Dohol tam al sat kağıdı desem... Tam trade kagidiM2102J20SG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dohol tam al sat kağıdı desem... Tam trade kagidiM2102J20SG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşebilieceği en kötü 11.07 ye kadar.. Ya yukarıya ne var, sınırsız. Önemli olan nereden aldığınız değil nereden sattığınız Bu piyasada sakın Portföy ekside iken satmayın. Benim için önemli olan sermayesine göre kärı mükemmel ve büyüme odaklı bir holding.Siz bana bakmayın temettüleri ile birlikte ortalamam 0.20 ilerde amaç ortalamayı sıfıra düşürmek. Sanırım önümüzdeki temettüler ile 2 yılda ortalamam sıfırlanacak ve finansal özgürlüğüme kavuşacağm. Ondan sonra ister 1 olsun ister 100 olsun ikimde olmaz. Temettüler benim emekli maaşım olacak.
Gesendet von meinem HEY-W09 mit Tapatalk
Vatandaş iyi mal almış ki abartılı bir açılış yaptılar. Sanki zarar etmiş şirket. Yemezler sevgili spek. Zarar eden şirketler bile düşmüyorken gel sen yüksek kar açıklamana ragmen hisseyi düşür. Düşürün bekliyoruz :)
Bir şirketin hisse senedi piyasasındaki karakteri hiç mi değişmez gerçekten.
Son yıllarda enflasyon, düşük kredili faiz ve yatırımcı ilgisinin artışı ile nominal olarak ciddi artışlar gösteren hisse senedi piyasasında bu holdingin görece fiyat artışlarından dolayı acaba mı deme yanılgısına düştük ancak işte rüzgar biraz tersten esince yaptığı hareketlerin türü, bu hissenin neredeyse 10 küsür yıldır yaptıkları ile benzeşiyor. Giden endekse yeterince ayak uydurup, rüzgarı layığı ile arkana alama ama düşen endekste sanki çok çıkmışsın da, "biraz fazla geri gelsem ne olurmuş" kafası ile endeks üstü düşüşler yaşa.
Özetle çıkarken 1 git, düşerken 2 gel.
Bu hisseyi uzun vadeli tutanların dönemsel olarak çok yaşadığı bir durumdur bu ve hissenin adeta karakteri gibi olmuştur.
Bazı şirketlerin hisseleri zarar ettikleri bilançoda bile bu kadar sert tepkiler vermezken, bizimki sanki güzel sayılabilecek bir kâr açıklamamış gibi düşüyor da düşüyor. Beklentiler alınır gerçekler satılır ezberine de düşmeyin lütfen.
Bu hissenin holding sektörüne dair genel f/k ve pd/dd ortalamaları baz alındığında dahi olması normal karşılanacak yaklaşık fiyat aralıkları 18-22 arası bir seviyedir. Peki bu seviyeleri hiç gördü mü? Hayır. Bu seviyelere yakınsayacağı yerde bilakis uzaklaşmak gibi bir heves içerisinde son zamanlarda. Çoğu şirket özellikle son 2-3 yılda olması gereken değerlerinin dahi üstüne ama az ama çok çıkarken, dohol bu duruma ayak uydurmuş mudur sizce? Peki dohol'deki sanki çok çıkmışcasına oluşan bu düşme arzusu nedir?
amaç nedir, ben bunu gerçekten çözemiyorum. Yatırımcıyı bezdirip mal toplamak diyeceksiniz belki de, o nasıl bezdirme işlemiymiş ki yıllardır süründürdüler de süründürdüler izafi olarak insanları.
