Ekim toplantısında durumu koklamak için ve indirim yapmış olmak için 50 baz puan indirim yapılmasını bekliyorum.
Printable View
Ekim toplantısında durumu koklamak için ve indirim yapmış olmak için 50 baz puan indirim yapılmasını bekliyorum.
memed kuştaki pazarlamacılarada sor , dersine çalıştığın hangi tahta varsa al gel .
adresim belli , yardımda alabilirsin , bak bu kadar açığım.:)
Ben faiz indirimi beklemediğimi yazdım,
gerekçelerim fikir jimlastiği olsun , en azından arenada ona göre oyun kurucam.
1.Kasım çekirdek enflasyonu aşağı ivme yapma durumu mevcut , bunu bahane ederek aşağı indirmenin daha uygun olacağını RTE anlatmış olabilirler.
2.faiz indirmemesi dolares te ters salvo etkisi yaratabilir , cıtı TL-rublede de kısa pozisyon öneriyor.
3. Sınır ötesi harekat çok dillenmeye başladı , eğer bu harekat olacaksa dışardan gelecek yorumlamalardan dolar daha çok ivme kazanır diye bu faiz artırımını pas geçebileceklerini düşünüyorum.
bir tek kafamı kurcalayan Ana muhalefetin ziyaretinden sonra böyle karar almasını CHP kullanır diye farklı bir oyun dönermi oda aklımdan geçmiyor değil.
Bence yine bir 100 baz puan beklentim var. İktidar zaten doların 10 olmasını gözden çıkarmış vururuz şöyle 9,70-9,80 lere bence . Arkadaşlar bir de döviz bürolarından dolar euro alınca artık kimlik gösterme zorunluluğu var bunun amacı ne acaba sermaye kontrolümü bunun sonuçları bence ağır olur. ileride böyle birşeye kalkacaklarına inanmak istemiyorum. Ancak bunlardan herşey beklenir. İnsanlar bir de bankalardan dolarlarını fiziki olarak talep ederlerse vay hallerine iki tarafta bence şimdi korku içindedir. Ekim kasım aralık dış borç ödemeleri var sanırım. Milyon doları olan bankadan fiziki dolarlarını çekmeye kalksa acaba ne olur?
Merhaba. Bu konuda benin görüşüm hükümetimiz tarafından yapılan veya atılan her adım seçime yönelik. O yüzden irrasyonel bir karar çıkması beni şaşırtmaz.
Gizli devalüasyon ile cari açık kapatmak teorik ve pratikte mümkün. Ama bunun bedelini mavi ve beyaz yakalar öder. Bizim milletimizin bir huyu vardır oda iş tencereye vurduğunda kimsenin gözünün yaşına bakmazlar, tencere kaynarken de kraldan çok kralcı olurlar. O yüzden böyle bir kararı almaları da kendilerine zarar verir. Bekleyip görelim.
Yoncada ınfo ve unlü aynı tavanın balığı.
piyasa yapıcı kimseye göz göre göre para kazandırmaz
karar öncesi beklenti yönünde al pozisyonu kap parayı var mı böyle dünya..?
Bulut ağabey memmed abi gider zrgyo seçer. Vallaha sen bile teknik analiz yapamazsın. Berabere biter maç.
Her mesleğin iyisi kötüsü mevcuttur , marangoz iyisi -kötüsü vardır,
su tesisatçısı iyisi kötüsü vardır, fayans çı iyisi kötüsü vardır.
verdiğim bütün örnekler ince işçilikle ilgili ,
teknikte böyle birşey bu işi borsada diğer enstrumanlarla harmanlayıp iyi yapna kardeşlerimiz , dostlarımız mevcut.
ha derse iyisi var kötüsü var teknikçinin o zaman sesim çıkmaz , çünkü bende aynı şeyi söylüyorum.
Memed kardeş ne yazdığını bilmiyor , grafı açtığı zaman yukardan aşağı inen veya yukarı giden kırmızı yeşil barlara 2 ortalama koyduğunda ve o ortalam işlemdiyse kucağında malla kaldıysa memed gibi kardeşler teknik yok diye haykırır, senelerdir çok gördüm bu forumlarda burada iş oyunu okuma kapasteni geliştirmekten geçiyor , çizgiler onunla bütünleşir .
geçen burada yazdık bu kardeşe anlamadı bende bu yüzden deplasmana gelecem seç bir takım onunla oynayayım dedim .:)
her türlü analiz bir şekilde uygulanıyor borsada.. teknik konusuna çok takılmamak lazım.. piyasa teknikle dönmüyor parayla dönüyor..ve aslında volatilite tahmini ile.. risk ve para yönetimi de çok önemli ayrıca..ortaya çıkan grafikte nereye gideceğine dair "teknik" ipuçları olabilir, ama bunlar yanlış da çıkabilir.. defalarca gördük, zira bir sonraki barda ne olacağını kimse bilmiyor..teknik olarak long diye bağıran bir grafik aniden satışa dönebiliyor..
ayrıca herkesin teknik dediği şey de genelde farklı..ama bir çok oyuncu grafiğe "fiyat nerden nereye gelmiş" diye bakıyor..bazı hisselerde "teknik" çok iyi çalışıyor olabilir, ama bu piyasasının çok likit ve eşit güçler arasındaki bir bir savaş sonucu yapıldığının belki de göstergesidir..
ama bir çok hissede bu durum yok.. ayrıca robotlar ve algolar resmen teknik formasyonları tuzağa düşürmek için kurgulanıyor.. çok geniş bir literatür ve yazı var bunun üzerine..neticede oyuncular/brokırlar kendilerine gelen emirleri bir şekilde uygulayacaklar, alım veya satım yönünde, büyüklüğünü ve zamanlamasını ayarlayarak ve satmak istiyorsa fazla düşürmemeye çalışarak.. almak istiyorsa çok yükseltmeden..
ayrıca belirsiz bir ülke borsası bizimki.. oradan da bir süpriz faktörü var.. zaten grafik sadece formasyonların veya sinyallerin ortaya çıktığı zamanlarda değil diğer zamanlarda da sürekli alış satış var, grafiğin her noktasında sonuçta alış ve satış var..o şekilde ortaya çıkıyor grafik zaten.. ve bunun bir hikayesi var: gelen emirler.. ordinolar..
