enflasyon artacak diye düşünüyorum fakat faizler üzerine baskı yaptıklarında şu anki gibi yüksek olacağını düşünmüyorum.
Printable View
Merhaba soruma yanit alamadim. Vakifbank ozelde swap hala var mi ve oran nedir?
Psikoloji tarafı doğru , fakat bilançolar iyice bozulacak....Özellikle banka bilançoları ve borçlu şirketlerin ki ....Geriye sadece az borçlu veya borçsuz şirketler kalıyor ki onlarda endexi sürüklemesi çok zor...Neyse benim borsa tarafına bakışım da bu şekilde ....
Çok fazla BÜYÜK kredi yapılandırması (ÜLKER, DOĞUŞ, BEREKET, ACUN TV8 vb) ve OGER deki gibi BÜYÜK batık var. O yüzden mevcut fiyatlar aslında bankaların gerçek ederleri olabilir. Bankaların ucuz olduğunu düşünmüyorum.
Mesela AKBANK 1.5 Milyar$ krediyi zarar yazacak ilk bilançosunda. Belki yarısını kurtarır TTKOM u satarsa ileride.
Mesela GARANTİ 1 Milyar$ krediyi zarar yazacak ilk bilançosunda. Belki yarısını kurtarır TTKOM u satarsa ileride.
Mesela İŞ BANKASI 500 Milyon$ krediyi zarar yazacak ilk bilançosunda. Belki yarısını kurtarır TTKOM u satarsa ileride.
TTKOM un değeri 3.7 milyar$ bugünkü artışa rağmen. Telekom'un %55 hissesini 3 banka aldı. Alınan hissenin karşılığı 1.9 milyar $. Verilen toplam kredi 4.75 milyar $. Yani 2.85 milyar $ buhar oldu uçtu.
seçim öncesi zaten fiyatlar kelepir di ve bankalar şu anda hala çok düşük
mesela Halkbank 7.60 ta ve kelepir in kelepir i .Şekerbank 1.30 da ve isctr
buradan en az %30 luk bir çıkış bekliyorum
Halkbank ta 9 bandına bir kaç gün içinde gelecek diye tahmin ediyorum. .yani bu daha başlangıç 1.2 gibi sürede borsada güzel para kazanilabilir
sepet yaptım %65 nakit (mevduat) ,%35 borsa
hem mevduat %20 hem borsada %25-%35 arası yaparsam yıllık ortalaması %30-%35 lere denk gelecek en azından paranın değerini bir miktar risk alarak artırmış oluyorum ...ytd
Bu aralar pek bi hareket olmaz derken biraz kendi beklentim ile, çoğunlukla da yabancı kaynaklar vasıtası ile yorum yapmıştım.. EM lere para gelicek bir süre derken yine yabancı kaynak, FED Eylül de faiz artırmaz derken yine yabancı kaynak.. Zaten bu ikisi birbiri ile bağlantılı.. Fed in faiz artırmaya devam etmeden önce şimdiye kadar yaptıklarını bekle ve gör mantığı ile gözden geçirmek için Eylülde faiz artırımı olmaz beklentisi oluştu.. Bu da paranın tekrar EM lere yönelmesi sebep oluyor, olacak.. Ama kısa bir süreliğine.. Yani dolarcılar beklemeye devam edicek bir süre daha(buna ben de dahilim) ve faizler bu seviyelerde gezer şimdilik.. Malum beklentiler satın alınır ve geçekleşince satılır.. Eylül 19 unda yanlış bilmiyorsam FED toplantısı benim görüşüm Eylül sonu dahil pek ciddi bir hareket olmaz.. Ama sonrası.......................
Yatırım tavsiyesi değildir...
garanti özel..
91 Gün vadeli Garanti Banka Bonosu ihracı
Mevduat Eşleniği % 20,06
06 Temmuz Cuma yarın talep toplanacaktır.
Haziranda enflasyon 12,15 iken mb faizin17,75 e cikardi temmuzda15,40 ise mb bu enflasyonu gormesden gelemez .17,75 cikmasinin en onemli sebebi dolarin 5 liraya gitmesini engellemekti fakat kur hala yuksek nisan toplantisinin hemen ardindan kur nerdeyse 4 de kadar gelmisti.70 krs+ patlayan enflasyon arttirmak icin yeterde artar bence.
