Sayfa 17/1003 İlkİlk ... 715161718192767117517 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 129 - 136 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bu endüşük emekli maaşı uygulaması yüksek prim ödeyen emekliye haksızlıktır. Neredeyse herkese en düşük emekli aylığından maaş bağlayacaklar.
    3.600 gün ve endüşükten prim kesilenle 10.000 gün ve en düşük primin 2 katını ödeyen arasındaki maaş farkı sadece 2 kat olacak . Bazı meslekler 2 kat bile olmuyor. %50 civarı oluyor. 4 katı prim ödeyen ve ömür boyu çalışan ile45 yaşında emekli olan arasında müthiş haksız bir uygulama
    Artık alınan kararların rasyonalitesini düşünmeyin panik kararları bunlar. Bu nedenle 7500 altını memnun edeceğiz derken 7500 üzeri emekli maası alanların huzursuzlıgunu katladığını görememiyorlar. Çünkü 15000 de alsa emekli geçinemiyor. Öyle bir ekonomi yarattılar.

EYT de 2-3 milyon kişiyi mutlu ettiler ancak 9.9.1999 ve sonrası SGK girişiler ters köşe oldular. (Buradaki mantıklı çözüm EYT deki yaş sınırını kaldırmak değil kalan seneye göre kesintili maaş bağlamak idi)

Yani 54 gün kaldı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post6673528

2.  Alıntı Originally Posted by joli Yazıyı Oku
    Artık alınan kararların rasyonalitesini düşünmeyin panik kararları bunlar. Bu nedenle 7500 altını memnun edeceğiz derken 7500 üzeri emekli maası alanların huzursuzlıgunu katladığını görememiyorlar. Çünkü 15000 de alsa emekli geçinemiyor. Öyle bir ekonomi yarattılar.

EYT de 2-3 milyon kişiyi mutlu ettiler ancak 9.9.1999 ve sonrası SGK girişiler ters köşe oldular. (Buradaki mantıklı çözüm EYT deki yaş sınırını kaldırmak değil kalan seneye göre kesintili maaş bağlamak idi)

Yani 54 gün kaldı.
    İktidarda, muhalefette bu konularda hem fikir. Tahminen bugün neden tüm emeklilere, memurlara ve asgari ücretliye zam yapılmadığı tartışılacak.
    Peki ülkenin bu kapsama girmeyen vatandaşları ne olacak ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by joli Yazıyı Oku
    Fiba döviz den 3 aylık KKM : 60K usd prim %7.2 net (%9 ME). Prim peşin yatıyor. Dönem sonuna kadar hesapta blokeli.
    düşmüş ben mevduat eşleniği %15 den bağlamıştım...
    ALDIĞIM HİSSEYİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANIN DEFTERİNİ DÜRERİM... YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...

4. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak ve

toplam emekli sayısı 15,3 milyona ulaşacak.

15.300.000 x 7500 = ~ 115.000.000.000 TL

Her ay 6.000.000.000 $

5. Bizim uyanık kapıcı eyt den emekli olarak 7500 emekli maaşını ve 177000 kıdem tazminatını garantiledi şimdide yöneticiyi kafalayıp eşini sigortalı yapıp kendisi çalışmaya devam etmek istiyormuş yani reisin tabiri ile çift dikiş istiyor ben ve bir kaç kişi itiraz ettik nisanda olağanüstü toplantı kararı alındı kapıcının durumu için umarım kendisinden kurtuluruz oturduğu yeri kiraya verip dışarıdan baktırırız apartmana bu asgari ücret zırt pırt artıyor böyle giderse yemeyip içmeyip kapıcıları besleyeceğiz

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Yine de ben dogru bildigim yolda yuruyecegim bashganim.

Kul hakkina girmek istemiyorum.

Hayirli ramazanlar olsun.

Syg,
    Hakkınız var Dudu abi, sizin gibi düşünenlerde bana umut oluyor.

cümleten hayırlı ramazanlar.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Bizim uyanık kapıcı eyt den emekli olarak 7500 emekli maaşını ve 177000 kıdem tazminatını garantiledi şimdide yöneticiyi kafalayıp eşini sigortalı yapıp kendisi çalışmaya devam etmek istiyormuş yani reisin tabiri ile çift dikiş istiyor ben ve bir kaç kişi itiraz ettik nisanda olağanüstü toplantı kararı alındı kapıcının durumu için umarım kendisinden kurtuluruz oturduğu yeri kiraya verip dışarıdan baktırırız apartmana bu asgari ücret zırt pırt artıyor böyle giderse yemeyip içmeyip kapıcıları besleyeceğiz
    Kurtulamazsınız.
    Diğer kat malikler yani çoğunluk kalmasını ister.
    Sonucu buradan paylaşırsanız sevinirim

8. Ben de 5 senedir sitenin yöneticisiyim.kapıcımız işi bıraktı ben yeni kapıcı almadım. Dışarıdan temizlikçi tuttum. Sadece çöp alınmıyor onun dışında herşey yapılıyor. Kapıcı olsaydı aidat 300 TL idi. Şu anda 100 TL.

Sayfa 17/1003 İlkİlk ... 715161718192767117517 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •