Bozkurt 30 yerine 32 gün dendiği için boştaki parayı bağlamıyor ..neden?
Çünkü o 2 gün yımırtalı pide ihtimalı var ..
Hal böyle yani ..Peki bu arkadaş yımırtasını pidesini elletirmi bölüşürmü ?
o sevdadan vazgeç sen en iyisi
:)
Printable View
Kboru taban olmuş.
Kucağa bırakma operasyonu tamamlanmış diyebilir miyiz?
17 ye kadar yataya saracak heralde
5 yılda 256 kat gitmiş hisse var hatta 592 kat gitmiş hisse var.
Birisi sen şuradan 1000 liralık al demişti. Her halde 1200 lira olunca satardım.
İran medyası ABD'nin vuracağı yerleri yazdı: Parmaklarımız tetikte
Bugün Ocak vadeli VIOP kontratlarının son işlem günüdür.
Vadeli işlem Sözleşmeleri
• BİST 30 Endeks Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen endeks değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeks kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değerin en yakın fiyat adımına yuvarlanması ile elde edilen değerdir.
• Dolar/TL Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB son işlem günü saat 15.30 itibari ile açıklayacağı USD ALIŞ VE SATIŞ kurları ortalaması.
• Euro/TL Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB son işlem günü saat 15.30 itibari ile açıklayacağı EURO ALIŞ VE SATIŞ kurları ortalaması.
• Euro/Dolar Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB’nin son işlem gününde açıkladığı gösterge niteliğindeki Euro/Amerikan Doları çapraz kurudur.
• İngiliz Sterlini/Dolar Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB’nin son işlem gününde açıkladığı gösterge niteliğindeki İngiliz Sterlini/Amerikan Doları çapraz kurudur.
• Pay Vadeli İşlem sözleşmelerinde; uzlaşma şekli fiziki teslimattır, otomatik kapatma söz konusu değildir. Vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olarak kabul edilen her payın son işlem gününde spot piyasadaki seansta oluşan kapanış fiyatıdır. Takas süresi T+2 olarak uygulanır.
• Altın Vadeli İşlem sözleşmelerinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, son işlem günündeki Londra’da öğleden sonra altın fiyat sabitleme seansında oluşan altın Dolar/Ons fiyatının Merkez Bankasının saat 15:30’da açıklayacağı gösterge niteliğindeki ABD doları alış ve satış kurları ortalaması kullanılarak TL/gr’a çevrilmesi ile bulunan değerdir. Londra’da öğleden sonra altın fiyat sabitleme seansı yapılmazsa, sabah seansında oluşan altın Dolar/Ons fiyatı vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır.
• Dolar/Ons Vadeli İşlem sözleşmelerinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, son işlem gününde Londra’da öğleden sonra oluşan altın Dolar/Ons fiyatıdır. Londra’da öğleden sonra altın fiyat sabitleme seansı yapılmazsa, sabah seansında oluşan altın Dolar/Ons fiyatı vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır.
• Dolar/Ons Gümüş Vadeli İşlem sözleşmelerinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, son işlem gününde Londra’da oluşan gümüş Dolar/ons fiyatıdır (ICE Benchmark Administration tarafından açıklanan LBMA Silver Price).
• VİOP-Baz Yük Elektrik sözleşmesinde, uzlaşma şekli nakdidir, vade ayının her bir saati için Piyasa İşleticisi tarafından açıklanan Kısıtsız Piyasa Takas Fiyatlarından (KPTF) hesaplanan basit aritmetik ortalama son uzlaşma fiyatı olur. Bu yöntemle belirlenen vade sonu uzlaşma fiyatı en yakın fiyat adımına yuvarlanır.
Opsiyon sözleşmeleri
• Pay opsiyon sözleşmelerinde; uzlaşma şekli fiziki teslimattır, otomatik kapatma söz konusu değildir.
• BIST 30 Endeks opsiyon/Mini BİST 30 Endeks opsiyonu sözleşmelerinde; uzlaşma şekli nakdidir.
• Alım opsiyonlarında; dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeksinin kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değer (BİST30 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri için ilgili vade ayı için hesaplanan vade sonu uzlaşma fiyatı) ile opsiyon kullanım fiyatı arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.
• Satım opsiyonlarında; opsiyon kullanım fiyatı ile dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeksinin kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değer (BİST30 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri için ilgili vade ayı için hesaplanan vade sonu uzlaşma fiyatı) arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.
• Dolar/TL opsiyon sözleşmelerinde; uzlaşma şekli nakdidir.
• Alım opsiyonlarında; vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olan ABD Doları için son işlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibarıyla açıklayacağı gösterge niteliğindeki alış ve satış kurunun ortalamasının 1.000 ile çarpılması suretiyle bulunan değer ile opsiyon kullanım fiyatı arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.
