Yazdıklarımdan 1 hafta sonra mı 1 kaç sene sonramı arttı abi yalana ne gerek var bu eziklik kime ne fayda salar
Printable View
Ben bu foruma gözden kaçan bir şeyler varsa onu tartışmak ve öğrenmek için yazıyorum.
Dünyanın hangi borsasında hangi şirkete 1 hafta sonrası için yatırım yapılır?
Sizi bilmem ama ben 1 haftalık kumar oynamam.
Bütün borçları hızla azalan, tüm finansal çarpanları düzelme eğilimine girmiş bir şirkete zaten 1 yıl vade ile yatırım yaparsın.
Siz kötülerken, tarihi dolar dibinde aghol, ccola, migros, aefes aldım. 3 ay artış olmadı ama 2 yılda dolar bazında 2x , 3x yapan oldu.
Yatırım stratejilerimiz aynı olmak zorunda değil
Ortada bir yalan olmadığını bile bile beni bir tatışmaya çekmeye çalışıyorsunuz.
Ezik lafınızı size iade ediliyorum.
Yalan niye söylüyorsun ne gerek var benim ag hol yazdıklarım belli ne zaman yazdıklarım belli niye o fiyatta diye analizlerim belli sonrasında ki bu yaklaşık 1.5 sene şirket doğru şeyler yapmış hisse artmış sebepler ortadan kalkmış ne gerek var bu bok atma alışkanlığı niye bak tahvil hata yaptın dedin ben doğru dedim hata yaptım dedim yalana ne gerek var kendi görüşün varsa paylaş bu mantığı anlamıyorum
Herkese selamlar...
Ben (dipten) tepki hareketi için almışdım,şu an kardayım ,tepkinin sonlandığını hissettiğim an vedalaşırım
Eğer güzel bilançolar gelecekse,bilanço hareketi için biraz erken gibime geliyor...
Hacimli düşmüşdü,biraz sindirmesi gerekebilir....
Endeks için TOBO oluşacak diyorlar,dedikleri gerçekleşirse sağ omuz oluşurken de satabilirim....
Tüm bunların gerçekleşmesi Şubat-Mart ı bulmaz mı?
Biz de bu arada kar tahminleri yaparız....
Bu arada kişi, hisse/şirket hakkında ukalalık yapmıyorsa,pozisyonuna göre önüne gelene ayar vermiyorsa,bir hisse de yanıldığı için eleştirilmesini doğru bulmuyorum....
Geçmiş deki yanılgılarının temcit pilavı gibi önüne getirilmesine karşıyım....
Ben de kaç defa yanıldım....
Yanılmasam burada ne işim var....?
Tahminlerim sürekli doğru çıksa buradan değil de Hawaii den kart atardım size
Saygılar/Başarılar....
tarik1234 tarik1234 is offline
Bronz Üye
Duhul
May 2019
Gönderi
2,808
m
Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
Seni bir arkadaş daha uyarmış hala kendi yorumuna gore yorum yapıyorsun.
Asil sen ara yatırımci iliskilerini .. Belki bir sey ogrenirsin de kendini komik duruma düşürmezsin.
komik duruma düşlerecek durum yok hata yapmışsam kabul ederim bundanda gocunmam, normalde tahvil ihracında yıllık basit faiz oranıda yazar efes tahvil ihracında bu rakam yok yani yazması gereken yıllık basit faiz oranı %3,375 yazarsa bu yıllıkdır yılda 2 defa yapılırsada 2 ye bölersin faiz oranını bulursun efes sıkıntı açıklamaların hiç bir tarafında yıllık faiz oranı yazmıyor
ikinci olarakta usd libor aklımda hala %2-%3 kalmış verim libora göre hesaplanıyor onu kontrol ettim usd libor 0,23 lere düşmüş
teyit etmeden bilgi paylaşmışım sayın british ve miami dahil tüm okuyanlardan özür dilerim teyit etmem gerekirdi
bak ne kadar rahatım çünkü ne yaptığımı çok iyi biliyorum
2019 da ag yazıyormuşım ag ne zaman çıkmış 2023 arada 4 sene var sonra yalancı deyince kızıyor
özür dilemedin diyor diledim diyorum
yüz yok bu arkadaşlarda hayatları yalan
bunuda en son 2022 mayıs 12 de yazmışım hisse takribi 33 tl benim hiç bir hisse ile düşmanlığım yok iyiye iyi kötğye kötü yazıyorum
12-05-2022, 19:29#1007tarik1234 tarik1234 şu an forumda
Bronz Üye
Duhul
May 2019
Gönderi
2,810
bayağıdır yazmıyorum
**migros getir -trendyol rekabet ediyor bu sebeple marjları keskin düşmüş araba-yakıt-personel giderlerinin yükseldiği bu konjoktürde e satış cazip vs değil zaten bu sebeblede abd dahil tüm e ticaret firmaları çöktü, şuan mağaza satış yapan firmalar bence çok daha karlı ve cazip
***efes canlı cenaze ccolayı çıkar kocaman bir 0 kalıyor rusyada ortağın paylarını düşüğe alabilirlerse olumlu olur ++++
****ccola çok çok iyi gidiyor
***** enerji çıkış yapılabilir favök düzelmiş satma zamanı
******mcdonalds satışı togg sermayeye gidecek
*******net borçluluk biraz daha düşecek olumlu
********otomotiv emtia artışı stok karı olumlu
sonuç 60 ederi var şuan, gue (barajdan) çıkılabilirse net borç önemsiz seviyelere geriler bence ederi 100-150 arasında olur
Sn Tarık1234
Yaptığınız bu saygısızlık....
