Sayfa 907/1006 İlkİlk ... 407807857897905906907908909917957 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,249 - 7,256 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Pestilence Yazıyı Oku
    Herkese iyi akşamlar anadolubankta hesabım var 100k üzeri 91 gün vadeye koyuyorum faizler bu kadar yüksekken 181 gün vadeye koymak mantıklı mı?Sizlerin yorumu benim için önemli.Sonuçta en son kararı ben vereceğim.Lütfen görüşlerinizi belirtiniz.Şimdiden teşekkürler
    Günlük gitmek en mantıkĺısı yada 32 gün kısa vade.faizler kolay kolay inmez indiremezler..

Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Psikoloji tarafı doğru , fakat bilançolar iyice bozulacak....Özellikle banka bilançoları ve borçlu şirketlerin ki ....Geriye sadece az borçlu veya borçsuz şirketler kalıyor ki onlarda endexi sürüklemesi çok zor...Neyse benim borsa tarafına bakışım da bu şekilde ....
    yüksek faiz ortamında belki ilk başta, geçiş esnasında duraksama olsada, banka karları artacaktır, tecrübem bu yönde.

3. Çok fazla BÜYÜK kredi yapılandırması (ÜLKER, DOĞUŞ, BEREKET, ACUN TV8 vb) ve OGER deki gibi BÜYÜK batık var. O yüzden mevcut fiyatlar aslında bankaların gerçek ederleri olabilir. Bankaların ucuz olduğunu düşünmüyorum.

Mesela AKBANK 1.5 Milyar$ krediyi zarar yazacak ilk bilançosunda. Belki yarısını kurtarır TTKOM u satarsa ileride.

Mesela GARANTİ 1 Milyar$ krediyi zarar yazacak ilk bilançosunda. Belki yarısını kurtarır TTKOM u satarsa ileride.

Mesela İŞ BANKASI 500 Milyon$ krediyi zarar yazacak ilk bilançosunda. Belki yarısını kurtarır TTKOM u satarsa ileride.

TTKOM un değeri 3.7 milyar$ bugünkü artışa rağmen. Telekom'un %55 hissesini 3 banka aldı. Alınan hissenin karşılığı 1.9 milyar $. Verilen toplam kredi 4.75 milyar $. Yani 2.85 milyar $ buhar oldu uçtu.

Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    yüksek faiz ortamında belki ilk başta, geçiş esnasında duraksama olsada, banka karları artacaktır, tecrübem bu yönde.

Alıntı Originally Posted by Pestilence Yazıyı Oku
    o zaman 91 gün bağlamak daha iyi
    aceleniz niye daha zirve gorulmedi ki enflayonun 16-18 kadar cikacagi tahmin ediliyor en azindan 24 u beklenmeli mb enflasyonu dusurmekte kararli ise bir artis daha gelir.

5. bb

Alıntı Originally Posted by efetur3 Yazıyı Oku
    Bukadar olumsuzluk varken bu borsa neden costu?

etab5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    seçim öncesi zaten fiyatlar kelepir di ve bankalar şu anda hala çok düşük
    mesela Halkbank 7.60 ta ve kelepir in kelepir i .Şekerbank 1.30 da ve isctr
    buradan en az %30 luk bir çıkış bekliyorum
    Halkbank ta 9 bandına bir kaç gün içinde gelecek diye tahmin ediyorum. .yani bu daha başlangıç 1.2 gibi sürede borsada güzel para kazanilabilir
    sepet yaptım %65 nakit (mevduat) ,%35 borsa
    hem mevduat %20 hem borsada %25-%35 arası yaparsam yıllık ortalaması %30-%35 lere denk gelecek en azından paranın değerini bir miktar risk alarak artırmış oluyorum ...ytd

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Faizde tepe noktasi ulasildi ise mumkun olan en uzun vadeyi secmek lazim.
    Syg,
    Vadeye göre tepe noktası değişir..

Yatırım tavsiyesi değildir...

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Borsacılar faiz artışı beklemiyor , dolarcılar da beklemiyor sadece TL faizciler bekliyor....Gösterge gevşemesi bana borsacıların haklı olduğunu söylüyor....
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    yabancılarda bekliyor
    Bu aralar pek bi hareket olmaz derken biraz kendi beklentim ile, çoğunlukla da yabancı kaynaklar vasıtası ile yorum yapmıştım.. EM lere para gelicek bir süre derken yine yabancı kaynak, FED Eylül de faiz artırmaz derken yine yabancı kaynak.. Zaten bu ikisi birbiri ile bağlantılı.. Fed in faiz artırmaya devam etmeden önce şimdiye kadar yaptıklarını bekle ve gör mantığı ile gözden geçirmek için Eylülde faiz artırımı olmaz beklentisi oluştu.. Bu da paranın tekrar EM lere yönelmesi sebep oluyor, olacak.. Ama kısa bir süreliğine.. Yani dolarcılar beklemeye devam edicek bir süre daha(buna ben de dahilim) ve faizler bu seviyelerde gezer şimdilik.. Malum beklentiler satın alınır ve geçekleşince satılır.. Eylül 19 unda yanlış bilmiyorsam FED toplantısı benim görüşüm Eylül sonu dahil pek ciddi bir hareket olmaz.. Ama sonrası.......................

8.  Alıntı Originally Posted by efetur3 Yazıyı Oku
    Bukadar olumsuzluk varken bu borsa neden costu?

etab5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Piyasanın para kazanmaya ihtiyacı var.. Şimdilik bööle..

Sayfa 907/1006 İlkİlk ... 407807857897905906907908909917957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •