Arama sonucu : 7345 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: DOHOL - Doðan Holding

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Taslak izahnameye ulaþtým: https://www.gamarecycle.com/upload/f...AKIZAHNAME.pdf

Kendimce yaptýðým deðer analizi sonrasý nasýl bir satýn alma olmuþ, karlý mý deðil mi özet geçeyim ($ kurunu yaklaþýk 30 TL/$ aldým):

1- Gama Recycle Sürdürülebilir Teknolojiler A.Þ. (Gama Recycle) sermayesinin % 70'ine denk gelen paylarýn 34.7 M $'a satýn ve devir alýnmasýna (Ýþlem) iliþkin olarak Kaplan Holding A.Þ. (Satýcý) ile mutabakata varmýþtýr.

2- TL olarak ödenecek miktar: 1.041.000.000 ve toplam þirketin fiyatý ise: 1.487.142.857. Bu da yaklaþýk özsermaye (1.488.000.000) kadar kuru yuvarladýðým için) normal olarak.

3- Þirketin Firma Deðeri (ben buna Firma Külfeti diyorum): 4.797.000.000. Görüldüðü üzere bu fiyatýn oldukça altýnda, benzetmek ne kadar doðru bilmiyorum ama þöyle demek sanki yanlýþ olmaz, borçlar hariç satýn alýnmýþ. Yukarýda da yazdýðým üzere þirket özsermaye üzerinden satýn alýnmýþ, herhangi baþka bir ekleme yok (þerefiye, marka deðeri vb.).

4- 2022 yýlý þirket performansýna göre ben ederini 2.494.541.670 olarak hesapladým. 1.487.142.857'ya göre yaklaþýk %60 iskonto ile alýnmýþ ki benim hisse seçerken seçtiðim iskonto oranýna oldukça yakýn bir oran.

Sonuç olarak açýklanan verilerin doðru olduðunu ve 2023 yýlýnýn da benzer bir performansla geçtiðini kabul ederek gayet uygun bir satýn alma olmuþ diyebilirim.

Alýntý Originally Posted by RAVÝ Yazýyý Oku
    Bence bildiðiniz bir durum varsa bu yazdýklarýnýz (yanlýþtýr demiyorum, katýldýðým yerler var) üstüne yazmalýsýnýz. Örneðin satýn alýnan þirketin ederi, hasýlatý, karlýlýðý vs. konusunda bilginiz var mý? Bunlarýn bilinenler dahilinde konuþulmasýnýn faydasý herkese olur. Hatta yatýrýmcý iliþkileri tarafýndan baþlayarak ilgili taraflara taþýrýz konuyu, göz önünde olunca yanlýþ yapýlmasý kolay olmaz.
    Son düzenleme : RAVÝ; 31-12-2023 saat: 14:20.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •