bende bundan korkuyorum kapıcı sevdalıları var maalesef sonucu yazarım
Tazminat olan 177000 de ev sahiplerine mi bolusturuyorlar .
Kıdem tazminatı için her ay yıllardır aidattan bir miktar para ayrılıyordu fakat eyt birdenbire çıkınca tabi 177000 tl para kasada yok 100000 civarı vardı bu yüzden 2500 tl daire başı para vereceğiz Nisan ayında her kat maliki :) kapıcılık kadar boş beleş ve hayatı garanti kebap bir iş yok
Merhaba arkidişler,
Maalesef bu sefer taptaze oranları değil de, 20.03.2023 Pazartesi günü aldığım oranları yazıyorum; koşuşturma sebebiyle aynı gün yazamadım. Tutarımız da 120bin ABD Doları.
Yapı Kredi: Teşvikli DDKKM %9
Garanti: Opsiyonlu DDKKM %7
Alternatif: Sadece normal KKM yapıyor. DTH'ı sormadım.
Work: Sadece normal KKM yapıyor. DTH'ı sormadım.
Deniz: Sadece 250bin ABD Doları üzerine teşvik primli DDKKM yapıyor. Oran: %12.
Burger: Opsiyonlu DDKKM yok, DTH: %0,25.
Hepinize selamlar
1000000 TL lik bir konut / 7500 TL= 133
40 yaşında emekli olan ÇİFT DİKİŞ bir EYT li hiç kredi kullanmadan sadece 133 ayda bir milyonluk bir ev alabiliyor.
Bu bir mucize...
Bunun bir sonucu olarak şu an 2-3 milyonluk sıfır evler yakında en min. 3-5 milyon olur yorumu yapılır mı?
5 yıl önce mevduatta 1 milyonu olan risk alıp en iyi faizle parasını değerlendirse şimdi 1,8-2 milyon parası olurdu.
BU kişi parasını faize koymayıp İstanbul dan veya Antalyadan bir konut alsa şimdiki değeri herhalde en az 5-8 milyon arasıdır.
Devalüasyonun ekonomi politikası olacağı bilinci ve (kısa süre süre taksitlerin pul olacağı düşüncesi ile) bu kişi 1 milyon kredi çekip 2 milyonluk konut alsa şu anki değeri herhalde en az 12-15 milyondur.
5 yıl önce milyoner olup villa alabilen birisi seçimler sonrası bir konteyner alabilir mi?
ABD nin para birimi yerine Milli ve yerli olan para birimi TL ye yatırım yapana bu düşmanlık ve kinin nedeni ne olabilir?