:dvr::dvr::dvr::byr:
Printable View
Bence de fark etmez.O yüzden ilk defa AKP gitsin mi kalsın mı kararsızım.Malum sonra biz gittik böyle oldu deme durumları var.Ben de bedel ödeyeceğim ama şu kayıtsız şartsız oy veren yüzde 42 nin çoğu benden daha fazla acı çekecek, bu inşaat ekonomisi ne kadar yanlış bir işmiş görmeleri açısından bir müddet daha devam etmeleri uygun gibi geliyor.Nasılsa ufukta gene bir erken seçim olacak gibi duruyor.
http://www.milliyet.com.tr/yabancila...onomi-2673018/
gunun en komik haberi...turkiyeyey 100 milyar $ geleeeceeemis:)
Dolar türkiyenin içinde bulunduğu ortam içinde artmıyacakta ne zaman artacak. Bu yıl içinde çok ilginç rakamlara gebe dolar. Çünkü içinde bulunduğumuz krizden çıkmanın acil yolu devalasyosdur. Ha yaraya melhem olur anca iyileştirmez ebola hastasını.
Foruma artık yandaş YALAKA/LAR gelmiyor mu yahu ! Yoksam onlarda kılık değiştirip Dolarda yükseliş kaçınılmazcı mı oldular. :dvr: MEHTAB gel kızım gel ...:he:
fena halde uçacak kaçacak algısı var
ha yanlış anlaşılmasın uzun vadede kesinlikle ziplatacak milleti
ama bu algı kısa vadede korkutuyor beni
sanki hep taklaya getirebilecekler gibi
gerçi boyle diye diyede buralara kadar geldik oda ayrı
Yapmasınlar müdahale filan..
Evet dolarımız yok ama ürettiğimiz malın tüm hammaddesi dolar bazlı yurt dışından geliyor.. 40 kuruşa sattığım ürün olmuş 1 lira.. yine aynı miktarda satıyorum..
enflasyon şu an % 50 nin üzerinde..
Gidin bir pastaneden pasta alın.. geçen sene 25 lira olan pasta bugün 45-50 lira..
Dolar artmasına sevinenler yemekte dolar yiyor sanırım. Bir cebinize %10 fazla girip öteki cevinizden %20 fazla çıkıyor bilin sadece.. şu an tüm üreticiler doların artışının 2 katı zam yapıyor ürettiklerine..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yahu bu haberlere artık ben mıçımla bile gülemiyorum.Başka bir yerimle gülmeye başladım.:evil: Demirören denen yalakanın önde gideni bekle az zaman kaldı senden o Ziraat kredisiyle aldığın Doğan grubunu bilmem nereden fitil fitil çıkaracaklar sakın yurt dışına falan kaçma ama.
Dolar ile yaşam acayip güzel PASTA yersem de amk. Bu arada ben Beylikdüzündeki 2 senedir satmadığım daireme %50 zam yaptım Dolar cinsinden .:whistling:
Maaşallah Arjantin otobanında da güzel hız yapılıyormuş.........:oleyo:
Allah yardımcısı olsun türk milletinin. Özellikle garibanın ve borç içinde olanların. Zor günler geliyor hemde çok zor.
Daha dünyada global kriz başlamadı bile. Biz kendi krizimizle uğraşıyoruz.
Bypas mı olacağız yoksa ameliyat masasına gidemeden mevta mı göreceğiz.
Dolara müdahale edilmemesini bile kendi tarafına çekecekleri seviye yaklaşıyor. Bakın seçimde dış mihrakların oyunu sonucu 5 lira yaptılar diyecekler..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yok arkadaş belli oldu bu kur AKP dönemini bitirir.Krizle gelen krizle gidecek.Bu iş bitmiş.Faiz artsa da olay değişmez.
Huzuru kaçanlar güçlülerse, endazesi, şirazesi kaçanı keyifle yedirmezler...
Bu gerçek, aklımızın bir köşesinde dursun.
Yedirirlerse, demek ki çaptan düşmüş demektirler.
