 3878868788899098138188 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 697 - 704 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1. Ağustos vade için 36-42 % arasında yıllık net getiri alınabileceğini hesaplıyorum.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,162
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Ağustos vade için 36-42 % arasında yıllık net getiri alınabileceğini hesaplıyorum.
    Komisyonları da karıştırmadan
    % 36 net alabilmek için %44 oranla ,

%42 net alabilmek için % 52 oranla arbitraj işlem denk getirmek lazım.

toplam portfoyün dağılımı
    % 75 i spotta % 43 le
    %25 i Viop ta %14 le değerlendiğinde oluşacak net hesabı.
    Bear_Bull
    @BearBull26

3.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    Komisyonları da karıştırmadan
    % 36 net alabilmek için %44 oranla ,

%42 net alabilmek için % 52 oranla arbitraj işlem denk getirmek lazım.

toplam portfoyün dağılımı
    % 75 i spotta % 43 le
    %25 i Viop ta %14 le değerlendiğinde oluşacak net hesabı.
    Ağustos vade için 36-42 % arasında yıllık net getiri alınabileceğini hesaplıyorum.
    Komisyonları hesaba katmadan, sadece hisse tarafındaki getiri üzerinden rakam veriyorum. Viop tarafındaki getirileri dahil etmiyorum. Viop tarafında tutacağınız para miktarına bağlı olarak getiriler değişiyor.

Vade dolmadan önce boşa çıkan para oluyor, bu para ile tekrar arbitraj yaptığım için genelde bu tablodaki oranlardan daha yüksek getiri elde etmek mümkün oluyor.

"Fixed-Income Cash & Carry Trade" adlı makaleye bağlı kalmak adına getiri rakamlarını bu şekilde hesaplıyor ve tabloda veriyorum.

Aşağıdaki kaynağa bakabilirsiniz. Hem spot hem de Viop'ta işlem yapmanız gerekeceği için Viop kaynalı riskleri de araştırmanız iyi olur. YTD.

Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,162
    ok.
    sürekli NET diye görünce hesaplamada sorun var diye düşünmüştüm,

benim tabloda da aynı şekilde ancak net demiyorum.

spota alınan faiz * 3 + ViopNema / 4 ile manuel buluyorum.
    Bear_Bull
    @BearBull26

5. Anladığım kadarı ile siz, Spot+Viop taki toplam para üzerinden NET getiri hesaplamaya çalışıyorsunuz. Bence bu işleri karıştırır çünkü spot tarafı yükseldikçe Viop taki para ve dolayısı ile neması da azalıyor (yada tam tersi). Onun yerine sadece "vade başındaki hisse toplam maliyet" rakamı üzerinden NET getiri vermek daha mantıklı. Viop getirisi de bonus olur :-)

Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    ok.
    sürekli NET diye görünce hesaplamada sorun var diye düşünmüştüm,

benim tabloda da aynı şekilde ancak net demiyorum.

spota alınan faiz * 3 + ViopNema / 4 ile manuel buluyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,162
    Anladığım kadarı ile siz, Spot+Viop taki toplam para üzerinden NET getiri hesaplamaya çalışıyorsunuz. Bence bu işleri karıştırır çünkü spot tarafı yükseldikçe Viop taki para ve dolayısı ile neması da azalıyor (yada tam tersi). Onun yerine sadece "vade başındaki hisse toplam maliyet" rakamı üzerinden NET getiri vermek daha mantıklı. Viop getirisi de bonus olur :-)
    DOĞRUDUR

TOPLAM PORTFOY = 500,000 diyelim
    viop = 125,000
    spot = 375,000 ayırdım

ay sonunda 500,000 e ne alırım ? buna net olarak bakıyorum.

çok risk alınmak isterse mesela şu anda Viop Opsiyon tarafında 1 gün risk ile % 200 ile % 1400 oranında getirilerde var.
    boşa çıkan teminatlarla orayada işlem yapıyorum.

opsiyonlarda riskini bilmeden işlem yapılmaması için hisse isimlerini koymadım.

Bear_Bull
    @BearBull26

7.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    DOĞRUDUR

TOPLAM PORTFOY = 500,000 diyelim
    viop = 125,000
    spot = 375,000 ayırdım

ay sonunda 500,000 e ne alırım ? buna net olarak bakıyorum.

çok risk alınmak isterse mesela şu anda Viop Opsiyon tarafında 1 gün risk ile % 200 ile % 1400 oranında getirilerde var.
    boşa çıkan teminatlarla orayada işlem yapıyorum.

opsiyonlarda riskini bilmeden işlem yapılmaması için hisse isimlerini koymadım.

Bravo

Opsiyon tarafında tecrübem olmadığı için işlem yapmıyorum. Tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Sizin "net getiri hesaplama yöntemi" vade sonunda çalışır. Yani vade sonunda kurum hesabınızdan spot ve viop getirilerine bakarak "gerçekleşen net getiriyi (3/*spot getiri + 1/4*viop getiri)" bulursunuz.

Ancak benim için önemli olan "vade başında iken beklenen net getiriyi" hesaplamak. Bunun için arbitraj pozu açtığım hisselerin maliyet değerleri ile hisse portföy maliyetini buluyorum. Arbitraj pozlarımı açarken tabloda gösterdiğim net getiriler ile vade sonundaki hisse portföyünün "net yıllık getirisini" hesaplamış oluyorum.

Viop tarafının getirisini vade başında hesaplamam mümkün değil çünkü vade sonuna kadar viop kısmındaki paranın azalıp/artacağını bilemiyorum. Dolayısı ile viop getirisini bonus olarak değerlendiriyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,162
    Opsiyon işini burada garanti işlem Arbitraj kovalayanlara hiç bulaştırmıyayım.
    O tarafta 1 tl prim alacağım derken bugün/yarın hissenin tavan/taban yapması işlemciden 25 ~~50 tl de götürebilir.
    opsiyonda satıştan alınacak prim getirisi sınırlı, kayıp sınırsızdır.
    alım yapılırsa en fazla kayıp, varant gibi ödenen primle sınırlıdır.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Sayfa 88/210 İlkİlk ... 3878868788899098138188 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •