bozgurtdayu vadesonları bazen ilk seans düşürüp seans sonuna doğru alıyorlardı değil mi????
Printable View
bozgurtdayu vadesonları bazen ilk seans düşürüp seans sonuna doğru alıyorlardı değil mi????
bozacı ve şıracı forumun 2 trolu bir araya gelmiş Allah sonumuzu hayır etsin...
Bu BBVA işi yalan mı oldu ? 12,20 TL den alacaktı. Sonra dolar yükseldi fiyatı arttıracak denildi. Şimdi 11,15 den almayanı dövüyorlar.
2 trolde bunlar...
https://i.hizliresim.com/ojdk45i.jpg
Bu dedikodu dolaşıyor ama ortaya mantıklı açıklama koyabilen biri yok.
Burda 3 taraf var.
1- Garanti... 90 cent e verecek malım yok diyebilirdi ama öle bir şansı yok bildiğim kadarıyla. O yüzden ordan yana bi komplo teorisi üretilemez.
2- BBVA... Yine bildiğim kadarıyla almıyorum diyebiliyor halen. Ama 12.20 den garanti almamak??? .90 cent den garantiye kim hayır diyebilir. Bunu birileri açıklayabilirse, anlarız en azından...
3- SPK... Alan razı, veren razı olup, işlemlerde uygun yapıldıktan sonra hayır deme gibi bir şansı olmamalı?
Yani teorilere açığım ama ayağı yere basan teorilere. Yoksa "bu ülkede kim banka alır" gibi saçma sapan muhalif olmak adına mantığını kaybetmiş argümanlara değil...
Rus ordusu Ukrayna'nın Kharkov kentini yoğun bir şekilde bombalıyor.
Bunlar şu an masada değil mi?
kötü ekonomik etki bana ait orta/uzun vadeli bi görüş değil, piyasadaki consensus görüş
2003 işini yanlış hatırlıyorsun, savaş başladığı gün global borsalar ralliye başlamıştı ama biz 5 ay bekletildik, teskerenin reddiyle amerikalı köpeklerin hışmına uğrayacağımız beklentisi yüzünden.. savaş nisanda başladı, bizim ralli eylülde start aldı, sudi özkan 300 milyon dolar yolladı, ilk gün garan ve isctr tavana kitledi, öyle başladı hareket
18.00'a kadar haber gelmezse ben arka kapıdan cızzz
spot 2185.. nisan vade teorik 2200 civarı gözüküyor matrikste. hesaplamalarıma göre yaklaşık 35 puan temettü etkisi var bu rakamda. yani aslında temettü olmasaydı 2235 civarı bir rakam görecektik..
Ya kardeşim şu fışkırtma kelimesini okudukça anlamsız bir gülme alıyor beni. Kim buldu bu "fışkırtma" terimini? Adamın fıskiye fantezisi mi var, duşakabin fantezisi mi var, psikolojim bozuldu yolda ceşme görüyorum aklıma borsa geliyor bakıyorum telefondan yükselmiş mi diye, nasıl bir fantezi anlamadım.
Kütahya Porselen (KAP)
01.06.2018, 14.06.2018 ve*27.06.2018 tarihli özel durum açıklamalarımız kapsamında; mevcut porselen*üretim kapasitemizin komple yeni yatırım yapmak suretiyle artırılması amacıyla,*T.C. Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nün*26.06.2018 tarih ve 138065 sayılı Yatırım Teşvik Belgesi çerçevesinde,*Şirketimizce 74.600.000,00 TL tutarında yatırıma başlanmış olup, 2022 yıl sonu itibariyle tamamlanması hedeflenmektedir.
--//
Savaş şartlarında büyümek yatırım
Kapasite artışı, teşvik almak
Yatırım
Büyük cesaret. Tebrik ediyorum
Demek ki büyümeyi görmüşler👏👏👏
Yatırım tavsiyesi değildir
Benim anladığım bu caydırıcı nükleer güç karşı tarafın nükleer kullanma ihtimaline karşı önlem almak.Alıntı:
NÜKLEER CAYDIRICI GÜÇ NEDİR?
Nükleer caydırıcılık, Soğuk Savaş döneminde nükleer silahların kullanımı ile ilgili bir askerî stratejidir. Nükleer silahların yüksek yıkıcı gücünden dolayı bu nükleer silaha sahip bir güç sürpriz bir saldırıyla yok olmasına karşı korunması koşuluyla daha güçlü bir düşmanı caydırabilmektedir.
bilgisi olan var mı?