G501 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bankalar otomotivler cakildi..bunlar hayra alamet degil.[emoji779][emoji35]CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alacan satacan, satacan alacan. Ekonomiye can vericen
Gesendet von meinem SM-S918B mit Tapatalk
Ha benn. Yapıyorumda yavaş yavaş. Ama okkali bir temettü bekliyorum
Gesendet von meinem SM-S918B mit Tapatalk
Yazmadığım şirketler daha iyi performans gösteriyor. Sadece bişey diyip çıkacam. Geçen çeyrek yazmadığı vergi giderini bu çeyrek yediyüz küsür milyon olarak yazdı. Bu da net karı az gösteriyor. Çok şey var bakana faaliyet raporu ve sunumlarda. Neyse kaçayım ben.
95 ten bu yana piyasadayım ; abartısız bist'in en boktan en zor tahtası..belirli seviyelerden atlayanları hapsedip kusmalarını beklerler..göz altı pazarında olması gereken hisse..
Keşke gözaltı pazarında olsa, en azından 100 lira 200 lira gibi rakamları görürdük SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bist100 de bulunmaması gerekiyor bu kağıdın. Ne olduda 10 günde %10dan fazla düştün ?
Niye geri alım yapmıyor bu çakma holding ?
Ekim ayında yenilenmiş yatırımcı sunumunda motosiklet fabrikası kurduklarını, hatta ilk part üretimin gerçekleştiğini yazılmış. Tabi bunu tek cümle ile belirtmişler. Biraz araştırınca sanayi bakanlığında 30 milyon TL’nin üstünde teşvik olduklarını okudum.
Bununla ilgili en ufak bir KAP yok ancak. Yazık…
Buralardayım. Ucuz olmasına bende şaşırdım. Ama bana sunduğu imkanlar için bütün fonlara teşekkür ediyorum.
Gesendet von meinem SM-X900 mit Tapatalk
Beklenen Son iştirak bedellisi de açıklandı. Karel bedellisi 2023 te tamamlanması zor olursa fena olmaz.
2023'te ne var ne yok sattı (aytemiz-milpa) 2024 te nakit kral olacak doğan için bulunmaz yatırım senesi olabilir. Mal satmakta usta ama yatırımlarda korkak.bakalım neler alacaklar 2024'te.yerlerinde olsan gwınd i daha da büyütürüm.
https://youtu.be/_IG4niGsArM?si=zzYzNOn0T2FnSNMo
bu yönetim usd'yi zıplatmaz artık ,usd nin artışı ihtimaline oynarlarsa bu vasat kapkaççılar işimiz zor..bi an önce hızlı deger yaratacak yatırımlarda bulunması lazım bundan başka seçenek yok..zaten son yatırımcı sunumuda ondan begenilmedi,yatırımda agresif olmaları lazım bi an önce..bu ne ya sen tefecimisin factoringmi var kasaya koymuş dolarları elini oğuşturuyor ,z..kerim senin gibi holdingide vizyonunuda..
Olumlu bir satın alma gerçekleşti. Piyasa düzelirse atak yapar. Ama bugün için 11 üzerine atar gibi.
Gesendet von meinem SM-X910 mit Tapatalk
Bem acaba yazılım olabilir mi derken geri dönüşüm oldu. Daha doğru karar. Dünyanın çöpünü alıyoruz noolacadı. Süper hareket süper 🙌
Karel bedelli: Ortaklarımızın ellerindeki payların %100,00 oranında yeni pay alma hakları bulunmaktadır. Yeni pay alma hakları, İzahname'de belirtilen esaslara uygun olarak, 27/12/2023 ile 10/01/2024 tarihleri arasında, 15 gün süreyle kullandırılacaktır.
Seçime kadar döviz tatlı tatlı yukarı rolantide çıkar...
Seçim sonrası 2024 sonu takriben 48-54 olur...
Dövizi harcarken temkinli olunmalı...
Geleceğin karlı akarı sürekli ve ikamesi zor alanlar seçşlmeli bu alanlar en azından %33 döviz üretebilmeli...
Akılcı politika ve hırsızlık yapmazlarsa ki zor...
Alışmışlar ky becermeye...
Antın kuntın çakallık lar yapabilirler...
