Bedelsizden sonra patronun hisse satışı olmuş,bu kurumsala blok şeklinde mi piyasaya mı sattı acaba bilen varmı satış olayını ?
Printable View
Bedelsizden sonra patronun hisse satışı olmuş,bu kurumsala blok şeklinde mi piyasaya mı sattı acaba bilen varmı satış olayını ?
sana katılıyorum dostum...bence tahtacı da bunun farkında...hissenin takaslarını hiç incelemedim ama hareketlerine baktığımda tecrübelerim bu hissenin çok iyi toplandığını söylüyor...sanki gerilmiş yay gibi ...her an sert hareket edecekmiş gibi duruyor...bence aşağı yukarı sert hareketler yaparak güvenmeyenleri dökmek istiyorlar...sonrasında bilanço beklentileri ile birlikte diğer enerji ve belki de tarım ve gıda beklentilerini de satın alabilirler...iki defadır 25,50-25,96 aralıklarını görmesine rağmen satmadım..bir çok ky da satmadı...sanki orayı aşamayacak görüntüsü de veriyorlar...galiba bu sefer de tekrardan oraları deneyecek bir çok ky aha geçemez deyip verecek malı...tahtacı da alanları toplayıp bir güçlü çıkış yaptıracak izlenimi ediniyorum..
Tahtaya mal gelsin diye yukarı aşağı hareketler yapıyor, muhtemelen buna yaparken de mal kaptırmamak için küçük lotlarla yapıyor, şahsen senelik bilançoyu gördükten sonra değerlendirme yaparım ancak, bilanço zamanlarında daha bir istikrarlı çıkışlar olur umarım, kolay ekmek yok.
Bugün açıklanan OVP'den:
"Yaş meyve sebze ürünlerinin arz sürekliliğinin sağlanması amacıyla jeotermal enerji kaynaklarının bulunduğu uygun alanlarda Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) kurulmasına yönelik yatırımlar hızlandırılacak, yeni sera kurulumu ile sera yenileme yatırımları desteklenecektir."
Kuyucak Belediyesinin jeotermal kaynaklı sera projesi:
https://www.kuyucak.bel.tr/Proje/jeo...a-projesi.html
Satın alınan Horsunlu jeotermal sahası söz konusu projeye oldukça yakın. Şirket ileride böyle bir yatırım yaparsa güzel olabilir.
Faaliyet raporunda dikkatimi çeken iki nokta;
1- Güneş enerjisi altyapısı için çelik profillerin üretimi
2- Aliağa - A2 fabrikasında yeni katma değerli ürünlerin üretimine yönelik revizyon sonucu rekabet ve ihracat artış hedefi.
Kulp da olunca ilgimi çekti ama tam bu sırada tahtada birileri kapışmış olacak ki 2 gün şaşırdı kağıt. Bugün hacim de iyi. İzleyelim bakalım.
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.
Yakın ise çok iyi..bir kaç hafta önce başka bir ortağımız o çevrelerin hep bağ, bahçeler ile dolu olduğunu ve oraların tarıma oldukça elverişli olduğunu söylemişti..
Oraları gören ortakların bize arazimizin tam özelliklerini paylaşmaları çok iyi olacak...bence hükümet de bu işlere teşvik vereceğine göre Kocaer eninde sonunda jeotermal seracılığı yapacaktır..bunun yanında soda da uretecektir..
Beklenti içinde beklenti var...en geç 2025 yılının ortalarına kadar bunların önemli bir kısmı gerçekleşecektir..
Bir alana 3 bedava kampanyası gibi...üstelik verdiği bir bile ucuz...dediğim gibi temelcilerin muhakak porfoyunde olması gereken bir hisse ..
Tahtacı gözleri yaniltarak algılar yapıyor...bence bunlardan yilmamak lazım..vakti geldiğinde adından çok söz ettirecek ..
