Ressam bu resimde ne demek istemiştir. Yoksa bilezik gibi geçiririm mi demek istemekte.
Printable View
Ressam bu resimde bana enflasyon işlemez her bir yaklaşık 1 kilo sucuk lardan 10 ar 10 ar koluma geçiririm yaklaşık 20 bini sucuğu dökerim demek istemiştirr.
İkinci ihtimal "bana fermente et ürününün resmini yapabilir misin Abidin " Sorusuna al sana demiştir.
Yalnız bu resmi M. Ş. görürse ikinci altı 6 ayda yüzde -10 zam yani indirim yapabilir. Bağ-Kur emeklileri coşmuş diye.
Reha Kayadan videonun yorumunu bekliyorum
https://www.instagram.com/reel/DChNB..._web_copy_link
M.Ş. diyor ki ücretlinin mağruz kaldığı enflasyon sepetindeki ürünler siximde değil.
TV de bir haber vardı.
Konyada etli ekmeği hakkıyla yapan bir işletmenin etli ekmeği 200 TL olmuş.
Bu işletme 5-6 yıl önce 20 TL ye satıyormuş.
Zam oranı yüzde 1000.
Pasaport, trafik sigortası gibi vergi vs lerde benzer bir yüzde 1000 lik bir artış var.
Ancak ücretler en çok 3 kat artmıştır herhalde.
Meali krizi seçim kazanmak için biz çıkardık ama krizden maaşlarınızı reel olarak yüzde 70 azaltarak çıkacağız...
Boşuna size son 3-4 yılda sıfır araba aldırmadık.
Artık petrol istasyonaları, tekel bayileri gibi araba showroom ları da (kümesteki tavuklar olarak) yeni vergi daireleri oldu.
Bu yazıyı yazdıktan sonra teorimi ispatlamak için bir baktım 2019 memur maaşlarına...
Ocak ayında enflasyon farkı zammıyla en düşük memur emeklisi maaşına 239 TL zam yapılacak ve 2.389 TL'ye yükseltilecek. Zam miktarı görev ve kıdeme göre 239 TL ila 1.354 TL arasında değişecek. Aktif memurlar için mininmum enflasyon farkı zammı 349 TL olacak ve en düşük memur maaşı 3.133 TL'den 3.482 TL'ye çıkacak.
2019 yılı için bir işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücreti; 1/1/2019- 31/12/2019 tarihleri arasında seksen beş lira yirmi sekiz kuruş (85,28) Türk Lirası olarak tespit edilmiştir. Asgari ücretin aylık brüt tutarı da 2.558,40 TL'dir.
Hakikaten bunlar da en az 10 kat artmış.
Kapalıçarşı'da 5,7230 liradan alınan dolar, 5,7250 liradan satılıyor. 6,4870 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 6,4890 lira olarak belirlendi.
Dolar da 2019 temmuza göre daha az artmış.
Peki biz neden kendimizi daha fakir hissediyoruz?
Yabancı yatırımcı hala neden gelmiyor?
Acaba ÇOK DAHA KÖTÜSÜ HENÜZ GELMEDİ Mİ?
CHP yi tanıyan abilere sormak istiyorum. Şuan iktidar olmak için sadece CHP yeter mi. CHP tüm kesimden %50 almayı başarabilir mi. Çünkü sandığa gitmeyen ya da henüz fikrini bayan etmeyen bata çok. Bunun analizini iyi yapmak gerekir. Bana göre CHP yol yürüyeceği partileri şimdiden belirleyip onlara da akp MHP den oy koparacak desteğiyle vermeli. Mevcut partiler içinde filizlenen iyi yrp zafer partisi var bunların hangilerini ile en az sorunla devam edebilir. Tabi bu arada CB seçiminde %50+1 için gerekli dem desteği var onları da kırıp dökmeden. CHP nin uzlaşabileceği partiler hangileri olabilir.