VARAN 1
6 temmuzda yani yarin ticaret savaslari start aliyor. Ilk etapta yuzde 25 ek gumruk vergisi 50 milyar dolar (34+16) icin uygulanacak. Hala bir umut bunun ertelenecegi ama Trump vazgecmeye pek niyetli degil. Cin ise ABD yi tarim uzerinden - soya fasulyesi agirlikli mısır, buğday, pirinç, dana eti, kümes hayvanı, balık, mandıra ürünleri, fındık, sebze- vurmaya hazirlaniyor.
50 milyar dolarlik dilim CIN e 0.2 puan buyumede negatif yansiyor eger bu rakam artarsa 0.5 uzeri bir etki etmesi bekleniyor. Cin zaten yillardir anlamli buyuyemiyor. 2017 buyumesi yuzde 6.9 ve 2018 icin beklenti 6.5 ancak Ticaret savaslari ciddi bir boyut kazanirsa buyumenin 6 nin altina gelme riski var.
Yarin aksam bu uygulanmaya basladiginda Cinde saatler ogleni gostermis olacak. Demem o ki yarin dolarda ki hareket onemli olacak. Dususler sinirli kalabilir.
VARAN 2
Ticaret Savaslarinin baslamasinin etkisi ile 9 Temmuz pazartesi hem borsa da hem de dovizde sert hareketler gorulebilir. Muhtemelen ogleden sonra kabinede ki kisilerin kim olacagi dedikodusu ayyuka cikar. Ben Ne Mehmet Simsek in ne de Babacan in kabine de olacagini dusunmuyorum. (Ohal beklentisi bitti hali hazirda)
VARAN 3
Gelecek hafta TCMB nin aksiyonuna dair hareketler olusabilir. Soylemler onemli. Piyasaninn bir faiz artirimi bekledigi cok acik ancak faizlerin daha da artmasi ulkeyi hizla resesyona surukleyecek ve bu yuksek faizler surdurulebilir degil.
-------------------------
Bankacilik sektorunun cok ucuz kaldigini yazmissiniz. Evet dogrudur ancak yukselmesi icin herhangi olumlu bir hikaye yok. Bankalar diger hisseler gibi degildir. Bankacilik sektoru icin faizler yuksek, enflasyon yuksek, sirketlerin yapilandirmalari sikinti, TTKOM mevzusu basli basina bir bela - ki bir arkadas yukarida cok guzel ozetlemis, tekrar yazmaya gerek yok - Bu yuzden gostergeler duzelmeden anlamli bir yukselis beklemek zor. Bir de buna Halkbank/OFAC davasi belirsizligini eklemekte fayda var.
VARAN 4
12 TEMMUZ ABD den enflasyon verileri gelecek. 2011 den sonra ilk kez yillik yuzde 3 uzerine cikmasi olasilik dahilinde.
VARAN 5
6 temmuz cuma gunu ABD den Tarim disi istihdam rakamlari gelecek. Beklenti 200 bin. Onceki 223 bin
VARAN 6
BOE (Bank of England) Agustos ayinda faiz artirimina gitme olasiliginin oldugunu acikladi.
VARAN 7
ECB >>> Avrupada gostergeler beklentiler asti ve EURUSD degerlendi. Kafalarda acaba Tapering daha erken baslayabilir mi sorulari olustu
-----------------------
Simdilik bu kadar. Kolay gelsin.
Guzel bir noktaya dikkat cekmissin. Reel faizimiz 5 puandi ve simdi 2.5 puana dustu. 2 ay icinde 18 i gorme ihtimali yuksek. Bu baglamda 22 - 23 ler olasi ancak bu faiz oranlari surdurulebilir olamaz. Turkiyenin bir hikayeye ihtiyaci var. Faiz artirimlarinin sonu yok.
Cumhurbaşkanı mal varlığını açıklamış.
Albaraka ve Ziraat Katılımda total 6 milyondan biraz fazla TL si varmış. Demek , döviz kalmamış ve reis faizsiz bankacılıkta (kar payı) değerlendiriyor parasını.
20 yil kronik enflasyon ve enf+deval sarmalindan sonra 2000 lerin basinda surekli dusen ve faizleri de asagi ceken enflasyon ile salt parasinin faiz gelirinden gecinen buyuk kitle su sekilde sikayet etmeye baslamisti.
"80 lerde ve 90 larda enflasyon 50-70 bandinda gider gelirdi, biz de 70-90 bandinda faiz alirdik.
Yani ortalama %20 yillik kazanc vardi.
2000 lerin basindan itibaren bu dezenflasyon surecinde paramiza 3-5% puandan fazla gelir saglayamaz olduk. Biz, kucuk de olsa gecmiste birikitirdiklerimizle, birikimlerimizin destegi ile sabit gelirimize ekleyerek eskiden gecinebiliyorduk su anda gecinemiyoruz."