Kar marjı yüksek.ihracati yüksek..finansallari çok iyi bir sanayii sirketi+devasa enerji şirketi +tarım şirketi +gıda şirketi ....:kahkah:
Bir yıl önce ,Halka arz sonrası ilk işlem gününde Tabana kadar inen hisse,Şimdi kıymete binmiş.Hayret..!!
off offf kimleri görüyorum burada...sen nerelerdeydin dostum...seni çok özledik...gesan 40-50 lerde iken keko sen çok ah alıyorsun ,yenilenebilir enerji de neymiş , gesan o kadar değerli ise neden patron onu 17 tl den arz etti diyen dostum şimdi buraya gelmiş....:kahkah:
dostum bir türlü kendini geliştirmiyorsun...bu şirket modernizasyon yatırımları yaptı ve yapacak..kar marjı yüksek katma değeri yüksek ürünlere yöneliyor...yenilenebilir enerji işine giriyor...onun ile birlikte belki de tarım ve gıdaya girecek...halka arz her zaman için şirketler için bir millattır diyordum...arzdan sonra bu şirket bol nakite kavuştu ve yatırımlarını yaptı ...büyümek için gerekli her türlü adımı atıyor...tabi arzdan sonra köprünün altından çok sular geçti...sen bu gelişmeleri göremedin...ilk günkü hareketi kafanda kalmış...
sana tavsiyem (kolay kolay kimseye tavsiye vermem) artan paran ile sürekli bu hisseyi topla..çok da uzun olmayan bir sürede bu hisse çok kıymete binecek...ilginç fiyatlamalara maruz kalacak...o zaman belki beni hatırlar ve hep dua edersin...bu hisseyi de toplarken sakın hissenin günlük hareketlerine aldanma...2025 yılının ortalarına kadar tut...kazanmasan gel şu kekoya sen bir b...k bilmiyorsun de...:)
25,80 üstü kapanış yaparsa rokete bağlayabilir.. YTD
aynen öyle dostum...daha önce iki defa 25,52-25,96 yı denemiş ve geçememişti...belki de çanak kulp formasyonu yapmak istemişti...:kahkah: bir çok kişi artık orayı geçemez düşüncesine girdi ve bence bir çok ky sattı...ben hiç bir şekilde satmadım..şimdilik de satmam...istediği gibi algılar yapsınlar...durmak yok..yola devam inşALLAH...
26,00 Psikolojik seviyede iyicene çalışsın...gidip gelsin maliyet oluşsun..ardından da artık bir zahmet geçsin buraları...:kahkah:
Demir-çelik sektöründe en katma değerli ürünleri üreten ve marjları en iyi firma. Aynı zamanda enerji sektöründe de faal durumda, yakında tarıma da girebilir yeni aldığı jeotermal tesisi sayesinde.. 10 aydır yatıyor daha TL tepesini geçememiş. Grafikte çok net çanak kulp var..
Brent petrol 90,35 dolardan fiyatlanıyor, emtia hisselerinin yavaş yavaş zamanı geliyor..
dostum yatırımcı olmadıktan sonra kazanmak zor...bence kazanamamanın az para ile ilgisi yok...biz bir adet beşbirlik altın sermayemizle nerelere geldik...iki yıl önce 10 bin tl si olan bir akrabamın sermayesini nerelere çıkardık...bu biraz da kendini geliştirmek ve ardından da sabır etmek ile ilgili..karlı adam dostuma ne kadar anlatırsan anlat o kısa vadeli acaba çorba parası kazanabilirim mi derdine düşüyor...o yüzden de beklemeyi sevmiyor...gidip en hareketli hisselere en tepelerden giriyor...sonra da hisse düzeltmeye girince bekle babam bekle..sonra zaman kayıp et..bir bakmışsın ki bir yılda bir arpa boyu yol gitmemişsin...:yes: tıpkı ilk zamanlardaki keko gibi...:kahkah: ben 3-4 yıl içinde iki sermaye kayıp etmiştim...
kocaerde dalga boyları büyüyor...buda agresifliği işaret ediyor dostlar...bakalım ağalar bu hisseye nasıl bir rota çizmişler ?? bir çok beklentisi olan bu hisseye nasıl muamele edecekler ??
hatasız kul olmaz zaten..hala da hatalar yapıyoruz ama yaptığımız hatalar kardan zararlara neden oluyor...çok kar edecekken daha az kar yapıyoruz...biraz daha sabırlı olsak daha farklı olurdu..tabi bizim de bilgi olarak biraz daha kendimizi geliştirmemiz ve çok araştırmamız lazım..ama şahsen ben çalışan da olduğum için çok da fazla zamanım olmuyor...hatalarımızın bir nedeni de budur..
tabi işin içinde nasip de var dostlar...nasibinizin de geniş olması lazım..nasipli olmak için de bol bol sadaka vermek ve zekatı kaçırmamak gerekiyor...benim gördüğüm budur...
