demi?.......
Printable View
Borsalar, altın vb düşerken çıkan para nereye gidiyor ki?
tahvil olayı şöyle; ülkede işlerin ters gideceğini düşünenler ülkeden çıkmaya/kaçmaya başlarlar. yani tahvilleri satar paraya çevirirler. kaçanlar kaçana kadar faiz tırmanmaya devam eder.
(bunlar gerçek baronlardır)
herkes nakite geçiyor. usd, eur, jpy, cny gibi. ha bi de try ;p
Mahfi hoca şöyle demiş.
"Öte yandan ABD’de ve Avrupa’da artık enflasyonun yükselişe geçtiğini de gözlemliyorlar. Bu tahmin ve gözlemlerinin doğal sonucu tahvil faizlerinin daha da yükseleceğini beklemeleridir. Bu durumda eldeki tahvilleri satıp yeni ve daha yüksek faizle çıkacak tahvilleri almak uygun bir strateji olsa gerek. Yeni ve daha yüksek faizli tahviller piyasaya çıkana kadar da paralarını yüksek faiz veren gelişme yolundaki ekonomilere yatırıyorlar."
Yani yüksek faizli yeni tahvilleri alacaklar galiba.
Ktm %+0,097
mps %-0,337
opb %+0,436
sua %+0,055
Yükselen trend kırılınca IDH’den dün kol kestik.
Hareketleri çok sert.
Yılbaşından buyana olan karı götürdü.
Bugünde -%1,56 hesaplamışlar.
ABD 10 yıllık tahvil faizi > S&P500 12 aylık brüt temettü verimi
Bu şartlarda kim risk alıp hisse senedi taşımak ister?
https://youtu.be/MsogNl_rCI8
Burada tahvil faizleri ile ilgili yorum var
Güzel anlatıyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Günaydın,
Maalesef enazında 5-6 ay sürecek bir ayı piyasasına girdiğimizi düşünüyorum. Bu döneme girmeden önce aslında borsa hepimize satış fırsatı verdi. Bu süre zarfında bir daha 1580 görebileceğimizi sanmıyorum.
Günaydın, Döviz yavaş düştü hızla yükseldi . 7 altına indiğinde tekrar döviz bazlı fonlarimi biriktirmeye başlamıştım ama keşke azar azar biriktirmeseymisim
Bugün itibarı ile döviz bazlıları biriktirmeyi durdurdum, tekrar gevşerse tekrar biriktiririm, ama şimdilik görünen artık hsyf biriktirme dönemi başladı tekrar ufak ufak benim için. Çok büyümüş tkf ve son 1-2 aydır relatifte çok başarısız mac'ı biriktirmeyeceğim ama bu kez
Tefaş sitesine an itibariyle giremiyorum. Siz de de öyle mi?
Şu an sorun yok
Evet, çift tepe oluşumu tamamlandı, destek noktamız da 1460'lar oldu. Daha önce bahsetmiştik, 100 ve 200 günlük ortalamalar çok aşağıda kalmıştı, ancak son 2 ayda ortalamalar yükseldi. 100 gün için, 1380'lerden geçiyor. Şansa bakın ki, çift tepe oluşumunun (1470-1570) destek noktası da 100 günlük ağırlıklı ortalamalardan geçiyor, ben açıkçası buralara kadar sarkabileceğimizi düşünüyorum. Bu noktalar alım için güzel noktalar olacaktır. Yükseliş trendinin de üstünde kalmış olacağız, ancak oradan da aşağıya sarkarsa durum değişecek.
https://www.linkpicture.com/q/bist.png
TL/Döviz ayağında durum fena değil, güzel yerlerden döndük. Yerlilerimiz buralardan döviz satacak mı göreceğiz. Açıkçası, döviz ve altın fonlarımdan bir miktarını satmayı değerlendiriyorum, tekrar 7,25'ler test edilir ve aşağı sarkarsak bu kez 6,50'ler söz konusu olabilir. Ancak 7,25 çalışır ve tekrar geri dönersek 7,50 üstünde tekrar giriş yapmayı düşünürüm.
