döviz kkm den 5 milyar dolar çözüldü diye haber geçiyorlar. anlamak güç.
döviz kkm den 5 milyar dolar çözüldü diye haber geçiyorlar. anlamak güç.
Benim ve babamın kkmsi vardı bugün burgan teklif bile sunmadi 38-39 a tav olmazdım zaten.
Akbank 1m üstü düz mevduat 32 gün %30
KKM den dönüş 32 gün %40
KKM den dönüş 90 gün %45
oranlar bugün alındı
29 ağustos'ta nkolay özel bankacılık 200bintl 40 gün 36%
29 ağustos'ta nkolay günlük bono 200bintl 33%
Düz mevduat ile kkm dönüşlerinde verilen oranlar arasında 15 puan fark var.Hadi kkm %25 e göre 45 oran şuan cazip peki vade dönüşünde ne olacak aynı yüksek oranı vermeyecekler tekrar kkm de açamıyorsun bu sefer düz mevduat muamelesi yapıp leş teklifler sunacaklar şuan verdikleri %30 gibi.
Bu iş iyice boka sarmaya başladı. Herkes bir hareket bir yenilik olacağını sandı en başta ama bir şey olduğu yok.
KKM si dolan adama 1 kereliğine mahsus sus payı olarak klasik mevduattan 5-10 puan daha fazla ver olayı sessizce kapatalım salağa yatalıma döndü bu iş.
Bir an önce gelsin vade günü bankanın kapısını tekmeyle vurup açıp yenileyin KKM tekrar diyeceğim böyle giderse :oleyo:
Halkbank 5.2m 35 gün %39 düz TL mevduat bağlandı
Mudinin kkm hesabı dolduğu gün yüksek cezbedici oran vereceksin ki adam yine gidip kkm yapmasın. Başka bankalarda işin içine dahil edilirse o zaman rekabet olur bankalar arası ve düz klasik faizler artar.
Şöyle olmalı
KKM hesabının dolduğu gün parayı bize taşırsan şu kadar hoşgeldin TL ayrıcalıklı faizi gibi gibi.
O zaman adam tek kişinin tek bankanın ağzının içinden çıkacak orana kaldıysa KKM dönüş gününde ne anlayacağız kkm den vazgeçme işini.
Maksat kkm yi azaltmak ise herkes işin içine girecek. Yoksa 10 yılda anca % 10 çözülür kkm hesapları
KKM yapmamıştım üstat, Mart ayında KKM oranı çöp olduğu için uzun vade girmiştim ve döviz atağını kaçırdım. Sağlık olsun dedim konuyu kapattım. Bu seferkinde de 1 ay bir piyasayı gözlemleyeyim o esnada da alabileceğim en yüksek oranlardan birine park edeyim istedim.
KKM olayını enparadan takip etmeye çalışıyorum...Bu gün KKM denediğimde adam MB kur açıklamadığı için işleminize devam edemiyorum dedi.:oleyo:
35 gün için 180k civarı
Bu oranlardan KKM zor bozulur...
SM-A346E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Memursen e göre 20350 TL olan en düşük memur maaşı 30 bin tL olacakmış.
İyi de zam yüzde 25 yapılacaksa nasıl 30 bin oluyor?
Aradaki 5 bin seyyanen mi yine...
Mevduat oranları sizi kandırmasın.
Herşey dolara bağlı dönüp dolaşıp.
Bir süre baskılarlar sonra yüzde 30 35 atak gelir.
Ne kadar baskılarlarsa atak o kadat kuvvetli olur.
Bütün kazandığınızı verir üzerine de bi o kadar dolar zararı yazarsınız.
Dolar gider.Borsa peşine takılır
Mevduatçı olarak el ele baş başa kalırsınız.
Gelmeyin bu oyunlara.
3 ay evvel yüzde 40 mevduat faizlerinden bağlayan arkadaşlar bugün yüzde 18-20 dolar bazlı içeride.
Seçimde büyükşehirleri alabilmek için doları düşük tutma operasyonu olabilir. Kademeli olarak faizleri daha da arttıracaklar. %50-55 faizler görebiliriz. Büyükşehir insanı suni olarak düzelmiş gibi görünen piyasa ortamında, seçim zamanı gelebilecek maaşlara ekstra zamlarla pembe tablolar kafasında oy kullanmaya gidebilir. Doların seçime kadar nasıl yatay gittiğini anımsayalım. Faizler de salınırsa kısa vadede kkm ne getirir ne götürür iyi hesap etmek lazım. Şu an bu faize ne kadar gelen kkm ci var ona bakıyorlar. Yetmediğini görünce zamanla yükselteceklerdir. Bekleyip görelim.
bugun denizbank x subesinde en yuksek miktar 9 milyon tl %34 ile baglamislar
gecen hafta ayni subede saglam kkm donusu olmus cogunluk vadeli yada tekrar kkm e donmemis bunlar dolara donup + bankadan cekmisler
en yuksek miktar 18 milyon$
Ben onu zamanlama olarak değil güç olarak dedim
Misal 29 mayıs günü 20 tl li geçen dolar 26 haziran da 26 demiş..
Mayıs aylık bile mevduat bağlamış olsan 40 falan faiz ile bye bye yani.
Mevduat öyle bişidir ki misal bugün bağladın 20 gün sonra dolar 30 tl..Bozup alim desen 31 32 den satacak sana banka.
20 günlük karın gidecek..Ha düştü ha düşecek dolar dur bozmim dur düşer derken arkasından mendil sallanıyor..
Bu operasyon ne zaman yapılacak..
Yerel seçimleri genel seçim ile karıştırmayın
Zaten 3 büyük il şu an AKP de değil.
AKP gayet de güzel istediği gibi her yerde at koşturmaya devam ediyor..
İstanbulu çok istiyorlar evet ama bir genel seçim değil sonuçda..
Doları 30 33 35 e çekmek AKP ye oy kaybettirir miiiii
Bence kaybettirmezz..
Tam tersi kazandırabilir bile..
Birde çıkıp bu okumuş tayfa faiz artırdı bakın ben demiştim bana verim yetkiyi falan başlarsaaaaa..:oleyo:
ilginc seyler oluyor piyasada
gecen hafta bankacilar Gm ile toplanti sonrasi beklentilerinin onumuzdeki hafta mevduat faizlerinin 35 40 bandina oturacagi idi [ faiz artisini bu kadar beklemiyorlardi ]
faiz artisi sonrasi kisisel dusunceleri 35 40 degil 45 50 gibi idi ama bankalarda aksiyon yok
diger ilginc nokta ise bu banka doviz ve metaller de bu makasi neden bu kadar daraltti
Şimdi efendim başımızadaki en büyük bela KKM imiş.
Memed abi sağa sola bundan şikayet ediyor muş.?
Soruyorum.
Doların ederinde olduğunu yada pahalı olduğunu düşünen birisi böyle bişi dermi.
Buna rağmen böyle bişi diyorsa NE DEMEK İSTİYORDUR?
Ben size söylim.
Biz doları yürütmek istiyoruz biraz daha ama kendi sağ ayağımızı sol ayağımıza bağlamışız.
Yani siz bi zahmet şu mevduat faizlerine geçin..
Haaa ?
Ben de doları zıplatim de size de fark mark ödemim.
Yani bi zahmet şöyle geç arkaya da ben seni......demekle eş değer bu söylem.
Doların değeri ile bir derdi olmayan o konuda kendine güvenen adam koyar leş kkm faizini..
Git bağla anacığım alırsın leş faizi , dolar zaten kontrolüm altında o konuda kendime güvenim tam...
sana fark mark yatmaz DER..
Sen doları buradan çakarsın 21 tl ye 1 sene 21 25 arasında tutarsın ZATEN İNSANLAR KKM yi kendileri terk ederler..
AMMMAAAAAAAAAAAAAAA.....Belli ki bunların acelesi var..
Hadi hadi bir an evvel çıkın da sizi bi güzel soyalım derdinde de olmazlar..
Unutmayın para bi yere gitmiyor sistem kapalı bir sistem..
Senin 100.000 doları vade sonunda 85.000 dolar düşüyorsa inanın o 15.000 dolar bir yerlere DOLAYLI olarak akmış demektir.
