Faiz sayfası ne hallere düşmüş...
Ayın 22 sinden sonra 23 ve 24 ağustosta tek yazı. 25 yok. 26 da yok...
Herkes mi en az 3 aylıkta...
Faiz sayfası ne hallere düşmüş...
Ayın 22 sinden sonra 23 ve 24 ağustosta tek yazı. 25 yok. 26 da yok...
Herkes mi en az 3 aylıkta...
mezarlık....olmış burası...artık bakmayım bari....
Arkadaşlar ilk defa DDKM yapmıştım. Önümüzdeki hafta vade doluyor. Bir iş için bankaya ( iş bankası) gittiğimde MT' sine DDKM konusunu sordum. MT'si bana getirinin ana paraya eklenerek devam edebileceğimi söyledi. Zaten bütün müşterilerimiz böyle yapıyor dedi. Burada bir arkadaş da benim dediğim gibi yaptığını söyleyince herkes karşı çıkmıştı. Ama bana da aynısı söylendi. Göreceğiz. Yalnız vade yenilemede kafa karıştırıcı şeyler söyledi ki;
İşi yokuşa sürer tavırlar sergiledi. Yatırılan paranın %25' TL ye çevrilecek falan dedi. Ben de böyle bir şey yok. Dayanağınız nedir gösterin deyince çark etti. Şimdi vadesini yenileyen arkadaşlara sormak istediğim hususlar. Madde madde cevaplarsanız iyi olur.
1- Vade sonunun hesaplanması aşağıdaki örnek gibi olması gerekir
Hesap açılış kuru: 1 USD = 10 TL
Hesap açılış tutarı: 100.000 TL
Vade: 92 Gün
Örnek Faiz oranı: %15
Müşterinin alacağı net faiz: 3.781 TL
Vade sonunda döviz kuru: 1 USD = 10,3 TL
Kur artışından kaynaklı elde edeceği getiri: 3.000 TL (%3 kur artışı x 100.000 TL = 3.000 TL)
Mevduat faiz getirisi, kur artışından yüksek olduğu için müşteri mevduat faizini elde edecektir.
Müşteri 3.781 TL gelir elde edecektir.
Vade sonunda müşterinin 103.781 TL bakiyesi olacaktır.
2) Eğer getiri ana paraya eklenirse saaat başı kur değeri ne kadar ise; " 103.781/ Kur değeri = Dolar miktarı " ile yeni hesap açılmalıdır.
3) Hesap yenilenmesi durumunda öğleden önce saat başı kur olarak öğleden önce saat 10.00 , saat 11,00 ikisi de geçerli midir.
Yukarıda verdiğim bilgilerden eksik olan bir durum var mıdır? DDKM yenileyen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
1) Hesap doğru.
2) Faiz tutarı ana paraya eklenecek. Aynı yani mevcut olan hesap üzerine. Yeni hesap açılmayacak. Hesabın faizli bakiyesi vade günündeki saat 11.00 dönüşüm kuruna göre endekslenecek.
3) Hesap Yenilemelerde saat 11.00 kuru geçerlidir. Saat 10.00 kuru dikkate alınmaz.
benden başka chrome den sayfa ilerlemeyen varmı....firefox açıyor ilerliyor...çözümü bilen varmı
Where the women at? :oleyo:
Ünvanı ekonomist, stratejist olan kocaman insanlar ; mevduat faizlerinin reel getirisinin yüksekliğinden bahsediyorlar. Bunların işlem yaptığı ülke veya kurumlar nerede bilmiyorum. Bu ülkede bankalar harami gibi. Bırakın reel faizi, vadesizde duran dolardan bile işletme masrafı adıyla para tırtıklamış. Vatandaşı el değirmeninde öğütmek zahmetli geliyor olmalı ki artık, direkt sanayi tipi değirmenle çalışıyorlar. Elinde parası olanı bin pişman ederek lanet olsun noktasına çekiyorlar. Sonra da enflasyon düşmüyor diyorlar. Tasarrufu teşvik yerine tüketimi teşvik eden sistemde enflasyon düşmez. İnsanlarda delice bir yaşam başladı, yan masada çalışan mesai arkadaşını , amcasını, dayısını dolandıracak kadar aşağılaşanlar çoğaldı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası
Makroihtiyati Çerçeveye İlişkin Basın Duyurusu
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...2fbb3b-p6vGRaL
MERKEZDEN YENİ HAMLE! AKIL ALMAZ OYUN.. DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?
