Garantisi de yok...
Printable View
Klasik mevduat döviz altın dışındaki şeylerden bir süreliğine uzak durmakda fayda var..
Kötü kokular yayılıyor gitgide..
Cepteteb'e başvurmuştum 20 gündür sözleşme gelecek de imzalatacaklar. Sanırım vazgeçeceğim.
Bu haftaki dönüşlerim için FİBA ve Vakıfbank oranı alan olursa yazabilirse iyi olur.
Merhaba Forumdaşlar,
Birşey sormak istiyorum: Vakıfbank ile çalışan var mıdır? EFT ücretleri için soruyorum, masrafsızlık tanımlıyorlar mı? ücret alıyorlarsa ne kadar alıyorlar (hem TL hem dolar için).
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Bireyselde yapıyorlar mı sormadım, fazla işlemim olmuyor. Ancak ticari taraftaki katkılarından dolayı "yıllık paket" satın alıyorum şubeye destek amaçlı. Yüksek tutarlı ve bolca yaptığım eft'ler için çok cazip oluyor. 1 kez yıllık ücreti peşin ödüyorum sonraki yıl her şey ücretsize dönüşüyor. Paketler şurada:
http://www.vakifbank.com.tr/halden-a...spx?pageID=913
Piyasa Ülker temerrüd olayını ( her ne kadar bu iş için temerrüde düştü denilmiyorsa da basbayağı temerrüde düşmektir . Hadin borcun vadesini bankalar uzatmasında görelim ne neymiş .. ) bardağın dolu kısmından görmek istiyor. Ortalık toz duman ama hala kimse erken öten horoz olup oyundan çıkmak istemiyor. Bu ortamda birikimleri korumak en başarılı iş olacaktır.
Aynen öyle umutabi. Devir riski minimize etme devri. Riskli enstrumanlardan uzak kalarak olacakları uzaktan izlemekte fayda var. Adamlar borçlu oldukları bankalara rest çekmişler. Önümüzdeki 3 sene tek kuruş ödeme yapmayız sonraki senelere de bakarız demişler. Bunun adını siz koyun artık. Dile kolay 9 Milyar TL. Bankaların hareket alanı kısıtlı,geri ödemelerini dilemekten başka çareleri yok bu durumda. Piyasadaki en kötü senaryoda bu durumun domino etkisi yaratma olasılığı. Herkes suskun olacakları bekliyor.
9 milyar Tl olsa gene iyi toplam kullandıkları kredi 6 milyar Usd mış. Hayır bir bisküvi şirketinin neyine güvenip bunca kredi verilir ! , bu bankalar bizden topladıkları mevduatları böylesine kolayına har vurup harman savuruyorlarsa vay bizlerin başına gelecek olanlara der fazlada moku çomaklamak istemem. Her koyun kendi bacağından asılır...
https://www.aydinlik.com.tr/ulker-le...i-subat-2018-1
Ülker'le ilgili o iddia doğru çıktı: Bankalardan yapılandırma istedi
EN BÜYÜK YAPILANDIRMA TUTARI
Söz konusu şirketin halka açık durumunu göz önüne alarak şirket ve bankaların mahremiyetini de korumak adına mektupta yer alan teknik detayları paylaşmıyoruz. Ancak mektupta yer alan bilgilere göre yaklaşık 7 milyar dolara ulaşan kredi yapılandırması yılan hikayesine dönen OTAŞ'ın 4.75 milyar dolarlık yapılandırmasından da fazla. Söz konusu tutar şimdiden Türk bankacılık tarihinin en büyük kredi yapılandırması olmaya aday. Edindiğimiz bilgilere göre Yıldız Holding'in yapılandırma talep ettiği kredi tutarında en büyük paylar ise mektupta da ilk iki sırada yer alan Yapı Kredi ve Akbank ait.
Bu ülkede insafsızca şehitlere dahi haciz konuluyor. Büyük firmalara mi koyamayacaklar. Bankanın da elinde elbetteki teminatları vardır. Büyük borçlunun racon kesme miti bence günümüzde artık bir fantaziden ibaret. Banka krediyi ilelebet çevirmek zorunda değil. Riskli gördüğü noktada kesip atar.
Normal şartlarda böyle olur ama teyid edemeyip duyumladığım bu verilen kredilerin teminatlarının pekde sağlam olmadığı yönünde. Bankacılığın kredi verme konusunda işleyişini iyi kötü bilmekle birlikte olayın geçtiği yerin Türkiye olması ve artık neyin doğru neyin yanlış olduğu konusunda her şeyin birbirine karıştığını düşününce insan bu olayda acaba ! mı demekten kendini alamıyor.
Neyse canım madem herkes bardağın dolu kısmını görmek istiyor yola devam, bana mok yemek düşer.
Ben bankaların elinde sağlam teminatlar olduğunu düşünüyorum. Ancak konunun hükümetin büyük firmaların döviz borcunu sınırlamak istemesi ile de ilgisi olabilir. Büyüklere hazirana kadar süre verilmiş. Ya hedge edecekler ya da TL Krediye geçecekler. 7 milyar dolarlık bir kredide her iki alternatifte epey maliyetli olacaktır. Bu nedenle firmalar çeşitli alternatifler arıyor olabilirler.