Alıntı:
Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
Bir sabah bir bakacağız ki bu usd % 2-3 yukarı açmış
işte o gün geride kalanlara el sallayacak
çok da geç kalmaz o sabah..
Alıntı:
Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
o gün %5 den aşağı yükselmez
1/3/2018 tarihinde böyle konuşmuştukAlıntı:
Originally Posted by epikurus
bence de..
o gün
dokundu geri çekildi
soktu çıkardı
öptü kokladı
olmayacak
alacak kucağına ........:whistling:
ay başından beri %12,5 yukarıda dolar..
eh işte geçtiğimiz 3 hafta itibariyle geldik o günlere...
Bu yalakanın başta gideni Sabancının ( şirketlerinde yaptıkları ,AKP seçilmez tek parti iktidarı olmazsa işler bozulur sizlerde işsiz kalırsınız cinsi göz korkutma toplantılarını unutmadık) Enerji sa hisselerinin hala düşmemek için yaptığı hokkabazlıkları izliyorum. Sanki gırtlağa kadar döviz borcu olan onlar değil. Hadi bakalım göreceğiz.
Tr 2030 %7,58
Doların doğruya en yakın fiyatlaması 2002dir çünkü Cariaçık da sıfıra yakındır..
Bugünkü CariAçığa bakınca dolar 4,5 tl ile bile doğru fiyatın altındadır...
Doğaldır ki bu fiyatın üstünde kriz çıkacak ama faiz artışı yalnızca kaçınılmazı geciktirmedir..
Sayın Reyizimiz sayın halkımıza 15 yıldır "Ben CariAçık vereceğim onaylıyormusunuz?" diye sormuştur sayın halkımız da " CariAçık da neymiş senden gelen her şeyi onaylıyoruz.." demiştir..
Kimsenin kimseye darılacak gücenecek hali yok..
Yok hocam o iş öyle değil.Bizim halkımız uyanıktır cebindeki paraya bakar.Eğriye eğri doğruya doğru, Akp hele ki ilk yıllarında düşen dolar ,bol para, özelleştirmeden gelenler ,emlak zenginleri, yancısı, taşeronu şu bu çok insanı nemalandırdı bu bol paradan.300 000 müteahit,20 milyon şöyle ya da böyle devletten nemalan insan ne demek.Şimdi bu para bitti para akmadı mı millet başlar ulan bu ne, saray,mercedes şu bu israf bunlar demeye.Bakın görün ilk dönenler en ateşli akp taraftarları olur.İş ki rüzgar ters etmeye devam etsin. AKP işi bir şekilde düzeltir algısının ekmeğini son 2 seçimde zaten yedi.Ha bana kalırsa bu seçimde de yesin ,bu yaklaşan cisim tam geldiğinde iktidarda AKP olmalı hakçası o.
Dolar ayyuka gidiyor , Dolar bazında gırtlağa kadar borçlu bir şirket, paralarını yurt dışına kaçırıp borcu Türkiyede layıkların sırtına yıkmış , öz sermayesi negatif SOK marketleri halka IRZ etme yüzsüzlüğünü gösteriyor ve buna bu ülkedeki kanun yapıcılar OLUR veriyor. Böyle bir ülkede beter olmadan nasıl yeter olunur ! Doların fezaya gitmesi kaçınılmaz aksi taktirde YETER olunmaz.
Şöyle göz ucuyla excel çizelgeme bir bakayım dedim de ortalamam 3.11 miş
Kreş tüm hızıyla yolda
https://i.hizliresim.com/6N7W77.gif
Ürettiğiniz malın piyasa koşulları belirliyor bu yansıtma durumunu.
Örneğin Ciderin şirketi her dolar artışını üretip sattığı manyezite yansıtabilir.
Çünkü neredeyse tekeldir.
Yurtdışından da getirmeye kalksanız onlar da uyanık. Buradaki fiyatı takip ederek oluşturuyorlar kendi fiyatlarını.
Benim sektörüm gıda ambalajı.. yani mecburi tüketim..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4.5150 civarına doğru düzeltme gelebilir .Mi acaba ? :)
https://i.hizliresim.com/Bzm7og.png