• Satım opsiyonlarında; vade sonu uzlaşma fiyatı, opsiyon kullanım fiyatı ile dayanak varlık olan ABD Doları için son işlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibariyle açıklayacağı gösterge niteliğindeki alış ve satış kurunun ortalamasının 1.000 ile çarpılması suretiyle bulunan değer arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur. Döviz opsiyon sözleşmelerinde ise karda olan opsiyonlar otomatik kullanıma konu olacaktır.
• *** Fiziki teslimatlı pay vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinde, Takas süresi T+2 olarak uygulanır.
Nakliyeci arkadaşı aradım. Daha önce mazota zam gelince seviniyordu. Nakliye fiyatları mazota zam geldikçe artıyor diye şimdi mazota zam gelince nakliye fiyatları artmıyor kimse nakliyeye zam vermiyor iş güç azaldı dedi.
25 kademe derinliği ne yapacan... bilgisayar ekranında bile göremen
tabi uçtu kaçtı kaatlaara oynayacağın üçün, 25 lazım :oleyo: birisi 1000 lot verecek, huoop tahta 30 kademe aşağıyı görecek :drunk:
bozkurt dayu gibi... hepiniz gumarcısınız... doğru dürüst oynayalım şu oyunu yok
hep üç kaaat, hep üç kaat
birde tahtacılara sikipilatör dersiniz... kendiniz pek iyisiniz sanki :party:
Hisse almak amacı ile long olanlar seans sonu baskılar, para kazanmak için short olanlar son dakikalarda baskı kurar diye tahmin ediyorum, sonuçta seans sonu düşüş ihtimali daha fazla gibi.
Bu şekilde olur ise endeks yarın yukarı yapması gerekir.
Ekran başında uyumazsam akşam pazarını bekleyeceğim.
Sıkıcı berbat bir gün ..
vallaha maşşaallah dediği 3 gün yaşamaz... sonun kötü olur
adam pambik işçisi... :drunk:
https://www.youtube.com/watch?v=OlrDW1z6GoY
bir deeel... 3 deeeel... 5 deeel... tam 6 dene garı almış... halen ta gonuşuyür :party:
Ayasofya bana özür borçlusun ..ben onun söylediğini hatırlattım arada beni de kaynattın :) ))
Seans sonuna kadar İsmet abi formasyonu.
İran'ın Irak'taki vekil gücü Ketaib Hizbullah, ABD üslerini hedef alan saldırılarını askıya aldığını açıkladı.
Ayıkla pirincin taşını abey X bitti 5 dk ta LD ile 1 ve 2 mi yaptı acep
https://i.hizliresim.com/2sldm4f.jpg
Borsa bana göre şöyle olabilir. Bunlar seçime kadar Benjamini burada tutmak istiyor. Borsada trend yukarı olmalı ki kkm ve birikimler borsaya faize gitmeli. Seçimden sonra hatta seçim gecesinde kkm iptal Benjamin özgür olur. Ben böyle düşünüyorum
En pis piyasa tipi, yükselmiyor acaba düşecek mi, düşmüyor acaba yükselecek mi?
Ayıkla pirincin taşını, sıkıştırma (sandviç) teoremi devreye girer.
Yukarıda 9444 kısa yazılı bekler. Bugün orayı ve üstünü yoklamak isteyebilir.
Short devam.
son dakika...
Suriye'nin kuzeyinde taciz ateşi açan 13 terörist etkisiz hale getirildi
operasyon devam ediyor.......
Son 5 yılda (belki daha kısa sürede)
TETMT 1325 kat artmış PD 8,2 milyar TL
POLTK 590 kat artmış PD 76 milyar TL
AYCES 590 kat artmış PD 26 milyar TL
SAYAS 296 kat artmış PD 7,4 milyar TL
YAPRK 256 kat artmış PD 3,7 milyar TL
UZERB 198 kat artmış PD 1,5 milyar TL
Son 5 yılda bazıları geri kalmış ama belki daha önceden şişmişti.
ADESE 0,62 kat artabilmiş PD 2,3 milyar TL
HALKB 0,67 kat artabilmiş PD 97 milyar TL
TKFEN 0,73 kat artabilmiş PD 11,1 milyar TL
IHLGM 0,77 kat artabilmiş PD 1,4 milyar TL
ISFIN 1,34 kat artabilmiş PD 8,7 milyar TL
VAKBN 1,96 kat artabilmiş PD 142 milyar TL
Yanlış hisse alınca 15-20 yıl filan beklemek gerekebiliyor tekrar ona sıra gelmesi için zaman gerekiyor.
SPOT da bugün de Y/F ve BofA satışta, dün ki kapanışa doğru aldıklarını yedirmeye devam ediyorlar, kapanışa doğru ve eşleştirmede malı yerine koyacaklardır!
https://i.hizliresim.com/1xxnl8d.PNG
939650--700... işaretleyebilirim, haberiniz olsun..
ayular cetunlarınız hazır olsun :plc:
BofA aldığı sattığı, THYAO nı bir gün alıp diğer gün satıyor, trade ederek kar üretmeye çalışıyor!
https://i.hizliresim.com/gpc9ue6.PNG