Bir borsa fonu CEO’su adil değer 5 tl demiş .
Dolarda düşüş kaçınılmaz mı
Printable View
ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR! TALİBANI ÖVMEK ANAYASAL SUÇTUR! HKP AVUKATLARI NE DEDİ?
https://www.youtube.com/watch?v=H2B0FsrQJ1s
Estağfurullah, emekli adamız, evin içinde fazla dolaşsak, hanımla diplomatik krizler çıkıyor, dışarıda dolaşsak, e korona morona...
Eski forumcuyuz, sosyal medya sarmıyor, ne facebook, ne twitter ne de diğer ıvır zıvır hesaplarım olmadı, takılıyoruz burada yumuşak yumuşak, kafa uyarsa kalıyoruz uymazsa başka kahveye.
Anlatmıştım değil mi sahil kenarındaki emekli kahvesini, Pazar sabah erken saatlerde balıkçıdan balık alacağız daha hale vermeden, sokaklar bomboş, bi baktım bir kahve tam sahilde hınca hınç dolu, bu ney lan dedim, dediler emekli kahvesi, içlerinde bürokrat, asker, hakim, profesörler, eski büyük markaların distribütörleri, kaptanlar, ne muhabbet var bunlarda biliyon mu dediler...sabah sabah kasketler kafada, bir kısmı kravatlı, taş döşüyorlar...baktım baktım, tamam dedim benim hayalim bu...
Velhasıl, aynı hayalin peşindeyiz halen, bi iki güzel kelam, bi iki espri, bi iki hatıra, arada bir de taş döşeme...:p
Borsa, dolar, faizle ilgili hangi konuların alakalı, hangi konuların alakasız olduğu aşikar, biraz da %10 sapma payı olsa..eh bu sınırlar dahilinde kalınabilir bence. Ha olsa sırf teknik dalga analizi falan o da bana uyar ama, şimdilik keçiboynuzu çiğnemeye, gündemi bu bağlamda takip etmeye devam.
Bir erken seçim sinyali, piyasalar için nice olur acaba...gibi..saygılar
Ülkeyi terk eden 300 milyar dolarlık yabancı varlığı (?) terk etmeseydi,
Bu son para bolluğunda, ülkeye daha da akın etseydi,
Toplamı 75 milyar dolara düşmüş Bist-30 hisseleri piyasa değeri 300 milyar dolardan 500 e çıkmaya çalışsaydı,
Ve halen DXY'nin dipten dönmeye çalıştığı bu günlerde evet 5 TL olabilirdi, bunu bilebilmek imkansız..
Göz kararı; (Bist 100/usdtry ters değil, kelime hatası)
https://www.tradingview.com/x/UHh2PVcI/
İngiltere, Türkiye’deki ‘Afgan mülteci’ planını açıkladı, siyasetçilerden tepki yağdı
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın 'Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için merkezler kurma planı' yaptıklarını açıklamasına muhalefetten tepki yağdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bu konuda iktidara yaptığı uyarıları hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Hepiniz yalancısınız. Kılıçdaroğlu ilk günden bu yana doğruları söylüyor. Türkiye, AKP tarafından dünyanın mülteci kampı yapılmak isteniyor†dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...yagdi-6608056/
Hangi besin ömrünüzden kaç dakika çalıyor? Kaç dakika uzatıyor?
https://tele1.com.tr/hangi-besin-omr...atiyor-455628/
Yani bilemiyoruz işte, o gelen para nereye girecek, daha da kalıcı hale gelecek mi, bu sıcak para fırsatını ülkeyi yönetenler ekonomik kalkınmada değerlendirebilecekler mi, yoksa bir gün geldiği gibi gidecek mi?
Gelişmekte olan ülkelerin sıcak parayla imtihanı, hakkında bir sürü yazı makale araştırma kitap var.
Satın alma paritesi, yani aynı malı daha da ucuza üretebilmek, bunların dışındaki ortak üretilmeyen malların ana cari açık kalemlerine petrol doğalgaz elektronik gibi, karşılık bir şey üretmek, zaten üretileni markalaştırarak üretmek, ya da bu enerji kaynaklarına kavuşmak, cari açığı yönetmek,
Ülkeye gelen sıcak parayı yönetmek, geçen şu eski Ekonomi Bakanı adını unuttum eskilerden, bu aralar bolca TV lere çıkarıyorlar 128 milyar davasına başlamıştı, güzel bir şey dedi laf arasında, bir kur görüldükten sonra çok da onun altına salmamak fırsat yaratmamak lazım dedi, yataya yayarak konsolide etmek, güzel dedi bence, çünkü kurda oynaklık çift yönlü, aşağısı da oynaklık ekonomi açısından..
Yatırıma yönlendirilmeli kısaca, o malum özelleştirilme gelirleri de büyük fırsattı. Tarım hayvancılık da bile sıkıntı büyük. Hollanda örneği var, İsrail örneği var.
Sıcak para ülkeye fayda sağlıyor, lakin yönetilemezse ekonomiyi allak bullak da ediyor, şu an ne 300 ü, 100'ü gelse, dünya lideriyiz diye dolanmaya başlarız yine..
Bu işin bir matematiği var, daha üst bantta, daha alt batta fiyatlanabilir, ama senin 1 kg Mısırı kaça ürettiğin, onun kaça ürettiği, petrolün varilinin kaç para olduğu, karşılığında ne satıp da dengeleyebildiğine, dayanır bu hesap..
Bu kişinin bahsettiği sistem sabit kur rejimidir.
Sabit kur sisteminde kur aşağı düşmezdi hiç benim hatırladığım kaadrıyla. 3 ay- 6 ay -1 sene neyse geçtikten sonra yeni kur ilan edilirdi ve hep bir öncekinin üstünde olurdu.
Doğal olarak bir sonraki kur ilan edilinceye kadar geçen süre alım fırsatı olarak görülürdü halk tarafından.
Şimdinin gençlerine travma yaşatan şu maaşı aldığı gibi Alman Mark'ına yatıran baba figürü o zamanların eseridir.
Bahsettiğiniz kişinin söylemeye çalıştığı şey, vatandaşın ucuzdan döviz almasını engelleyin demekten farklı bir şey değil.
Kur oynak olunca zaman zaman olması gerekenin altına düşüyor. Piyasayı okumayı bilip de o anda da elinde TL'si olan ucuzdan alıyor. E bunun nesi kötü olsun?
Kötü yanı şurada, ekonomik açıdan vatandaşın iyiliğine olan hemen her şey devletin aleyhine çalışıyor. :)
Tam olarak şöyleydi bahsettiği şey;
Yabancı para girişi olduğunda kur düşer, çünkü TL cinsinden yatırım yapan yabancının asıl meselesi çıkarken hangi kurdan çıkacağındadır.
Yabancı paranın gireceğini, girdiğini, insider trading yaparak birileri önden haber alır, satışa onlar da iştirak eder, amaçları satıp aşağıdan yerine koymaktır.
Hem yabancı hem de içeriden bilgi alanların satışıyla kur yıkılır, içeriden bilgi alanlar bunu fırsata çevirmiş olur.
Kur düştükçe de, özellikle kalıcı olmayan sıcak para, her an, dolara dönüp kaçma fırsatına kavuşur.
Minvalindeydi...sabit kur rejiminden bahsetmiyordu..zaten kurun ani düşüşü bir yerde dış ticaret yapanların da dengesini bozuyor, cari açığa arttırıcı yönde etki ediyor, ama asıl söylem, fırsatçılık üzerineydi..
Ons altın, enflasyona endeksli ABD hazine bonusu net getirileri muamması...
Burada hikaye şu, enflasyona endeksli hazine bonosu grafiğinin evveliyatının, sonrasına bir etkisi yok, hesap edilerek oluşuyor.
Reel getiri enflasyon yüksek olduğundan eksilerde, önümüzdeki dönemde arttırmaya çalışacaklarmış, nasılını kimse bilmiyor.
Bu denkleme, DXY nin değeri ve para arzının etkileri, yönce belli olsa da, oransal olarak muamma..
