Hallederiz hocam sikmayin caninizi...matematikte olimpiyatlara girmisligim var. Ha derece alamadik elendik ama olsun 😃😃😃😃😃
Printable View
Bu ons salarsa hepimiz saskina doneriz...subat ayinda da boyle olmustu...onsla parite dolari asagi cekip birakmisti...
Günlük %0.07'lik artış tam olarak %25.55 mevduat getirisine eşit Hocam bununda günlük yenilendiğini düşünürsek kabaca brüt %29 bileşik faiz getirisi oluyor :) Uzman değilim hocam hele ki matematik olimpiyatlarına hiç katılmadım excelde macrolara hiç bulaşmadım. Sizde de cevher varmış ama hep saklamışsınız sanki :)
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim Bankalarla uğraşmayı 20.50 faiz döneminde bıraktım...Vadeli oranlar 28 üzerine çıkarsa Bankaya dönüş yaparım...Veya TPP de ki oranlar banka faizinin gerisinde kalırsa vadeli yaparım....
PPF da yine Vadeliden çok iyi getirileri var....
bileşik faiz hesabı için excel ile uğraşmaya gerek yok, ister pc de ister cep telefonlarınızdaki hesap makinalarının ''bilimsel'' sekmesini tıklayın ve ''x üzeri y'' yi kullanarak yıllık bileşik faizi birkaç saniye de hesaplayın.:one:
Formül : net dönemsel faiz üssü 365/gün
100 X %25 X 32 gün /365 = 0.0219 brüt dönemsel faiz
0.0219 x %85 = 0.01861 net dönemsel faiz
365 /32 = 11.40 dönem
1.01861 üssü 11.4
Fonlarda ve mevduatta işleyiş farkı olduğundan, yani mevduatta vade sonunda ne alacağımız belliyken fonlarda böyle bir durum söz konusu olmadığından ileriye dönük hesaplama yapamayız.
Ancak geriye dönük hesaplama yapılabilir
Bununla ilgili olarak her gün tablo şeklinde fonların mevduat karşılığı oranlarını paylaşıyorum aşağıdaki başlıklarda:
PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)
Paylaşılan FON oranları ( sadece TABLOLAR )
elinde tl'si olan bugün mevduat mı yapmalı yoksa USD mi? düşünceleriniz arkadaşlar ?
banada öyle geliyor, kitlendim kaldım.. karar alamıyoruz .
Enpara uzun vadelerde ciddi düşürmüş oranları
Biz herseyin incigini cincigini hesap ederken millet yillik 23 -24 0 stopajli gomdu parayi..fazla hesap cildi bozuyor.
enpara faizleri epey aşağıya çekmiş 92 gün ve üzerini
Faiz kararı için beklentiler ve anketler aynı kalması yönünde olsa bile, şuan faiz indirimi için bankalar faizlerde ufak dokunuşlar yapıyor gibi geldi. Acele edip düşürecekler sanki.
Ayrıca mevduat faizlerinin, ppf'nin altında kalması bu zamana kadar görülmemiş bir şeydi. Daha neler göreceğiz bakalım.
İyi haftalar.
1326 kirilirsa selale baslar gibi
Demedi deme ibrahiiiiiim
Bugün TL oran alanlar paylaşabilirler mi ?
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buralarda bazen İmamoğlu parti aracı geçiyor, hoparlorden seçim şarkısını söyleyerek.
Bazen de akapenin aracı geçiyor, ilginçtir malum şahısı öven şarkılar söyleyerek, sanki aday kendisi.
Binali'den bahseden seçim aracı görmedim henüz...
Birkaç banka mb adeta faiz indirecekmiş gibi uzun vade mevduat oranlarını sabote etmeye başlamış. Oyuna gelenlere afiyet olsun.