O gunler tekrar geri gelir mi bilemiyorum.
Syg,
altın haric 75 milyar dolar brut rezerv var dolar dusuyor yani hala yurtdısından kaynak bulunacak diye fiyatlıyor piyasa...neyse yarın haftasonu bu isler stres yapmaya gelmez...alın colugunuzu cocugunuzu dogru piknige :) kendim anadolu yakasında oturdugum icin ornek yakacık samandıra nisantepe piknik alanları kayısdagı ormanları atasehir botanik parkı adaların hepsi dudullu tepesi guzel agaclık ormanlık yerler ...adalar ve botanik park dısında mangalınızı yakın gitsin ..hemde deniz havası alim hem piknik dersen maltepe kaynarca sahil hattı...daha uzak sevenler icin yok hem denize girim hem mangalımı yakim dersen sile agva ...kendim agva yapıyorum mangalımı da yakarım orda denize de girerim sile kalabalık oluyor ..piyasalar biyere kacmıyor kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırın .
Ne oldu bu fed tutanaklarindan bisey ciktimi?
etab5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takke düştü,kel göründü.Binbir türlü numarayla gerçekleri saklıyorlardı...
http://www.bloomberght.com/haberler/...ramasini-yapti
Ben asıl KGF'lerdeki batıklar ortaya çıkınca ne olacak,onu merak ediyorum...
Faizler 25 olsun artık,DOLAR lobisinin ilacı FAİZ lobisi....
BDDK: Takipteki krediler 15 yılın en büyük sıçramasını yaptı
https://twitter.com/BloombergHT/status/1015118126231498753
Biraz uzun bir yazı olmuştu sildim....TT krediler battı dedim battı....Doğuş borç ödeyemez ....Bankaların batıkları TT de olduğu gibi 9 ay gecikmelide olsa banka bilançolarına girecek....YKB bedelli sermaye artışı yapmayan batacak....Daha bunun tüketici kredisi , %10-12 ile verilen ev kredileri , %7-12 arası taşınan tahvil bono su var , var Allah var, KGF si var , yap işletcilerin ki var !!!!!!!!!!!
isteyen gitsin bankaların hissesine yatırım yapsın
2.4 trilyon liralık kredi stogu icinde %3 bence buyuk bir rakam degil gibi...dolar kuruna baglı ekonomi kura gore heryer etkilencek...bankalar zaten bu alacakları baska yollardan vatandastan cıkartırlar cıkartabildikleri kadar..mesela evvelsi gun mb kredi kartı gecikme faizlerini 2.20 lerden 2.50 civarına yukseltti yani bir bakıma bankalara destek verdi .
bankalara birsey olması icin zincirleme cokus olması lazım en buyuk sektor olan insaat cokerse o zaman iskillenmeli..bu insaatida anlamdım gitti hani bagdat caddesinde batan mutahitler duydum ordaki arsa maliyetleri yuksektir birde yuksek sosyete artık orolara pek ragbet gostermiyor deprem korkusu ile ic bolgelere geliyorlar ordan batıs sebepleri bunlar olabilir...ote yandan asker arkadasın kardesi mutahit herif 4 daire ustune 7 kat yer bitirmek uzere 8 tanesini satmıs simdi yan arazi yi almıs ikizinden bir temelde oraya atmıs ..artık bilmiyorum isini bilen biliyor bilmeyen batıyor sanki .
Türkiye varlıkları dünyadan açık ara pozitif ayrışmayı sürdürüyor. Hisse senediyle başlayan, Türk lirasıyla devam eden yükseliş, tahvil piyasasına da yayılmaya başladı. Veri akışında Türkiye’nin ayrışmasını destekleyecek bir gelişme yok. Ucuz değerlemeler ve rasyonel davranması beklenen bir Ankara yükselişi destekliyor.
Dünya borsalarındaki yükselişe paralel Borsa İstanbul’da sınırlı yukarı yönlü bir açılış öngörüyoruz. Türk lirasının değer kazanması ve faizlerdeki gerileme bankaların sanayi hisselerine göre daha güçlü olacağını gösteriyor.
Vurgulamak istediğimiz diğer konu 10 yıllık Türk lirası cinsi devlet tahvillerin cazibesi. Yabancı payının son altı yılın en düşük seviyesine gerilediği, faiz seviyesinin ise son sekiz yılın en yüksek seviyesine yakın olduğu 10 yıllık tahviller orta vadeli alım için değerlendirilebilir.
Isyatirim 6 Tem 2018