Ha çıkıp 100.000 doları olandan adam başı 15.000 dolar kesecez demişsin ha böyle bi uygulama üzerinden cukkalamışsın..
Gözünüzü dört açın diye yazdım bu yazıyı.
Yaklaşık 1 haftadır arkadaşla kafa patlatıyoruz ara ara..
Bunlar nasıl bi tokada hazırlanıyor diye..
Arkadaşın planı herkesi borsaya çekip boca etmek bu arada da doları yürütmek (çifte çöküş)
Ben bu plana pek katılamıyorum çünkü hem kapalı krediler yüzünden şirketler için iyi bi sağmal inek oldu hem yeni halka arzlar..
Patronlar bu işten çok memnun..(en basitinden ota boka vergi diyen hükümet borsa gelirlerine yüzde 35 den başlayan kademeli vergi bi desin bakın ne oluyor...neden demiyorlar )
O yüzden yine mevduatcı nın parasına göz dikilmiş gibi gözüküyor BENCE...
Mevduatcı adam DOLAR cı adam kadar bile sevilmez bu ülkede..
Bütün siyasiler bi kenarda parası olana düşmandırlar..
Yatan para istemezler..
Dolarcıyı da sevmezler ama ülke 70 lerin ülkesi değil.
Öpemiyorlar pek
Herkes de dolar var şirketlerin doları var falan filan.
Yurtdışı doları olan ciddi iş adamlarımız var..
Onlarda otomatik olarak su ile birlikte yükseliyor BOĞULMUYORLAR.
Eskiden hükümet bi devalüasyon yapar HERKESİ boğardı.
Şimdi bu oligarklar boğulmuyor aksine FIŞKIRTIYOR..
Bir büyük tokat (çifte tokat bile olabilir) yola koyuldu diye düşünüyorum..
Ne zaman ufukda gözükür ne zaman karaya vurur bilemem..
"""""eylül-aralık 2021 döneminde hem tl ciyi hemde koşan dolara atlayanı sağlı sollu 2 tokatla nakavt ettiklerini akıldan çıkarmamak lazım
Dolar 18 lere gelirken özellikle 15 18 bandından çok sayıda KY mevduat bozup dolar aldı.Bunların 2 senelik TL bazlı gelirleri mevduat faizinin bile nerede ise gerisinde kaldı.""""
neredeyse 1sene 18-19 bandında tuttular.. hatta kkm faizleri de 12 ye kadar geldi..
kkm az biraz çözülünce aman döviz almasınlar diye kkm faizlerini serbest bıraktılar..
şimdi de kkm den mevduata geçirmeye uğraşıyorlar..
dediğin gibi deval yapmak istiyorlar..
dövizi baskıla baskıla tl enflasyonunu bırak..
ülke maldivlerden pahalı olacak yakında..
Ziraatte bu gün vadeli Altın Dkkm vardı. Ne şubeden nede mobilden tekrar bağlatamadım. Dönüş sonucu yine altın aldığımdan dkkm yapılmasına artık sistem izin vermiyormuş.
Enparada KKM yapamış.
Sanırım sadece TL KKM yapılabiliyor bir çok bankada. Amaçları TL mevduatın dolar almasını engellemek, doları olanıda cezalandırmak sanırım.
Hele bi mevduata geçsin kkmciler...Dolar üzerinden ayağımı bi kaldırayım...zaten imfde geliyor...para mara istemiyoz ha...yabancılar hangi kurdan girmek istiyolar onu söylesin yeter...önce dolar zıplar...yabancı girince yataya alırız doları...kkmden mevduata geçene geçmiş olsun..
Vade sonunda hesap kapatılsın demiştim. Hesaba tl olarak yattı bende doğal olarak altına dönmesini istedim.
Bana göre buraya kadar bir sıkıntı yok. Ancak yeniden bağlamak istediğimde PY'de yapamadı akşam üzeri artık sistemin engellediğini söyledi. Dolar olsa çekip başka bankada bağlardım.
https://www.bloomberg.com/news/artic...urbs#xj4y7vzkg
Türk Mevduat Sahipleri KKM Programından Çıkıyor
Some depositors are shifting savings into dollar accounts