Kendinizi temize çekeceğiniz yer burası değil....
Birilerine birşey ispat etmek istiyorsanız özelden halledin böyle işlerinizi
Ülker i ilgilendirmeyen kaç tane mesaj,polemik...
Biz bunları okumaya mecburmuyuz kardeşim?
Ne dandik başlıkmış burası yaw....
Saygılar/Bşarılar...
arkadaş bana özelden yazmıyorki bilinçli insanlara kötü göstermek zaten amaç çamur at izi kalsın ne yapayım gazeteye teskip mi yayınlatayım :) bilgi belge net
kaç senedir kin tutmuş :)
yalancıya yalancı derim kimse kusura bakmasın
188 den düşen hisse 99.70 da dip mi yaptı acaba?
bırak bu galarasaraylı okan buruk ayaklarını
özür dilemişmiyim 4 sene 40 sene 4 ay odaklan konu bu ana fikir özür dilemişmiyim hisseleri hep kötülüyormuyum bunlara odaklan
ag düzelmeden ne yazmışım hisse %100 potansiyeli olduğu bir iki hamle daha olursa 5 kat gidebileceğini yazmışım
hala boş boş işler peşinde koşuyorsun
9 aylık 4.5 milyar getiren hisse,yıl sonu 5.5-6 milyar net kar edemez mi acaba?
Borçlarını düşüreceğini iddia ediyordu:)
119 geçerse düşeni kırar.
Sayın tarik1234,
Benim yazdıklarımı okumadan cevap veriyorsunuz.
Ulker ile ilgili olarak 1 haftadır olumsuz beklentilerinizi yaziyorsunuz
15 gün sonra bu olumsuz beklentilerim olmazsa 2 kat artabilir derseniz ..
2 yıl sonra da ben demiştim derseniz, haklı mı çıkmış olacaksınız ?
Kolay gelsin demiştim
Lütfen Ülker ile ilgili konuşalım
Ben temel analiz tartışmak için geldim
kardeşim ne alaka 1 ben ülkerle ilgili olumsuz yazmıyorum
kafamda 3 konu var
1) ciro hedefi tutatcakmı
2) hedgelerin bilançoya etkisi
3) 2025 maliyetelri
hiç fiyattan söz etmedim düşmüşsede piyasada benim gibi düşünüyor olabilir dedim
hisse 250 olduğunda 300 olucak dersem haklısın
ama 33 tl %100 getirisi olduğunu söylemek üstüne bir kaç iyi hareketle 5 kat artabileceğini söylemek ki bunuda ralliden 1 yıl önce söylemenin sizin yazdığınızla ne alakası var sizin yazdığınız 250 iken 300 olcak ben söylemiştim :)
1 yıl önce yazmışım hisse çıkmadan 1 hafta değil 1 ayda değil nezaman yazmak gerekli milatton önce 250 vs yaterlimi
kafamdaki sorunlardan dolayı bunlar tamamen fiyattan bağımsız hisse fiyat yatırımda en son baktığım yer fiyattan çok bana getiri si önemli kerevitaşı kısa vadede daha mantıklı buldum onu tercih ettim
şubatta kerevitaş beklediğim yerlere gelirse ülkerde istediğim durumdaysa neden yatırım yapmayayım
hepimizin amacı para kazanmak
bence kendi yazdıklarınızı bi gözden geçirin benim yazdıklarımı okumamak anlamamakta ısrar ediyorsunuz
Sn Tarık1234
Yaşanız kaç bilmiyorum ama biraz çocuk gibi hareket ediyorsunuz....