Turpun büyüğü heybedeymis:ss:
Gerçi izin almadım ama adını zikrederek buraya yorumunun küçük bir parçasını koysam sanıyorum sorun olmaz , A. C. nin
"kılıçdaroğlu parti içine soktuğu gizli ...ve radikal sağcılarca alt edildi. "
Fikri ile Aynı fikirdeyim bu ülkede pek çok kişi kendi celladını, zararsız benim adamım diye getirmiştir Özal, Mesut Yılmaz a güvenince partisini kaybetmişti, Demirel de Çiller'e partisini kaybetti zaten artık başbakanlık yapmaya hali ve niyeti de yoktu ama isteği dışında olması önemli.
Bu gizli .....arkadaşı herkeş tanır , aslında sorsan bu şahıs, bir de hasTürk çıkar seni beni döver. Tabii insanları dışlama ve ayrımcılık için yazmıyoruz asla, herkes bu ülkede 1. ci sınıf vatandaştır. Sadece gizli hareket varsa o iyi değil. Yoksa ırk değil , vatandaşlık bağımız bizi bağlar. Ülkeye hizmet edecek olsa ,no problem ama etmeyeceğini düşünüyoruz.
Neyse kendi adıma değil ama onun adına sorun olmasın diye yorumu.... Lar ile yeniledim.
Salak değildi ama yerine getirdiği salaktı o yüzden
Mesut Yılmaz15 Haziran 1991 tarihinde yapılan Anavatan Partisi Büyük Kongresi'nde genel başkanlığa seçildi., 2 yıl sonra 1993 de the rahmetli olana kadar kan kustu hatta yeniden CB den inip yeni parti adıyla siyasete başlayacaktı, göçmeseydi Mesut'un siyasete girişi ve bakanlığı onun işidir.
Bu memurlar işçiler ve asg ücretli 15 gün maaş farkı alacakmış :)
Bağkur ve SSK Emeklileri için niye böyle bir hak yok .mk :)
Ben emekli maaşı haricinde fark yattığını hiç hatırlamıyorum :)
böyle fark alan oluyor mu, bana mı garezleri var anlıyamıyorum :he:
O zaman Atatürk Celal Bayarı, İsmet İnönü Bülent Ecevit'i getirdi diye gider o iş.
Hal müdürünün yerine salak olmayan birini getirseydi, Mesut olmazdı o salak olmayan herif devam ederdi, yani her durumda The Rahmetli auta çıkıyor,
Reyis bu durumu önlemek için, tek adam rejimini getirdi.
En önemlisi ssk'lı olan emeklilere 2000 sonralılara intibak verilmedi,utanmadanda emekli yılından bahsediyorlar,yani dalgasını geçiyorlar,2025 kadınlar yılıymış, o Atatürkçü laik düzeni savunan kadınları değil yobaz sistemi savunan kadınları kast ediyorlar,Atatürkçü olanlarada turpun büyüğünü öngörüyor,devamlı meydanlarda köpeksiz köy bulmuşlar hava atıyorlar,havlamanında bir süresi vardır şimdi onu test ediyorlar,yani kaşınıyorlar,merak etmesinler herzaman kaşınanlar için kaşayıcı vardır.
Yanlış , Atatürk, Celal Bayar ı getirsede Celal Bayar'ın isyan kültürü olmazdı ,yani Celal Bayar bu örneklere uymaz, akıllıdır haddini bilir , İsmet Paşa ise De fakto olarak zaten aşırı yaşlılıktan bırakmak zorunda idi, bırakmaması kendi hatası zor duyan ,zor yürüyen birinin.
Verdiğiniz örnekler Özal'la uyuşmaz, Özal için problem her iki yetkiyi kullanma isteğine yani başbakanlık ve CB lığı yetkilerine evet diyecek, bugünkü gibi bu işi çözelim diyecek bir Bahçeli'nin olmaması. Artı askeri bürokrasinin Özal ın heveslerine sıcak bakmaması.
Aslında Özal, CB olarak Yıldırım Akbulutu yapardı sonradan olacakları görse , zira daha rahat ederdi. Ama şişman ve kısa boylu olup bir de Frak giyerek ,Batman daki Penguen rolüne merak ettiği için başına gelmeyen kalmadı I-The Rahmatlı nın.
Reyis bu sistemi getirdi ise de onu bu görevde tutan, gidemezsin diyen , kendi getirdiği bir yeni bürokrasi var. Onlar Reis'in bırakmasına izin vermiyor zira biliyorlar ki O giderse ,kendileri de gider. Pelikancılar ve ilk İBB seçimlerinde gördük anladık. Reyis ben giderim dese hiç bir parti kendisine olumsuz davranmaz yani arkasından bir dava falan açmaz eminim.
Bu ülkede asla devr-i sabık olmaz . Neden olmaz herkeş bir şey söylesin :kahkah:
Özalın hikayesi Kılıçdaroğlu ile daha benzer zira partiye birini alıyorsunuz size amacınıza hizmet etsin diye çok yüksek bir görevde vermiyorsunuz (yani veliaht ilan etmiyorsunuz) ama kısa süre içinde sizi takmıyor ve partinizi ele geçiriyor. Kılıçdaroğlu ne olduğunu bile anlamadan kapının önünde buldu kendini :evil:
Özal CB idi en azından . Kılıçdaroğlu en en olanı..
Şimdi Yılmaz Büyükerşen'e ziyarete falan gidip geri dönmeye çalışıyor. Yani ne yapabilirim diye.
kılıçtaroğlunu genel başkan yapan aydın doğandır. önce medyasında ön plana çıkardı hazırladı. operasyon başlayınca o zaman hürriyette yazan sonradan sözcüyü çıkaran yazar grubu kurultay delegesinin üzerine çöküp kılıçtaroğlunun seçilmesini sağladı. seçtirince kurultay salonunda sandalyelerin üzerine çıkıp başardık diye zıplayarak kutladılar. anayasa referandumunun olduğu yıldır 2010. ne tesadüf diyip kaçayım
Kaçmayın sn squidward zira bazen unuttuğumuz bazen gözümüzden kaçan şeyleri de hatırlatıyorsunuz ,geçen gün Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun ağzından kaçırdığı laf gibi, :he:
Burası tesadüflerin en çok olduğu ülke burada tesadüfen çok zengin ve büyük bir işadamı da olabilirsiniz , tuttuğunuz altın olur veya tesadüfen ,yolda , girmeyin ters yön tabelası rüzgardan düşmüş falan olup kazaya kurban gidebilirsiniz.
Çok tesadüfi bir yer burası.
Not: sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alman dış işleri bakanı Hayko ile yaptığı toplantıyı ve birçok toplantısını izlemişdim ve kendisinin bu Hayko da dahil pek çok diğer dışişleri bakanından dürüst ve düz konuştuğuna şahitlik ettim diğerleri yani mevkidaşları son derece kaypak ,üçkağıtçı ve pasif -agresif iken yörük olmasından mıdır nedir hep çok daha düzgün konuştu. Yani benim izlenimim bu şekilde ,belki de bu bir dışişleri bakanı için çok olumlu değildir, bilemem gördüğüm bu.
Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun ağzından kaçırdığı laf neydi?
Mesut yılmaz denen zat karadeniz sahil yolunun içine edendir,ortada çok para dönmüştür,hiç taş topraklan deniz dolarmı,yap tünel viyedük sistem doğaya faydası olsun,olurmu,çünkü onda rant yoktur,çoğu sendikalar grev yaptı,yapmayanlara yapanlardan fazla para verdi,özalı demeye gerek yok o ssk mallarının ve paralarına çöktü,paraları sağa sola dağıttı dağıtılan paralarda yok oldu buharlaştı, olan ssk kurumunun lav edilmesine mal oldu,paralar sektörler tarafında hiç geri ödenmedi,hem neyi ödenecektiki,benim memurum işini bilendir diyendenmi hayır gelecekti,o paraları yeyip içenlere haram zehir zıkkım olsun,memurlarda o paradan nemalanmıştır,özal dönemindeki tüm memurlar hep özalcıydı,işçi onlara göre g.ötü moklu ameleydi,üstelik it evren işçinin sözleşmelerini iptal etmiştir 8 sene,yani suçlu onlara göre işçiydi ,ama parasını yerken tatlıydı,memur 200,işçi 25 tl alıyordu...evren ve ikisi ssk malını,mülkünü parasını iç etmiştir,mesutta yol ihalelerinden parayı yutmuştur,hepside cezasını çekmiştir yani geberdiler gitti,özalı ise oğlu hortlattı,kamu işçisinin ahı yerine geldi,şimdi sıranın kimde olduğunu biliyorsunuz ona kolay ölümde yoktur...bu ülkede neyi ekersen onu biçersin...evren özal savurganlığı çillere kadar uzanmıştır,bütün bunların harcamalarının yükü ecevite kalmıştır,peşi 2001 krizi,bu olayların planı ABD'ye aitti,bobcu tayini ettiği zattan ülkenin anahtarını istemiştir,oda buna çok uğraşıyor,önündeki en büyük engel CHP'tir,şimdi turp,murp söylemleriylen mesal veriyor...neyse moralim çok bozuluyor ülkemiz için kellesini veren şehitlerimiz için,onların yüzü suyu hürmetine hepsine lanet ediyorum.