Hasbelkader dolar 9.20 nin altına gelse xu100 1450 1460 ları xu030 da 1550 1560 ları yakacak..
Öyle güçlü bir borsamız var..
8.81 maliyetle spotta yonca aldım.
8.69 stoploss noktam.
eregl,tuprs devam zaten geçen hafta bilançoya kadar tutucaz demiştik.
gubrf, eregl ve krdmd ilk üçte yükselenlerde..
E bu yaptığın teknik analiz..[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eurodolar bazlı bakmayı daha mantıklı buluyorum..M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.ibb.co/541ZDm0/Screenshot-...satakippro.png
Evet doğru teknik analiz diye birşey yoktur..
Kardemir maliyetim teknik analizledir..
https://i.ibb.co/0FrcyXg/Screenshot-...satakippro.png
Tarihlere ve barın durumuna bakınız portföy de görülüyor nerede aldık nasıl taşıyoruz...
Teknik analiz yokmuş ...
Len bırak [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Beceremedim demiyorda...
Bence malûm arkadaş ta TEMEL analiz ön görüşü yok..
Neymiş ilk arzda dolar değerli iken arza katılmış maliyeti yüksek vs imiş..
Ulen o adamlar ekgyo gibi 3 tane kazandı zaten arzdan bu yana[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endekse levye top tüfek giresim var. :) neden bilmiyorum:)
50 baz puan en az indirmesi lazım emir eri. Yoksa alınır görevden.
Sayın Sindoma yine bank of dediğiniz gibi tüpraşta aynı oyunu oynuyor sanırım. 800 bini geçti satışları. Karşı ayakta 550 binle ak var..
garan ve kchol son dönemde sürekli satışta.. bu nedenle tahmin yapmak zor.. endeks ve bu hisseler arasında güçlü bir korrelasyon var genel yön konusunda (orta uzun vade)..garan ayrıca beklenti olarak takibimde.. 2021 net kar 11 milyar tl civarı bekleniyor.. herhalde bu kar rakamını tek geçen eregl olacak.. ama eregl kar rakamı döngüsel ve kalıcı değil muhtemelen.. ama garan tam bir makina bu anlamda..
GARAN
"Karşılık giderleri öncesi karlılığın ikinci yarıda ilk yarıya göre, swaplara göre düzeltilmiş marjlarda 50 baz puanlık genişlenmenin etkisi ile, artmasını bekliyoruz. 2022 yılı tahminlerimiz marjlarda ilave 40 baz puanlık bir artışı içeriyor. Geniş bireysel müşteri bazı ve yüksek vadesiz mevduat tabanı ile, Garanti net faiz marjında sektörde lider konumda (Önümüzdeki 3 yıl için marj tahminimiz %4.2) Öte yandan bankanın takipteki alacaklar ile önden karşılık ayırmış olması, 2021 yılında karşılık gider oranının düşük seyredip karlılığa çok olumlu katkı yapmasını sağlıyor. Son yaptığımız güncel tahminlere göre bankanın öz sermaye karlılığı 2022 yılında %18’e yükseliyor. Garanti Bankası 2022 tahminlerimize göre 2.8x F/K ve 0.48 F/DD oranları ile işlem görmekte. 2021 için net kar tahminimizi TL 9.5 milyar seviyesinden TL 11 milyarın üzerine çıkardığımız bankanın bu yılın 3Ç ‘de 2Ç’e kıyasla %10 artışla 3.2 milyar TL net kar açıklayacağını tahmin ediyoruz."
iş yatırım beklentileri bu şekilde..
son günlerin mahşerin 3 atlısı var kuş,Aselsn,tup bugun bunlarda ortalama yaparak düzeltme mevcut ,
satanlar badem bofası diğerleride karşı ayağı.
Size geçen söyledim burada , yalnız bilanço tarihlerine doğru stoploss rakamlarınız treder sanız gözden geçirin al yat çıysanız sıkıntı yok.
kara kemal şortlar duruyormu dolares te ,
benim sabahki beklenti analizim seni kurtarır bak.:)
tuprasta yolun sonuna gelmiş...
15 görürü diyordum ama şu çizgiyi yeni gördüm...
https://i.hizliresim.com/59hcgfz.jpg
Tüm olumsuz haberlere rağmen endeks yine de tutunmaya çalışıyor gibi. Uzun zamandır bu kadar düşmek istemeyen endeks görmedim. Şaşırtıcı değil gerçi geldiği yer itibariyle ama çıkamıyor da.
Bizim endeksin durumunu en iyi şu aşağıdaki video anlatıyor. Temsili Türk borsa yatırımcısı
https://youtu.be/Rv9hn4IGofM?t=58
Trump pı özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi.
Ortada 46 olmadınmı putin çıkar Avrupanın gaz ihtiyacını karşılayacğız der musluğun açmaz , bugunde fiyatlar yine bam bam yapar.:)
Trump olucak opec in dötü başı bu şekilde oynayacak öylemi :kahkah:
Bıden nin niçin küreselciler tarafından o koltuğa niçin oturtulduğunun sebebidir.
yeni dünya düzenine hoş geldiniz.