Doğru, genel olarak kardan zarar, en son Brsan'da yaşadım.:) O kadar tanıdığım, takip ettiğim bir hisseydi ama bu kadarını tahmin etmek imkansız, en kralı bile bunu hesap edemezdi, iyi ki beklememişim yoksa onca para başıma bela olacaktı.:kahkah:
Bizim koca bebek bugün kırıp üstünde kapanış yaparsa ivmelenebilir, acelemiz yok.
dün sosyal medyada kocaer fincan kulp'uyla doluydu...umarım tahta yapıcısı bu arkadaşları mallandırma yoluna gitmez ,nihayetinde en sevdigi ortam..
ucuz kalmış bir hisse..aylar önceki 25,88 zirvesine yeni gelmiş...geçmişte bu zirveyi 4000-5000 olan endekste yapmıştı...dolar bazındaki fiyatı ise 1,44 dolardır (39 tl) ...diğer demir çelik şirketlerinden çok çok iyi ...beklentileri de çok iyi...bu beklentiler ile buralarda hala sürünüyor olmasına ben çok şaşırıyorum...
kaliteli hissede tahtacı eğer ky yı mallandırıyorsa bence iyilik yapıyordur...kötülük değil...kıymetini bilen ky lar bu hisseden iyi bir fayda sağlayacağına inanıyorum..
Bizim köyde bir laf vardır demirden korksak kcare binmezdik diye.:oleyo:
Demir çelik hisseleri in
Enerji hisseleri out
[QUOTE=keko;6549588]ucuz kalmış bir hisse..aylar önceki 25,88 zirvesine yeni gelmiş...geçmişte bu zirveyi 4000-5000 olan endekste yapmıştı...dolar bazındaki fiyatı ise 1,44 dolardır (39 tl) ...diğer demir çelik şirketlerinden çok çok iyi ...beklentileri de çok iyi...bu beklentiler ile buralarda hala sürünüyor olmasına ben çok şaşırıyorum...
kaliteli hissede tahtacı eğer ky yı mallandırıyorsa bence iyilik yapıyordur...kötülük değil...kıymetini bilen ky lar bu hisseden iyi bir fayda sağlayacağına inanıyorum..[/QUOT
tüm savlarınıza katlıyorum.. lakin teorileriniz benim fikrimide doğruluyor : çünkü hisse ,bu temeline rağmen terste kalıyorsa ,patron tahtasıdır ve sonuçta tahtayı götürecek olan tahta yapıcıdır(bir grup gelip pozisyon alıp hesapları bozmaz ise)..her yatırımcının orta, uzun vade algısı farklıdır saygı duyuyorum..ben tavana yazdım dün akşam..ytd
demir çelikle yeni yeni konjöktörü arkasına alıyor...bu durumu bir iki ay önce burada anlattım...FED artık faiz artışlarını durduracak ve belki de düşürmeye başlayacak o zaman da demir çelik ve diğer emtiyalar yükselişe geçecek demiştim...şu anda o yaşanıyor...bu hissedeki beklentiler zamanı geldikçe etkisini gösterecek...
zaten bundan sonra üçüncü çeyrek bilançosu satın alınmaya başlanacak..
enerjiler ise out olamaz dostum..bunlar sürekli canlı olacak...ama zaman zaman dinlenme moduna geçecekler...bunlarda haber bitmez...
Mızrak çuvala sığıyorsa kulp'çular kafalarına malı yer.
Mızrak çuvala sığmıyorsa, kulp mulp hikaye.
Ben arkama yaslandım..
Aslında 6 aylık bilanço öncesi geçeriz dediğim seviyeyi yeni geçmiş olduk.
9 Aylıkta 1.4 USD olsun o zaman hedef.
Yıllıkta çok çok yukarılara -oraya bakarız sonra- doğru ilerleriz umarım.
Enerji hisselerinden gelecek 10 yılı satın alacağıma kcaer de 3. ve 4. çeyrek bilançolarını satın almayı yeğlerim.