Yani DXY 2001 de 120 den 2007 de 70 lere yıkılırken, altının yukarı trendine pozitif katkı yapıyor, tersi olursa da ters etki edecek, ama ne kadar bu enflasyona endeksli tahvil getirisini etkileyecek...
Resim belli, ama hesabı ne? (Mavi altın)
https://tvc-invdn-com.investing.com/...d171ceb3db.png
https://i.hizliresim.com/l3o7vce.jpg
Hayvan muamelesi yapmışlar, ya işimiz b. ya da abartıyorlar.
Ataturk'e ne lafı etmişim?
Siz bu forumda fikrini yazan insanlara küfür edilmesini teşvik ediyorsunuz. Küfür eden kişi ise sizin raki içtiğiniz yakın arkadaşınız. Onun kendine bile saygısı yok, yapar. Sizi düşürdüğü durum ortada. Atatürkçülüğü üzerinde küfür yazan paspas ve ilaç kutulariyla mi savunacaksiniz?
Ben olsam moderatorlugu bırakırdım.
Benim bu mesajımı alıntılayinca ozur dileyeceksiniz sanmıştım ama akıl vermek için alintilamissiniz , benim sizin aklınıza ihtiyacım yok hele ki Atatürk’e baştan asagi iftira içeren sözlerle laf eden biri bana moderatörlüğü bırakmamı tavsiye etmesine hiç yok , siz birilerine tavsiye vermek yerine kendinize bir bakın ve bende bir tavsiyede bulunayım haksizsiniz ama doğru söylemiş gibi devam ediyorsunuz etmeyin …
Not : fikrini yazan birine demişsiniz siz fikir yazmadınız iftira ve deli saçması sözler yazdınız bunuda bu ülkenin kurucusu aleyhine yaptınız , sizi direk atmam lazımdı yapmadım bu yüzden ısrarla devam etmeyin
Fikir dedigi de riza nur oç'nin zirvaları ha!
Fransız devriminin Turkiye yüzünü, sembolünü riza nur oç'nin hezeyanlariyla mi savunacaksin?!
Sıkıyı gorunce kaçanlar sana benzer, kivirtma..
Rıza Nur pezo sunun zirvalarini doğrulayarak laf et, sonra burada dansozluk yap , buradaki ahali sana az bile yazmış , senin gibi basÍT adamların yüzünden ülkenin ayarı kaçtı , bi tane de fesli Maraş dondurmacisı vardı " keşke anamı Yunanlılar şey etseydi de Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı " minvalinde bi şeyler geveledi geberdi gitti .Bu lafının arkasındaki mana o seviyede .
Senin o ilacın dozunu artirman lazım reçeteni yeniden düzenliyorum , sabah akşam değil 6 saatte çift doz alacaksın .
Deyyus-u Kebir seni.
Rıza nur denen osmalı çocuğunun gerçek olmayan iddiasını gerçek kabul edip
mim kemal öke, halide edip, ali çavuş, m.esat bozkurt gibi yazar doktor tarihçileri yalancı saymanız
Atatürkün hep yanında olan cemal granda yı dikkate almamanız en hafif deyimiyle şeref siz liğe ortak olmak demektir.
Dostlar hepimiz farklı farklı görüşteniz ama Atamıza laf etmeyin...
Kalbiniz çok kırılır...
Utanmadan yaziyor, senin icki arkadaslarin, bize kufur ediyor, hic ses cikartmiyorsun.
Ulan durzu, sen Ata'miza laf edeceksin, bir de kufur yemiyeceksin, oylemi.
Ulan soysuz, ulan kansiz, ulan alcak de git adamin asabini bozma.
https://www.youtube.com/watch?v=tI9Dx4rHKpM
Baskı yiyince kaçmak sana ve "ağa"na has bir davranış nuri!
Avustralya dizisi bu. İyi izle.
Ataturk'u kucultemezsiniz. Buna izin vermeyiz.
Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızca konuşan, imalarda bulunan, eveleyip geveleyen saygı beklemesin.
Bulmuşlar saygılı ve düzgün insanları karşısında 3-5 kişi istedikleri şekilde sallayacak, hakaret edecekler.
Saygılı insanın da sabrının sonu vardır, çok kullanmazlar ama o sınırlar zorlanırsa küfür de bilirler ve hak edene de yapıştırırlar. Atatürk hakkında saygısızlık yapan, ithamlarda bulunanlar bilsin ki ben de ağız dolusundan kullanıyorum. Anladıkları dilden...
Mağdur edebiyatını hiç sevmem ..
yazdığınız mesaj aynen söyle “ 3 kaburga kemiği değil, 1 kaburga kemiği kırıktı. Oradaymis gibi yazıyorum, oradaydım say.
O kaburga kemiğinin nasıl kırıldığını yazsam var ya seyreyle gümbürtüyü.
Taksim Meydanında asarlar abi. Buna da şükür.”
Bunu yazıpta son kişide kalsam Atatürk’ü savunurum vs sözler sarf etmek bizleri aptal yerine koymaktir. Kaynağınız belli ve o kaynak berbat bir kaynak asil kaynakları zahmet edip okusaydınız doğrunun ne olduğunu görürdünüz . Her neyse hala devam edip bir de mağdur edebiyatına girmek yerine kusura bakmayın kaynak diye gördüğüm yer kaynak değilmiş hatalıymışım , HELE Kİ O KABURGA KEMİGİNİN NASIL KİRİK OLDUĞUNU SÖYLESEM lafı haddimi aşan ve saygısız bir laf oldu diye ozurdilemek yerine ortamı gerip sonra size laf söyleyenlere paranızı aldım / alırım gibi lafları etmeniz başlı basına saygısızca oluyor .. Son sözüm Atatürk ‘ü savunmaya gerek yok onun yaptıkları ortada savunmak yerine saygı ve minnet etmek gerekir ha bor gün savunma zorunluluğunda kalırsak da sizin gibi o kaburga kemiğide nasıl kırıldı söylesem diyenlere bırakmayız .
Konuyu kapatalım cezanızı cekin ve bana sorarsanız insanlardan yazdığınızın çok yanlış olduğunu belirterek özür dileyin .
Abi,Noooluyor bu Dolar topiğinde beyaaa.??
O Ayvagöbeknuri,Orayı Burayı Karıştırmak için mi Kendi çöplüğünü niye kapattı.??
Yahu,Bırakın ATATÜRK'le uğraşmayı.
ADAM,Rahat uyusun..
Siz de,Akşam yatmadan önce, ATATÜRK ve Onunla birlikte TÜRKİYE CUMHURİYETİ.'ni kuranlar için bol bol Dua edin ki ,Siz de Rahat uyuyun..
atatürk yüksek kurumu diye bir kuruluş var, sitesinin kütüphane bölümüne girin
fesli kadirin kitaplarını kataloğa dahil etmişler, bu kadar hainlik ve sherefsizlik olur..!!
http://katalog.ayk.gov.tr/catalog/se...ted_libraries=
merhabalar izinden döndüm ortalık gene karışmış topic te,
sormak istediğim bir soru var bir yerlerde okumuştum forumda ama hatırımda değil
külçe gümüşü en uygun satan kim vardı? birileri bahsediyordu ama unuttum bilen var mı?
Zamanında burada bir çok arkadaş bu tip zibidileri tespit ederek, niyetlerinin bozuk olduğunu anlamış ve ikazlarını yapmıştı. Ama bir grup gizli Cumhuriyet düşmanlarınca ! Hoşgörü denen sihirli kelimeyi ileri sürerek , fikir hürriyeti demişlerdi. Adamlar kendilerinin köpeğinin bile eleştirilmesine tahammül edemezlerken , bu tip yerlerde tahammülü bırakın bir de teşekkür alıyorlar.
Sözün özü, böyle ne idüğü belirsiz tipler nerede görülürse itlaf edilmeli ki, çevre temiz kalsın. İnsanlar huzur bulsun. ATATÜRK ve bu memlekete gerçek anlamda hizmet edenler hiç bir beklentiye girmeden hayatlarını ortaya koydular. Bizim gibi hazırcılar ancak minnet ve saygı duyabilir.
Ons altın itkiselleşiyor, ytd
https://www.tradingview.com/x/w8yKSKz8/