https://www.youtube.com/watch?v=jq4CrGtxZ60
Stopajı çok erken artırdılar onu 5 puan indirse olmamı
aslında link minkte yok ta neyse
yetmez elli
linkinden belli
İto ağustos 1,73
Yıllık 61,57
gece MB ;31 Ağustosdaki mevduatları da dahil ederek
DDKKM'yi uzattı.
rasyonel olucaz,sadeleşicez derken
sarmal genişlyor.
dikiş tutmuyor galiba
sistem göçmüş ve sistemin gittiği yeri hep birlikte göreceğiz;
(1) burjuva istediğini her koşulda alıyor,
(2) faburjuva için güven sıfır bile değil eksi,
(3) self/vatandaş/yurttaş/halk dımdızlak ortada kaldı..
izlemek isteyene..
https://www.youtube.com/watch?v=Inq4wxX2tC8
10k dolar akbank 3 ay ddkkm yapıldı prim mirim yok
Şu anda aylik en iyi mevduat faizi kaç?pazarlili TL de.
Böyle bi mail geldi tam olarak nedir düştü mü yani eski oran neydi bilmiyorum
9 Eylül 2024 tarihi itibarıyla eksi bakiye (temerrüt) faiz oranı Takasbank O/N*2,99 olarak uygulanacaktır.
DDKM uzatıldı da ne zamana kadar belli mi?
Bugün TEB hesaplarımı kontrol ederken vadesiz döviz hesabımda 4 aydır boşta duran doların küsürlü olduğunu fark ettim. İncelediğimde 0,02 dolar bozularak vadesiz tl. hesabına atıldığını oradan da MKK ücreti diye ödeme yapıldığını tespit ettim. Şubeye bizzat giderek ; TEB portföyün 24 saat alınıp satılabilen para piyasası fonu ( TKM ) dururken neden dolar tırtıkladınız diye sordum. Şube , müşteri hizmetlerine , müşteri hizmetleri şubeye derken üstlenen olmadı.
Doları elden çekmek isteyince küsürlü ödeyemeceklerini ifade ettiler. Mobil uygulamadan hemen 1 dolar satın alarak şimdi ödeyin deyince elden çekme ücreti istediler. Yani altta kalanın canı çıksın uygulamasına geçtiler. Şubenin içinde ses geçirmez kulubeye girerek müşteri temsilcisine bağlanarak ( 15 dk. bekleyerek görüntülü görüşmeyle ) doları çektim. Garanti bankasının bankamatiğinden dolarları yatırmak isteyince 2 tane 100 lük banknotu kabul ettiremedim. Şubeye bunları değiştirin deyince buz gibi oldular. Biz vermedikki demeye başladılar.
Yani piyasa da artık kime güveneceğiz ?
%35 + %3 prim ile baglamistim [senelik]
1 ay once bu primleri dusurduler sanirim suan 3 ay bagladigin zaman senelik %1 prim veriyorlar
32.17 baglanis kuru
bugunku kur 33.97
dolar yaklasik %5.5 artmis
faiz getirisi %9
%3.5 +%0.75[prim]=%4.25 getirisi oldu dolar bazinda 3 aylik
TEB marifetli %53 yapmış, açıkta kalacak para mevzuları filan benim kafama yatmıyor böyle işler, kullanan var mı?