5 liralık şirketi 25 e alıp 20 TL elden bavulla alma gibi... Doğan bu ky katliyamcısı....
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Bir süredir yazsam mı diye düşünüyordum. Döviz konusunda herkesin artık pek artmaz dediği yerde buna inanmak kitlesel inançlar kategorisinde ele alınmalı. Bir sene içerisinde çevrilmesi gereken doviz gereksinimini biliyordur umarım bu iddia sahipleri ve inananları.
Bence bildiğiniz bir durum varsa bu yazdıklarınız (yanlıştır demiyorum, katıldığım yerler var) üstüne yazmalısınız. Örneğin satın alınan şirketin ederi, hasılatı, karlılığı vs. konusunda bilginiz var mı? Bunların bilinenler dahilinde konuşulmasının faydası herkese olur. Hatta yatırımcı ilişkileri tarafından başlayarak ilgili taraflara taşırız konuyu, göz önünde olunca yanlış yapılması kolay olmaz.
Taslak izahnameye ulaştım: https://www.gamarecycle.com/upload/f...AKIZAHNAME.pdf
Kendimce yaptığım değer analizi sonrası nasıl bir satın alma olmuş, karlı mı değil mi özet geçeyim ($ kurunu yaklaşık 30 TL/$ aldım):
1- Gama Recycle Sürdürülebilir Teknolojiler A.Ş. (Gama Recycle) sermayesinin % 70'ine denk gelen payların 34.7 M $'a satın ve devir alınmasına (İşlem) ilişkin olarak Kaplan Holding A.Ş. (Satıcı) ile mutabakata varmıştır.
2- TL olarak ödenecek miktar: 1.041.000.000 ve toplam şirketin fiyatı ise: 1.487.142.857. Bu da yaklaşık özsermaye (1.488.000.000) kadar kuru yuvarladığım için) normal olarak.
3- Şirketin Firma Değeri (ben buna Firma Külfeti diyorum): 4.797.000.000. Görüldüğü üzere bu fiyatın oldukça altında, benzetmek ne kadar doğru bilmiyorum ama şöyle demek sanki yanlış olmaz, borçlar hariç satın alınmış. Yukarıda da yazdığım üzere şirket özsermaye üzerinden satın alınmış, herhangi başka bir ekleme yok (şerefiye, marka değeri vb.).
4- 2022 yılı şirket performansına göre ben ederini 2.494.541.670 olarak hesapladım. 1.487.142.857'ya göre yaklaşık %60 iskonto ile alınmış ki benim hisse seçerken seçtiğim iskonto oranına oldukça yakın bir oran.
Sonuç olarak açıklanan verilerin doğru olduğunu ve 2023 yılının da benzer bir performansla geçtiğini kabul ederek gayet uygun bir satın alma olmuş diyebilirim.
RAVİ teşekkürler bu analiz için...
Kapa atılan haberi anlamadım açıkcası...
Eş zamanlı bedelli sermaye artışı olacak diye anlıyorum...
Karşı tarafın bedelli ücretini de biz ödüyoruz ve toplam 85 milyon dolara %70 doholün oluyor...
Fiyat hesaplama konusunda bilgim yok umarım bir katakulli ile çakallık yapmazlar zira geçmişinde var kötü satın almalar...
Evet KAP biraz kafa karıştırıcı. Tekrar baktım, toplam iktisap bedeli yukarıda alıntıladığım gibi 34,7 milyon, satın alma bedeli bu diye anlıyorum. Daha sonra yapılacak bedellide karşı tarafın yükümlü olacağı tutar da eklenmiş buna.
83 milyon yatırım ise planlanan yatırım bunda yapılması planlanan bedelli sermaye artışları var, açıklamadan başka bir yatırım olup olmadığını anlayamıyoruz. Yalnız sadece bedelli için sermayenin çok üzerinde bir sayı 83 milyon ve ciddi bir sayı her ne kadar tıplam dolar varlık işinde küçük bir tutar olsa da.