Bilmem kim sizi bilmem hangi başlık da şöyle dediydi diye yaftalamaya kalksa inanın ben sizin/kimsenin hakkında kötü düşünmem....
O başlığa gideceğim de sizinle onun arasında polemikleri okuyacağım da ölme eşeğim ölme....
Biraz relax...
Polemiklerden uzak durduğunuz anlarda gayet güzel paylaşımlar da yapıyorsunuz,en azından ben faydalanıyorum....
Hadi bir dışarı çıkın ,temiz hava alın....
İnanın iyi gelecek bunun garantisini verebilirim....
Baktı ki siz/cevap veren yok onlar da 1-2 mesaj sonra sıkılır susarlar...
Tecrübe ile sabit....
Saygılar/Başarılar...
haklısın normalde ama hala devam ediyor
özür dilemişim diyorum zamana takılıyor
hisseyi övmüşüm 1 yıl sonra çıkmaya başlamaış 15 günle bir tutıyor olayı basitleştirmeye çalışıyor
ülkerle ilgili hakketten kötü yazmadım düşmüşse piyasada benim gibi soruları var diyorum hisseyi kötülüyorsun ben niye bu fiyatta onu anlamaya anlatmaya çalışıyorum
hep savunma halindeyiz maalesef
Kötü/olumsuz da yazabilirsiniz ayrıca....
Yanlış olan fikrinizi diretmeniz yada diğer insanların görüşlerini hakir görmeniz,polemiklere girmeniz...
Siz bunları yapıyorsunuz demiyorum ama bunlar yanlış....
Hepimiz kaç hisse de kaç defa yanıldık..
Yanılmıyorum diyen yalan söyler....
Saygılar/Başarılar...
çok doğru hata yaptığımızda yanlış yaptık deyip özür dileme olgunluğuna sahip olmak gerekir burda kimse kimseyle yarışmıyor
ortak bir hedefimiz var para kazanmak
fit arkadaş biraz ayrı eskiden doxa vardı ülkerde yine yazardım bu önem gıda zamanı ben düşeceğini o çıkacağını idda etti 20 küsürlerden başladı 14 lerde bitirdik maalesef
oda biraz sabit fikirliydi sonuçta sattı çıktı fit arkadaşı doxa benzetiyorum araştırması olumlu ama banada artık ülkere yanlı olumsuz baktığı intibası verdi
Olumsuz algı yaratıyor izlenimi oldu.
1- ciro hedefleri saparsa bile, mevcut karlılık ve favök piyasa değeri ile uyumsuz mu?
Ne kadarlık bir sapma olursa olumsuz nitelendirirsiniz?
2-hedge neden yapılır. Riskten korumak için. Risk gerçekleşmedi. Bunun için bir zarar yazılacak. Bunun kontrollu bir zarar olduğunun farkında mıyız? Esas faliyetleri etkiyen bir olumsuzluk değil
3-2025 maliyetleri tüm ülkedeki şirketlerin sorunu, Kerevitaş da bu sorun olmayacak mı? Ülker de gündeme getirmenin ne anlamı var? Migrosa da yazalım, bimasa da vs vs.
Tabiki de 2025 maliyetlerini yapılabilecek mi bilmiyoruz. Ama Ülker in yurt dışı iştirakleri var, tüm maliyetleri Türkiyede olan şirketlere görece daha az etkilenebilir
Son (berbat) bilançodan sonra Pnsüt de 3 taban bekliyorum diye yazdım hisse yukarı gitti..
Yanılabilirim,gayet doğal....
Özür dilememi gerektiren bir durum yok,çünkü ben karşıt fikirleri aşağılamadım,karşıt fikirlilerle polemiğe girmedim,onları birilerinin adamı olmakla suçlamadım......
Bilançoya bakıp yorumumu yaptım o kadar....
Yorumumu da bilanço ile temellendirmeye çalıştım...
Ben genelde yanlış/hatalı bilgi paylaşırsam özür diliyorum...
Galiba olgunlaşıyorum ya da yaşlanıyorum....
Saygılar/Başarılar...
mesela açığa satış nasıl oluyor bir hisse düşecek düyorsunuz pozisyon alıyorsunuz örnek ülker 100 tl açığa satış yaptığınızda 100 sizin satış fiyatı oluyor değilmi hisse 95 düştümü 5 tl kar 105 çıkarsa 5 tl zarar ediyorsunuz
hedgede böyle bişey normalde 10 birim finasanman kur gideri yazacaktın şuan durum muamma
bu 14 birim mi oldu 17 birim mi oldu 8 birim mi oldu ?
2-ciro saparsa favök kar hepsi sapar satış düşmesi birim maliyetlerin yükselmesi demek
3-esas sorun yurt dışında euro usd artmazsa ciron nasıl artacak hem ihracat hem mena
kur seneye 40 tl den kapattı
%10 yurt dışı ciro artışı olacak demek
bu artışla hangi ciro karı favökü tutturabilirsin aynı şekilde ihracattada
iç piyasada rekabet kurulu caza yerse ki bu cezanın direk ülkerle bir ilgisi yok ama rekabet normalleşmesi de marjları törpüleyebilir
horizon ciro 10 tahnin ettim ama kat ve kat fazladır
giodiva kadar olmasada grubu sarsıcı bir ceza çıkabilir vs
ben kerevitaşı 1 yıl tutucam diye bişey yazmadım şubat sonu yazdım
Forumu yine çöplüğe çevirmişsiniz, aynı kişiler farklı isimlerle yazıyorlar, yazıklar olsun boş boş mesajlarınıza
City doche bofa ne yapiyor izleyen yokmu. Alima gecmedilermi daha ??
Dün alanlar kimlerdi mesela ,yokmu bilgi ???
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Takasa takılmayın,çift bacaklı oyunlar....esas 80 milyar cirodan ne kadar kar gelir,,buna kafa yormak lazım.(en kötü %10 dan 8 milyar olması lazım,ama "yok vergi çok çıkar,biryerlerden ayarlayayım der mi?)
Kısaca patron yine abidik gubidik mi yapacak,yoksa yatırımcısını düşünecek mi?
tevatürlere takılmayın vergi vs öyle şeyler olmaz vergi zaten spk verdiği bilançodan ödenmiyor türk ve hangi ülkedeyse o ülke vergi sistemine göre hesaplanıp ödeniyor
ciro tutmasını zor bir hedef görüyorum tutarsada mecbur karlılıktan bir miktar feragat ederek yapabilirler gibime geliyor
--Kitsault formasyonu
Ülker Bisküvi ürün portföyünün Özbekistan'da satış, dağıtım ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek için şirket kurdu
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
Şirketimiz ürün portföyünün Özbekistan'da satış, dağıtım ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek amacıyla; %100 bağlı ortaklıklarımızdan, pladis Kazakhstan LLP'nin %51 ve Taygeta Gıda Üretim ve Pazarlama Anonim Şirketi'nin ise %49 oranında sermayesine iştirak edeceği Özbekistan, Taşkent Yangihayot district, Sputnik No. 5. merkez adresli 2.530.000.000 Özbek somu (UZS) sermayeli Foreign Enterprise pladis Confectionery in the form of Limited Liability Company unvanlı şirketin kuruluş işlemleri tamamlanmış olup, tescil işlemleri gerçekleşmiştir. Yabancı mevzuata tabi yasal işlem ve izin süreçleri gözetilmek suretiyle, Şirketimiz rekabet gücü ve Şirketimiz ve dolayısıyla yatırımcılarımızın menfaaati dikkate alınarak, Şirket kuruluşuna ilişkin bilginin açıklanması 17.10.2024 tarih ve 36sayılı Yönetim Kurulu kararı ile kuruluş işlemleri tamamlanıncaya kadar ertelenmiştir
Herkese selamlar....
Tepki hareketi için aldığımı belirtmişdim...
Bu hareketin dipten tepki hareketi olduğunu,endeksin gerisinde kalmama,onu yakalama hareketi olduğunu düşünüyorum...
Acemi teknikçi olarak 122 de bir direnç görüyorum,oraya gelir mi yoksa deler geçer mi o gün geldiğinde,endeksin durumuna göre gene bakarız....
Günlük de hacim yükselişi desteklemiyor olsa da momentum gibi,RSI gibi indikatörler hala güçlü...
Biraz daha bekleyelim bakalım....
Bilanço temelli hareket için 4.çeyreğin görülmesi gerektiği kanaatindeyim.
Yanılıyormuyum?
Saygılar/Başarılar....