KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
M.Ş. diyor ki ücretlinin mağruz kaldığı enflasyon sepetindeki ürünler siximde değil.
TV de bir haber vardı.
Konyada etli ekmeği hakkıyla yapan bir işletmenin etli ekmeği 200 TL olmuş.
Bu işletme 5-6 yıl önce 20 TL ye satıyormuş.
Zam oranı yüzde 1000.
Pasaport, trafik sigortası gibi vergi vs lerde benzer bir yüzde 1000 lik bir artış var.
Ancak ücretler en çok 3 kat artmıştır herhalde.
Meali krizi seçim kazanmak için biz çıkardık ama krizden maaşlarınızı reel olarak yüzde 70 azaltarak çıkacağız...
Boşuna size son 3-4 yılda sıfır araba aldırmadık.
Artık petrol istasyonaları, tekel bayileri gibi araba showroom ları da (kümesteki tavuklar olarak) yeni vergi daireleri oldu.
Bu yazıyı yazdıktan sonra teorimi ispatlamak için bir baktım 2019 memur maaşlarına...
Ocak ayında enflasyon farkı zammıyla en düşük memur emeklisi maaşına 239 TL zam yapılacak ve 2.389 TL'ye yükseltilecek. Zam miktarı görev ve kıdeme göre 239 TL ila 1.354 TL arasında değişecek. Aktif memurlar için mininmum enflasyon farkı zammı 349 TL olacak ve en düşük memur maaşı 3.133 TL'den 3.482 TL'ye çıkacak.
2019 yılı için bir işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücreti; 1/1/2019- 31/12/2019 tarihleri arasında seksen beş lira yirmi sekiz kuruş (85,28) Türk Lirası olarak tespit edilmiştir. Asgari ücretin aylık brüt tutarı da 2.558,40 TL'dir.
Hakikaten bunlar da en az 10 kat artmış.
Kapalıçarşı'da 5,7230 liradan alınan dolar, 5,7250 liradan satılıyor. 6,4870 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 6,4890 lira olarak belirlendi.
Dolar da 2019 temmuza göre daha az artmış.
Peki biz neden kendimizi daha fakir hissediyoruz?
Yabancı yatırımcı hala neden gelmiyor?
Acaba ÇOK DAHA KÖTÜSÜ HENÜZ GELMEDİ Mİ?
CHP yi tanıyan abilere sormak istiyorum. Şuan iktidar olmak için sadece CHP yeter mi. CHP tüm kesimden %50 almayı başarabilir mi. Çünkü sandığa gitmeyen ya da henüz fikrini bayan etmeyen bata çok. Bunun analizini iyi yapmak gerekir. Bana göre CHP yol yürüyeceği partileri şimdiden belirleyip onlara da akp MHP den oy koparacak desteğiyle vermeli. Mevcut partiler içinde filizlenen iyi yrp zafer partisi var bunların hangilerini ile en az sorunla devam edebilir. Tabi bu arada CB seçiminde %50+1 için gerekli dem desteği var onları da kırıp dökmeden. CHP nin uzlaşabileceği partiler hangileri olabilir.
Turpun büyüğü heybedeymis![]()
Gerçi izin almadım ama adını zikrederek buraya yorumunun küçük bir parçasını koysam sanıyorum sorun olmaz , A. C. nin
"kılıçdaroğlu parti içine soktuğu gizli ...ve radikal sağcılarca alt edildi. "
Fikri ile Aynı fikirdeyim bu ülkede pek çok kişi kendi celladını, zararsız benim adamım diye getirmiştir Özal, Mesut Yılmaz a güvenince partisini kaybetmişti, Demirel de Çiller'e partisini kaybetti zaten artık başbakanlık yapmaya hali ve niyeti de yoktu ama isteği dışında olması önemli.
Bu gizli .....arkadaşı herkeş tanır , aslında sorsan bu şahıs, bir de hasTürk çıkar seni beni döver. Tabii insanları dışlama ve ayrımcılık için yazmıyoruz asla, herkes bu ülkede 1. ci sınıf vatandaştır. Sadece gizli hareket varsa o iyi değil. Yoksa ırk değil , vatandaşlık bağımız bizi bağlar. Ülkeye hizmet edecek olsa ,no problem ama etmeyeceğini düşünüyoruz.
Neyse kendi adıma değil ama onun adına sorun olmasın diye yorumu.... Lar ile yeniledim.
Yer İmleri