20yi 15 yap anlaşalım, THY geleceği eserinin o olmadığı belliydi , yok devlet hissesi vs diye yapılan algilara rağmen ederine gelince msci girdi bence, msci girecek diye bu fiyata geldi demek çok doğru gelmedi bana
Printable View
SPOT kapanış, TEB gene satış tarafında, günün sonuna doğru BOFA biraz aldı,
https://i.hizliresim.com/elmytxp.PNG
https://i.ibb.co/phLywJG/ekran.jpg
deneme yaptım bugun viopta fena değil ama komisyon yüksek
Onbinde 0.8 veriyorum.ama hacim fena değil.
Komisyonun düşük olması çok önemli..yok biz sağlam kurumuz vs. saçmalıktan başka bir şey değil,GEÇİN ONU...zaten 200.000 teminat yatırsan yeter..O da güvence altında..
En iyi kurum; EMİRLERİ TAKILMADAN İLETEN ,RESMİ TEMİNAT UYGULAYAN VE EN AZ KOM. İSTEYEN KURUMDUR...GERİSİ aklımızla alay etmektir..Tatlı dil kurnazlığıdır.
KURUMUN ESKİ üyesiyim..Çok az işlem de yapsam komisyonda değişiklik olmaz o ayrı..Hatta bir gün emir ilettiğim halde iletilemediğinden magdur oldum...emir gerçekleşmiş gibi para mı verdiler.Benim beyanıma göre...
yüzbinde 4 borsa payıdır..gerisi neyine yetmiyormuş..:)
sonuçta sistem kurulmuş..1.000 müşteri olsa ne olur..1.200 olsa ne olur.
BBVA gündüz %68.18 idi
Bugün 123,123,810 lot kabaca %2,93 devir daha olmuş, %71.03 etmesi lazım.
Halka açıklık %30 altına geldi.
bu aracı kurum dağılımına, viop dağılımıyla birlikte bakmak gerekir
günlük hacmin ezici kısmını gerçekleştirenler
i. tahta yapanlar- pala ve ahfadı
ii. hacimli her tahtada viop-spot arbitrajına oynayanlar- 1 kuruşçular
https://i.ibb.co/m8hRYGj/akd1305.png
neticede, meksa ve gcm evveli gün açtıkları shortları kapatmışlar
bugün pozisyon azalışı olması kuvvetle muhtemel
pazartesi için aşağı yöne işaret eden bi sinyal
calistigim gerzek kurumda yakinvade seklinde kontrat yok..haziran -agust vs vs seklinde..data saglayici uyuz tradingwiev...haliyle bakiyorum matrikste yakinvade ile haziran arasinda grafik acisindan faklar mevcut..bu sinir bozucu..degistiricem bu araciyi da,viop pozlari baska kuruma virman olurmu hisse gibi acaba ?
saatlikler sat verdi zaten dostum.... ben de 2826 dan kısaya geçtim.... bugün kırdıkları desteğe tepki yaptılar sadece... dün gece söylediğimi neredeyse birebir yaptılar.... artık buradan daha aşağıları olmalı..... birde vadelideki fiyat hareketleri ile spottaki hareketi saklıyor gibiler.... spot sabah ki zirvesini geçemedi ve 15 puan aşağıdan kapattı... vadeli her zaman ki gibi kafasına göre takılıyor :)
100 binde 7 altini hic duymadim. Gunde 100m falan yapiyorsaniz belki daha azini verebilirler
Dün kripto para ile ilgili yorumlar vardı. Bir siteye girdim ne durumdalar diye. Bir yorum okudum 600 bine ev satıp kripto para almış 15 bin vs yada daha az bir para kaldı intihar edeceğini söylemiş. Bugün de haberlerde okuyunca içim cız etti. Adam gerçekten intihar etmiş.
Becerikliysen, para kazanabiliyorsan yuzbinde 1 cok önemli değil. Para kazanamadiktan sonra 0 komisyon olsa neye yarar. Eskiden hisse islemlerinde aynı fiyat 0 komisyon farkli fiyat onbinde 1 calışırdı büyük oyuncular. Kurumları işlem hacminde üstte gösterirlerdi
onbinde 1.6 ödüyoruz yüksek gibi ama alışkanlık birde endeks değeri yüksek komisyonu çok çıkıyor. gün içi 10 kere poz değiştirmen lazım yoksa hareketleri kaçırıyorsun . mesela hisse vadelilerin komisyonu bayağı düşüğe geliyor değerleri az olduğundan . aracılarla konuştum eborekır yok matriks yok alışkanlık biraz
sabahtan aksama kadar 5dk grafiklerse ust banda toslayip toslayip geri geldiler alcalan tepeler seklinde son anlarda zorttt yukari aldilar şerrolar..senin short actigin yerde ben long kapadim :) simdi bu hareket köpük mü diyorsun hocam..yakinvade grafik olmadigi icin onumde acaba haziran vade mi beni tirmalattirdi bugun..abartip 2840 bile denerler diye dusundum hatta bir ara..
Bu arkadaşların günlük işlem hacmi fazla, o yüzden komisyon oranı ve emir iletim hızı önemli çünkü günde 10 15 tur şort long dönmeleri gerekiyor. anlayacağın çok kısacılar yada robotları olmalı, makina şakır şakır çalışıyo
Bizim gibi ky için en mantıklı olanı, komisyon oranı en yüksek olanı.