Enerji hisselerin çoğu şuan şişik, demir çelik hisselerinden yeni dipten dönüş başladı bence.
Hoş kcaer de yarı enerji şirketi sayılır. Ama onlara göre çok kelepir tabi ki. Yani risksiz!
Masallah Kocaerimize..
SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kocaer zaten bir yanı ile enerji şirketidir..o yüzden de kelepirdir..ama enerji şirketleri her yıl öyle %50-100 büyümüyorlar %200-400 büyüyorlar...daha da uzun bir süre böyle büyümeye de devam edecekler...zaten dün tayip erdoğan yeşil dönüşüme değindi...bu dönüşümün yapılabilmesi için hala çok yatırıma ihtiyaç var...bu iş ile ilgili şirketlerin önlerinde yapacağı daha çok iş var...
kocaerde beklentiler gerçekleşmeye başladıkça demir çeliklere özgü fk ve pd rasyolarında pozitif ayrışacak..yarı güçlü sanayii yarı da enerji rasyolarına sahip olacak..tahminen ortalama bir şeyler olur...o yüzden de ileride kocaerden çok daha güzel hareketler bekliyorum...
bir hafta önce bu arkadaşımız ile bu diyaloğumuz olmuştu...sanırım şimdiden söylediklerine gülmeye başlamıştır..hep ky ya diyoruz ki sabır edin...tahtada yapılan algılara aldanmayın...akıl ve mantığınızı dinleyin...günlükçü olmayın...herkes emek verdiği ,cefa çektiği kadar kazanıyor...bedava peynir sadece fare kapanında olur...
sana katılıyorum dostum...bence tahtacı da bunun farkında...hissenin takaslarını hiç incelemedim ama hareketlerine baktığımda tecrübelerim bu hissenin çok iyi toplandığını söylüyor...sanki gerilmiş yay gibi ...her an sert hareket edecekmiş gibi duruyor...bence aşağı yukarı sert hareketler yaparak güvenmeyenleri dökmek istiyorlar...sonrasında bilanço beklentileri ile birlikte diğer enerji ve belki de tarım ve gıda beklentilerini de satın alabilirler...iki defadır 25,50-25,96 aralıklarını görmesine rağmen satmadım..bir çok ky da satmadı...sanki orayı aşamayacak görüntüsü de veriyorlar...galiba bu sefer de tekrardan oraları deneyecek bir çok ky aha geçemez deyip verecek malı...tahtacı da alanları toplayıp bir güçlü çıkış yaptıracak izlenimi ediniyorum..
dün bu yorumu yapmıştım...bire bir gerçekleşti dostlar...dalga boyunun uzaması...çok hızlı aşağı yukarı hareket etmesi , agresifliğin ve toplanmanın işaretleri idi...tavan olursa bir çok kişinin ilgisini çekecek..
yıllık 500-600 milyon TL kar eden şirketlerin PD leri 2 milyar dolarlarda. KCAER tek çeyrekte 600 Milyon TL ye yakın kar etmesine rağmen PD si 600 M Dolar..
tavan seviyesine kadar da çıktı sonra çok garip şekilde sert geriledi...ben bunu normal görüyorum..uzun süredir tavan olmamış bir hisse bu yüzden de tavanı görünce heyecana kapıldı...ama bence yine de sorun olmaz...gün içinde tekrardan toparlanmasını bekliyorum...tavan olursa da olur olmazsa da...ama bir tavan olması çok şık olur...
bu hissenin yatırımcıları ileride tavan veya tavanlara alışacak...şu anda yatırımcılar çok sevinçli ve heyecanlı..uzun süredir ilk defa bu kadar iştah görüyorlar...dediğim gibi ileride bu heyecan geçecek ve tavanlara alışacaklar...süreç yavaş yavaş ilerliyor..beklentileri yavaş yavaş fark edilip satın alınmaya başlanacak..
biz yatırımcıların psikolojik durumu direk hissenin ruhunu oluşturuyor..yani hisseye kişilik veren biz yatırımcılarız....sakin olalım...heyecan yapmayalım...hissemiz iyidir...güzel yerleri hakediyor...
%10 dan %3.5 geldi hisse. Trade hissesi hareketleri var gün içinde
İyisi tahtayı izlemeden arkamıza yaslanmak