Kısa vadede grafikte de göründüğü gibi, halen düşüş trendindeyiz. Pozitif olmamın sebebi, aslında tahvil fiyatlarının yükselmesinin sebebi, enflasyonun beklenenden önce Amerika'yı vuracağı, dolayısıyla FED'in beklenenden önce faiz arttırabileceği, dolayısıyla daha yüksek faizden tahvil alabilme beklentisi. Dolayısıyla uzun vadede o gelişen ekonomileri pozitif etkileyen bir durum.
Diğer taraftan her ne kadar enflasyon bizim için olumsuz anlamları olsa da, gelişmiş ülkeler için büyüme anlamını taşıyor. Büyüme aslında piyasalar için olumlu, yani Covid'den çıkış, beklenenden daha kısa sürede olabilecek demek. Bu da Borsalar ve bizim gibi gelişen ekonomi piyasaları için pozitif demek.Bu yüzden aslında şişen borsaları düşürmek için bir nevi piyasa hareketi olarak bakıyorum.
https://www.linkpicture.com/q/Adsız_6.png
Tefasın yapısı değişik geliyor, günlük getirileri göremiyorum. Sizde de öyle mi?
Arkadaşlar ben fon fiyatlarına tefaş dan " Fon karşılaştırma " bölümüne tıklayıp oradan bakıyordum. Her ne hikmetse şu saate kadar buradaki fon isimleri tıklandığında açılmıyor. Daha uzun bakma yolu var ama siz nereden bakıyorsunuz?
Direk browsera "te" yazıyorum geliyor. :) Bir defa kısa yol yapın, sonra da kodu yapıştırın, daha kısa yolu var mı bilemedim.
https://i.ibb.co/3ftYHg6/tefas.png
Arkadaşlar "fon detaylı analiz" de sorun yok.
Sorun "Fon karşılaştırma" da. Tüm fonlar gözükmüyor.
Buda bizim gözümüzü kapama olacak, inşallah kasıtlı bir dönüşüm değildir.
Yoksa yine KY'ya kazık olacak.
TEFAS iletişime mail attım cevap gelirse yazarım.
Arkadaşlar en kısa bulduğum yol. İlk defa olduğu için biraz kurcalıyarak buldum.
Tefaş sitesine gir.
" Fon Detaylı Analiz " tıkla
" Fon ara " kısımına fonun kodunu gir. Örneğin " mac "
Açılan pencerede " MAC - MARMARA CAPITAL PORTFOY..... " şeklinde fon adı çıkar
O yazının üzerine gel ve " Tıkla "
Fon adının yazdığı Gelen pencerede sağ tarafta bulunan " Analiz et " e bas. Fon güncel fiyat bilgileri gelir.
Şimdilk bulduğum en kısa yol bu.
Bu sorunu bir iki kişi yazdığına göre diğer arkadaşlarda bir sorun yok herhalde. ilginç bir durum.
Sn Tbey,
İnternet adres çubuğunda www.te... şeklinde yazınca aşağıda link olarak eklediğim şekilde daha önceden girmiş olduğunuz sayfaların adresi çıkıyor. Onlardan sözgelimi sonu TKF ile bitene tıklayınca o fonun sayfası geliyor ekrana. Umarım anlatabilmişimdir...
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TKF
Biraz önce OSD fon için 165K alım emri gönderdim. Fonda boş yer var mı?
Borsa düştüğü için OSD fondan çıkıp hisse yoğun fonlara geçiş olmuş gibi gözüküyor.
Fon piyasasında öyle bir şey olmaz. En azından ben 7 yıldır hiç rastlamadım. Borsa düştüğünde, hsyflerden de çıkış olur. Borsa çıktığında hsyflere hücum olur. Borsada da , hisse senedi fonlarında da alım-satım yapan aynı kolektif zeka. Panik oldu mu hepsinde oluyor, coşku oldu mu hepsinde oluyor.