Sulo tskle
Printable View
Fon sepetini bir türlü sabitleyemedim gitti, onu sat bunu al, onu azalt bunu çoğalt derken getiri götürü hesabı çok karışıyor, şöyle 1 ay kadar hiç ellemeden dursun diyorum ama olmuyor illa birkaç gün az getireni veya çok getireni satıyorum, hisse senedi gibi oldu bu fon işi. Ama Eylül ayı için bir sepet yapıp hiç dokunmayım diyorum bakalım becerebilecek miyim.
Tcd nin masallahi var
Mk 70.89 mu
ist %19.70 (borçlanmaların çoğu eksi yazmış bu yüzden kötü değil)
okt %8.30 (devlet tahvilini artırmasının kötü neticesi)
gpg %8.77 (-)
yfv %38.60 (hafta sonunu telafi etmeye çalışıyor,tahvilden etkilenmesine rağmen iyi getiri,altın etkisi olsa gerek)
tcd mk %435
dünkü fon değerine göre yaklaşık 500 binn lira para girişi olmuş. şu da anlaşıldı ki veysel beyin de dediği gibi bu fonu sadece hisse senedi fonu gibi görmemek, borsa düştüğünde bu da eksi yazacak diye düşünmemek lazım. ya nasip deyip olaya orta vadeli bakmak lazım. bu şekilde devam ederse müthiş.
Bu arada GPG eksi değil ama çok sembolik bir artış var %0,0227
Ben tam aynı durumdayım. Al sati da kaydedeyim diye Excel açtım ama asıl sorun o değilmis. Yani sepeti biraz sabit tutabilmek lazım, yapamadım onu. Bir tahvil faizleri yükseliyor, bir dusuyor, mb faiz düşürüyor derken biz de koşturup duruyoruz. Ama ben de eylül için sabit kalabileceğim bir sepet için çalışacağım.
TCD'yi biraz inceledim. Hisse oranını bu ay %14e yakın arttırmışlar. Ay sonu içinden pgsus çıkabilir :) Ellerindeki TPF fonunu da bu oranda azaltmışlar. Hep bu oranlarla gidemez ama umarım düşüşler yavaş ve düzeltmeler şeklinde olur.
TCD fiyatı bugün yine değişti sanırım, 09.00'larda 1,331647 iken, sonra 1,331391 oldu sanırım.
Ustadlar
Bana tcd nin son 1 haftalik gunluk degerleri gerekiyor
Nereden bakabilirim
Üstadlar, TCD'nin güncel portföyünün içeriğindeki hisseleri bilen var mı, Ağustos ayı için?
13'ten önce verildiyse şu anda görünen fiyatla alacak
13'ten sonra verilen emirler ertesi gün verilmiş sayılır
Yani dün 13'ten sonra vermek ile bugün 13'ten önce vermek aynı.İki durumda da bugün sonunda oluşacak fiyattan alınır
Not: 13:30 da olabilir emin değilim ondan
Bu grafik beni korkutuyor ama dayanamayıp PPF -> TCD geçişi yaptım bir miktar
https://image.prntscr.com/image/Xv9N...ElaPbR41Kg.png
TCD nin salınımlara baktım Mayıs Başından itibaren. 31 kez negatif getiri ve en düşük getirdiği gün -%3.29 değer kaybı yaşamış. 44 kez pozitif getiri ve en yüksek getiri %5.22. Bir kezde sıfır çekmiş.