Kulakları çınlasın seçbul abi üüüle derdi, az iş çok kazanç
Zırt pırt poz. değiştirdiğin an ütülürsün. Senede 6 işleme düşürmeye çalışıyorum ben :drunk:
baktım döküme, işlem hacim iskontosu ile onbinde 4 e geliyor..(vob eur/usd)
bakış açımdan, (az işlem trendde otur)
10% stopaj kesiyor, yıllık 30-35% vade farkı var. alsat 1 kusur kuruş.
scalpingciler dışında, aylık kabaca -3% eksi yazarken, onbinde/binde 1-3-5 anlamsız geliyor.. :yes:
Dow 300 puan bastı bizimki tınlamıyor...
Çünkü tekrar yukarı alacağını biliyor.
Fışkırtma da yok haftasonu olumsuz bir haber gelmezse bono gibi pazartesi olumlu başlarız bence tabiiii.
gece gece 2840 mi deneyecek nedir bu arızalı:)
https://i.ibb.co/VHhWsyh/share-pic-2...3-21-48-14.jpg
Bir deneyelim dedik belki bir luna olur
[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Çok yüksek poz değil..
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gmt gel longcu yapalim seni kafan rahat olur
kamil79 sana inat yapiyo bu delurmuş bak gunluk stoch bile al verecek..saatlikte seyinin keyfisi geldimi sat iken al yapar deyuzz :) gece manyası bu palatöner de bozuluy hacimsizlikten :)
Bono zimbirtisini atlatirsak Abd testereye baglasa bile Viop 2999 hedefim olur.
CEVABINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. FİZİKİ altın işinin ne kadar da incelikleri varmış.Altın işine uzağım o açıdan çok iyi oldu.
Ben bu aps işine kafayı taktım....yine artmış.5 mayıstan beri 110.000 arttı.
ve son 7 iş gününde TEB-HSBC-BOFA nın 7 milyara yakın satışı var.
TAKASLARA-PASTAYA BAKARIM AMA BU KADAR AGRESİF POZİSYONLANMA HATIRLAMIYORUM.
yani bir yere doğru çok sert hareket olacak.aman terste -paçal vs... olunmamalı.
kanımca VOBDA en az 400 puanlık bir harekete hazırlık var.Defalarca git-geller olacak.Bunu kanıksadığımız an trent başlayacak.
Kayserili bir Öğretmen nasıl dolduruşa geldiyse 5-6 yıl önce evini 300 bin tl ya satıp kiraya çıkmış parasıyla da 7.00-9.30 aralığında 60 bin lot THYAO biriktirmiş, üzerinden salgın geçti, fiyatı 7.40 tl ya kadar düşmüştü, eşiyle de boşanma aşamasına gelmişler, sonunda hepsini atlatmış THYAO şimdi 42.50 tl yani 2.5 trilyon tl yapıyor, sattığı evi ise şimdi 600 bin tl olmuş,
öylesi de var böylesi de var!
Kimse kusura bakmasın da ikiside yanlış
Ev satarak ne borsadan hisse alınır nede kripto para, hatta dünyanın en sağlam yatırımı dolar veya altın bile alınmaz ev satarak
Bu işler
artan paraynan, ihtiyacın olmuyan paraynan olur
Çok paran vardır alırsın 600binlik kripto para
Ütülsen de üzülmezsin
merhaba,ben kuyumcuyum o teneke gibi olan altına çekili derler 995 milyemdir tam has degil yani,neyse onuda gramda 5-10 tl arasında alıp satar toptancılar,ata lira makas 40 tl civarı yani ata almak daha iyi hem heryerde alıp satabilirsin hemde daha ekonomik o çekili altını atolyeci alır işler
Oturduğun evi satmak çok yanlış..ama mesela kirada evin varsa, ev fiyatları kısmen balon olduğundan...
sp500 3.400-3.500 olsun.Bıst30 dan 5-6 tane hisse alan kanımca 2-3 yılda o evden 3 tane alır.
Global ve bıst100 dip yapmalı ( 22 yıllık borsada ögrendiğim bu.. ikisini arkana al)..sonra hisseye bakılmalı..Mesela İŞCTR,YKBNK,THYOL ,SAHOL GİBİ...
ama dolar bazlı tarihi zirvelerde olan demirlere bulaşmam...
coin grafigine bakarken kapanisi unuttum..palatonerleri yine bozmus pala :) 5 dk liklarda yine dunku dipten gelen ilk kanalin altina sokmus manyah..ütekisine sonra bakariz demiş heyvan...p.tesi acilista oraya salabülee 279 sarkabüleee ordan asagisi firtina cikarabulee..yukarida 284 yapabulee 286 bilem yapabulee heyvan herif..gorucuzzz...:)
gece yapılan işlemlere pek kanmamak lazım.... ama bazen de satış için imkan veriyor.... o da iyi oluyor....
günlük stokastik al versede yatay hareket edebilir dostum.... ayrıca saatlikler gün içinde sattan tekrar ala dönebilir....
herkesin kendi taktiği var.... isteyen istediğin tekniği kullansın.... ama benim saatlikler kolay kolay şaşmıyor.... dün al verdi ve yukarı teptik.... akşam kapanışı ile sat verdi.... kahramanlığa gerek yok... gösterge ne derse o :)