Burda bir ayrıntı çoğul kullanıp bedelli sermaye artışları kelimelerini kullanmış olmaları. Acaba birden fazla bedelli mi düşünülüyor ve hangi vadede. Mevzuat ne kadar izin veriyor bunlara bilmiyorum.
Böyle konuşacak biri olunca ayrıntılar daha iyi anlaşılıyor. Yorum yapmak isteyen ama çekinen varsa çekinmesin.
Ben şöyle anladım
83-37=46 $
46$ dohol ve karşı firma bedelli artışı
En son durumda %70 doholün
%30 karşı taraf
Bu iş kolu niş bir saha...
Burada düşünülmesi gereken Holding'in dürüst olup olmayacağı ve küçük yatırımcının hakkını hakkını gasp edip etmeyeceği
83-35=. 48
48 ==10x
4,8x3=14,4 %30
4,,8x7=,,,,,
Şirketle görüştüm. Dediğim gibi birden fazla bedelli olacak. Ky katılmayacağı için hızlıca tamamlanabileceğini ilettiler. Bana denilen satın alma toplam bedeli 34.7 m$ kapta açıklandığı gibi. 48 m$ civarı bu bedellilerde kullanılacak sermayenin alt detaylarını öğrenemedim. Yukarıda yazdığım üzere firma değeri ve özkaynak hesabından anlaşılacağı üzere 110 m$ borcun kısmen (benim eldeki kısıtlı bilgilerle hesapladığım kadarıyla 69 m$ borç kapanacak) kapatılmasına yarayacak bu süreç.
Burada yatırım yaptığımız şirketi veya fiyatı övmekten çok açıkça bilgi paylaşmak güzel. Ben de her işleme şüpheyle bakmaktan tarafım özellikle geçmiş tecrübeleriniz varsa. Ben şirkete ne kefilim ne de değilim. Herkes gibi anlamaya çalışıyorum ve kafama yatmayan kısımları sorgulamaya çalışıyorum. Kimseye al sat tavsiyesi olmadan bilgisi olan varsa paylaşırsa o zaman zenginleşiyor bu mecra. Kafamda hala soru işaretli yerler var, zaten yoksa asıl sorun o zaman var demektir. Karşılıklı yazışmalar güzeldi. Varsa başka bilgisi/görüşü olan okuyalım derim.
25 yıl önce ne ise şimdi o ..suç sende degil senin gibi finans orspsuna 20 yıl sonra tekrar bulaşanda ..shortçuların kerhanesi olmuş..şimdi bunlar enflasyon muhasebesinde kesin zarar gösterirler..
Geri alımlar hız kesmiyor. Beklentim güzel bir temettü ve okkalı bir bedelsiz. Geri alımların buna işaret olduğuna inanıyorum. Fiyatın buralarda sürünmesi ilginç ama olsun al sat için yada sat al için güzel imkanlar yaratıyor.
Gesendet von meinem motorola edge 30 ultra mit Tapatalk
alıyor ama son bilançolardan beri hisse performansı en rezili, utanmaz arlanmaz:bravo:: :vk::thumbdown:
son fiyat bilançodan beri değişim
DOHOL 13,63 -4%
AGHOL 264,75 13%
SAHOL 79,90 37%
KCHOL 171,10 20%
Bilanço mayısın ilk haftası gelecekmiş. Tarihi rekor bir bilanço ve kär payı bekliyorum. Bedelsiz vermez umarım yanınada.
Gesendet von meinem SM-X910 mit Tapatalk
Grafiğe bakıp yukarı kıracak diyen bir dolu insanı mort etti. Öyle uyuz bir tahta(cı).
Mazallah geri alım olmasa demekki sıfırı boylayacakmış. Çok geri alım yapan görgüm ama bunun kadar naylonunu görmedim.