Örneğin şirket hisselerinin bir kısmını yurt dışındaki başka bir şirkete satmak ta döviz kredisi alanlar için getirilen ciddi kısıtlamaları aşmanın alternatif yollardan biri olabilir.
http://www.bloomberght.com/haberler/...-a-kadar-biter
Demek istediğim firmanın değeri o krediye karşılık yeterli gelebilir. Firmayı sahibinden alır başkasına verirler. Yani firmaya bir şey olmaz sahibi değişir. İflas eden ora park avm'de ise durum .çok farklı, ortada zaten inşaatın dışında bir değer yok, ne üretim ne pazar payı, ne de marka değeri. O nedenle ikisi vence çok farklı durumlar. Ama yine de firma sahipleri açısından bu devirde firma sahipliğini sürdürebilmek için büyük borçları çevirmek epey zor. O yüzden durumu çok küçümsememek te gerekli.
Her devrin şartları farklı, sabri ülker aksak rekabet olan ve bakir bir pazarda bisküvi satarak büyüdü. Bu devirde hayatta olsa belki aynı başarıyı gösteremeyebilirdi. Tam tersine belki de yeni nesil eski anlayışı devam ettirdiği için bu açmaza girmiştir. Yeni dünya ekonomisine ayak uyduramamıştır. Bunu bilemeyiz.
ben bu konuda aktifbank ı takdir ettim. internetten bilgilerinizi girip hesap açabiliyorsunuz, aynı gün transfer yapıp bono satın alabiliyorsunuz. Sözleşmeleri internetten kabul ediyor, imzalamak için ise kuryeyi bekliyorsunuz. sözleşme imzalanana kadar internet üzerinden para transferi yapamıyorsunuz, call centre dan ise yalnızca hesap açılışında transfer için kullandığınız hesaba göndermek kaydıyla transfer yapabiliyorsunuz sözleşme imzalanana kadar. ben cuma günü parayı gönderip bono satın aldım. bugün aradılar, sözleşme için 2 işgünü içerisinde gelecekler. yani 1 haftada işlem tamam.
Garanti bankası kredi kartına üyelik ücreti 102,5TL yansıtmış, telefon açtım 65ini iade edelim dediler, hepsini verin devam edeyim dedim yok dediler.
Her yıl bu pazarlığı yapmaktan gına gelmişti,
Enpara kredi kartı için başvurdum, 10dk da onaylandı,
Burada önemli nokta:
gelirinizin 4 katı limit açılabiliyor. (ancak eski kredi kartınızın en az 2 yıldır açık olması lazım 4 kat limit için, yoksa 2 kat limit verilir)
Eski kartın limiti diyelim 10binTL enparadan limit alabilmeniz için atıyorum 3bin gelir beyan ederseniz 12binTL toplam kredi kartı limitiniz olur ve 2bin tl lik limitle enpara kartınız elinize ulaşır, yada geliri daha çok beyan edersiniz her ihtimale karşı.
Sonra eski kartı kapattırıp, yada limitini düşürüp onun limitini yeni kredi kartına istersiniz.
enpara kredi kartı avantajları :
yıllık 100'er tl en az 2 yıl boyunca aidat iadesi var(6 ekstre döneminde olmak üzere her ekstrede en az 10tl ve üzeri 10 adet harcama istiyor) ve 1000'er tl ye kadar 3 sefer vade farksız taksitlendirme hakkı var.
Düzeltme: 1 ay içinde 3000tl lik bir mal aldınız ve taksitlendirdiniz o zaman 3 hakkınızı, 2000tl lik üründe ise 2 hakkınızı kullanmış oluyorsunuz.
Dezavantajı:
Sanal kredi kartı henüz yok, bu çok büyük eksiklik.
Enpara.com Kredi Kartınızı kullanarak QNB Finansbank ile anlaşmalı üye iş yerlerinden anında taksitli alışveriş yapabilirsiniz, ancak CardFinansa özel artı taksit ve diğer kampanyalardan yararlanamazsınız.
en 100k için bile 14 yapmış üstü için düşün sayılır oran
yav bu bankalarda beni arayıp biri 1000 tl ve biri 3000 tl faizsiz masrafsız kredi verelim deyip duruyor? 6 taksit...bir numara yoktur umarım....var mı bu şekilde teklif alan?
Sanal kartın özelliklerini mevcut karta uygulamışlar
Yani mevcut kartınızı internetten alışverişe açıp/kapatabiliyorsunuz, süreli/süresiz işlem limiti tanımlayabiliyorsunuz
İki kartla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz
Bence bu haliyle dezavantaj değil iyi düşünülmüş güzel bir özellik
Aklima bir soru takildi.
Olagan ustu varken iflas serbest mi?
Hi10 plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[Mevduat faizini yukarı çeken kamu bankaları mı?
I]Yazida resmi verilere gore aylik bazda TL, USD ve Euro mevduat oranlari mevcut.[/I]
https://www.dunya.com/kose-yazisi/me...lari-mi/402796