Eğer seçim olursa, tek şansı CHP'nin kazanması,başka hiçbir olasılıkta milim kurtulma şansı yok.
Hala CHP için neler yazıyor.
Bırakın sürünsünler, kendi düşen ağlamaz.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türk milletinin bir terör örgütüne yenilmesine, devletin diz çökmesine asla izin vermeyeceğiz. Zafer Partisi yükseldikçe, Abdullah Öcalan İmralı da kalacak. Abdullah Öcalan ın çıkmasına izin vermeyeceğiz, dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ecegiz-2290887
Bir başka çok tehlikeli adam da bu.
Tüm gayreti CHP'nin önünü kesmek.
Bu yazdığımız burada dursun, günü geldiğinde uyarmıştık deriz.
Bu iki konuyu önşart haline getirmek yerine ben CHP oy vermem desen daha dürüstçe olurdu.
Bilge YILMAZ'a gelene kadar CHP'de yüzlerce ekonomi duayyeni var, birlikte onlarca yıl yol yürümüş.
Gençlerin sandığa gitmesini bir parti nasıl sağlar ?
KK, daha 14 Mayıs 2023 de söz verdi, Asgari ücret düzeyinde en düşük emekli aylığı ve 15.000 TL. bayram ikramiyesi diye, geldi mi gençler ?
O yüzden dedik yukarda kendi düşen ağlamaz diye.
Demek şart sürersin ha CHP ye oy vermek için ,seni münafik Cehape li , CHP kimi aday gösterse oy vereceksin ki düzen değişsin , mesela CHP Sezgin Tanrıkulu nu gösterse onu seçeceksin veya Mehmet Sevigeni gösterse ona oy vereceksin. Öyle adam seçerek olmaz ,imanın tam olacak partiye ,sorgu ,eleştiri ,daha iyi olsun ,yanlış yapmasın falan bunlar münafıklık alametidir, imansız gidersin wallahi partiye...
DÜZEN Değişecek
DÜZÜLEN aynı kalacak :kahkah:
14 Mayıs 2023 seçimleri geçeli 17 ay oldu, tam 4 Temmuz+Aralık geçti, bir hesapla bakalım emeklinin kaybını.
2'şer bayramdan 15.000 X 4 = 60,000 TL. kayıp bayram ikramiyelerinden.
En düşük emekli 14.469 TL. hesapla bakalım, asgari ücret seviyesi ile farkı ve kaybı.
O yüzden dedik yukarda kendi düşen ağlamaz diye.
Hocam Bilge Yılmaz'ın YouTube de videoları var zaman ayırın izleyin. Teşhis ve tedavi konusunda ne kadar doğrudur bir adam olduğunu anlarsınız. Bilge Yılmaz aslında CHP li biri. Kılıçtaroğluna geliyor ekonomi konusunda yapılması gerekenleri anlatıyor Kılıçtaroğlu teşekkür edip gönderiyor. İyi parti kaptı bu adamı. Bu ülke ayağa kalkacaksa bunun gibi adamlar olmalı. Benim CHP ye oy vermem için bu adam yeterli. Bu adam akp MHP hariç hangi partiye giderse oyumu ona veririm MV seçiminde CB de RTE nin karşısındaki adaya oy ver vereceğim.