RUSYA MERKEZ BANKASI BAŞKANI: MERKEZ BANKASI BUGÜN PİYASADA 1 MİLYAR DOLAR SATTI
Pehhh. Biz her gün satıyoz. Tabi hane halkı olarak. Yanlış anlaşılmasın....
aslında kasdedilen şey şu:
soğuk savaş doktrini "mutually assured destruction", MAD: karşılıklı yokolma garantisi veya karşılıklı garantili yokolma
zira bir taraf kullandığında diğeri de elindeki tümünü gönderecek ve karşılıklı yokolacaklar.. bir balistik füzenin hedefe gelmesi atıldığı yere göre 5-10 dakika.. bu ise bol vakit demek diğer taraf için..bu ise bir caydırıcılık sağlıyor..yani önlem zaten alınmış durumda nükleer sahibi olarak..
düşenleri severim THY mart vade 26.41-42 LONG
Tekfene e iyice bastılar. Haberler iyi değil mi acaba ?
evet teşekkürler cevabınız için.
fakat sanırım rusya bunları ilk kullanan olmak için değil, karşı tarafın kullanma ihtimaline karşı kullanıma hazır hale getirmiş gibi anladım.
basında rusya her an nükleerin butonuna basacakmış gibi aktarılıyor, ikisi çok farklı şeyler.
Normalde şirketlerin Rusya ve Ukrayna riskleri KAP'da açıklanmalı.
Belki bilançolarda var, oradan bakın deniyordur.
Örnek olarak yıllık bağış miktarları, %10'u aşan ilişkili taraf ilişkileri vs ayrı olarak raporlanıyor.
İleride şirketleri bitcoin gibi düşün çok detaya girme diyebilirler.
Uçmayı öğrenmek gerekir yoksa her yere yürüyerek gitmek gerekecek
USD spot ile mart vade arasında epey bir arbitraj var görünüyor
spot al vadeli sat gibi ilginç sabah sn.Akçay da bahsetmişti halen aynı.
Rusya ve Ukrayna genelde enerji, maden, silah ve tarım ürünleri ihraç ediyormuş.
Bu maddelerde maliyetler düştü deyip damping yapar mı acaba. Orada devaulasyon oldu daha ucuz göndermeniz gerekiyor derler belki.
TV'de ABD, Çin, Rusya arasında ilk nükleer kullanan ülke olmama anlaşması var dediler, ne kadar doğru bilmiyorum.
Her büyük ülkenin kontrol ettiği ufak ülkeler var, onlar aracılığı ile bu işe girebilirler bizim haberimiz olmadı olsaydı durdururduk vs diyebilirler.
THY yi 25 den veriyorlar. 40 lira olacaksa %60 potansiyeli var. Ama şu an alan yok galiba. İlginç millet para kazanmak istemiyor azizim....
2-3 tahta ile endeksi tutup diğerlerini satmak bizim palanın uzmanlığı.
-AB Yüksek Temsilcisi
Josep Borrell:
''Tanksavar, uçaksavar elimizden ne geliyorsa Ukrayna ordusunun direnişine destek vereceğiz."
-Hacker grubu Anonymous, Rus haber ajansı TASS ve İzvestiya ve Kommersant gazetelerinin internet sitelerine saldırı düzenledi.
(Pusholder)
---///
-ABD Hazine Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası ile işlem yapılmasına yasak getirdi.
-Portekiz'e giden Rus yolcu uçağı, havada geri döndürüldü.
-Ukrayna Savunma Bakanlığı, teslim olan her Rus askerine 5 milyon ruble vereceklerini ve bu parayı nakit ya da kriptoyla ödeyebileceklerini açıkladı. Ödemeler hemen yapılacak ve askerler mahkemeye çıktıktan sonra serbest bırakılacaklar.
-ABD'li yetkililer, yakın bir zamanda Belarus'un da Ukrayna'daki savaşa katılacağını ve Rusya ile birlikte hareket edeceğini öne sürüyor.
(hype twitter)
paramız var ki alıyoruz diyen biri vardı sahi noldu :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
gundwane ilk kullandı :he:
Kısa vadede ihraç edilemeyen sebze meyve ucuzlayabilir ama stok yapılabilen ürünlerde fiyat düşüşü zor gibi.
>>>
https://www.dunya.com/ekonomi/savas-...-haberi-650333
Rusya-Ukrayna savaşından Türkiye'nin bölgeye gerçekleştirdiği meyve-sebze ihracatı da etkilenirken, bu durum iç piyasada özellikle salatalık, domates ve biber fiyatlarının yüzde 30'lara varan oranda düşmesine neden oldu.
Yatırım finans cuma aldıklarını veriyor. 600 milyon vermiş. Vermeden endeksi sert düşürmez demiştim dün akşam.
Arkasında Tacirler ve BOFA var satıcıda.