Sayfa 895/992 İlkİlk ... 395795845885893894895896897905945 ... SonSon
Arama sonucu : 7936 madde; 7,153 - 7,160 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    İstediğim şu.

Örneğin 100 TL.miz var, brüt faiz %25.
    32 gün sonunda brüt faizden, %15 stopajı düşeceğiz, kalan net faizi ana paraya ekleyeceğiz yine %25'ten 32 gün mevduat yapacağız, 32 gün sonra elde edilen faizden %15 stopajı düşeceğiz, net faizi ana paraya ekleyeceğiz.%25'ten bir 32 gün daha bağlayacağız .
    Böyle böyle 12 kere çevireceğiz parayı.
    100 TL 12 kez çevirmeden sonra net ne kadar bileşik faiz getirecek.
    Bunu yapacak bir formül.
    evet çok güzel bir soru neden mi çünkü 100.000 tl mizi 367 gün vadeli yaparsak faiz de %25 olursa durum şu şekilde :

Brüt Getiri: 25.106,67 TL
    Stopaj (%10): 2.510,67 TL
    Net Getiri: 22.596,00 TL
    Toplam: 122.596,00 TL

%10 stopaja rağmen net: 22.596 tl getiri var . sizde bana 30 günlük yenilemeli bileşik faizi %15 stopajları da düşerek verin bakalım hangimizin karı daha yüksek görelim.

2.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Tamam hocam anladim. Peki bilmedigim icin soruyorum yuzde 0.07 yukselince yani sizin 10000 liraniz varsa birgun sonra 10007 lirami oluyor. Kesinti olmuyor degil mi?

Bir de her gunmu onbinde 7 yukselecek bu?
    hayır tabiki değişecek bana 0,07 nin yıllığı lazım.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    İstediğim şu.

Örneğin 100 TL.miz var, brüt faiz %25.
    32 gün sonunda brüt faizden, %15 stopajı düşeceğiz, kalan net faizi ana paraya ekleyeceğiz yine %25'ten 32 gün mevduat yapacağız, 32 gün sonra elde edilen faizden %15 stopajı düşeceğiz, net faizi ana paraya ekleyeceğiz.%25'ten bir 32 gün daha bağlayacağız .
    Böyle böyle 12 kere çevireceğiz parayı.
    100 TL 12 kez çevirmeden sonra net ne kadar bileşik faiz getirecek.
    Bunu yapacak bir formül.
    Yarin formulu yazarim buraya ustadim. Bunun icin excel gerekli. Makro kurmam lazim.

Not: formulde araya dolarin inis cikisinda al sat yapma olasiligini da ilave edeyil mi?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bileşik faiz hesabında brüt değil de neti mi yazarsak.0,2 fark oluyor.
    Bileşik faizden direkt stopaj düştüğünüzde 0.2 gibi bir fazlalık oluyor net getiri hesabına göre fakat bu durum faiz oranı düştükçe azalacak yükseldikçe artacak gibi gözüküyor.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

5.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Tamam hocam anladim. Peki bilmedigim icin soruyorum yuzde 0.07 yukselince yani sizin 10000 liraniz varsa birgun sonra 10007 lirami oluyor. Kesinti olmuyor degil mi?

Bir de her gunmu onbinde 7 yukselecek bu?
    mesela iş portföyün ppf sini bu sitede bir arkadaş her gün hesaplayarak yazıyordu

mesela diyordu ki ş portföy ppf bu günkü yıllık faiz oranı %24,10 a tekabül etti

ertesi gün için bu gün kü oran %21,52 ye denk geliyor gibi...

6.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Yarin formulu yazarim buraya ustadim. Bunun icin excel gerekli. Makro kurmam lazim.

Not: formulde araya dolarin inis cikisinda al sat yapma olasiligini da ilave edeyil mi?
    ������������������������������
    Tabiki dolar kuru sekmesi de olsunki gerektiğinde anında kaçalım
    Bir de webster şu anda şurda diye bir bölümde olsun, formül bizi otomatik başka bir yatırıma atsın ki batmayalım.

7. Bileşik faiz hesabı şurada var ama, stopajları dikkate almadığı için brüt faiz getirisini bulabiliyoruz, net sonuç alınamıyor.

https://faiz.hesaplama.net/

Alıntı Originally Posted by cahilordinaryus Yazıyı Oku
    mesela iş portföyün ppf sini bu sitede bir arkadaş her gün hesaplayarak yazıyordu

mesela diyordu ki ş portföy ppf bu günkü yıllık faiz oranı %24,10 a tekabül etti

ertesi gün için bu gün kü oran %21,52 ye denk geliyor gibi...
    Hocam anladim ama cok karisik formulle altindan kalkmak zod gibi bunun ama yine de calisayim. En kotu bir excel makrosu yapar upload ederim. Siz o dosyayi indirir ilgili kismi oldurursaniz sonucu direk gorursunuz formule de gerek kalmaz...ama bu is yogunluguma bagli mutlaka donerim

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Tabiki dolar kuru sekmesi de olsunki gerektiğinde anında kaçalım
    Bir de webster şu anda şurda diye bir bölümde olsun, formül bizi otomatik başka bir yatırıma atsın ki batmayalım.
    Suanda surda demek icin gunluk faiz formulu olmasi gerekmez mi? Yani daha dogru olur kanaatindeyim ama siz bilirsiniz. O is kolay benim acimdan. Yani siz bunu 12 defa gorebilirsiniz ay sonlarinda...

Formul sizi otomatik baska yatirima atmaz hocam. Formul anca uykusuz birakir benden demesi 😃😃😃😃😃😃😃

Sayfa 895/992 İlkİlk ... 395795845885893894895896897905945 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •